Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Work Sharp Ken Onion Edition

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Work Sharp Knivslipar (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Tidigare recension har lite fel. Det är 15-30 graders vinkel man kan slipa. Slipvinkeln är smidig att hålla på både små som stora knivar eftersom den läggs i en vagga. Smala knivar blir bättre än tjocka då denna vagga kan bli ganska tajt, Global är lite tjockare knivar som lätt blir repade här. Funkar fint till moraknivar eller Leatherman surge också. Reglaget för slipvinklar går att dra åt med en skruv så de inte ändras så lätt. Det går även låsa vinkeln med denna skruv.

  Det som drar ner betyget är att gasknappen börjar balla ur efter 18 månaders användning. Ibland stannar den bara under drift. Återstår att se om Hylte tar emot reklamation här.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar bra att både skärpa och slipa ny egg på mellanstora till stora knivar i 15-25 graders vinkel. Svårt att hålla slipvinkeln med mindre knivar, typ skalkniv. Även sämre resultat med mycket smala och tunna, lätt böjliga knivar då de är svåra att få till en fin egg i rätt konstant vinkel. Dessutom bildas slipdamm som lätt repar knivbladet om man inte tejpar bladet. Borde stå i bruksanvisningen. Jag lärde mig det den hårda vägen. På tok för dyr för vad man får och den är inte bra till mindre knivar.

  Drar ner ytterligare i betyg då den är inkonsekvent i slipvinklarna. Dessutom ändras den inställda vinkeln under slipningen, förmodligen av vibrationerna. Borde vara låsningsbar.