Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC2900

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (79)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.89)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  3 dagar sedan
  Enkel installation och bra täckning i vårt gamla tegelhus på 240 kvm fördelat på 100 kvm källare och 40 kvm övervåning. Med routern central placerad i huset har vi täckning överallt och som sämst ca 100 MBit av 250 MBit till Bredbandskollen. Faktum är att denna enda router ersatte 5 Google WiFi utan att prestandan blev sämre, snarare tvärtom. Dessutom slipper vi roaming problemet när man hoppar mellan olika routers och tappar kontakten med Sonos högtalarna.
  Bra inställningsmöjligheter med Merlin firmware. Nu återstår bara att se hur den fungerar i det långa loppet, hittills två veckor utan minsta problem.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Edit: Efter att ha ägt denna router i nåt år så har den tyvärr börjat krångla så pass mycket att jag måste byta ut den. DHCP ger ut IP addresser men de ses som statiska på routern och inga enheter får tillgång till internet. 2.4Ghz bandet kommer och försvinner utan anledning (verkar vara andra som antennen har dött på). Så tyvärr måste jag avråda från denna router.

  Detta är samma router som RT-AC86U som vanligtvis går för ~2000kr men AC2900 ligger på 2590kr som normal pris.

  Värd priset när det ligger på 1590kr och man inte tänker göra mer än att spela och surfa genom den.
  Stöd för Merlin firmware. Rekommenderar att flasha det.
 • Bra
  2 mån sedan
  Stabil drift och bra signalstyrka, men hastigheten lämnar en hel del att önska.
  Jag pendlar mellan 200-400 Mbit, vilket får ses som ganska kraftigt underpresterande för en 1000 Mbit-lina. Det är bara c:a 10% snabbare än med min gamla router, trots att den nya på papperet har mer än dubbelt så hög prestanda och kostar dubbelt så mycket.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Bytte från en ac66u som jag haft i 4år. Det vart ett jätte lyft, aimesh funkar jätte bra , det vart mycket täckning i huset. Lätt installation bra app köpte på media markt för 1590kr
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Snabb installation och lång räckvidd.
  Toppen hemma hos oss !
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Fantastiskt lyft! Svårt att vara objektiv men från att ha rullat en D-link 655 i 15år (!) så var detta steg ett enormt lyft!
  Fick ut 95/75 på familjens 100 uppkoppling, enormt starkt 5Ghz band som får alla prylar att rulla klockrent i hemmet.

  Nu kan alla barn streama o spela utan avbrott eller latency´s.

  Föräldraåtkomsten/övervakningen via appen var otroligt enkel och lättanvänd, min fru & jag kan med lätthet stänga åtkomsten på wifi´t på alla anslutna prylar när det behövs.

  Fantastisk wifi.

  Rekommenderas starkt! GRYM router!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Det var ett riktigt stort lyft måste jag säga. RT-AC51U kommer jag ifrån innan, passade självklart på att haffa denna under mellandagarna och det med gott samvete nu när jag vet vad den går för.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  En mycket stabil och snabb router! Lång räckvidd även på 5-gig bandet. Klarar av många anslutna enheter samtidigt med bibehållen bra prestanda.
  Har inte provat alla funktioner och inställningar, men det behövs heller inte, för den klarar uppgiften med 170 kvm hus, fyra kids, ständigt streamande, spotify och onlinespel galant ändå. Något negativt? Nej, inte ännu i alla fall. Rekommenderas! (1590:- på black friday)
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Kommer från en Asus 68
  Denna snabbare och mycket starkare 5 band
  Det är bra till att köpa!
  Bra router!
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Fungerar perfekt, precis som det ska vara.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Jag är extremt kräsen med routrar. Jag använder långt ifrån alla funktioner, men de jag faktiskt använder ska fungera felfritt.

  Bytte ut Google Wifi (som jag var väldigt nöjd med) mot den här för att jag var tvungen att ha ett dedikerat 5Ghz-band.

  Installerade Merlin direkt ur kartong, sedan en full reset och ställa in allt viktigt - och allt bara fungerar! Där jag sitter längst ifrån routern maxar jag min fiber via 5Ghz på 250/250 och det är allt jag behöver för att vara lycklig.

  Snygg att titta på är den med. :-)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Episk router med Merlin firmware-stöd: https://asuswrt.lostrealm.ca/. Haft den i två månader och inte behövt starta om den vid något tillfälle. Stabil och bra mottagning samt går svalt.

  Otroligt snabb över OpenVPN (både som server eller som klient). Maxar min Internetanslutning på 250Mbit/s över OpenVPN med ca 50% CPU-belastning. Svårt att hitta något snabbare i prisklassen om VPN är aktuellt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gav 1590kr under Black Friday.

  Allt fungerar perfekt.

  5GHz wifi ca 450 Mbit i hela lägenheten på en iphone 7.
  2.4GHz wifi 80-100 Mbit i hela lägenheten på en iphone 7.

  Throughput lan-lan och wan-lan är mycket bra. 1 Gbit internetlina ger > 940 Mbit.

  Drar av en stjärna för på mitt första ex var 5GHz wifi defekt. På denna nya enhet fungerar det. Fick dock den utbytt direkt av ÅF. Knock on wood...hoppas den nya rullar på...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ersatte en AC68U. OpenVPN server levererar 250+Mbit åt båda hållen med Asuswrt-Merlin. Trådlös prestanda överraskande mycket bättre än tidigare router. Köpt för 1590 kr under Black Friday. För det priset finns det inget bättre. Denna router är identisk med RT-AC86U.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpt på black friday för 1590:-
  Kör comhem 250/10 med deras senaste, äckliga vita låda. Förövrigt presterade deras föregående Netgear 3700 bättre men den dog. Provade bredbandskollen med de båda på två platser i lägenheten via min gamla iPhone 6s över wi-fi n 5ghz.

  Samma rum:
  Comhem: 76mbit ner, 11mbit upp
  Asus: 198mbit ner, 11mbit upp

  Rum 10m ifrån, en vägg emellan:
  Comhem: 30mbit ner, 10mbit upp
  Asus: 181mbit ner, 11mbit upp

  Comhem borde skämmas som skickar med sånt skräp.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt perfekt för ett familjehem. Mycket surf, online gaming utan lagg (csgo, lol, fortnite, cod4) ganska bra ms ligger på 20ms-40ms konstant (har fiber via bredband2 100 mbit/s), ipteve osv. Bra wifi täckning i lägenheten (area 110 kvadmeter) i alla rum. Lätt mjukvara som uppdateras då o då. Stående modell. Höjden med stående antenner är ca 35 cm. Fin design.

  Köpte min för 1290 kronor på Elgigantens fyndhörnan. Helt 100% fungerande. Nöjd

  Det finns andra vassare AC router modeller ute på marknaden. Man får vad man betalar.

  Är du en mycket kräsen hardgamer/streamer gå vidare och köp en annan router runt 3000 kr och uppåt.

  Klart 7 av 10 stjärnor. Tillverkat av billig plast som är lätt att repas. Ville ha 4 antenner istället än 3.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nu när RT- AC2900 är nedsatt i pris (1990:-) såg jag ett bra tillfälle att införskaffat två stycken som jag kompletterat ihop med en RT-AC88U för att skapa ett AiMesh nät där 88:an får agera som huvud router.
  För er som undrar så är RT-AC2900 = RT-AC86U, d.v.s. samma router fast olika namn.

  Bor i en 300 kvm tegelvilla med mycket betong-väggar och betong-golv som påverkat den trådlösa täckningen väldigt negativt. Har tidigare försökt samköra med två stycken ASUS RP-AC52 repeaters som fungerat någorlunda okej men prestandan med dessa var dock inte den bästa samt att man fick starta om dem vid enstaka tillfällen då de tappade täckning eller presterade sämre än normalt.

  Efter ha införskaffat dessa RT-AC2900 och gjort dem till AiMesh noder så måste jag säga, vilken skillnad! Nu har jag fått bra Wifi prestanda och full 5G styrka i hela huset och undrar jag varför inte gjort detta tidigare. Såg ingen anledning att köpa ett Mesh-Kit när Asus nu gjort att man har möjlighet bygga vidare på befintlig router om den har AiMesh kompatibilitet som dessutom ger bättre prestanda än de flesta Mesh-Kit som finns ute idag. Har man däremot inte en Mesh kompatibel ASUS router är det kanske ett mer ekonomisk alternativ att titta på ett Mesk-Kit som t.ex Asus Lyra eller liknande.

  En annan fiffig lösning är också att man kan sköta firmware uppdateringen genom huvudroutern, d.v.s. finns det nyare firmware till noderna så kan man uppdatera dem samtidigt om man vill men om det är specifikt för Asus kan jag inte svara på, antar att man kan göra detta genom de flesta Mesh lösningar.

  Enda negativa kan vara att det inte finns någon Custom-firmware för Asus routrar med AiMesh i nuläget då källkoden är sluten, Merlin har bl.a. kommenterat att han inte kommer att röra Ai-Mesh så länge det är en sluten källkod. i mitt fall fungerar det bra med Asus egna firmware så jag kan inte annat än ge full pott för RT-AC2900 till detta ändamål.