Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung 860 EVO Series MZ-76E1T0B 1TB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Solid State-diskar (SSD) (175)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.45)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering 2018-08-14: Upplever att 860 Evo 1TB går lite hackigt vid flera samtidiga läs/skriv, till exempel om kollar TV (Windows Media Center) och samtidigt kör kompileringar i Android Studio så kan det bli ryckig TV-bild. Att starta ett inspelat TV-program har en ganska märkbar fördröjning på 4-5 sek. Jag har inget minne av att den tidigare 850 Evo 500GB hade samma hackiga och fördröjande beteende.
  Jag kör dock gammal processor, så det kanske spelar in.
  Kör SSD:n i RAPID mode, fast det verkar mest göra skillnad när man kör exakt samma sak flera gånger.

  Original recension:
  Det finns några barnsjukdomar i mjukvaran och manualerna, drar bort några stjärnor pga av det:

  - Kloningsmjukvaran Samsung SSD Data Migration v.3.1 User Manual visar ej stöd för 860 Evo ännu. Ska man behöva chansa på att det fungerar ändå, eller hur tänkte man här? Det verkar fungera för alla systemfiler, men en del datafiler klonas inte (se nästa punkt).

  - Inspelade TV-program klonas inte (skapade av Windows Media Center i Windows 7). Räknas de som krypterade program eller temporära filer, vilket är det enda som nämns i manualen?

  - Samsung Magician 5.2.1 varnar för att system återställningspunkt inte går att skapa när jag försöker slå på RAPID mode. Verkar som systemåterställning slogs av vid installationen, är ganska säker på att det var påslaget för tidigare SSD:n, en 850 Evo.

  - Optimeringen är halvvägs när man öppnar den funktionen, sedan är det lite rörigt i gränssnittet hur man ska få den till 100%.

  - OP analys dras igång så fort man klickar på den funktionen, utan att man bett om det och fått chans att stänga öppna program. Fastnar en bra stund i analys innan man får välja att sätta nya utökade värdet.

  - Lite dåligt med information i manualerna överlag. Man får ge sig ut på internet för att få information om RAPID mode, NVMe driver, TRIM, OP och annat som det skrivs om i manualerna. Jag saknar även information angående: varför systemåterställning verkar slås av, om defragmentering ska vara påslaget, om page file ska vara påslaget, vilka risker det finns med RAPID mode, varför en del filer inte klonas.

  Manualer och mjukvara finns här:
  https://www.samsung.com/se/support/model/MZ-76E4T0B/EU/
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Min första SSD, en av de bästa uppgraderingarna jag gjort till min gamla burk. Den visar så tydligt att det är dom mekaniska diskarna (HDD) som gör datorn trög rent allmänt. Upplever du att Windows går för trögt, som att surfa, att öppna program etc prova att byta till en SSD-disk innan du uppgraderar själva datorn.

  + Kloningsmjukvaran fungerade över förväntan.

  - Att Samsung har begränsat antal nedladdningar per dag för sin mjukvara Magician, finner jag helt otroligt, under all kritik. Allra helst när den är nödvändig för att uppgradera firmware. Själv blev jag tvungen att ladda ner mjukvaran från annan sida.

  *** Information för den med gammal dator, som tvekar om uppgradering till SSD ***
  Jag har alltid byggt min dator själv, väljer alltid alla komponenter med omsorg. Just av den anledning behöver jag sällan uppgradera så ofta, kör gärna så länge som möjligt med samma moderkort, cpu etc, åtminstone så länge den uppfyller mina krav.

  Kör idag med en gammal AMD Phenom II 965, satte ihop den 2010, grafikkortet har jag visserligen uppgraderat, för spelandets skull. Men spelar faktiskt fortfarande dom flesta spel utan problem idag. Däremot upplevde jag problem med att starta program som exempelvis Steam och Spotify. Orimliga laddningstider. Väl igång fungerade dom bra, men kunde ju ta en minut att starta ibland.

  Så jag har länge funderat på en SSD, men priset har avskräckt eftersom jag minst ville ha 1TB, tänkte att jag väntar tills den dag jag uppgraderar datorn istället. För jag var osäker om en SSD skulle fungera bra ihop med mitt gamla moderkort. Dessutom har jag tvekat pga väldigt många program som jag ogärna vill ominstallera i Windows.

  När denna SSD gick under 1500:- samtidigt som jag såg hur smidigt Samsungs kloningsprogram verkar fungera, tänkte jag att jag chansar, och jag ångrar ingenting.

  Har blivit som en ny dator, detta trots att jag har samma Windows-installation sedan 2012, med Windows 10 uppgradering 2015. Datorn känns som en nyinstallation, fast med skillnaden att allt gammalt är kvar. Samt att datorn blivit knäpptyst. Känner att jag kommer att kunna vänta med uppgradering av moderkort ett bra tag till.

  Spotify och Steam startar idag alltid på 5 sekunder. :)

  *OSB. Pga åldern på moderkortet kan kan jag inte utnyttja alla fördelar naturligtvis, jag har max SATA- 300. Men skillnaden kan inte handla mer om hundradels sekunder vid vardagsanvändning.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En bra SATA-SSD.
  V-NAND 3bit MLC = TLC
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  grym disk
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Använder i en Nas. Inga problem. Snabb.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Snabb och pålitlig
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag är nöjd med min, har inte haft några problem, stabil och bra. Funkar även bra för videoredigering och inspelning.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Superbra, Kör tunga spel på samsungs QVO verision för att få 4bit = QLC istället för TLC eller MLC. QLC är snabbast. På denna EVO, kör jag strategispel som civilization 6, men of war 2, CoH 2 etc. Fucgerar mycket bra.

  4 stjärnor till denna
  5 stjärnor till billigare brodern QVO

  Mycket bra båda två...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar superstabilt och bra! Har alltid haft den här serien av SSD och kommer fortsätta så. Bättre uppgradering finns nog inte.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har fungerat mycket bra hittills. Snabb.