Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AX88U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (92)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.94)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Mycket positiv upplevelse, prestandan är på topp,den är stabil har inte haft några problem under mina 5 månaders tid som jag har använt den, jag har många wifi enheter som är kopplade både med sladd och trådlös ca 37 st och allt flyter på utan problem.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Snabb och bra täckning, 250 Mbit WiFi på mitt 250 Mbit fiber via 5 GHz men mina smart home prylar tappar kontakten på 2.4 GHz bandet en gång i månaden, fungerar efter omstart. Det har jag inte behövt med någon av mina tidigare routrar
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Stabil
  Relativt stor och klumpig = svårplacerad om man vill ha den dold
  Väldigt många inställningsmöjligheter
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Otroligt mycket inställningsmöjligheter (särskilt när man installerat den eminenta mjukvaran Asuswrt-Merlin), vilket i början kändes närmast lite överväldigande. Men den rullar väldigt fint när den väl konfigurerats och känns väldigt snabb och respons. Bra täckning i hela hemmet på 86 kvadratmeter. Jag har nu lyckats få igång brandvägg, Pihole, DDNS och extern tillgång till min NAS via VPN. Väldigt nöjd hittills!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  grymt nöjd med den..
  bästa routern som jag ägt hittills.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Hade tidigare Asus rt-ac88u vilket var ett lyft från Asus rt-ac68u. Med denna router har det blivit ytterligare ett stort steg bättre i både prestanda och stabilitet topp prestanda med andra ord. Tummen upp på denna! Rekomenderas!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Så nu är den inköpt och måste säga att det är en mycket bra router. Dessutom en framtidsäker router. Har inte haft något klydd med den, har 20+ uppkopplade enheter varav 8 trådade och allt flyter på. Varför den inte får full pott är pga av dyr. Vill man få full potential från routern då gäller ax läget men även nu i ac läget funkar den bra. Jag är nöjd än så länge. Ska testa Merlin om det klyddar. Wifi är riktigt bra täcker hela huset på 116kvm både över under våning. Har inte meckat så mycket med inställningar och kan inte säga så mycket om det, men enkelt o smidig meny i appen via telefon. Kan rekommendera denna router. Längtar till ax kommer igång.

  En uppdatering har pratat med en nätverksguru från Youtube och han sa att dom bästa routrar är Asus pga av programvaran och ax prestanda. Den är bäst när ax är igång då får man ut maximalt på routern. Plus att man kan använda Merlin om man vill det vilket är ett plus. Man får tycka vad man vill absolut, denna routern och rog routern är dom bästa enligt han. https://youtu.be/3KY4ZMXHPFQ
 • Dålig
  1 år sedan
  Den har många finesser som gör sig bra i databladet.
  Men i verkligheten:
  Fläckvis dålig kapacitet. 2-3 Mbit/s mot bredbandskollen på 5GHz genom en vägg. Och ibland 20-30 Mbit.
  Dålig räckvidd på 5GHz genom vägg.
  För stor låda och kan inte monteras på vägg. I de flesta hem är en router något man vill gömma, men den här tar plats och den förtjänar inte en synlig plats i vardagsrummet.
  Avstå om du inte MÅSTE ha AX.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fantastisk router! Bytte ut min RT-AC88u mot denna då priset på cybermonday var 2790kr så jag slog till. Bytte firmware till Merlin direkt innan jag ens testade stock firmware. Jag lägger över enhet för enhet metodiskt och allt bara lirar direkt utan problem. Även min gamla Nexus 7 2013 fungerade direkt utan att behöva göra något. Satte upp en vpn i routern och delar ut till enheter som ska ha vpn och det fungerar riktigt bra. Jag har 250/100 lina och jag får ut ca 200 över vpn vilket är otroligt bra tycker jag. Kan bara rekommendera denna router till alla!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket nöjd med första testerna som gjorts med routern. Alla devicer hemma med diverse nätverksuppkopplingar via 2,4GHz/5GHz har visat goda hastigheter. Routern ger bra täckning i huset båda på entréplan och övervåning. Riktigt smidigt med 8 LAN portar. Så slapp man switcharna!

  Släpper 946mbit via WAN. Går även att länk aggregera för att dubbla WAN-hastigheten. (För framtiden)

  Snyggare än gamla RT-AC5300. Med i princip lika bra täckning!

  Smidigt att forfarande kunna köra AD-Block och Merlin-FW. (Kör idag version 384.13)

  Har idag 20 enheter varav 12 trådlösa. Allt verkar fungera felfritt!

  VPN-hastigheterna verkar med hålla prestandan uppe.

  QUAD-Core + 1GB RAM känns mer framtid. Så slipper man köpa ny router på ett par år i alla fall!

  Uppdaterar inom kort med mer...
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppgraderade från AC88 till AX88 - mycket blev markant bättre, som att alla 8 ethernet portarna fungerar. Men som någon nämnt nedan så är bakåtkompabiliteten inte den bästa, framförallt då till riktigt gamla enheter. Min Nexus 7 (2013) platta t.ex. ville inte alls vara med, men efter att ha ändra några parametrar, och låste 2.4GHz bandet till i praktiken enbart Nexus 7an och min gamla Squeezebox Radio, så fungerar allt mycket bra. Dock är det nog att klassa som överkurs att just behöva ändra en del rätt speciella parametrar för att få old stuff att fungera.

  Jag använder RMerlins programvara tillsammans med AMTM (som erbjuder utökad brandvägg, blockering av annonser i routernivå och en heeeel del annat riktigt nice to have) - detta rekommenderas således.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Krånglade en hel del i början men det är väl att förvänta sig av en ny produkt som denna. Flera uppdateringar senare är den nästan lika stabil som min äldre AC87U.
 • Dålig
  1 år sedan
  Varning köp ej! Fungerar inte med mängder med AC-specade produkter, läs Intels nätverkskort. Den så kallade VIP-supporten menar att den gamla AC-standarden är förlegad så om en produkt som är inlöpt 2017 inte fungerar, trots att AX88 säljs med AC support skiter de fullständigt i. Nu kan man ju tycka att de så klart inte kan stödja alla produkter, men om man kommer ifrån en AC66 från samma företag så förväntar man sig att de produkter som fungerar på den även fungerar på AX88an. Man förväntar sig inte att bli idiotförklarad av en VIP support....
 • Dålig
  1 år sedan
  Överlägset den sämsta router som marknaden skådat. Larm, övervakningskameror och Homey går ej att koppla till denna. Allt buggar både via wifi och via kabel. Köp denna om ni tycker om problem.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Katastrof prestanda på wifit.
  Med en flera år gammal Ac66 får jag ut 270/120.
  Med denna ostabilt max 120/70. Trots att jag testade med massa olika inställningar.
  Trådat funkar dock utmärkt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Älskar det. Inga problem med någon enhet än och de flesta är 802.11ac. Vi har gamla kameror, wifi-styrkort etc. och alla ansluter.

  Hanterar full Gb WAN-hastighet med AI-skydd / föräldrarskydd på.

  Lite starkare signal visar jämfört med tidigare enheter.

  Endast klagomål skulle vara att det är lite dyrt om du inte får en bra affär men verkar du få vad du betalar för.

  Det kör Merlin firmware så om du har problem bör du tänka på det.