Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia XZ2 Compact Dual H8324

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (83)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Var ute efter en enhandstelefon då jag tycker att flaggskeppsmobilerna är för stora.
  Jag ville dock inte göra avkall på prestandan, efter ett tag letande så dök Sony Xperia XZ2 Compact upp och efter att ha läst och testat telefonen i en telefonbutik så var valet klart.

  + Snabbt gränssnitt trots att Sony har lagt till lite egna appar (inte alls som en Samsung).
  + Batteritiden, cirka 2 dagar
  + Ljudkvalitén både på samtal, musik och med lurar
  + Bra byggkvalité, den är tung för sin storlek fast på ett bra sätt.
  + Prestanda i framkant
  + Bra kamera

  - Saknar hörlursuttag (3,5mm), medföljer adapter. Kan dock inte förstå att @newgentech skriver att det är en "toppen telefon" och drar ner betyget så rejält för någonting som tillverkaren informerar om. Dåligt betygsatt av @newgentech pga. sin egen okunnighet/förmåga att söka information.

  Rekommenderas!
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdaterat (2019-09) efter ett års användning och efter ett tapp i backen från mindre än en meters avstånd med skalskydd på!

  Den är INTE stöttålig utan extra displayskydd, tyvärr märkte jag det när min åkte i backen från mindre än en meter och hela framsidan gick i tusen bitar (bokstavligen, displayen blev helt obrukbar) trots att jag hade skalskydd på baksidan i plast klarade den inte fallet! Har aldrig tidigare lyckats haft sönder en mobil då de åkt i backen även utan något skydd så sätt på ett displayskydd det första ni gör, gärna ett i glas som det fick bli på sambons Xz2 Compact direkt efter olyckan.

  Kameran är även den riktiga dålig, i bra ljus utomhus tar den ok bilder men inomhus och vid aningen skymning ute blir bilderna riktigt dåliga. Har nyligen (2019-08) köpt en Redmi Note 7 för 2290kr där kameran är enormt mycket bättre, väldigt mycket har hänt på bara ett år på den fronten i billigare mobiler!

  Om du som jag söker efter en mindre, vattentät mobil som även ska ha topprestanda så är det endast Sony som klarar detta i nuläget! Jag vill ha en mobil som ryms i fickan utan problem.

  Denna Sony Xperia XZ2 Compact lever upp till dessa krav då den är snabb (en av branschens mest kraftfulla smartphone just nu), den är mindre i formatet samt har en ok kamera i dagsljus, tyvärr har den bara en kameralins vilken begränsar den något mot många av 2018/2019 års mobiler där alla har två eller fler linser och tyvärr är kameran i Xperia XZ2 riktigt dåligt i mörkare miljöer ute och även usel inomhus. I mörkare miljöer hänger inte Xperia XZ2 alls med enligt tester mot tex. Huawei P20 eller Samsung Galaxy S9, de har också två eller fler linser vilket gör att t.ex. bokeh effekt (suddig bakgrund) mm. fungerar vilket det inte alls gör på Xz2 Compact med tillfredsställande resultat.

  + Android 9.0 (har nu 2018-10-16 kommit till mobilen, packat med en hel del nyheter! Kommer med Android 8.0)

  + Liten och smidig (fem tums 18:9 skärm med en upplösning på 1 080 x 2 160, det ger en imponerande pixeltäthet som är rekordsättande för en så liten skärm).

  + Prestanda på topp (trots det lilla formatet, endast Sony som klarar och ha så bra prestanda i en mindre mobil i dagsläget).

  + Vattentät (IP68, klarar av att sänkas ner i vatten på mer än en meters djup i upp till 30 minuter).

  + Stort internt lagringsutrymme, 64 GB (går att utöka till 400 GB).

  + Priset! Erbjudande på Halebop, sänk över 4500 kr. Kostnad 309kr/månad (40 kr i månaden för mobilen i 24 månader blir totalt 960 kr för mobilen), då ingick en högtalare "Ultimate Ears UE Wonderboom", värde ca 800 kr samt även ett "PlayStation Plus - 1 Års Prenumeration", värde 575 kr. En telefon för ca 6000 kr plockades således ut gratis vilket kändes som ett bra pris! ;)

  - Gorilla glass 5 höll tyvärr inte måttet på denna mobil! Detta trodde jag var ett plus vid köp men glaset på denna mobil höll tyvärr inte alls måttet visade det sig efter ett tapp i backen från mindre än en meter då hela framsidan gick i tusen bitar, har aldrig tidigare haft sönder en mobil då de åkt i backen. Även sambons mobil har några mindre djupa repor i skärmen efter ett år vilket jag tycker är dåligt! Så sätt på ett displayskydd det första ni gör, gärna ett i glas!

  - Kameran är ok i dagsljus ute men räkna inte med bra kort i mörkare miljöer eller inomhus.

  - Kameran krånglar ibland och kräver omstart.

  - Endast en lins till kameran så bokeh effekt (suddig bakgrund) fungerar tyvärr uselt!

  - kan vara lite svårt att skriva på när den är så pass liten, blir ganska ofta feltryck (liten varning om du har stora händer/fingrar).

  - Skulle varit tunnare och lättare.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Varning! Inget hörlursuttag! Detta är en toppen telefon, den känns jättebra på många vis. Batteriet är ok men inte bäst. Problemet jag har är att den inte har ett hörlursuttag. Det går alltså inte att koppla in hörlurar till denna telefon. Det följer med en adapter, men då kan du inte ladda den. Så du kan inte ha den vid arbetsplatsen och lyssna på musik en längre tid. Det finns en adapter att köpa till men den fungerar så illa att det är tveksamt om den lyckas ladda alls, jag har dock inte provat. Om du inte har problem med att vara tvungen att även ladda trådlösa lurar, funkar det säkert bra. Sony har även trådlösa lurar som man kan ladda från telefonens redan lilla batteri... I övrigt en toppenbra telefon, jag tänker dock vara på min vakt för telefoner som hoppar över hörlursuttaget nästa gång. Det fungerar inte bra.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  200601 På upphällningen. Jag köpte mobilen för snart två år sedan men började inte använda den förrän för ett och ett halvt år sedan. Nu verkar touchskärmen gett upp, mjukvara eller hårdvara - oklart. Tycker ändå att den borde hålla ett tag till.
  Mjukvarufel efter var och varannan uppdatering. USB-C sämsta kabeln denna sidan millennieskiftet.
  Jag orkar inte. Sony går bort.

  Jag har varit nöjd med mina kompakta Sony hittills men från och med nu kommer jag med största sannolikhet aldrig titta hitåt igen.
  Efter varje systemuppdatering strular den. Tangenbordet ballar ur, startar om ett antal gånger och så fungerar det ett tag.
  Eller så fungerar inte internetuppkopplingen. Det har hänt mer eller mindre varje gång efter en systemuppdatering. En gång fick jag inte igång den på flera dagar. Hann leta upp en gammal mobil för att ha alarm på morgonen och så att man var nåbar. Irriterande. Startar om den gång på gång på gång på gång... tills den fungerar.
  Herregud. Vilket nerköp.

  Greppet vete fan, tycker den känns väldigt len och hal. Köpte ett billigt skal som fungerar bra, både mot tapp och greppbarhet.

  Annars är det som övriga säger. En mindre mobil. Snabb och smidig.
  Det här är min tredje compact och jag har haft några Sony till innan det, kommer inte ihåg hur många men första skaffade jag nog för nära 20 år sedan då det var SonyEricsson, tyckte det var coolt. Men nu, nä, jag har gett upp. Särskilt när företagets support är blasé.
 • Bra
  10 mån sedan
  Mycket trevlig telefon i behändigt format, jag har alltid föredragit telefoner av lite mindre storlek så de enkelt får plats i fickan och går att använda med en hand. Har också haft Sony telefoner under en längre tid eftersom jag föredrar deras design.

  Allt som jag inte nämner nedan är jag nöjd med :)

  -Kameran kunde vara bättre, de flesta andra telefoner tar mycket bättre bilder.
  -Kameran fungerar inte alltid vid lågt batteri, hänger sig.
  -Vid enstaka tillfällen har alarmet inte gått att stänga av utan omstart.

  Jag har även haft samma problem som Dragonslayer med laddporten, för mig var det smuts från fickan som pressats in i laddporten efter 1,5 års användning. Efter rengöring av laddporten fungerade det utmärkt igen, har dock hänt mig med andra telefoner också.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Laddkabel, sitter ej fast.. Telefonen hänger sig. Har alltid varit nöjd med Sony.. Men aldrig mer en sony efter denna
 • Perfekt
  1 år sedan
  En mycket, mycket bra telefon. Jag tror aldrig att jag har varit så här nöjd med en smartphone förut. Den är minst lika bra som övriga "spetsmodeller", men med den skillnaden att man bara behöver en hand för att använda den. Storleken gör också att den mycket lätt kan medföras i bröstfickan. Snabb, liten och allmänt sett jättebra.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt gediget byggd med fantastiskt grepp utan skal.
  Skärmen lämnar lite att önska. Inte upplösningen, vilket är precis lagom, utan färgerna i skärmen som saknar riktig punch trots "deeper colours"-läget.
  Hade vart önskvärt med AMOLED.
  Betraktningsvinklarna är fortfarande dåliga (vitnar / gråar sig vid lutning).

  Utöver det väldigt bloatad med massa skit, vilket mestadels går att inaktivera eller avinstallera.
  Också konstigt nog väldigt mycket hackande trots Snapdragon 845 (fullt uppdaterad telefon).

  Platt ljud i högtalarna, som återger vibrationer i chassit när man krämar på lite...

  De kunde lätt fått plats med 3,5mm hörlursjack.

  Trevlig och överlag ok kamera. Saknar dock optisk bildstabilisering.

  Helt klart ett klipp hos Elgigantens BlackFriday för 3490:-.

  EDIT
  Tycker att displayen överlag är väldigt dålig, seg ( visar trails och ghosting) och när man skriver på tangentbordet så missar den ofta vilken bokstav man trycker på... har ingen aning om det är själva glaset är för glatt eller nåt.
  Displayen känns inte responsiv och precisionen är dålig.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag sålde min Oneplus 5T för att jag ville ha en lite mindre lur och för mig fanns det egentligen bara ett alternativ, gissa vilken.

  Förmodligen har du gissat rätt men jag förtydligar ändå så att alla är med i matchen:

  Sony Xperia XZ2.

  Jag har nu haft den c:a en månad och är nöjd med det mesta nu när jag har vant mig vid en lur som först kändes för liten.

  Ok batteritid.
  Fin skärm.
  Ligger bra i handen.
  Väldigt bra ljud (passar fint med mina Sony WH-1000XM3)
 • Bra
  2 år sedan
  Totalt sett en bra telefon trots negativen. En uppgradering från min Z5c, inte en stor uppgradering men precis vad jag behövde.Köpte telefonen på blackfriday -38%.
  Definitivt inte värt priset på 5500kr!

  + Fantastisk 5 tums skärm
  + Toppspecifikationer och prestanda
  + Lätt att använda enhänt
  + Robust och hållbart
  + Trevlig kamera
  + Upplösning och ppi

  ~ Genomsnittliga kvalitetsljudhögtalare
  ~ Genomsnittlig batterilivslängd

  -Touch-skärmproblem (uppdatering fix?)
  -För att använda andra SIM-kort måste man offra extern lagring
  -Ingen dubbeltryck för att vakna ("Ambient display" är inte lika bra)
  -Fingeravtryckssensor position (för låg)
  -Lite för tjock för en "kompakt" telefon
  -Ingen 3,5 mm jackkontakt
  -18:9 Skärmförhållande
  -Trådlös laddning
  -Pris
 • Perfekt
  2 år sedan
  Lyckades fynda denna fantastiska telefon på årets Black Friday. Bra storlek och kraftfull prestanda. Kameran är otroligt bra! Fullt betyg än en gång för Sony, alltid gillat deras telefoner.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Just nu vet jag inte vad jag ska säga. Köpte telefonen under Black Friday för ett bra pris, men vad gör det när telefonen redan haft två små lustigheter för sig.

  1. Märkte när jag spelade in ljud med Sonys App (ej installerad från start) att det var en störning på vänster kanal (dvs, den övre mikrofonen). Provade att spela ljudfilerna på annan enhet - och de fanns kvar. Därav fel vid inspelningen. Provade ett felsäkert läge (hålla inne "starta om" länge, eller hålla nere "volym ner" vid omstart). Då försvann felet. Jag hoppas verkligen inte att det återkommer.

  1. Telefofonen ÄTER batteri. Jag hade ungefär 80 procents laddning vid sänggående och vaknade med 30 procent mindre. Var inne och kollade supportsidorna (forumet) för XZ-serien och där fanns en tråd om att man kunde avvaktivera lite av det ena och av det andra - saken är bara den att i nya Pie 9 så finns inte dessa val alls.

  Så jag sitter med en telefon som ska vara känd för bra batteritid - och som sannerligen inte har det. Märkte även under dagen när jag använde telefonen, att den drog rätt mycket batteri. Den blev även lite varm för minsta lilla.

  Jag vill ge telefonen 9-10 i betyg, men så länge dessa fel finns - så stannar det vid en fyra - knappt godkänd. Har ni tips om detta, eller hur att lösa dessa problem - hör av er!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa luren för mina ändamål då jag tycker att de flesta andra lurar är för stora. Iphone 8 är lika stor men har mindre skärm.
  Ligger bra i handen, snabb, bra kamera.
  Saknar visserligen hörlursuttag men skaffade sonys wi-1000x och är supernöjd med kombinationen!
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Var ute efter en mindre telefon. Den jag hade innan var en Iphone se (bästa telefonen hittills). Jag utvärderar telefon utifrån vad jag anser är viktigt, den kan alltså vara en bättre upplevelse för andra.

  ++Kameran, helt otrolig i mörker. Den fångar upp mer ljus än man själv ser när det är mörkt ute.
  +Snabb
  +Stöttålig. Tror jag tappat den närmare 10 ggr när jag samtidgt tänk; nu sprack skärmen. Men den har hållt :)
  +Liten jämfört med nästan alla andra modell på marknaden.
  +Hyfsat bra batteritid med Stamina-läge
  +Dubbla sim
  +Stort minne och möjlighet till sdkort.

  -Tung
  -Hackigt flyt med stamina-läge. Känns lowtech..
  -Tjock
  -Jobbigt tangentbord med Swiftkey. Inte lyckats stänga av helt. Ofta den raderar ett ord man skrivit av sig själv ofrivilligt. Svårt att träffa rätt när man försöker skriva fort.
  -Dålig batteri tid vid vanligt läge.
  -Mycket aviseringar från Sonys "hjälp" på gott o ont dock..

  Hade varit en kanonlur om den varit lite tunnare, bättre batteri tid, kanske säger emot sig själv?!
  Eller iaf inte hackade vid stamina läget.
  Slippa vissa av sonys påtvingade "förbättringar", som swiftkey.
  Hade varit bättre flyt vid skrivning. Tycker det är väldigt viktigt, då man många gånger vill skicka luren åt helvete när den hittar på egna ord eller tar bort dem man skrivit. I denna punkt är endast iphone bättre.

  Det är ifs en bra lur i sig, men smaken är som baken och jag har insett efter att ha ägt 2 av Sonys telefoner (denna och z2 compact tror ja den hette) att jag inte gillar deras gränssnitt så mycket.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har vant mig med den mindre kantiga designen. Skön att hålla i tack vare välvda baksidan där dessutom inga fingeravtryck syns tack vare materialvalet. Upplever skärmen som mycket bra, samma med batteritiden! Bilderna blir enligt mitt tycke väldigt bra. Hade gärna haft telefonen i ett lite, lite mindre format. Den väger en del men det stör mig ej alls, nästan tvär om - positiv känsla.
 • Perfekt
  2 år sedan
  fint, haft den i 6 veckor, tappat den en gång, funkar lika fint. Batteri är bra. Kameran snabb och crispy qvalitet. +++++
 • Utmärkt
  2 år sedan
  + Brutalt snabb
  + Bra kamera, nya sensorn betydligt bättre än äldre Xperia-modeller (dock samma som i XZ Premium och Xz1, men med bättre bildbehandling)
  + 18:9 funkar bra för compact (ställ ner text och visningsstorlek till minimum för att utnyttja upplösningen)

  - Inget 3.5mm-jack, medföljer dock adapter
  - Optimalt hade varit om vikten varit något lite lägre
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Rapp och snygg (har den gröna) mobil i rätt storlek för mig! Enda nackdelen är att den inte har något fäste för handledssnodd! ;-)
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Superbra kamera, ett extra plus för den välvda baksidan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har uppgraderat från Sony Z5 Compact till denna telefon som är betydlig snabbare i responsen. Kameran är ett stort steg framåt. Den är mycket gediget byggd men fin display som är mycket ljusstarkare än min Z5. Storleksmässigt är den mycket bra, något högre men samma bredd men mjukare i formen än Sony Z5 Compact, det gör att den är lätt att håll med en hand. Enda minuset är att Sony likt Apple tagit bort hörlurstaget och ersatt det med en adapter.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Valde denna delvis för att den tar två simkort så jag slipper bära på både min Xperia Z5 Compact samt Samsung Galax S7. Måste säga att den här telefonen känns fruktansvärt välbyggd. Hade hört att den skulle upplevas som mindre premium än XZ2an, men jag upplever snarare tvärtom. Designen och formfaktorn står sig väl i konkurrensen mot andra tillverkare som jag upplever bygger för stora telefoner. Givet att telefonen är fullspäckad med de senaste komponenterna känns det som ett självklart val! Jag är helnöjd! 😊
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kan inte annat än vara supernöjd. Ville ha en blixtsnabb och smidig enhandsmobil med riktigt bra kamera och skärm, och det är exakt vad jag har fått. Har inte hunnit hårdtesta den än, men den känns perfekt för vad jag förväntar mig av en toppmobil.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Liten, tjock och tung! Känns dock mer exklusiv än min gamla Moto Z.
  Jag ringer, skickar SMS, surfar och gör bankärenden. Till detta fungerar den ypperligt och den känns väldigt rapp när jag är inne i menyer o.s.v.
  Samtalsvolymen är bra och mottagaren hör mig tydligt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Usel
  2 år sedan
  Drops pratar och förlorar täckning ofta. Inlämnad för reparation där testen inte visar felaktigt, men i recensioner och på olika forum verkar det som om många människor har samma problem med dålig täckning och avbrutna konversationer. Rekommenderas inte om du vill ringa en telefon.