Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Huawei P Smart 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Huawei Mobiltelefoner (83)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Sambon har precis köpt en sådan här. Jag själv har fått leka med den ett x antal timmar inkl. uppackning, installering/konfigurering av ett x antal appar och systemuppdatering. Jag skulle vilja påpeka att är en bra mobil för det priset. Jag har varit lite anti till att köpa dyra mobiler tidigare. Nu har jag själv köpt en för nästan 5000 kr som jag ska få nästa vecka men det är en bonus från jobbet så jag betalar inte den själv. Annars hade jag valt något mer i den här prisklassen kanske marginellt dyrare. Men visst ÄR det en skillnad på billig kontra dyr mobil.

  Tro inte att man betalar 2000 kr och får en lika bra som för 6000/8000 kr. Har du inte goda inkomster eller är prylfixerad (vilket jag själv egentligen är) så kan den här fungera utmärkt. För typ 7 år sedan hade jag en LG Optimus 2X och den var DÅ häftigt prissatt på 5000 kr. På den tiden var man tvungen att betala den summan för inte få en mobil som laggade. IDAG har utvecklingen gått framåt och en Huawei P Smart lär vara så gott som lika kvick i menyer, uppstart av appar osv. som min kommande Xiaomi Mi Mix 2 med motsvarande prisklass som Optimus 2X för flera år sedan. Förvisso är detta min första mobil sedan dess som är såpass dyr. Men jag har provat/lånat flera andra t.ex. Samsung S8 och det är ingen större skillnad.

  Väsentliga skillnader som dyrare mobiler har:

  - Bättre kamera (P Smart är ändå RÄTT SÅ BRA för sitt pris!)
  - Bättre ljud (denna mobils största nackdel om man har Hi-Fi lurar eller lite bättre hörlurar. Klen och basfattig ljudbild tycker jag. Något som kanske främst märks av ljudnörden/audiofilen än gemene man)
  - Bygg kvalitén, lätt och förhållandevis plastig.

  Materialet är ju dock mycket beroende på vad man föredrar. Jag har alltid gillat mobiler som har tyngd i handen med exklusiva materialval. Valet föll på Xiaomi'n (hos NetOnNet) eftersom att den har klassledande prestanda (bortsett från dålig kamera) samt ett bakstycke i porslin. P Smart är däremot i billig plast och är väldigt smal. Vissa föredrar ju att den just inte väger så mycket, och det existerar även hos dyrare mobiler i samma anda t.ex. i den omåttligt populära Samsungs Galaxy-serien.

  Kontentan blir att detta är en BRA mobil för de som inte bryr sig om snobbiga finesser eller lulull. Man får ju ändå betrakta en mobil som en relativt kortsiktig förbrukningsvara så spelar det någon roll om denna inte kan göra allt idag? Tekniken fortsätter framåt. Du kan ringa med den och använda alla normala/moderna/etablerade appar så gott som fullt ut.
 • Alla omdömen

 • Bra
  1 år sedan
  Har ägt telefonen sedan den kom ut på marknaden, och jag kan ge den ett medelbetyg.
  Den säkerhetsuppdateras rätt ofta än så länge, och den använder Android 8.0.0.148 i dagsläget.
  Är över lag nöjd med den, men även fast den är 5,65 tum (dvs. större än min tidigare OnePlus One på 5.5 tum) så upplevs den här *mycket* mindre och smalare.

  Kameran är okey, filmar fint och bilderna blir faktiskt förvånansvärt skarpa (även närbilder

  Den har inbyggd radio och batteriet håller 1,5 dag om den inte har använts mer än till att läsa tidnings-appar och några korta samtal.

  Det enda som är en STOR nackdel (vilket kanske har med Android 8.0 att göra?) är att notiser från appar så som Klarna, PostNord och Kivra, mfl. inte fungerar. Så det får man dessvärre själv ha manuell koll på.
  En helt okey telefon annars för priset under 2000 kr.