Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech Z523

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Datorhögtalare (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.24)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  8 mån sedan
  För detta priset tycker jag att ljudet är mkt bra
  Speciellt på lagom lyssningsnivå.
  Röster avges klart
  Vif höga volymer blir ljudet vasst och mellanregistret nasalt. För dessa pengar måste det bli full pott
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  När jag fick dessa som present för ett antal år sedan (4år kanske!?) så blev jag otroligt glatt överraskad av ljudet, hade dock inte mycket att jämföra med.
  De har funkat felfritt under alla dessa år, men efter att ha rekommenderat dem till ett flertal personer, inklusive min bror så verkar det som att ljudet i dessa högtalare blivit sämre med åren!
  Mina håller exakt samma förvånandsvärt kraftfulla ljud, men broderns sprillans nya par låter otroligt tradigt. Basen är dov och seg, sateliterna låter också dova, plastigare och diskanterna är långt ifrån "rena" och "klara".. Att samma produkt, med 4år emellan, kan ha en sån otroligt ljudskillnad. Hur kommer detta sig?!

  Sätter högt betyg då mitt par presterar otroligt bra, hade jag köpt några idag hade jag dock inte satt samma betyg.

  Efter att min bror nu "kört in" högtalarna, så kan jag säga att de blir mycket bättre efter att ha använts i ett flertal timmar med relativt hög volym. Dock når hans fortfarande inte samma ljudkvalité som mina gamlingar. (Har nu moddat mina, drog bort alla metallgaller som satt framför elementen. Detta förbättrade diskanterna avsevärt! Rekommenderar starkt om man har råd att riskera ett par söndriga högtalare.)
 • Dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Röster och all sorts diskant låter så dovt att jag knappt tror att det är sant. När jag packade ner eländet i kartongen igen märker jag att det sitter högtalarelement på BAKSIDAN av satelliterna, vilket utan tvekan bidrar till den hemska ljudkvaliteten eftersom ljudet då riktas mot en vägg och studsar tillbaka. Hur man kan konstruera en så dålig högtalare övergår mitt förstånd.

  Jag tar och kopplar in mitt gamla Creative I-Trigue-system som jag köpte för runt 650kr för fem år sedan. OJ, vilken skillnad. Till och med mina föräldrar hör skillnad, och då är det skillnad kan jag lova. Rösterna träder fram på ett helt annat sätt, och diskanten finns i alla fall där.

  Systemet får en stjärna för basen, som trots allt existerar och en stjärna för att den har ett par RCA-ingångar för att kunna ansluta en extra ljudkälla. Om du vill spela musik där det finns något annat än bas, håll dig borta från det här "högtalar"-systemet!
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej. Men hade förväntat mig lite bättre ljud då jag ersätter en äldre Logitech som år 2008 kostade lika mycket som denna (med sämre spec) och faktiskt lät bättre än Z523.
  Men har den som ett komplement till ljudet i min bärbara och tar alltså med mig denna överallt.
  Så jag är nöjd.
  Men skulle ändå rekommendera den dyrare modellen.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej ljud, men lägg hellre era pengar på ett par Z623 istället , dubbelt så dyra men dubbelt så bra ljud!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För det här priset kan jag verkligen inte klaga på dessa!
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Väldigt mycket ljud för pengarna. Kan spela högt utan att det skär sig.

  Dock är mellanregistret och diskanten väldigt platt och ljudkvaliten därmed inte speciellt bra. Så trots att ljudet inte skär sig eller dylikt är ljudkvalitet ganska dålig och enligt mitt tycke inte ett system för att spela musik med finess. För 500:- får du bättre finess av ex creative t20 2 eller till och med exempelvis z313 eller liknande. Ljudkvaliten är sämre än andra system för samma pris eller till och med lägre pris (notera skillnaden mellan ljudkvalitet och hur högt man kan spela!)

  Däremot fixar de med enkelhet att driva musiken på en mindre fest eller dylikt och som standard datorhögtalare till datorn för att kolla på youtubeklipp och dunka fjortismusik blir man inte besviken.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Älskar detta! Högtalarna är super bra! super bra bas... super bra ljud.

  STÄNG AV DATORN NU OCH ÅK TILL ELGIGANTEN och köp demma!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Införskaffat från Dustin Home då mina gamla Logitech högtalare (också 2.1 men 7-8 år gamla) började bli slitna och basen var inte riktigt Ok.

  Dessa var helt klart godkända men jag blev däremot inte helt till mig av ljudet som många nedan blev.
  Snygga är dem också, med volym+bas kontroller på framsidan vilket jag gillar.

  Helt klart värt 499 kr.

  *Uppdatering*
  Liten negativ grej är att om man bara snurrar på volym knappen något dvs. ett par grader 3°-5° (för att höja volymen) så sker detta något enormt. Jag ogillar detta men finns säkert dem som gillar det, sen så kan det vara en vane sak också...
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag har haft dessa i drygt 6 månader nu och de funkar klockrent. Smidiga att installera (som datorhögtalare ska vara), ljudet är mycket bra och basen är bra. Jag är dock ingen expert på ljud men enligt mig har de grymt ljud.

  Man får alltså bra högtalare som har hög kvalité för ganska lite pengar. Logitech gör det igen! Klockrent.
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Logitech Z523 är ett högtalarpaket i budgetklassen och med tanke på detta så kommer jag att utgå från det. Jag köpte dessa högtalare för ca 2 år sedan och de kostade då 699 kr på Elgiganten.

  Högtalare: Design/kvalité

  På framsidan av högtalarna så är det pianolack och det är upp till var och en att bedöma vad man tycker om det. Själv så tror jag att högtalarna är snyggare med pianolack än om det inte hade varit det.
  Kvalitén är halvdan, efter en tids användning så börjar volymreglaget att glappa. Likaså är det med basreglaget. Högtalarna känns också lite plastiga.

  Betyg Design/Kvalité: 3/5

  Högtalare: Ljudet

  Ljudet som flödar ut ur dessa två högtalare är inte ok.
  Att Logitech valde att skapa en ''360-graders'' ljudupplevelse tycker jag är lite av ett misstag. Ljudet låter oprecist och mellanregistret är frånvarande. Man får en felaktig ljudupplevelse när man lyssnar på musik och det är alltför mycket man inte hör p.g.a ett dåligt ljud från högtalarna. Jag skulle hellre rekommendera att använda ett par billiga hörlurar, då hör man hur mycket man missar. Spel/film fungerar mycket bättre till dessa högtalare än att lyssna på musik.

  Betyg ljudmässigt: 2/5

  Basen: Det är med tanke på priset ett kraftfullt muller i basen, det går det inte att säga nej till.
  Men jag tycker att basen förstör musiken, den tar för stort utrymme ljudmässigt.
  Men ljudet blir mycket sämre ju mer man sänker basen.
  Jag tycker att det är ett fult muller från basen, inte alls ett naturligt och fint muller.

  Betyg bas: 2/5

  Sammanfattning: Ljudet från högtalarna har ett dåligt mellanregister och har ett hårt, skärande ljud. Det är väldigt mycket man inte hör i musiken men med en equalizer så förbättras ljudet en aning. Basen ger ett onaturligt, fult muller och tar över från högtalarna så att mycket dämpas.

  Jag skulle inte rekommendera dessa högtalare till någon som vill lyssna på musik.
  Jag skulle inte rekommendera någon att köpa högtalare från Logitech överhuvudtaget,
  då det nästan alltid är ett dåligt mellanregister och alltför mycket bas.

  Jag skulle rekommendera att lägga några hundralappar extra på några andra högtalare,
  eller hitta några dugliga högtalare i denna prisklassen, ex Creative.

  Betyg overall: 2/5

  Ett par högtalare jag skulle rekommendera som har riktigt bra ljud men som inte har en subwoofer är dessa: http://cdon.se/hemelektronik/creative_gigaworks_t40_series_ii_2.0-4051640

  Eller dessa som har subwoofer: http://www.pixmania.se/se/se/12425666/art/trust/hogtalare-gxt-38-2-1.html#srcid=85&CodePromo=oui
 • Acceptabel
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Högtalarna köptes som en nödlösning att ha i badrummet tills jag fått tummen ur och installerat de högtalarna som jag vill ha där.

  Ljudet är allt annat än acceptabelt om man har audiofila drag (Nej. Ljudet testades inte i badrummet). Basen är oprecis och mullrig och mellan/diskant är passiv och distar lätt vid belastning.

  "Lådorna" är otäta och ger resonans, något som inte direkt hjälper till i ljudbeskrivandet.

  Sätter acceptabel då detta faktiskt är ett budget-system. Man får vad man betalar för.

  Kör numera ARGON 7340A V2 (1798:-) och är tillfreds :-)
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Sjukt bra för lite pengar
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mycket ljud till lite pengar.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  köpte det för 499 kr och har haft det i ett halvår och det har aldrig krånglat. Smälter verkligen in i sin omgivning. Den har bra bas och ger en det där lilla extra man vill ha när man lyssnar på musik eller ser någon video. jag har de som datorhögtalare men de funkar utmärkt att koppla de till tv eller en bärbar musikkälla. den har 3 st 3,5 mm ingångar (ingår endast 1 kabel) som ger en tillgång att tex.Koppla in tv,bärbar dator och mobil telefon samtidigt.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Wow, riktigt bra högtalare för dessa pengar (599kr). Jag är ingen audiofil, men jag vet när jag köpt något prisvärt. Möjligtvis saknar de lite mellanregister, men basen är bra och skärpan i diskanten är det inget fel på. Bra med volym också (har inte klarat att höja över hälften i mitt 10 m2 kontor). Lyssnar mest på musik och spelar lite spel.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  För pengarna, ca 400:- kr, är jag supernöjd med dessa högtalare. Köptes för att endast användas vid lite filmtittning och ibland även musik, när jag inte vill ha mina hörlurar på mig. Oerhört mycket högtalare för pengarna. Andra som skriver negativa omdömen verkar tro att de köpt någon värstinganläggning och är missnöjda, åh herregud... Då får ni punga ut bra mycket mer än en femhundring. Kan också tycka att diskanten inte är toppen, men hade jag velat haft det hade jag inte tittat på låg budget-högtalare.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Man får oerhört mycket för pengarna. Inget snack om saken.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra ljud, snygga högtalare, bra pris, farsan är nöjd med dom.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  1. Kolla priset, detta är LÅG-pris högtalare. Kan inte förvänta sig mirakel ur högtalare för 500kr. Riktigt fina anläggningar kostar över 100 000kr.
  2. Logitech, som vanligt sjukt bra produkter.
  3. Mina vita slår mig med häpnad. Ett rum på 40m² spelar de enormt bra i.
  4. Letar du efter ett par billiga högtalare till din verkstad precis om jag letade efter så har du dom här. Mycket bra ljud för ett otroligt lågt pris.
  5. Jag anser att många av nedanstående omdömen är oerhört orättvisa och de förväntar sig mirakel för 500kr.
  6. Inget fel på diskanten.
  7. KÖP! Duger de inte för dig så får du hoppa upp i minst 2000kr klassen eller helt enkelt gå ifrån 2.1 system och köra med vanliga hifi-högtalare. Gör jag i min film/musik anläggning. De väger ca 150kg styck och kostade 8 000kr st. Då kan man få ut lite kräm.

  p.s Ni som skriver omdöme. Kan ni vara snälla och bli realistiska och faktiskt utvärdera en produkt efter de förutsättningar de har. Likadant ge produkterna rättvisa betyg och inte fullpott eller inget alls. Va REALISTISKA! d.s
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Hade en sprängd bas innan så allt e bättre än den o spelar mest musik med lite extra dunk så dom här duger bra för det. Dessutom fick jag dom för 350 kronor på Siba så jag tror att det var mest ljud för pengarna jag kunde få.
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  För dålig diskant för att se på film med. Men ett par riktigt bra musikhögtalare. För den som vill ha en hemmafest funkar dessa väldigt bra då basen är enorm. Väldigt prisvärda på Elgiganten.
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte dessa då mina Logitech Z4 lagt av.
  På Z523 har man för att skapa "360-graders" ljudupplevelse satt högtalare även på baksidan. Ingen bra finess. Ljudet blir grumligt och oprecist. Avsaknad av diskant som många påpekar.
  Lämnade tillbaka mina direkt.

  Har nu Sony SRS-D8 som är mer i min smak. Lite tunn bas trotts storlek på baslådan. Saknar dock Z4:orna som var väldigt kompetenta.
 • Dålig
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Som några skrev, OK bass men var är diskanten? Man packar upp den från lådan men den låter som den sitter kvar i den. Det går inte ens att kompensera med equalizer. Fungerar däremot ganska bra till musikinstrument (synth). Men det var inte därför jag köpte den.
 • Acceptabel
  11 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  edit
  efter att ha haft dessa ett tag

  Kan jag tyvärr inte göra annat än att sänka betyget.

  Ljudbilden är inte bra men vad förväntar man sig för under 500:-

  Diskant och mellanregister är grötigt basen låter mest woof woof.

  Lyssnar man på ett par hyfsade 2.0 högtalare under 1000:- hör man diskant och mellanregister betydligt bättre tom basen låter bättre men inte lika kraftig.

  Är du ute efter dunka dunka och en felaktig ljudbild så duger dessa.
  Lyssnar du på Creative Inspire T10 2.0 i samma prisklass så är ljudbilden bättre men basen är givetvis inte lika kraftfull.

  För ok ljud för billig peng satsa på Creative Gigaworks T20 lite dyrare men du får bättre ljudkvalite för under 600:-

  För den som söker Bas och Dunk dunk kan köpa detta.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Basen=OK tack vare subdelen, mellanregister=inte bra, diskant=helt frånvaranda. STOR VARNING - KÖP EJ! T.o.m. min 9-årige son (som skulle ha dem) blev mycket besviken, trots att han inte haft några högtalare innan till sin laptop.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Efter ett år med sprängda högtalare var det här änglaröster.
  Ljudet studsar bakåt från de små högtalarna och nedåt från basen för att ge mer surround.
  Jag fick tag på dem i vitt och tyckte att de var riktigt snygga.

  Fördelar:
  + Kan plugga i iPod och hörlurar till ena högtalaren.
  + Man justerar enkelt ljudet på den högra högtalaren; ljudhjulet har en lampa som är lätt att se så man enkelt vet hur hög volymen är på håll.

  Nackdelar:
  - Bråkigt att dra en tjockare sladd från högtalaren bak till datorn.
  - Volymmätaren "börjar" på ca 1/3 av varvet, innan dess är det tyst.

  Summa summarum:
  > Prisvärda? Ja.
  >> Skulle jag köpa dem igen? Ja.

  För de som läste mitt omdöme från början: det var mitt ljudkort som gjorde så att ljudet skorrade. ;)
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Funkar helt ok
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bra högtalare för priset.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Håller med tidigare köpare i att högtalarna låter burkiga. widL beskrev det bäst när han sa att det låter som att någon satt en vägg mellan högtalarna och användaren.

  Det handlar inte om hur bra eller dålig kvaliteten är på högtalarna, men designen med högtalarelementen på baksidan som först måste studsa av väggen förstör hela upplevelsen, och jag kommer aldrig köpa ett par högtalare som har denna "funktionen". Rekommenderas inte till någon, varken med lite eller mer pengar.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har haft dessa högtalare sen dom släpptes och ljudet har varit superb hela vägen. Absolut värt pengarna.
  360 ljud med super djup och skön bas.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  fick mina idag jag köpte från cdon.com...måste säga att högtalarna är hur grymma som helst med jätte bra bass. man kan aldrig få en sådan bra högtalare med bass för samma pris som de säljer på cdon.com
 • Ganska dålig
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Jag får uselt ljud ur högtalarna, både i spel och musik. Vet inte om det är högtalarna eller resten av mitt system som bär ansvaret. Ljudet låter burkigt och metalliskt.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Superba högtalare, oerhört prisvärda!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Så jädra grymma!

  Köpte dom av en tjej för 300 kr typ inte ens använda. Och sen nu har jag kopplat in min gitarr högtalare (spelar inte gitarr längre) SP.10 (typ bara diskant) så nu låter de så jävla grymt! ;D

  När man trycker av gitarrhögtalaren så hör man nästan bara bas i från logitechen.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  snygga högtalare men pianolack dock så är basen något bullrig och ljudet knastrar lite när jag höjer och sänker volymen, antingen är det väll något knas med datorn eller så är det högtalarna
 • Acceptabel
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  OK högtalare
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Spelar bättre än min gamla 5.1 system på 700 watt som hade en 10 tums bas.
  Ren ljud från högtalarna och bra och snabb bas.
  Aux direkt på sidan av höger högtalare och basvolym med normal volym bredvid varandra genialt.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Helt okey datorhögtalare kör med det inbyggda ljudkortet. Funkar bra till spel men till att lyssna på musik är dom mindre bra. Saknar djup och klarhet i ljudet. Subbasen är dessutom för kraftig jämfört med satellithögtalarna.

  Placering är ganska viktig med dessa högtalare pga 3d ljud som dom kallar det, att satellithögtalarna skickar ljudet både framåt och bakåt. Dom ska inte stå för nära en vägg rakt bakåt t.ex.

  Har också haft störningar om högtalarna står nära hemtelefon och modem. Hörlursutgången är det alltid lite brus som hörs när man pausar musiken.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  när jag köpte högttalarnasåg jag det lilla paketed och trodde det skulle vara dårligt öppnade senare på källen och lyssna på dom wow vilket ljud.. men jag hade en känsla det kan gå lite djupare så vad jag gjorde var att jag tryckte in slavbasen och jag hörde nånting VÄLDIGT DJUPT BASS. SÅ VAD JAG HAR GORT är att ha tagit bort slavbasen och sätter slavbas ålet imot golvet och från där tyckte jag systemet var värt mera pängar prova det hemma det är ett tip =)
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grymt ljud i ett så pass billigt och litet system!

  Fördelar:
  +Bra bas
  +Pianolack på sattelithögtalarna(fördel/nackde, avgör själv!)
  +Bra spridning
  +Smidigt
  +Lätt att få igång

  Nackdelar:
  -Lite mkt diskant

  Jämför detta(som min syster äger) med mitt z623, mer bas och bättre register "overall" i z623, men känns som mer ljud för pengarna om man köper detta. Plånboken som styr. :)
 • Knappt godkänd
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  600 kr jaoo det funkar. väll finns lite tryck o hämta. dock väldigt monotomt mono ljud ur systemet.....
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Riktigt nöjd med dessa. Galet mycket bas men går att ställa ner om man vill lätt. Tror det är svårt idag att hitta några mer prisvärda högtalare.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Grymt ös i dessa pjäser samt fin bas
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Bar ut mina högtalare av märket Logitech Z-3e i garaget och köpte dessa till min dator.
  Det är bra drag i grejorna men räcker inte riktigt till festen men duger gott å väl som datorhögtalare.Upplever att basen är brummig fast jag har basinställninget på max 35% och diskanten oprecis men detta är inget finsmakarsystem utan till för oss dödliga som har fler intressen än musik och en mindre plånbok.
  Jag är absolut inte missnöjd med ljudbilden utan kanske bara är lite för petig.Har skönare ljud men mindre tryck i Z-3 som jag bar ut i garaget.

  + Priset!
  + Basnivåjustering på högra högtalaren.
  + Finns bas åt basnarkomaner så det räcker.
  + Bra mellanregister
  + Bra rundstrålning av ljudet.
  + RCA-ingång på lådan och 3,5mm in å ut uppe på högra högtalaren.
  + Ser hyggliga ut.

  - Brummig bas även vid lägre nivåer på justeringen.
  - Oprecis diskant som framträder extra mycket vid uppspelning av Mp3 med dålig kvalitet.

  Idet stora hela så ger jag ändå detta system 10 av 10 med pris i förhållande till ljud och rekomenderar det starkt.
  Z-523 spelar lika bra som system för tusenlappen och har fler ingångar än många andra system å kostar bara 499:- på Kjell & Company.
  Kan helt omöjligt bli bättre för dessa småpengar.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Har haft dessa sen julas och har fungerat väldigt bra,

  trodde först att det skulle var ok ljud men när jag testade dom OJ vilken bas och ljudet är som seround riktigt bra ljud och bas,

  rekommenderar dessa, och varför köpa ett klumpigt 5.1 högtalar set när man får det här,

  min brosa har ett logitech x530 och det är ingen skillnad på ljudet förutom att mina har bättre bas.tummen upp.!!!
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Köpte dem för nästan 800kr och med tanke på priset så är det helt klart värt det! Bra ljud och lite extra saker så som riktningsoberoende ljud. Det gör dom genom att rikta ett högtalarelement bakåt också på satelliterna.

  Det enda som är minus från min sida, är piano lacken på framsidan. Snyggt men blir lättare skitigt. Gör inte riktigt lika mycket på högtalare som på till exempel en netbook.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan