Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Naim Nait XS-2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Naim Stereoförstärkare (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.07)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  7 mån sedan
  Blev en katastrofal matchning med Klipsch Heresy 3. Föregående version lät fantastiskt med samma högtalare men denna sög ut allt liv ur musiken som blev torr och trist. Ett gammalt vintage Hitatchi kit lät gudomligt i jämförelse och Marantz pm6006 lät visserligen mindre upplöst, mindre organisk, mer artificiell och billigare på alla sätt, men mycket roligare. Yamaha 2100 hade likheter med Naimens ljudbild men var flera snäpp bättre på allt, mer upplöst, mer kontroll och mer äkta än Naimen. En kinesisk rörförstärkare för samma peng gjorde fullkomlig slarvsylta av den stackars Naimen.

  Kanske var det ett måndagsex, men skulle jag satt ett värde utifrån vad jag hörde hade det inte varit många tusenlappar.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Som ensam är den rejält bra o har driv o tempo som piskar de stora men fallerar lite i högre register.
  Att lägga till en Flatcap så blir det en tveklös 10p.
  Detta gör en bra förstärkare till en makalös som i min rigg t.o.m överstiger Wadia jag hade innan.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra ljud.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För mig är naiten den centrala knutpunkten i mitt system. Allt annat är anpassat efter den, eftersom jag är frälst av naim, speciellt xs serien.

  EDIT*

  Har spelat mest med B&W cm5 men även Focus 140
  BK/REL subbar
  Har genom åren gått igenom en del olika stärkare, främst Hegels och Naims sortiment, och jag drar av en stjärna för problem med nätbrum o dylikt jag haft med naim. Just nu använder jag en H80 som jag trivts länge med, men börjar se nostalgiskt tillbaka till naimtiden. Dock finns inte det jag skulle vilja ha. Alltså en XS med inbyggd DAC i H80's prisklass..
  Hegeln kan jag spela högre med utan att tappa kontroll, men Naimen var mer underhållande på "normal" volym blir min summasumarum.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag vill i kontrast till en del andra omdömen ta och höja denna förstärkaren till skyarna spelar underbart bra med mina Focal electra, finns gott om kraft som aldrig tar slut med en mycket kraftfull bas. Kommer behålla denna i många år.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Naturligtvis den bästa förstärkaren jag någonsin haft. Ersätter en NAD trotjänare.
  Briljerar fullständigt med lent, högupplöst ljud och mest av allt, en svårslagen dynamik och musikalitet. Wow. En upplevelse.

  Spelar på ELAC FS 257.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den låter bra återkommer när jag spelat in den?
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Grym!
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Helt klart ett rejält lyft och exakt det jag var ute efter. Ångrar mig inte en sekund att jag kikade upp Naim.
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  En fantastiskt förstärkare måste jag säga. Sitter för tillfället och spelar lite rock och det gör den helt ruggigt bra! Ge Naimen lite elgitarrer och den ger gåshud tillbaka. Ett år efter köp och jag är fortfarande helt såld!

  Något vass diskant i vissa sammanhang dock, men fortfarande strålande!
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hade höga förhoppningar och dessa infriades med råge :-)
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Ett riktigt kap. Imponerar omedelbart med en nästan skrämmande dynamik. Bredd och djup i ljudbilden förmedlas till 100% .
  Passar perfekt till mitt nya högtalar system som består av 1 par Antony Gallo Strada högtalare samt en Gallo TR3 sub.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Spelglädje så att det räcker och blir över. Förstärkaren leverar kraft så att det räcker och blir över. Musiken oavsett genre leveras naturtroget och mycket distinkt. Nära full pott!!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Bästa förstärkaren jag haft. Mycket bra driv och tempo.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag vill i kontrast till en del andra omdömen ta och plocka ner denna lite över-hajpade förstärkare på jorden. Jag vill börja med att säga att visst är den bra, inga jättestora fel på den sådär, men inte för 18.000 SEK. Till att börja med så är detta en ganska så svag förstärkare som lämpar sig bäst till lättdrivna stativhögtalare av mindre modell. Skulle man som jag testat spela den på lite större golvhögtalare eller lite mer trögdrivna stativhögtalare så kommer du snabbt bli varse om förstärkarens begränsade kraftresurs när du vrider upp volymen. Och när kraften i Nait XS-2 tar slut så låter det snabbt ganska illa. Även om man då spelar med denna förstärkare på optimala lättdrivna små stativhögtalare vid en normal lyssningsvolym så imponerar den inte så värst mycket då heller. Visst är ljudet okej, lite varmt och rör-liknande men långt ifrån neutralt och transparent. Jag skulle vilja säga såhär, om Nait XS-2 kostade 6-7 tusen kronor i nypris så skulle jag gladeligen vilja ge den 8 eller kanske möjligen 9 stjärnor. Men för 18.000 kronor har jag hört förstärkare som är så mycket bättre och till och med en del som är mycket billigare. Så med prislappen i åtanke jämte prestanda skulle jag därför vilja ge Nait XS-2 sex stjärnor.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Helt j*vla makalöst bra! Med rätt högtalare finns det inget om rättsida 30.000kr som kommer i närheten. Lyssnat på: Hegel H200, Bladelius Thor II ,Primare i30, mm. mm. Gillar du: Dynamik, rörliknande luft och mellanregister och med en väldigt tajt bas, så har du hittat rätt.
  Har Du B&W eller Dynaudio eller annat trögdrivet så låter troligen en Bladelius eller en Hegel bättre. Eller om du bara vill spela så byxorna ryker finns det annat. Till mina Focal 1008be finns det ialf inte bättre grejer under 30.000kr
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har nu haft min Naim XS-2 i snart ett halvår. Har bara gott att säga om den. Väldigt livfull i ljudet och ger en känsla av spelglädje. Den är för att uttrycka det kort en väldigt häftig förstärkare. Ångrar inte en sekund att jag valde den, trots att det innebär lite mer nudlar o snabbmakaroner ett tag framöver.

  Måste bara slå ett slag för kvalitetskänlan. Känns oerhört gedigen o välbyggd. Gillar också Naims konstruktion med material som andas utan några luftspringor i bygget. Känns ju mer dammsäkert. Ger inte full pott då jag tycker fjärrkontrollen är rätt knepig att förstå sig på, plus det faktum att det naturligtvis finns bättre stärkare ute på marknaden. Tror dock att under 30 000 kr så handlar det mest om smak o tycke, så den är nog att betrakta som hyggligt prisvärd ändå.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  10/10 i ljudkvalite. Full kontroll på alla register så länge du håller dig inom den effekt tillverkaren utlovat. Dynamiken är fullständigt oslagbar och det är en ren njutning att lyssna timmar i sträck, passar till all typ av välinspelad musik. Jag avstår från fullt betyg då jag har haft kvaliteproblem med volymratten vilket inte ska hända på elektronik i denna prisklass. Fjärrkontrollen är också väldigt dålig och funktionsmässigt har förstärkaren väldigt lite att erbjuda. Är du bara ute efter jävligt bra ljud och inget annat (vilket jag var) är det här dock ett givet köp.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ren spelglädje... öppen, detaljerad och ger ett väldigt sväng om musiken.
  Kraftfull i ljudet, kika inte på wattangivelsen!
  Anslagen smäller till med en riktig snärt vilket gör det kul att lyssna!
  Bra kräm och snärt i basen samt grym fokus på röster och instrument. Missa inte Naim!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Otroligt bra driv och spelglädje!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fantastisk maskin som kan rekommenderas med Dali Helicon 300 och en CD5XS, grym combo..
  Pondus kraft detalj känsla dynamik och otrolig spelglädje som jag nu äntligen har hittat efter en lång tids letande och funderande.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mumma
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Precis som fransosen bytte jag också upp mig till Nait XS från en Nait 5i.

  Efter en veckas inspelning öppnade sig förstärkaren och framhävde massor av nya toner.
  Den nya ljudbilden är bred, transparent och som alltid, mycket Naim-neutral.

  Nu ligger högtalarna i lä igen...
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Otroligt bra ljud!!
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Jag hade en Naim Nait 5i tidigare och påstod då glatt att jag hade världens bästa ljud. Det hade jag inte. Nu är jag närmare! Jag våndades en del innan jag lade ut pengarna på min anläggning men upplevelsen är ovärderlig, musik har inte varit roligare än nu.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Lyssna!