Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair RM750X V2 750W

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Nätaggregat (68)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.19)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 19 dagar sedan
  EDIT 2021-04-18:
  I torsdags la nätaggregatet av. Fungerade en kvart för att sedan dö. Trycker jag på powerknappen (eller kör paper clip test/eller sluter PWR_SW med skruvmejsel) händer absolut ingenting. Moderkortets kosmetiska LED-belysning + SB_PWR (Standby Power LED) lyser men det gör de oavsett så länge onoff-knappen på baksidan av nätaggregatet är på. Joxade med kablarna och kontakterna för ev oxidation utan resultat. Testade med ett förhistoriskt men enligt ASUS okej nätaggregat från Deltaco på 350W och det fungerar som en dans. Agget från Corsair är inköpt i december 2018 och har 10 års garanti så jag kontaktade inköpsstället Elgiganten. De befattade sig inte med detta garantilöfte så jag hänvisades direkt till Corsair. La in en RMA-begäran på Corsairs internationella sajt i torsdags. Nu några dagar sedan har jag ännu ej fått någon bekräftelse. Väntar några vardagar till sedan går jag på dem igen. Bävar inför vad frakten kommer att kosta för att sända det någonstans i Europa. Det första nätaggregat som går sönder för mig och det över många många datorer sedan min första 1983. Däremot mitt första nätaggregat från Corsair. Tyvärr var det även ursprungligen fel på en minneskrets (DIMM) från Corsair i samma dator så nu har jag haft problem med allt från Corsair i denna dator. Missnöjd.

  ____________________________________________________________
  Ett mycket bra nätaggregat. Modulärt, hög verkningsgrad och tyst. Verkar vara kvalitet rakt igenom.

  Har nu haft det i drygt ett år i mitt AMD Ryzen 7 2700X-system.

  Finns egentligen bara en nackdel. En nackdel som det säkert delar med många andra nätaggregat. Det drar 30 W när datorn är avstängd. 80 plus Gold-certifieringen var en anledning till att jag valde det. Tyvärr säger det inget om förbrukningen i avstängt läge.

  Visst. Använder jag on/off-knappen på nätaggregatet så drar den inget. Men stänger jag av den med hjälp av Windows ("Stäng av") så drar den 30 W. På mitt Fractal Design Define R6-chassi hamnar nätaggregatets on/off-knapp längst ner/bak och som är svårt/omöjligt att komma åt.

  Ser tyvärr inga uppgifter om detta i tester eller i Prisjakts specifikationer (eller någon annanstans).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Knäpptyst och levererar som sig bör.
  Hör inte datorn på idle,har aldrig hört nätaggregatet.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  24 dagar sedan
  Efter 5 års använding har jag nu börjat få coil whine, hissande high pitched ljud som ej går att få bort förutom att byta hela psun. Utöver det så har den gjort sitt jobb. Nästa gång jag köper nätaggregat så testar jag ett annat märke.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Utmärkt
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Knäpptyst & idle fan vid upp till cirka 50% belastning. Vilket i min rigg är alltid. En stjärnas avdrag för ett relä som hörbart klickar av vid avstängning. Äldre Rm750/650x-modeller hade inte detta relä/klickljud vid avstängning. Så bygger man en helt ljudlös maskin så fallerar denna pga detta vid varje avstängning.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Kommer fint packeterat med alla tänkbara kablar man kan behöva i ett fodral. Dock för 1400kr är de i dyraste laget men kvalitén kan man inte klaga på. Var nära att köpa en billigare men eftersom den kommer med 10 års garanti så tycker jag de är en bra investering. 4/5 för prisets skull
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar väldigt bra, lätt att installera och... Väldigt tyst. (men jag är ingen gamer!)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fungerar bra. Med mina specs så kommer den aldrig upp i tillräcklig belastning för att starta fläkten (9900K, 2080S), så den är alltid av vilket är ett stort plus. Inget coil whine.

  Det enda jag har att klaga på är kablarna.
  De är lite för styva i ändarna så man får ta i med kraft och arbeta med att få dem snyggt dragna. När de väl är på plats är ju detta inget problem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kvalitet rakt igenom helt klart. Datorn är helt knäpptyst i idle numera!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag köpte detta nätaggregat för 4 månader sedan och det har fungerat klockrent från dag 1. Det var enkelt att installera. Dock hade mitt förra nätaggregat från be quiet fler varianter av kablar till SSD:er vilket resulterade i att jag fick byta plats på en av mina SSD:er vid installationen av detta nätagg.
  Tidigare hade jag coilwhine från min GPU när jag spelade men allt det försvann när jag installerade RM750X V2! Knäpptyst är den också.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Trevligt nätagg som stänger av fläkten när det är låg belastning. Har dock inte kört den så hårt så jag kan inte avgöra om den låter mycket under last. Återkommer när jag haft den ett tag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Stabilt, tyst och svalt plus att det klarar av att leverera ström till alla komponenter till datorn vilket är ett stort plus!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Snyggt förpackat, enkelt, stabilt tyst och rejält med krut.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Knäpptyst. Snygga kablar, olikt andra tillverkare.
  Soft med påsar till kablarna, så har man lite bättre koll på dem.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Tyst
  Effektivt
  Valtankta detaljer
  Mycket god stabilitet vid extrem OC