Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Miele Complete C3 PowerLine SGDF3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Miele Dammsugare (69)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Haft Electrolux i många år, men när det var dags för ny dammsugare pga att den gamla gav upp så slog jag till på Miele. Nu har jag använt den i drygt 6 månader så här är mitt omdöme.

  Överlag är jag nöjd med dammsugaren, en viss ovana med hjulen som är svängbara 360 grader, min gamla dammsugare var det inte.
  Bra sugnivåer på dammsugaren som gör att man kan dammsuga gardiner och annat mer ömtåligt.

  Smidigt med alla tillbehör i locket, det gör det enklare att "ta soffan" i bara farten när man ändå är igång.

  + Den gör jobbet med bravur
  + Hittills inga tecken på skador eller dålig kvalité
  + Bra styrka, får verkligen upp saker ur mattorna som den gamla inte hade en chans på.

  - Tycker att sladdsamlaren är något hård, jobbig att dra ut sladd genom att dra i dammsugaren för att komma längre in i rummet.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  10 dagar sedan
  Uppdaterat: 10 dagar sedan
  Sjukt missnöjd!
  Min 20 år gamla Volta dammsugare är bättre på nästan allt.

  1. Handtaget:
  För rakt vilket ger en dålig ergonomi när man använder borstmunstycket eller utan munstycke.

  2. Borstmunstycket:
  Totalt katastrof. Ironiskt nog gör den repor med det tilltänkta repskyddet som sitter på insidan. Borst-stråna är för korta, vilket bidrar till att repskyddet gör ytterligare repor. Ergonomin är dålig eftersom det är antingen för rakt eller för böjt, vilket gör att man måste skifta mellan de olika lägena. För att skifta räcker det inte med att vrida på den vridbara delen av borsten, utan man måste också ta loss och vrida hela borstmunstycket. Det är alltså två vridmoment som skall till för att skifta läge vilket är frustrerande och tidskrävande. Inte blir det bättre av att man måste sikta in de olika vrid-lägena medans man utför det första vridmomentet. Man får aldrig någon universal vinkel som fungerar i alla sammanhang. Detta stör jag mig något fruktansvärt på när man skall dammsuga golvlister, fönsterbrädor, plana ytor plus massa annat. Den lilla runda formen av själva borst-huvudet gör att det tar evigheter att dammsuga av ytor.

  3. Golv-munstycket är som flera recensenter nämner totalt katastrof. Det sitter endast en rad med borstar på framsidan men ingen rad på baksidan, vilket resulterar i att det allt som oftast suger sig fast i golvet med risk för repor. Dessutom löper munstycket endast rakt fram/bak. Det går inte svepa sidledes vilken är frustrerande. Munstycker är totalt katastrof på mattor, oavsett vilken styrka du använder. En stor del av det dam/smuts man vill suga upp fastnar utanpå själva munstycket, som om dess funktion vore att statiskt fånga smutsen. Vidare är munstyckets undersida (den sidan som är mot golvet) näst intill omöjligt att rengöra. För mig är det är normalt att man under en dammsugning lyfter upp golvmunstycket för en snabb rengöring, men här går det inte ens att rengöra det överhuvudtaget.

  4. Slangen känns billig. Om man är som jag att man ibland vill förflytta dammsugaren genom att lyfta den i slangen, så känns det nästan som att slangen skall lossna. Jag vet att man egentligen inte skall lyfta en dammsugare i slangen, men det tål min gamla Volta utan problem, vilket gör att man slipper ett onödigt böj-moment.

  5. Förvaringslocket till alla munstycken känns ömtåligt och är inget man bör låta småbarn leka med.

  6. Elkabel-indragningsfunktionen är livsfarlig för både barn och djur då den har en sådan fart att allt som kommer i dess väg får sig ett ordentligt rapp/pisk. Den blir den som ett halvflygande vapen som gör fula märken i allt som kommer i dess väg såsom väggar, lister och ironiskt nog själva moderskeppet. Det väsnas också mer än själva dammsugaren.

  7. Dammsugarens form är inget vidare eftersom den tenderar att fastnar i vertikala kanter.

  8. Sug effekten är urstark, men vad spelar det för roll när handtaget, golvmunstycket och borsten är rå sämst.

  Jag är så missnöjd med dammsugaren att jag har god lust att skapa en recensions kanal på YouTube för att visa live vad jag menar genom att spela in allt vansinne med en GoPro.

  Som sagt så är min 20 år gamla Volta ett flaggskepp jämfört med denna. Jag kan dock tänka mig att man inte förstår vad jag pratar om, om man aldrig haft ett bättre alternativ.
 • Dålig
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Dyr, ful, tung och låter högt som ett kraftverk från 1975!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Super snygg och stilren design. Super kraftigt motor. Mina föräldrar har haft en likadant i mer än 10 år och har varit super nöjda. Kvalitet som ingen annan dyr dammsugare kan matcha. Den kanske liter lite högt på Maxläget men det kvittar eftersom man behöver inte ha den påver än halva styrkan för det mesta.
  Vill man han en dammsugare som skall hålla i evighet så är den rätta dammsugaren.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Blev inlurad på att köpa den här dammsugaren av säljaren på Elgiganten när den Electrolux-dammsugare som jag skulle köpa inte fanns i lager. Redan efter några månader började munstycket att gnissla mot golvet. Jag kontaktade supporten som hänvisade mig till en verkstad som hade ändrat till kortare öppettider utan att meddela så den blev aldrig fixad. Munstycket är förövrigt den sämsta sugförmågan jag varit med om. Man blir tvungen att lyfta huvudet över smuts och dra bakåt. Utifrån den dåliga sugförmågan kombinerat med rörets dimension så fastnar saker ofta i röret.

  Miele sägs vara ett flaggskepp inom hushållselektronik. Den här produkten är deras vrak.
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Köpte denna för tre år sedan. För ett år sen lossnade första hjulet och för några månader sen lossnade det andra. För nån månad sen gick även handtaget sönder. Användningen har varit normal och tycker nog att grejerna ska hålla längre.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Efter att vår 14 år gamla Philips som vi varit jättenöjda med gick sönder gav jag mig på jakt efter en ny dammsugare. Rätt så snabbt kan man läsa sig till att det är Miele C3 som verkar gälla om man letar efter en dammsugare som ska hålla lång tid. Slog till på en sådan här. Har precis köpt den, så jag kan bara uttala mig om initiala intryck:

  Positivt:
  Lång räckvidd
  Bra kvalitetskänsla
  Enkel att handha
  Verkar ha bra sug
  Slangen är mjuk och följsam.
  Fått bra recensioner på nätet och tester
  Förvaring för tre tillbehör i chassit.

  Negativt:
  Inte jättesnygg att se på
  Munstycket ingen höjdare med tanke på prisklassen. Ganska klumpigt och plastigt intryck. Glider inte så lätt som man förväntar sig. Ska testa att köpa ett twinnermunstycke.

  Övrigt:
  Man kan byta ut både de olika filtren och munstyckena till olika varianter som medför både tystare maskin och bättre filtrering, men för detta pris vill jag ha med det som standard.

  Hjulen är små, men roterar 360 grader, så att dammsugaren manövreras lätt, till skillnad från många andra modeller som har fasta bakhjul. Trodde att trösklar skulle vara vanskliga att ta sig över, men det verkar funka bra.

  Då jag värderar kvalitet och hållbarhet fick det ändå bli denna Mielen.

  Den hade fått full pott om den vore snäppet tystare, samt haft ett bättre munstycke. Tystheten kan man kanske bättra med hjälp av tysthetsfiltret som finns som extra utrustning
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra sugförmåga. Nöjd! 5 stjärnor vid inköp.

  Fick dock ganska snabbt problem med golvmunstycket som suher fast mot golvet.