Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony STR-DH590

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Surroundförstärkare (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Höll på att göra misstaget att lita på den negativa recensionen som fanns här på prisjakt och inte passa på att köpa den här förstärkaren när den var på rea. Såg sedan att den var den mest sålda förstärkaren på Amazon med mestadels väldigt bra betyg och slog sedan till på Elgigantens mellandagsrea.

  Har en LG oled b7v, förstärkaren är inkopplad till HDMI-uttaget märkt med ARC. Har några prylar kopplade direkt till tvn, såsom en Apple tv och digitalboxen, medan jag har min Nintendo Switch samt en Chromecast ultra inkopplad direkt i förstärkaren. Upplever inga som helst problem med några menyer, tvärtom, jag tycker att förstärkaren är oväntat bra på att förstå vilken källa som skickar bild och byter automatiskt till den källan jag precis slagit på. Vet inte om den lirar extra bra med LGs tv eller om det är något annat, men det funkar klockrent.

  4k passthrough funkar bra efter att jag köpt en tillräckligt snabb HDMI-kabel, får HDR på TVn med bra kvalitet. I övrigt finns adekvata in- och utgångar.

  Bra byggkvalitet på själva lådan, nätta mått för att vara en 5.1-förstärkare.

  De flesta förstärkare har väl automatisk kalibrering med hjälp av medföljande mikrofon, och även i det här fallet funkar det riktigt bra. Ljudet i övrigt har jag inga klagomål på, lirar på bra och starkt om man så vill det.

  Det enda negativa jag komma fram till är att det tog ett tag innan jag fattade att det finns ett menysystem man bara kan navigera på den lilla skärmen på förstärkaren och att det finns vissa relevanta inställningar där, bla för 4k passthrough.

  Sammanfattningsvis måste jag säga att jag är väldigt nöjd med förstärkaren med tanke på priset på dryga 2000 kr.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Min gamla Onkyo TX-NR636 funkade fint i sig, men klarade inte att skicka vidare HDR när man körde 4K, därav satte jag igång att leta en ersättare.
  Jag har "bara 5.1" och i princip alla modeller som klarade HDR med 4K jag hittade var 7.2.2 och kostade typ 6000 kr och däröver.
  Då hittade jag denna modell som på pappret skulle passa mig utmärkt. Efter mycket läsande med negativa recensioner så chansade jag ändå och beställde.

  Efter nu en månad måste jag säga att den levererar över förväntan. Bra ljud - i princip märker jag ingen skillnad mot min tidigare receiver trots den blygsamma prislappen.
  Liten och smidig i TV-bänken, medan min tidigare nätt och jämnt fick plats.

  För dig som "bara" har krav på 5.1 kan jag absolut rekommendera denna.

  Enda nackdelen jag kunnat hitta är att menysystemet är fult och allt inte kan styras via den "riktiga" menyn, utan måste styras via den inbyggda display:n. Märkligt val av Sony.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna efter att min tidigare Denon (x1000 eller något sånt) receiver gått åt skogen. Kör den med 3.1 Dali högtalare. Har inte testat 4k eller HDR pga. gammal tv. Men känns bra för framtiden att receivern inte blir en flaskhals i det avseendet i framtiden.

  Ljudet är krispigt och klart. Känns mer detaljerat än min gamla Denon. Upplever inte heller tunn bas som tidigare recension, trodde subwoofern var inkopplad i början när jag i själva verket hade glömt den... Generellt sett väldigt nöjd med ljudet både för musik och film.

  Inställningen var enkel med kalibreringsmikrofonen och resultatet blev väldigt bra.

  Känns lite billigt dock att inte alla menyer och inställningar går att se på tvn, utan bara genom displayen på enheten.

  Skulle köpa denna igen. Väl värd pengarna, det är ändå den billigaste på marknaden...
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt OK, smidigt format. Ljudet OK men lite tunt i basen (har ingen sub, använder frontarna), återlämnades därför. Märkte inte av några problem med CEC.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Snygg och kompakt för att vara en förstärkare, men jag har lämnat tillbaka den. Varje gång man slår på den (via ansluten enhet) måste man klicka igenom en meny för att välja källa. Det ska tydligen gå att komma runt genom att stänga av HDMI CEC, men det är inte en funktion jag kan vara utan. Sedan så drar den så mycket ström i standby (med standardinställningar) att mitt grenuttag med master/slave-funktion inte stänger av min bashögtalare.