Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Forerunner 645

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Garmin Pulsklockor & sportklockor (149)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Här kommer en preliminär första recension efter enbart några dagars användning, inklusive ett löppass, ett klätter/gym-pass samt automatregistrerad cykling, gång, sömn, steg m.m. Jag ska försöka uppdatera recensionen igen senare när jag hunnit använda den mer (Uppdatering: Se utlåtande efter 1 månads användning i botten av recensionen). Jag jämför framförallt Garmin 645 med mig tidigare löpklocka Polar M400 som är betydligt billigare och har några år på nacken.

  Funkar bra:
  - GPS
  - Daglig aktivitetsmätning
  - Sömnmätning
  - Väder
  - Smartnotiser
  - Synkning av aktivitetsdata och uppkopplingsstabilitet
  - Inställningsmöjligheter

  Funkar mindre bra:
  - Pulsmätningen på handleden (tappar pulsen när man spänner handleden)
  - Display (ljussvag, svaga färger)
  - Termometer (visar ca 10 grader fel)
  - Kompass (oexakt, preliminärt. Har ej testat jättemycket)
  - Valbara träningpass (för alla sporter som inte finns förinställda av Garmin).

  -------------------------------------

  Här följer mer detaljer om kortutlåtandet ovan:

  GPS:
  - Klockan hittar mottagning extremt snabbt efter bara några sekunder. Den verkar exakt och distanser är nästan identisk med min Polar M400 (som dock är betydligt långsammare på att hitta GPS-signal).

  Pulsmätning:
  - Pulsmätningen (med klockans egna mätning) tappar pulssignalen när man spänner handleden, t.ex. vid hård intervallöpning, klättring eller gymträning. Detta trots en åtdragen klocka. Skillnaden när jag körde maximal ansträngning i en backintervall mellan denna klocka och min M400 med pulsband var 30 slag per minut när jag hade båda klockorna på samtidigt. På pulskurvan ser man tydligt att Garmin 645 tappar mätningen. Samma sak uppstår under klättring och gymmande med handredskap där man märker att klockan inte registrerar pulsen på handleden vid ansträngning, utan hittar pulsen först när man kommer ner från klätterväggen. Detta beteende kan troligtvis uppstå i varierande grad på de flesta andra pulsklockor med inbyggd pulsmätning också.

  Daglig aktivitetsmätning:
  - Klockan mäter steg och puls kontinuerligt under dagen, något som verkar ganska korrekt och, över tid, hyfsat pålitligt. Klockan registrerar automatiskt cykling, gång m.m. som sträcker sig längre än 10 min, men dessa automatregistrerade data består mest av lite ikoner längs dagstidslinjen, och innehåller inte alls samma avancerade data som självstartade träningspass.

  Sömnmätning:
  - Sömnmätningen känns korrekt, där både vaken tid, djupsömn och lätt sömn registreras. Den hittar korrekt tidpunkter då man somnat och vaknat (något som Polar-klocka var sämre på, t.ex. om man var vaken en lite längre stund mitt i natten då man inte kan somna så fick Polar-klockan för sig att man hade vaknat för gott). Om sömnregistreringen ändå skulle vara fel, kan man manuellt justera tiderna.

  Display på klockan:
  - Väldigt mörk display jämfört med min Polar-klocka! Blev smått chockad när jag först tog på mig klockan. Ljusstyrkan går inte att justera. I halvmörka miljöer ser man nästan ingenting på klockan om man inte slår på bakgrundsbelysningen. Displayen syns bättre i ljus omgivning. Färgerna på klockan är betydligt mer urvattnade och gråa i tonen än vad man ser på reklambilder av klockan.

  Batteritid:
  - Har inte använt klockan tillräckligt länge för att uttala mig om batteritiden. Har dock märkt att Garmin själva uppger olika batteritider på förpackningen (12h) jämfört med på sin hemsida (14h) för klockan i GPS-läge. Klockan har ett UltraTrac-läge som jag ännu inte testat, som ska ge betydligt längre batteritid under träning (på bekostnad av exaktheten i GPS-mätning), något som kan vara användbart vid långvandring eller ultralöpning etc.

  Termometer:
  - Extremt oexakt, visar konstant 5-15 grader för varmt (pga kroppsvärme etc). Med lite ansträngning kan man säkert skapa sig en intern mental översättningsmatris för att räkna fram en ungefärlig riktig temperatur, men att utgå från termometern rakt av är inte alls användbart.

  Väder:
  - Klockan synkar väder online. Går att kolla på klockan (verkar stämma bra överens med SMHI), sparas också ner vad det var för väder under ett visst träningspass. Betydligt mer användbart än termometern.

  Smartnotiser:
  - Funkar bra! På meddelanden kan man t.o.m svara förinmatade standardsvar genom klockan. Man kan själv välja vilka mobilappar som ska vidarebefodra notifieringar till klockan. Betydligt mer avancerat och stabilare än smartnotiserna på min gamla Polar-klocka.

  Synkning av aktivitetsdata:
  - Klockan synkar automatiskt träningspass och daglig aktivitetsdata frekvent i bakgrunden. Kopplingen mot telefonen/WIFI funkar bra och är stabil.

  Kompass:
  - Känns väldigt skakig och inte speciell exakt (hoppar många tiotalet grader hit och dit när man håller still), av det jag sett av den går den inte att använda för någon mer kritisk navigering. Jag har dock inte testat det allt för mycket, så vi får se hur bra den visare sig efter lite mer användning.

  Inställningsmöjligheter:
  - Nästan allt går att justera efter dina önskemål, inkl data som visas på klockan vid och utanför träningspass, toppen!

  Valbara träningspass:
  - Det finns ca 20 olika träningstyper inlagda per default, inkl lite mer obskyra träningstyper som ståuppaddling och stegmaskin. Detta samtidigt som många andra träningstyper saknas, som t.ex. klättring, golf, fotboll, handboll, badminton och mängder andra sporter. Det går att lägga in egna träningstyper själv, dock behandlas inte dessa lika väl som grundträningstyperna som ingår i klockan per default, väl värt att tänka på om du inte (enbart) tänkt använda klockan för löpning, cykling och simning. Här var min gamla Polar M400 betydligt bättre!

  -------------------------------------

  Uppdatering efter 1 månads användning:

  Mina utlåtande ovan gäller fortfarande efter 1 månad, utöver vill jag tillägga följande:

  Batteri:
  - Batteriet håller lite längre än vad som utlovas officiellt, jag har fått följande batteritider:
  Laddning #1: 8,5 dygns batteritid, inkl 6h mixade träningspass (med och utan GPS).
  Laddning #2: 10,5 dygns batteritid, inkl 3h GPS-träningspass.
  Laddning #3: 9 dygns batteritid, inkl 6h mixade träningspass (med och utan GPS).

  Estimerade tävlingstider:
  - Klockan marknadsförs med att den kan estimera hur snabbt du kan springa specifika distanser, baserat på dina tidigare löpningar. Efter 7 löppass så estimerar den 20 minuter fel mot vad jag brukar springa en halvmara på och ca 8 min fel mot vad jag kan springa milen på, trots att jag sprungit dessa distanser med klockan på! Alldeles för stor felräkning för att vara i närheten av användbart.

  Pulsmätning (uppdatering):
  - Kan bara bekräfta det jag skrev i ursprungliga recensionen. Pulsmätningen på handleden fungerar extremt dåligt då man hastigt ökar pulsen, t.ex. vid intervaller, mätning av maxpuls eller styrketräning, detta oavsett hur tight man fäster klockan. Den kapar konstant av ca 30 slag/min vid pulstoppar och maxpuls. Vid jämn löpning ger den däremot OK resultat. Detta är jämfört med Polar M400 + pulsband, samt med pulsband tillsammans med denna Garmin-klocka.
  Jag misstänker att det är detta som gör Estimerade träningstider, träningseffekt och andra finesser i klockan opålitliga i sin tur, som ett resultat av detta. Synd!

  Kompass (uppdatering):
  - Kompassen i klockan fungerar lite bättre än vad mitt första intryck gav sken av ovan.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  En klocka som har allt som seriösa löpare behöver. Bra gps och batteritid. Diskret design. Lagom stor skärm. Smidigt med Garmin Pay. Höjdmätaren är användbar eftersom den möjliggör användandet av Running Power (om du har rätt tillbehör). Test och automatisk uppdatering av mjölksyratröskel är en annan bra funktion, likaså Heart Rate Variability. Jag provade Forerunner 245, men 645 är strået vassare och en mer renodlad löparklocka tycker jag. Jag har min på mig dygnet runt. En riktig fullträff från Garmin!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Funkar mycket bra för löpning, funkar direkt och ger mycket information för att förbättra din löpning. Smidig storlek för vilket gör att man inte behöver låsa knapparna vid normal användning.
  Hjälper mig att nå mina mål.

  Uppdatering efter 2 år ger den samma betyg, klockan är tålig ser bra ut fortfarande även efter omild behandling. Använd dagligen. Armbandet utbytt.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Jag har använt klockan i nästan 4 veckor nu och jag är supernöjd. Det finns än så länge inget negativt med denna klocka vad jag kan komma på. Klockan har inte haft några problem med att mäta puls, inte ens vid krävande intervallpass. Klockan är perfekt i storlek - 42,5 mm. Till skillnad från storebror 945 som jag tycker är klumpig med hela 47 mm. Enormt prisvärd klocka som har exakt allt vad en löparklocka behöver.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt Garmins GPS-löparklockor sedan 2007 och den här är givetvis ett riktigt stort lyft jämfört med min förra som dock började bli ganska gammal.

  Några plus och minus:
  + Bra storlek så att den faktiskt är användbar som klocka
  + Mycket snabbare GPS-fix än min gamla.
  + Displayens färger är naturligtvis inte lika snygga som på produktbilderna men skärmen är lättläst och strömsnål och det är förstås rätt prioritering.
  + Väldigt bra batteritid.
  + Pulsmätningen på handleden fungerar bra men måste ändå kompletteras med bröstband för pulsmätning i vinter.
  + Garmin Connect är mycket bättre än tidigare program till de löpar- och motorcykel-GPS:er från Garmin som jag använt. Här går det att skapa banor som man kan följa.
  + Ett sista plus för att Garmins kundvård alltid är bra, även om jag inte kontaktat dem för just den här klockan.

  - Wifiimplementionen är urusel. De flesta nät hittas inte alls, de få som klockan ändå hittar fungerar nästan aldrig. Betrakta den som att wi-fi helt saknas.
  (- Inte möjligt att kalibrera höjdmätaren vilket gör att den konsekvent visar fel. Man kan till exempel springa längs havet och få veta att man är 30 meter under havsnivån. Det här är för dumt och dessutom lätt att ordna för ett företag som har tillgång till topokartor och massor av användare. Bara lös problemet. Ändrat 2018-09-16: Löst i version 3.70)
  - Temperaturmätaren påverkas av kroppsvärmen och visar fel.
  - Garmin Connect är även om det är ett jättelyft sedan tidigare knappast buggfritt. Hittills har programmet till exempel lyckats synka ut en tom bana som jag skapat och det märks ju inte förrän man vill börja springa.

  Drar av två stjärnor för att wi-fi faktiskt inte fungerar alls och en för att någon beslutade att höjdmätningen inte ska kunna kalibreras.

  Uppdatering 2018-09-16: Kalibrering av höjdmätaren är tillagd i FW 3.70. Lägger till en stjärna. Saknas bara fungerande wi-fiimplementation för full pott.