Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC2900

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (62)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 29 dagar sedan
  Episk router med Merlin firmware-stöd: https://asuswrt.lostrealm.ca/. Haft den i två månader och inte behövt starta om den vid något tillfälle. Stabil och bra mottagning samt går svalt.

  Otroligt snabb över OpenVPN (både som server eller som klient). Maxar min Internetanslutning på 250Mbit/s över OpenVPN med ca 50% CPU-belastning. Svårt att hitta något snabbare i prisklassen om VPN är aktuellt.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Gav 1590kr under Black Friday.

  Allt fungerar perfekt.

  5GHz wifi ca 450 Mbit i hela lägenheten på en iphone 7.
  2.4GHz wifi 80-100 Mbit i hela lägenheten på en iphone 7.

  Throughput lan-lan och wan-lan är mycket bra. 1 Gbit internetlina ger > 940 Mbit.

  Drar av en stjärna för på mitt första ex var 5GHz wifi defekt. På denna nya enhet fungerar det. Fick dock den utbytt direkt av ÅF. Knock on wood...hoppas den nya rullar på...
 • Bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Detta är samma router som RT-AC86U som vanligtvis går för ~2000kr men AC2900 ligger på 2590kr som normal pris.

  Det är en bra router men priset är fel. Värd priset när det ligger på 1590kr.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Ersatte en AC68U. OpenVPN server levererar 250+Mbit åt båda hållen med Asuswrt-Merlin. Trådlös prestanda överraskande mycket bättre än tidigare router. Köpt för 1590 kr under Black Friday. För det priset finns det inget bättre. Denna router är identisk med RT-AC86U.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Köpt på black friday för 1590:-
  Kör comhem 250/10 med deras senaste, äckliga vita låda. Förövrigt presterade deras föregående Netgear 3700 bättre men den dog. Provade bredbandskollen med de båda på två platser i lägenheten via min gamla iPhone 6s över wi-fi n 5ghz.

  Samma rum:
  Comhem: 76mbit ner, 11mbit upp
  Asus: 198mbit ner, 11mbit upp

  Rum 10m ifrån, en vägg emellan:
  Comhem: 30mbit ner, 10mbit upp
  Asus: 181mbit ner, 11mbit upp

  Comhem borde skämmas som skickar med sånt skräp.
 • Bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Helt perfekt för ett familjehem. Mycket surf, online gaming utan lagg (csgo, lol, fortnite, cod4) ganska bra ms ligger på 20ms-40ms konstant (har fiber via bredband2 100 mbit/s), ipteve osv. Bra wifi täckning i lägenheten (area 110 kvadmeter) i alla rum. Lätt mjukvara som uppdateras då o då. Stående modell. Höjden med stående antenner är ca 35 cm. Fin design.

  Köpte min för 1290 kronor på Elgigantens fyndhörnan. Helt 100% fungerande. Nöjd

  Det finns andra vassare AC router modeller ute på marknaden. Man får vad man betalar.

  Är du en mycket kräsen hardgamer/streamer gå vidare och köp en annan router runt 3000 kr och uppåt.

  Klart 7 av 10 stjärnor. Tillverkat av billig plast som är lätt att repas. Ville ha 4 antenner istället än 3.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Nu när RT- AC2900 är nedsatt i pris (1990:-) såg jag ett bra tillfälle att införskaffat två stycken som jag kompletterat ihop med en RT-AC88U för att skapa ett AiMesh nät där 88:an får agera som huvud router.
  För er som undrar så är RT-AC2900 = RT-AC86U, d.v.s. samma router fast olika namn.

  Bor i en 300 kvm tegelvilla med mycket betong-väggar och betong-golv som påverkat den trådlösa täckningen väldigt negativt. Har tidigare försökt samköra med två stycken ASUS RP-AC52 repeaters som fungerat någorlunda okej men prestandan med dessa var dock inte den bästa samt att man fick starta om dem vid enstaka tillfällen då de tappade täckning eller presterade sämre än normalt.

  Efter ha införskaffat dessa RT-AC2900 och gjort dem till AiMesh noder så måste jag säga, vilken skillnad! Nu har jag fått bra Wifi prestanda och full 5G styrka i hela huset och undrar jag varför inte gjort detta tidigare. Såg ingen anledning att köpa ett Mesh-Kit när Asus nu gjort att man har möjlighet bygga vidare på befintlig router om den har AiMesh kompatibilitet som dessutom ger bättre prestanda än de flesta Mesh-Kit som finns ute idag. Har man däremot inte en Mesh kompatibel ASUS router är det kanske ett mer ekonomisk alternativ att titta på ett Mesk-Kit som t.ex Asus Lyra eller liknande.

  En annan fiffig lösning är också att man kan sköta firmware uppdateringen genom huvudroutern, d.v.s. finns det nyare firmware till noderna så kan man uppdatera dem samtidigt om man vill men om det är specifikt för Asus kan jag inte svara på, antar att man kan göra detta genom de flesta Mesh lösningar.

  Enda negativa kan vara att det inte finns någon Custom-firmware för Asus routrar med AiMesh i nuläget då källkoden är sluten, Merlin har bl.a. kommenterat att han inte kommer att röra Ai-Mesh så länge det är en sluten källkod. i mitt fall fungerar det bra med Asus egna firmware så jag kan inte annat än ge full pott för RT-AC2900 till detta ändamål.