Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Maestro Utopia

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Focal Golvhögtalare (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Var idag på Hifi Mässan i Malmö detta är mitt intryck av Focal Maestro Utopia.

  Rummet hade en del problem som förväntat av mäss-miljön.

  Då jag och min vänner precis gått ifrån Ljudtemas demo på Audio Vector SR6 Avantgarde Arreté och rätt in i P.L Audio's demo på dessa bestar så var ännu minnet färskt av Audio Vector. Men jag blev underväldigad, vi la på 170000 kr på priset men det märktes inte på ljudet. Snarare tvärtom. Dessa högtalarna föll mig inte alls i smaken till att börja med i direkt jämförelse lät Maestro Utopia tillbakadragna både vad gäller bas och diskant emot SR6 Avantgarde Arraté. De drevs på Audio Analogue elektronik och en Clearaudio svarv. Men det kändes slött, lite bumligt och till det priset tyckte jag det fanns mycket bättre. Dess storlek verkar påstå att man har bas i ett järngrepp och mycket djup men det var inget jag kände eller hörde. Gick man sedan in i Hifi Consults rum med Vienna Acoustic Beethoven Concert Grand på Burmester elektronik fick det trots sin i storlek att skaka i tandköttet och utan att släcka ut eller överrösta övriga registret.

  Plusen:
  + Diskanten, den var kristallklar och detaljerad.
  + Designen och finishen är enorm.
  + Bredd sweet spot.

  Minusen:
  - Underväldigande, de lever inte upp till sin prislapp vad gäller balansen i ljudet. Jag förvänta mig mer transparens men det kändes helt ärligt lite färgat på vissa punkter.

  Detta är min åsikt, tänk dock på att detta är på en mässa så ljudet är ju ganska förstört ibland av miljön så ta det med en nypa salt. Ska se om jag kan söka upp och lyssna samt komplettera detta omdöme senare i framtiden.