Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Robot Vacuum

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Robotdammsugare (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Enkel robotdammsugare med lasernavigation och app (Mi Home). Den dammsuger mitt hem minst en gång per dag och smutsar jag ner så skickar jag iväg den till det smutsiga stället med hjälp av appen. Behållaren tömmer jag någon gång per vecka.

  Det jag inte visste innan jag köpte den var att den inte klarar de högre trösklarna (inte för att jag har några) samt att det inte går att schemalägga dammsugning av individuella rum. Det går dock att ställa in så att den dammsuger med större kraft specifika tider eller dagar.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Mycket bra robot damsugare och rekommenderar att just köpa Xiaomi/Roborock damsugare. De är effektiva och bra prissatta samt bra app i allmänhet. Finns absolut saker som kan förbättras dock ska sägas att denna duger gott och väl (vi har även en Roborock S5 Max), så länge man endast behöver dammsugning.
  Köpte denna och har den hos föräldrarna (de är nöjda) samt köpt nya S5 Max som vi har hos oss och båda gör jobbet mycket bra.

  Få nackdelar:
  -Appen/funktionerna i appen (samma app) till denna är ej som de nyare och vissa funktioner finns ej med (för att man ska köpa de nyare modellerna, flera funktioner har ej med damsugaren inte klarar av jobbet).
  -Kolla dina trösklar! Pga att hjulen tryckts in framåt istället för bakåt som i alla de nya när den stiger över trösklar så klarar den ej mer än 1.5 cm (kolla nätet för att förstå hur de ändrat hjulen, dock exakt samma hjul som på de nya - så ej sämre kvalite). Jag skulle säga håll dig precis under 1.5cm annars får du problem.

  Annars vill man ha en pålitlig robot damsugare som man bara behöver starta eller sätta upp ett schema och man ej behöver de extra funktioner som kommer med de nya så slå på denna (dock som ny eller begagnad 2000kr eller under). Annars köp de nyare pga att denna är av äldre modell samt att de nya gått ned i pris.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft den här i två år nu, den städar så gott varje dag helt utan problem. Det enda jag bytt är förbrukningsvaror som filter och borstar. Är extremt nöjd och skulle starkt rekommendera denna eller någon efterföljare av Xiaomi/RoboRock
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering: Köp inte denna versionen, beställ hellre Xiaomi 1S som är den ersättande roboten. Säljes än så länge inte via svenska butiker, men det går att få tag i den via importsajter.

  Äldre review:
  Dammsugaren gick i över 800 omgångar på ca 100m2 innan den började uppvisa problem. Tillslut dog laserenheten och den kan inte längre köra framåt. 2,5 år gammal. RIP. Notera att det krävs regelbunden skötsel för att uppnå detta samt inköp av reservdelar som borstar, filter och underrede som håller i borsten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpt begagnad, den är nästan två år, men levererar som den var helt ny.

  Förra ägaren hade endast bytt utblåsfilter en gång.

  6 rum/områden städades av på 70 minuter på första försöket, städytan blev 57kvm. Sugförmågan i läge ballanserad gjorde att den inte störde oss nämnvärt även om vi har hemma, men damm och annat skräp fick den upp ändå.

  Den enda pryl den inte gillade var vår torkställning med runda rör som var tillräckligt låga för att den skulle försöka ta sig över men hade väldigt svårt att lyckas med det.

  Förutom ett damm och smulfritt hem så får man också diverse andra saker undanplockat som bonus för att roboten ska ta sig fram.

  Att ta sig över lite högre hinder som trösklar och avsaknaden av att sätta digitala gränser i appen där den inte ska köra kanske är en begränsning för några men inte för oss just nu så den får full pott då den även som ny är väldigt prisvärd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft min i ca två år nu (köpt på AliExpress för ca 3000 innan de kom till Sverige utan postnordklydd & moms då de hade EU warehouse). Ett av mina bästa köp, sjukt bekvämt
  + Städar schemalagt
  + Hittar alltid hem till dockan (en enda gång har den illat in sig mellan två svamp-barstolar, en vägg o en soffa och ej kommit ut, förvånad att den kom in där ens :-) för det var extremt tajt)
  + FW bjuder på nya funktioner med tiden (bl.a. de som finns i 2an RoboRock) som zone clean, goto position m.m.
  + Städar väldigt rent (inga ytor lämnas ostädade där den kimmer åt, inte ens mellan bords o stolsben)
  + Lättömd behållare
  + Kan styra städning utanför hemmet med appen om man önskar
  + Kan ställa basen i mycket trängre utrymme än vad manual säger (behöver minst ca 5cm plats till höger om stationen där vägg-ögat sitter för att ALLA funktioner ska fungera korrekt, inte 1m åt vart håll som manual säger)

  - För att alla mina xiaomi-produkter skall fungera måste jag välja Kina-servern vilket gör uppkoppling lite seg
  - Vid FW uppdatering blir ibland vissa städmoment annorlunda till vad vissa säger sig vara sämre (på forum) tex att den tex går in lite hårdare in i stolsben. Detta är dock sannolikt en missuppfattning. Första gången den städar (innan den lärt sig rummet) så går den på saker hårdare, men efter försts rundan (karta skapad) vet den var saker står och den stannar Normalt mjukt innan den krockar med tex väggar och fasts ben (tex bord) Med tiden lär den sig vad som står stilla och vad som flyttas runt, så den vet var väggar o fasta hinder finns. Men efter FW uppdstering så raderas ibland kartor och det är troligen anledningen till vissa åsikter på forum. Karta försvinner och den måste lära sig på nytt.
  - De nya (gratis FW uppdatering) funktionerna "zone clean" och "goto spot" funkar bra förutom om robot står närmare ån 5cm till höger vägg (om den står i ett trång gatt), då får den spel när den skall starta börjar backa in i laddstation m.m. vid vanlig städning är detta aldrig ett problem dock så hoppas på att framtida fw löser detta (unikt för mig då den står tajt) problem.
  - Den är inte bra på långhåriga mattor enligt test (jag hsr inga dock)
  - Små lätta mattor som inte "klibbar mot golvet" kan den putta runt istället för att gå över.
  - Kräver magnettejp (xiaomi orginal = rätt dyr och finnd mig veterligen bara på nätet) om man vill spärra av vissa områden för städ

  Addons jag lagt till på egen hand:
  - 1cm hög skumgummilist (självhäftande) på bumpern så det garanterat inte blir minsta repa i t.ex. högtalare.
  - Mopp med karborre (dock ingen vattenbehållare så den tar bara ca 10m2, inte så hjälpsamt men intressant för att se resultat som 2an borde ge...i min mening ej värt det, särskilt då man måste fylla behållaren vilket är ett steg extra)

  Jag tömmer min ca 1gång/vecka och den städar bara köket just nu. Thats it.
  Städar på egen hand schemalagd 3ggr per vecka (när jag arbetar må ons fre) vilket räcker för att alltid ha ett smulfritt golv. Skitar jag ner extra (ibland skrapar jag smulor på golvet istället för att använda trasa o springa till soptunnan) drar jag bara igång en extra städning eller skickar den på zone clean där det är mögigt. Så bra funkar det :-)

  Skall montera trösklar så den kan ta sig till alla rum. Man måste tänka på att den inte klarar hur stor lutning som helst (vill minnas max 10-15grader) när man bygger de kilformade trösklarna, men mina är klara och funkar, ska bara målas och monteras. Handikappanpassning får jag på köpet :-)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Det har lätt varit det bästa köpet jag gjorde för 1 år sedan. Enligt finns det egentligen ingen anledning att gå på gen 2 om man inte har högre trösklar än 1,5 cm som är det gen 1 klarar av. Mopp versionen i gen 2 ska tydligen vara under all kritik. Denna gör sitt jobb och har vunnit flera tester framför den 3 ggr så dyra irobot. Köp!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag betalade 2500kr för den och det gör ett väldigt bra jobb!

  Under ett helt år har denna dammsugit vårt hus och endast i undantagsfall har vi behövt dra fram den vanliga dammsugaren.

  (Man får hjälpa till under soffor och liknande där den inte kommer åt, men det gäller ju alla robotdammsugare.)