Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 32MB 1TB

 Lägg i lista  Jämför
Samsung SpinPoint med 1 TB (1000 GB) är en rejäl hårddisk som snurrar med 7200 varv/minut, men ändå håller sig på 27 dB ljudnivå. Disken har också 32 MB cacheminne.
Jämför pris på alla Samsung Interna hårddiskar (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.07)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa disken jag ägt. Stått på dygnet runt i 4 år och funkar fortfarande bra. Möjligt att den bidragit till krångel då ett installerat program bara försvann. Men utöver det ingenting konstigt.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hårdisken gick sönder helt plötsligt efter ca 2 år.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Satte in denna i min fil-server för att den låg i rätt prisläge. Min server är igång 24/7, så inga konstiga av/på-stängningar som kan skada disken.

  Efter 1½-2 års användande så dog helt plötsligt servern. Kunde inte alls få kontakt med den via Putty eller via lanet.
  Satte en skärm på den och kollade vad som stod på och märkte att den inte kunde hitta mitt operativ på hdd'n. Efter lite mer genomgående forskning (tog hdd'n in i min vanliga dator) så märkte jag att den hade tappat ett X antal filer, varav en fil var en registerfil som berättade för datorn vart resten av alla filer på datorn var placerade. Detta gjorde att alla andra filer på datorn helt plötsligt var borta.
  Hdd'n dog helt utan förvarning. Inga missljud, inga pip... nothing...

  Som någon sagt tidigare så kunde jag reparera skadade sektorer på disken och få den att rulla igen, och därmed rädda vissa delar av dess info, men inget av det som för mig var viktigt (privata foton, musik och arbeten)

  Hittills den sämsta HDD'n jag haft. (Haft över 20st om ni vill ha ngt att jämföra med). Att en HDD dör efter 1½-2 år är för mig nytt och får därmed titeln "Crap"
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket bra disk.

  Har haft den sedan 2010 och den har varit igång dygnet runt och inte stött på några problem alls i huvudtaget och tyst är den också.

  Kanondisk rekommenderas.

  Dessutom är det också bara två plattor och desto färre desto driftsäkrare disk.

  Uppdatering: Nu strax efter tre års tid så klickade det till riktigt rejält när jag skulle starta datorn flera gånger. Så jag stängde av datorn och då jag startade den igen blev det lika dant så jag stängde av igen. Nästa gång jag skulle starta datorn så ville inte datorn starta då jag inte kom förbi Bios då S.M.A.R.T. statusen varnade för diskens kritiska läge. Om man stänger av samt starta den ett par gånger så kan man få igång den men då i CrystalDiskInfo så lyser det rött om hårddiskens kritiska läge.

  Innan disken började att krångla så började den att vibrera väldigt mycket som en annan här sa innan mig. Det var ett ojämnt ljud och jag kunde inte kunde sätta fingret på vad det var i datorn, var bensäker på att det var någon fläkt som krånglade men efter jag kopplade ur disken i datorn så försvann det ojämna resonansljudet direkt.

  Innan disken började att krångla så fick jag upp varningsstatus efter en defragmentering utav disken i CrystalDiskInfo att det var skadade sektorer. Okej tänkte jag och installerade ett program som reparerade skadade sektorer utan att formatera hårddisken HDD Regenerator hette det. Programmet hittade endast tio skadade sektorer och det är inte mycket med tanke på hur många det finns på en disk. Efter det så var det frid och fröjd och CrystalDiskInfo angav 100% hälsostatus men så kom det som en blixt från en klar himmel.

  Så efter en disk har börjat att krångla, om än det bara är lite så rekommenderar jag att inte ha några viktiga saker på den så vidare man inte kör en raid konfiguration i mirror.

  En sak som jag också tyckte var väldigt konstigt att nu då jag fick min nya disk och kopplade in F3 disken i datorn och skulle föra över allt ifrån den så var det inga problem att starta datorn och CrystalDiskInfo visade igen 100% hälsåstatus. Men disken vibrerade fortfarande mycket och framför allt ojämnt.

  Tycker det är mycket dåligt att en hårddisk inte kan hålla mer än strax efter att garantin går ut. Mycket dåligt.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  troligtvis bästa pris/prestanda
  lite snabbare än WD black, men billigare.

  update: jag tror att jag har 6st, tysta och stabila, har kört dom i 2 år utan problem.
  varav 4st av dom i min NAS (Synology DS410J) utan problem
 • Knappt godkänd
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Började brinna efter 1 år, HELT utan anledning. Ytterst märkligt
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Absolut toppklass!

  Har i skrivande stund 8st i Raid 6 sen 2,5 år tillbaka och alla snurrar på lika bra som när de var nya!
  Fyra styck är påväg till dörren från conrad.
  Inte någon annan disk jag använt genom åren har varit lika snabb och stabil.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket utrymme till litet pris och okej prestanda för pengarna. Dock låter den väldigt mycket när den söker. Om du inte är väldigt okänslig för bakgrunds ljud skulle jag inte rekomedera denna. Ganska misnöjd själv :/

  Fick min utbytt av webhallen och den nya funkar utmärkt. :) Dock tyder det såklart på dålig kvalitet att en enhet är bra och den nästa är dålig.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har precis plockat ut mina 2 p.g.a. byte till nya, större diskar, efter att ha kört dem i en (mjukvaru-) RAID 1-spegel (som varit root- och lagringsenhet för en allt-i-allo-server-och-desktop-dator) i 14 månades aktiv drift. De har, liksom de tidigare Samsung-diskar jag använt, fungerat helt problemfritt. De är ganska svala, 2-3 grader kallare än mina tidigare 500 GB stora Samsung-diskar. Ljudnivån som andra har klagat på är, tycker jag, bara ett bekymmer om man har en låda med usel ljudisolering, alternativt är överkänslig för störande ljud som klampande myror och bullrande kvalster.

  Nu sitter diskarna i andra maskiner, och får fortsätta göra sitt jobb där. Jag brukar tänka på statistiken från

  http://static.usenix.org/event/fast07/tech/full_papers/pinheiro/pinheiro_html/index_bak.html

  och byta ut diskarna när de passerat två års driftstid. (Med den statistiken är det inget alls oväntat med de som rapporterar att disken går sönder precis i början eller efter 2 år.)

  Dessa diskar är otroligt prisvärda!
 • Dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Nu efter ca 2-3 år är disken trasig. Datorn började bli otroligt seg och stannade upp några sekunder i bland, borde sett tecken och klonat över till ny disk tidigare.
  När disken fungerade tidigare var den högljud och vibrerade mycket, en anledning till att den gick sönder kanske!
  Jag fick montera disken i gummi dämpare för att stå ut med den.
  Nu är den utbytt till en Caviar Black
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fungerar bra, haft min i 2 år nu. Blir ev. två till att sätta i en NAS.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har två stycken, kör på bra. Dock så klickar den ena när den spinner upp, lite oroväckande. Därav 9*. Annars perfekta både till lagring och systemdisk.

  Uppdatering: Såhär ett år senare snurrar båda på bra fortfarande. Funkar perfekt som exempelvis speldisk, med väldigt bra laddningstider. Blir troligen en till, alternativt en till green-disk från samsung snart. 10* är det nya betyget.

  Uppdatering2: Snurrar fortfarande fint efter 2 år, spin-up-tiderna är något längre än när jag köpte dem, men det är fortfarande en bra disk. Funderar definitivt på att köpa en till medan de fortfarande finns, nu när Samsungs hårddiskavdelning blivit uppköpt försvinner väll dessa.
  Ska även tillägga att ena hårddisken varit igång ~320 dagar enligt SMART-datan. Den andra är inte långt efter.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sitter i VU+ Duo
 • Ganska dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte denna i början på 2010. Nu är den trasig...

  Inte mycket använd, kan inte säga att den varit helt värdelös under tiden den fungerat men mina krav på en hårddisk är iallafall att den ska tåla mer än två års sparsamt användande! Inga andra hårddiskar jag haft tidigare har gått sönder även fast jag brukat dem låååång mycket längre och belastningen på dem varit mycket högre.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Helt ok, har fungerat i 2 år för mig.
 • Acceptabel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte just min andra disk av denna typ, fungerar perfekt.

  Intressant dock att diskarna blir märkbart mer högljudda efter ett kort tag, hör definivt en skillnad på ljudnivå mellan den första och andra disken.

  Short-stroking fungerar alldeles ypperligt, har kört de yttersta 100GB som Windowspartition förut, för att maximera överföringshastighet och minimera söktider, märkte ingen enorm skillnad när jag gick över till en Agility 3 (begränsad av mitt MBs SATA2, dock.)

  Jag får dock inte igång AAM av någon anledning.(Automatic acoustic management - ljuddämpning genom att minska läshuvudets acceleration vid sökning. Diskarna låter mindre i utbyte mot högre accesstid.)

  (Den första disken verkar nu ha dött spontant övernatt och vägrar ens att spinna upp. Blir till att RMA)
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft denna i ett par år nu och har aldrig haft några problem. Tyst, snabb och rymlig. Kör dock systemet från en SSD.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har 10 st samsunghårddiskar, varav 2 st 1 TB.
  Ingen av dessa har krånglat, förutom en 750 GB;are som i början strulade, men som sedan av någon oförklarlig anledning nu fungerar utan problem.
  Äldsata diskarna är väl från ca 2005 (250 GB).

  Dom är väl inte dom snabbaste eller i alla lägen de tystaste, men så dagens SSD har hand om hastighet för OS och program ändå.

  Samsung är den enda tillverkare som jag inte fått probelm med kraschade diskar.
  Western digital och Segate däremot....
  Men jag tror det ändå rör sig mest om att vissa serier av diskar är sämre från en och samma tillverkare och tom vissa batchar som kan vara dåliga.

  Man får helt enkelt otur och det går inte att förutse, förutom vissa välkända problem som tex Seagates 1.5 TB-diskar som strulade med firmwaren ett tag.

  Nui när seagate köpt upp samsung så blir det inte så mycket att välja på ändå framöver.
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Nu har första av två diskar gått sönder.
  Tillverkad 2010.04 (april) köpt augusti 2010, så drygt ett år höll den.

  Positivt:
  + Höll mer än ett år...
  + Tycker den var tyst.
  + Relativt billig i inköp.

  Negativt:
  - Blir ganska varm.
  - Gick sönder flera år tidigare än någon annan disk jag haft sedan första datorn 1995.
  - Dyr med tanke på livslängden.

  Andra hårddisken som gått sönder för mig sedan 1995 (första var en Hitachi någonting). Alla andra har hållit tills jag slängt dem för uppgradering till nyare och större (3-6 år gamla då).
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick hårddisken på måndagen. på onsdagen var den trasig. inte nog med det, den dog i min drobo under pågående data recovery och förstörde hela backup-lösningen. jag har nu fixat i en vecka för att försöka rädda det som räddas kan från hårddiskarna.
  ingen höjdare...
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Skrev tidigare att min disk var trasig. Visade sig vara okompatibel med mitt moderkort vilket gick att lösa med en uppdatering av BIOS.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Tyst och snabb. Inget att klaga på alls. Otroligt bra på alla vis och billig dessutom!

  Köp!

  EDIT: Håller fortfarande utan problem.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kör fyra stycken i RAID5 (på ett SandyBridge, ja jag vet, portarna är pajj men men...) och det funkar klockrent. 4 veckor utan vibrationer, oljud eller något alls. Lite slöare som disk än mina Caviar Black, men mycket mycket billigare.

  Uppdatering: ett drygt halvår, alla fyra diskarna mår prima. Inga konstiga ljud, ingen värme, inget... nånting :) Perfekt!
 • Knappt godkänd
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Andra hårddisken.
  Nu gick min andra disk sönder plötsligt och oförklarligt. tur jag inte litade på denna och hade mina kort sparade på den. Jag verkar inte vara ensam om problemet. Hårddisken är dock bra..om den fungerar. tyst och snabb.
  ------------------------------

  Första hårddisken.
  Min gick sönder efter tre veckor. Har fått den utbytt men undrar om jag verkligen kan lita på denna disk.

  Jag tycker den var snabb och tyst. Har en Samsung 250gig sedan tidigare och den knattrar och låter betydligt mer. Denna är snabbare också. Ändrade mitt Windows experienceindex från 5,3 till 5.9.

  Stor, rymlig, billig och tyst. Men tydligen för billig för att kvaliten ska vara den bästa.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft 3 st i över ett år nu som gått i Raid-0. Diskarna har fungerat felfritt och jag tycker de har varit tysta också. Har en Hitatchi 2TB backup disk som låter mer än Samsung diskarna tillsammans.

  Bra prestanda, hade över 370 mb/sec i läshastighet när jag körde dem i raid-0.

  Kan inte annat än rekommendera dem.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köper gärna flera, har inte haft några som helst problem. Ägt en i 1 år nu.
  Rekommenderar. Den är tyst (även i ett billigt chassi).
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Måste ha världens flyt med min diskar

  Köpte första disken över ett år sen ,inga smart fel, och rullar som dom ska.

  Så införhandlade andra disken för ett tag och so far so good.

  Min gamla trotjänare är wd 2*250gb ,höllt i ca 4år innan smart började rapportera fel men so far inte fått några problem med datat trots detta.

  men som allt annat ,minst dubbla backuper på kritiskt data så klarar man sig bra enl min erfarenhet.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Funkar klockrent!
  Är kanske lite högljudd ibland men inget jag stör mig på. Också bra prestanda på disken.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kör 2st i Raid 1. Bra prestanda, billiga, men lite väl högljudda.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kör på 2st 500Gb F1 i RAID sedan innan som jag fortfarande är riktigt nöjd med, så denna var ett givet köp. Väldigt tyst disk även vid läsning och skrivning! Känns klart snabb, men svårt att jämföra då jag bara kört liknande diskar.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snabb, tyst och sval!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Så nu köpte jag även denna hårddisk och den fungerar precis som min " Samsung SpinPoint F3 HD502HJ 16MB 500GB ".

  Nöjd köp!
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köpte en igår, och den låter redan styggt vid belastning och har likvärdig prestanda som min WD Green power på 5200varv.
  Gissar att den kommer hålla ungefär en vecka, så det är väl ingen mening att flytta över nått till den här disken.

  Kommer aldrig med köpa en Samsung iaf.

  Edit: Har kört en test på Samsungen och en WD disk, och WD presterar bättre i både läshastighet och åtkomsttid.
  Samsung Läs 59,5 Åtkomsttid 47,20
  Western Digital Läs 68,6 Åtkomsttid 17,30
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Vibrerar men annars ok, litar inte på Samsung men den va billig och än så länge är den hel :P

  Edit: Dags att uppdatera då, gick väl precis som väntat, nu är den död.
 • Knappt godkänd
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra disk om man ska köra den singel, i raid 0, 1, 5 eller 6 är det bara att glömma!

  Areca ska visst ha bannat Samsungs hela F-serie.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bra hårddisk,

  +tyst
  +snabb
  +billig

  lite negativt
  - 32mb buffer, hade varit trevlig att ha 64/128MB

  Ska köpa fler samsung hårddiskar i framtiden så länge SSD är så dyra pris/GB.

  Windows 7 ger hårddisken 5,9 i betyg :)
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bästa i snabbaste hårdisken i den klassen 1GB har två st och skulle gärna köpt fler för de är så förbaskat billiga!
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Det är ett j-a liv på den. Känns inte snabbare (eller långsammare) än min 3 år gamla disk. Kika på nåt annat när du ändå håller på...
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag köpte 3st från WEBHALLEN Kör de i RAID 5, den ena dog efter 12timmar, jag fick en annan fr WEBHALLEN på plats "uppskattad".

  Jag rekommenderar inte HDD:en som systemdisk o inte häller som backup disk! utan bara om man skör RAID om du vill ha en billig alternativ.

  de är bra diskar när de väl fungerar, tyst och snabba diskar.
  -----------------------------

  igår den 20101212 dog en av hårdiskarna efter ca 3 månaders bruk, jag fick en ny på plats.
 • Dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  vibrerar mycket..
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag personlig är ett stort fan av samsung.

  Anledning är den att min familj äger ett 20 tal hårddiskar. Hitills har ingen hårddisk av märket Samsung gått sönder. Andra märken som Hitachi har däremot varit en annan historia.

  Mycket nöjd med denna disk. Jag kan inte kommentera för mycket på ljudet, men för 50 öre kr gigen, ställer jag inte för många krav... Den lagrar mina filer, går inte sönder och enligt mig, jobbar tyst. CPU fläkten är en annan historia gällandes tystnad...

  Snabb också, ingen SSD kanske.

  Nästan inköp blir nog 2st såna här, gå ihop i RAID och sedan lägga upp partioner! Tror det kommer bli perfekt!
 • Usel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Den gick sönder efter 2 månader.Sämsta hårddisken jag köpt.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Min första satadisk och blev lite besviken på att den låter såpass men den funkar helt klart.
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Snabb, sval, tyst, pålitlig (8 månader). Kan prestanadamässigt gott och väl jämföras med en WD-Black. Kan dock ta lite tid på sig att "varva upp" efter sleep. Dock klart prisvärd.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fungerar bra!
 • Bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  hyfsad bra hdd.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har tidigare haft 4 Seagate-diskar i datorn, uppgraderat med 3st av denna Samsung-disken.
  Det jag uppmärksammat hitills är:
  * Fick ett oroväckande klickljud från en/flera disk under installationen av nytt OS/moderkort.
  * Min datorlåda verkar ha blivit en resonansbox som tillsammans med dessa nya diskarna låter märkbart mer än förut. Förut hörde jag bara fläkten från psun och när diskarna jobbade. Nu är det ett konstant "gungande" ljud.
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bästa SATA-mekaniska disken jag haft. En märkbar skillnad hastighetsmässigt gentemot andra hårddiskar jag har haft!

  + Stor! (1tb)
  + Billig!
  + Snabb

  - Låter lite mer än andra, dock inget störande
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Klockren disk! Var väldigt enkel att installera, tack vare medföljande instruktioner. Kul att nån tillverkare lägger ner sig o skickar med sådant, då det inte är alltför ofta man installerar diskar, och hinner glömma bort hur man gör!

  Knattrar litegranna under arbete men absolut inget man stör sig på.
  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt grym disk! Jag har haft en i drygt ett år och nu blev det dags att köpa en till.

  Tyst, tillförlitlig och billig.