Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC2900

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Uppdatering efter tids användning: kan inte längre rekommendera routern. Krånglar så pass mycket med radio som försvinner och omstart är enda lösningen. OpenVPN är inte längre en usp eftersom Wireguard är det som gäller idag. Hade jag gjort något annorlunda idag så hade jag köpt en riktigt bra router utan wifi (typ edgerouter eller mikrotik) och köpt separata accesspunkter.

  Tyvärr är detta inte första Asus-routern jag haft som krånglat och dumt nog trodde jag att denna var annorlunda.

  Kortfattat: köp något annat än Asus.

  Ursprunglig text:
  Ersatte en AC68U. OpenVPN server levererar 250+Mbit åt båda hållen med Asuswrt-Merlin. Trådlös prestanda överraskande mycket bättre än tidigare router. Köpt för 1590 kr under Black Friday. För det priset finns det inget bättre. Denna router är identisk med RT-AC86U.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  7 tim sedan
  Kan bara vara helt nöjd med denna, körs i ett imesh system funkar klockrent. Rekomenderas.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Har haft denna routern ganska länge nu, kan inte påstå att jag är speciellt nöjd. Trådlösa känns slött och räckvidden är också mer eller mindre usel. Inte nog med det utan regelbundna omstarter behövs tydligen annars kan det hända att man plötsligt har en bråkdel av hastigheten osv. Tappar helt uppkopplingen relativt ofta vilket resulterar i omstarter...trött på skiten nu men vet inte vad man ska byta till?
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Den maxar ut i RAMen ganska lätt vilket får väldigt störiga följdeffekter... svår att nå i gransnittet, ständiga hack i trafiken etc.
  Fick stänga av alla extra funktioner som AIprotection, Adaptive QoS.
  6 klienter på trådat och 7-8 trådlösa. dvs en normal familj med några stationära datorer, appletv, och lite handhållna devices.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Har haft en D-link DIR-655 som ändå är välkänd för att vara en skitrouter men med en specifik firmware så funkade den faktiskt galant och var stabil. Kanske strula 1 gång per år eller vartannat år som max. Hade den i 15 år och tänkte att det var dags att uppgradera.

  Det blev denna Asus efter läst lite positiva recensioner. Nu när jag haft den någon månad så måste jag säga att 5ghz-delen suger! Rintigt dålig. Tappar kontakten flera ggr i månaden helt och hållet och man måste starta om routern för att få den att funka igen.

  Ärligt talat ångrar jag köpet, var inte värt pengarna även om den var nedsatt till prisnivån ala Black Friday. Funderar på att reklamera den.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  OBS: Exakt samma router som RT-AC86U, det är bara namnet som skiljer.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Elgiganten säljer ut det för bara 990 kronor om du är med i deras klubb under black week och black friday.
  Routern har dumpats ner i pris eftersom det har kommit ut en nyare vassare modell som heter Asus RT-AX86U som har stöd för wifi 6.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Ett monster för dig som vill köra openvpn, scripts eller kanske avancerad QoS.

  Medioker för dig som bara tänker använda den i "stock" och inte tänker använda möjligheterna som kommer med Merlin.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Enkel installation och bra täckning i vårt gamla tegelhus på 240 kvm fördelat på 100 kvm källare och 40 kvm övervåning. Med routern central placerad i huset har vi täckning överallt och som sämst ca 100 MBit av 250 MBit till Bredbandskollen. Faktum är att denna enda router ersatte 5 Google WiFi utan att prestandan blev sämre, snarare tvärtom. Dessutom slipper vi roaming problemet när man hoppar mellan olika routers och tappar kontakten med Sonos högtalarna.
  Bra inställningsmöjligheter med Merlin firmware. Nu återstår bara att se hur den fungerar i det långa loppet, hittills två veckor utan minsta problem.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Edit: Efter att ha ägt denna router i nåt år så har den tyvärr börjat krångla så pass mycket att jag måste byta ut den. DHCP ger ut IP addresser men de ses som statiska på routern och inga enheter får tillgång till internet. 2.4Ghz bandet kommer och försvinner utan anledning (verkar vara andra som antennen har dött på). Så tyvärr måste jag avråda från denna router.

  Detta är samma router som RT-AC86U som vanligtvis går för ~2000kr men AC2900 ligger på 2590kr som normal pris.

  Värd priset när det ligger på 1590kr och man inte tänker göra mer än att spela och surfa genom den.
  Stöd för Merlin firmware. Rekommenderar att flasha det.
 • Bra
  1 år sedan
  Stabil drift och bra signalstyrka, men hastigheten lämnar en hel del att önska.
  Jag pendlar mellan 200-400 Mbit, vilket får ses som ganska kraftigt underpresterande för en 1000 Mbit-lina. Det är bara c:a 10% snabbare än med min gamla router, trots att den nya på papperet har mer än dubbelt så hög prestanda och kostar dubbelt så mycket.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte från en ac66u som jag haft i 4år. Det vart ett jätte lyft, aimesh funkar jätte bra , det vart mycket täckning i huset. Lätt installation bra app köpte på media markt för 1590kr
 • Perfekt
  1 år sedan
  Snabb installation och lång räckvidd.
  Toppen hemma hos oss !
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt lyft! Svårt att vara objektiv men från att ha rullat en D-link 655 i 15år (!) så var detta steg ett enormt lyft!
  Fick ut 95/75 på familjens 100 uppkoppling, enormt starkt 5Ghz band som får alla prylar att rulla klockrent i hemmet.

  Nu kan alla barn streama o spela utan avbrott eller latency´s.

  Föräldraåtkomsten/övervakningen via appen var otroligt enkel och lättanvänd, min fru & jag kan med lätthet stänga åtkomsten på wifi´t på alla anslutna prylar när det behövs.

  Fantastisk wifi.

  Rekommenderas starkt! GRYM router!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Det var ett riktigt stort lyft måste jag säga. RT-AC51U kommer jag ifrån innan, passade självklart på att haffa denna under mellandagarna och det med gott samvete nu när jag vet vad den går för.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En mycket stabil och snabb router! Lång räckvidd även på 5-gig bandet. Klarar av många anslutna enheter samtidigt med bibehållen bra prestanda.
  Har inte provat alla funktioner och inställningar, men det behövs heller inte, för den klarar uppgiften med 170 kvm hus, fyra kids, ständigt streamande, spotify och onlinespel galant ändå. Något negativt? Nej, inte ännu i alla fall. Rekommenderas! (1590:- på black friday)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kommer från en Asus 68
  Denna snabbare och mycket starkare 5 band
  Det är bra till att köpa!
  Bra router!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar perfekt, precis som det ska vara.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är extremt kräsen med routrar. Jag använder långt ifrån alla funktioner, men de jag faktiskt använder ska fungera felfritt.

  Bytte ut Google Wifi (som jag var väldigt nöjd med) mot den här för att jag var tvungen att ha ett dedikerat 5Ghz-band.

  Installerade Merlin direkt ur kartong, sedan en full reset och ställa in allt viktigt - och allt bara fungerar! Där jag sitter längst ifrån routern maxar jag min fiber via 5Ghz på 250/250 och det är allt jag behöver för att vara lycklig.

  Snygg att titta på är den med. :-)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Episk router med Merlin firmware-stöd: https://asuswrt.lostrealm.ca/. Haft den i två månader och inte behövt starta om den vid något tillfälle. Stabil och bra mottagning samt går svalt.

  Otroligt snabb över OpenVPN (både som server eller som klient). Maxar min Internetanslutning på 250Mbit/s över OpenVPN med ca 50% CPU-belastning. Svårt att hitta något snabbare i prisklassen om VPN är aktuellt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gav 1590kr under Black Friday.

  Allt fungerar perfekt.

  5GHz wifi ca 450 Mbit i hela lägenheten på en iphone 7.
  2.4GHz wifi 80-100 Mbit i hela lägenheten på en iphone 7.

  Throughput lan-lan och wan-lan är mycket bra. 1 Gbit internetlina ger > 940 Mbit.

  Drar av en stjärna för på mitt första ex var 5GHz wifi defekt. På denna nya enhet fungerar det. Fick dock den utbytt direkt av ÅF. Knock on wood...hoppas den nya rullar på...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpt på black friday för 1590:-
  Kör comhem 250/10 med deras senaste, äckliga vita låda. Förövrigt presterade deras föregående Netgear 3700 bättre men den dog. Provade bredbandskollen med de båda på två platser i lägenheten via min gamla iPhone 6s över wi-fi n 5ghz.

  Samma rum:
  Comhem: 76mbit ner, 11mbit upp
  Asus: 198mbit ner, 11mbit upp

  Rum 10m ifrån, en vägg emellan:
  Comhem: 30mbit ner, 10mbit upp
  Asus: 181mbit ner, 11mbit upp

  Comhem borde skämmas som skickar med sånt skräp.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nu när RT- AC2900 är nedsatt i pris (1990:-) såg jag ett bra tillfälle att införskaffat två stycken som jag kompletterat ihop med en RT-AC88U för att skapa ett AiMesh nät där 88:an får agera som huvud router.
  För er som undrar så är RT-AC2900 = RT-AC86U, d.v.s. samma router fast olika namn.

  Bor i en 300 kvm tegelvilla med mycket betong-väggar och betong-golv som påverkat den trådlösa täckningen väldigt negativt. Har tidigare försökt samköra med två stycken ASUS RP-AC52 repeaters som fungerat någorlunda okej men prestandan med dessa var dock inte den bästa samt att man fick starta om dem vid enstaka tillfällen då de tappade täckning eller presterade sämre än normalt.

  Efter ha införskaffat dessa RT-AC2900 och gjort dem till AiMesh noder så måste jag säga, vilken skillnad! Nu har jag fått bra Wifi prestanda och full 5G styrka i hela huset och undrar jag varför inte gjort detta tidigare. Såg ingen anledning att köpa ett Mesh-Kit när Asus nu gjort att man har möjlighet bygga vidare på befintlig router om den har AiMesh kompatibilitet som dessutom ger bättre prestanda än de flesta Mesh-Kit som finns ute idag. Har man däremot inte en Mesh kompatibel ASUS router är det kanske ett mer ekonomisk alternativ att titta på ett Mesk-Kit som t.ex Asus Lyra eller liknande.

  En annan fiffig lösning är också att man kan sköta firmware uppdateringen genom huvudroutern, d.v.s. finns det nyare firmware till noderna så kan man uppdatera dem samtidigt om man vill men om det är specifikt för Asus kan jag inte svara på, antar att man kan göra detta genom de flesta Mesh lösningar.

  Enda negativa kan vara att det inte finns någon Custom-firmware för Asus routrar med AiMesh i nuläget då källkoden är sluten, Merlin har bl.a. kommenterat att han inte kommer att röra Ai-Mesh så länge det är en sluten källkod. i mitt fall fungerar det bra med Asus egna firmware så jag kan inte annat än ge full pott för RT-AC2900 till detta ändamål.