Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Gardena City SILENO (500m²)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Gardena Robotgräsklippare (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  22 dagar sedan
  Har nu haft denna i ett år.

  + relativt bra pris
  + enkelt att komma igång med
  + en enkel robotgräsklippare utan för mycket funktioner. Detta blir också dess nackdel.
  + lång garanti och många serviceställen. Se även minussidan med det.

  - saknar regnsensor vilket gör att blött gräs fastnar undertill vid knivarna, som du får göra rent
  - jag har den enklare versionen utan smartenheten, vilket gör att jag måste ut till robotgräsklipparen och ändra schema då jag vill undvika att den klipper när det regnar
  - den ska klara en yta på 500m. Vår gräsmatta är okomplicerad och på ca 430m. Trots detta missar den ytor mitt på gräsmattan vilket gör att det blir höga grästussar som jag får gå och klippa med saxen.
  - vid vinterförvaring bör du ladda den vid minst ett tillfälle. Trots att jag hade laddat den innan vinterförvaringen så hade batteriet tömts när jag tog fram den på våren. Jag fick lämna in den på service och stå för kostnaden av uppladdningen (800kr) då det inte täcktes av garantin. Det visade sig att om batteriet tömts och inte laddats på ett tag så klarar gräsklipparens ordinarie laddare inte att ladda upp denna.
  - Gardenas hemsida visade mig vart jag kunde vända mig när det kommer till serviceärenden. När jag var där och lämnade in min robotgräsklippare så sa de att det kan bli ett ärende jag får ta med inköpsstället om det skulle gå på garantin. Hur seriöst är det att Gardena hänvisar mig till ett serviceställe och de i sin tur hänvisar mig till inköpsstället, som de sa har varit mycket strul med?

  Investera gärna i en gräsklippare som klarar en större yta än du har tänkt dig. Smartfunktioner blir smidigt att ha tillgängligt vid tillfällen så som uppdateringar och ändra schema. En klippare med regnsensor underlättar så att du slipper peta bort blött gräs.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Fungerar. Guidekabel kräver rätt bred korridor för att fungera i avancerad trädgård.
  Klipper ganska långt ifrån kanterna, så du måste trimma.
  Inte alls särskilt "smart". Den har WiFi men för att uppdatera mjukvaran måste du vara dataingenjör, ha special usb-sladd, en Mac eller PC laptop, skruvmejslar och en jädra massa tid och tålamod.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Överlag riktigt nöjd med den här lilla trotjänaren. Den kör fast ibland, men så har jag en rätt utmanande tomt också, gropig och backig. På en slät, fin och regelbunden gräsmatta kan jag tänka mig att den är väldigt lämplig.

  Att sätta ut gränslinan är lite jobbigt, det är kinkigt med exakt hur den får se ut för att det ska funka, men tror att de flesta gräsklippare är lika på den punkten.

  Manualen är gedigen och det medföljer bra och enkla skarvkontakter.

  Något jag kan sakna är regnsensor så den hade stannat hemma under taket och inte kört ut när det forsar ner. Den ska klara det, men fastnar massa blött grästräck i hela underredet som sen torkar fast...