Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sennheiser HD 800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sennheiser Hörlurar (258)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jag vet.

  Jag vet varför lurarna ser ut som de vore en typecastad 80tals vision av framtiden...

  ... Vid det ögonblick membranen omvandlar de elektriska impulserna till ljudvågor uppstår en tids/rymd förflyttning som transporterar dina sinnen till en plats där ingen människa tidigare varit.

  Det är svårt att beskriva den enorma detalj, rymd och energi som utstrålas från de 56mm stora precisions-membranen. Titta inte på priset. 10 laxar är billigt för att färdas till andra dimensioner utan hjälp av NASA. Jag har aldrig hört ett par lurar klara av alla typer av musik så galant - från smutsigaste Rammstein till sammetslena Mozart.

  För de som börjar jämföra med andra (billigare) lurar - gå bara till närmsta butik - testa och sluta fundera över varför man ska betala dessa summor.

  PS. Jag vill begravas med dessa på (Om jag inte får leva i framtiden)
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  9 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ambitiösa flaggskeppslurar av Sennheiser som det finns lika mycket gott som ont att säga om.

  Byggkvalitén är hög, tysk precisionsdesign som för tankarna till fina klockor och bilar. Chassit är nån sorts glas/plasthybrid hopkok som är oerhört stadigt men lätt i vikt. Även kabeln är mycket välbyggd. Enda nackdelen är att finishen på luren är lite bräcklig, färgen kan lät slitas av i kanter/hörn etc om du inte är aktsam.

  Komforten är i världsklass för min del, de trycker alldeles lagom och trots ganska hög vikt har de en tendens att bara "försvinna" från skallen efter en stund. Blir aldrig varma runt öronen. De är dock rejält stora i diameter vilket inte lär passa alla.

  Ljudet uppfattar jag som väldigt rent och jämnt (överlag) med en suverän skärpa och enorm, luftig och precis ljudbild. Men även ur Sennheisers egna förstärkare som är anpassade för lurarna och med balanserat kablage låter HD 800 inte naturligt.

  De har en anemisk och klinisk karaktär, inte helt utan fyllighet men det saknas närvaro och kroppslig tyngd i ljudet. Det låter grått och platt och blommar inte ut som jag vill. Basen är tajt men väl försiktig och inte heller fullt så djupgående och nyanserad som jag tycker att den ska vara i denna prisklass. De är också på tok för ljusa, det finns en mycket påtaglig topp i diskanten vilket märks tydligt på S-ljud, cymbaler osv och stör sammanhållningen i musiken. Med fel inspelning kan det rent av låta vasst och avskräckande, om än aldrig lika hemskt som t ex Ultrasone och vissa Beyerdynamic.

  Mina upplevelser med dessa lurar har gått upp och ner men nu är jag fast vid min åsikt. Jag anser dessa lurar *OK*, men enormt överskattade. De har flera utmärkande kvalitéer men är helt enkelt inte tillräckligt naturtrogna för att framställa även de bästa inspelningar med övertygelse, eller tillräckligt neutrala för att lämpa sig för någon sorts professionellt bruk.

  Lurar i samma segment jag skulle rekommendera istället:

  Sennheiser HD 800S: Fixar problemet med den jobbiga toppen i diskanten och lägger till mer värme i basen, med kompromissen att basen blir lite grumligare. Föredrar denna överlag även om det fortfarande är långt från mina preferenser.

  Focal Elear: Överlägsen klangbalans med djupare, mer fysisk bas och en mycket mer tillfredsställande återgivning av röster. Mycket mer dynamik och pondus. Ljudbilden är mer kompakt men detaljnivån är fortfarande hög. Byggkvalitén är lika bra.

  Audeze LCD-2: Helt överlägsen i bas och mellanregister. Saknar lite topp och öppenhet och kan kännas väl tunga långa stunder.

  Oppo PM-1 & PM-2: Som ovan men finkornigare i toppen och inte riktigt samma bergfasta fundament och tryck. Dock lättare och bekvämare.

  Till sist finns ju alltid STAX. T ex en enklare Lambda modell som 202, 207 eller 404 + matchande högspänningsdriver med transistor- eller rördriv.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Dessa lurar är magiska...! Lite dyra men helt magiska...

  Här är en läsvärd recension.

  https://cederqv.ist/basta-horlurarna/
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nu är dom äntligen mina. Tyvärr avslöjar dom vilket skräp övriga komponenter är till datorn - DAC - AMP - ETC

  Blir att försöka hitta en rekommenderad budget DAC/AMP som passar lurarna och inte kostar lika mycket igen. :(
 • Ganska dålig
  8 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Målad plast! Allmänt klent byggda. Ej neutrala med överdrivet lägre diskantregister som ger en falsk känsla av öppenhet. Men mer information finns ej i musiken. Basen entonig och saknar tryck/djup. Påstådda effekten att ljudbilden ska ligga utanför och framför huvudet, stämmer inte. Ljudbilden kvar inne i huvudet. Denna lur är kejsarens nya kläder och orättvist hypad. Ingenting för personer som vet hur akustiska instrument och röster låter i verkligheten. Allt låter som en klen synth. Det hårda omdömet beror på det extremt höga priset och de förväntningar det skapar. 3- 4000 kr vore ett mer korrekt pris. Kan tilläggas att lurarna fick sin rekommenderade "inbrännings"period men ändrade inte karaktär ett enda dugg. Röster är alltid bra referensmaterial. De saknar kropp och stöd i Sennheiser HD 800 och låter helt enkelt inte trovärdiga. Titta istället på Audeze LCD-2, Denon AHD 7000, Hifiman och Stax. Ger mer neutralt ljud och bättre byggkvalitet. Eller, varför inte Sennheiser 800S som är lurarna där man försökt åtgärda ljudbristerna och nästan lyckats? Dom låter fortfarande för tunna och odynamiskt för min smak dock.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Dom låter allmänt bra.Men all musik är inte inspelat i en kyrka.
  Dom låter lite för analytiskt och stort.Dock så skiljer det på vilken hörlursförstärkare man har.

  Min slutsats är att dom låter som musik i ett helt odämpat rum.däremot om du går ner till Sennheiser HD 600/700,så har du ett dämpat rum,med bättre närvaro/fyllighet.Trots att du behåller detaljer och dynamik rumsinfo.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Som referenslurar finns det inget som slår dem.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Använder dessa med min , en kina-DAC med WM8741 & uppsampling AD1896, Jenving Supra Sword RCA signalkabel samt hörlursförstärkare Lovely Cube -klon med OPA627 i bias Class A med Mundorf-kondensatorer och volymkontroll med fasta lägen. Ska också tillägga att lurarna har originalkabel.

  Dessa lurar kan upplevas som basfattiga och inte särskilt inspirerande om något någon del i anläggningen/ musiken inte håller hög klass. Lurarna är alltså väldigt krävande.
  Men när allt är som det ska, dvs välgjord musik (framförallt vokalisk), bra kringutrustning och allt är inspelat, så skulle jag beskriva ljudet som detalljerat och stort, med en reverb-effekt som gör att det låter som att man befinner sig i en kyrka/ katedral eller Dalhalla stenbrott (kan jag föreställa mig).
  Då finns också basen där och det enda som jag skulle kunna tänka mig saknas är det varma ljudet som man ofta är van med vid andra lurar/ system. Det kanske är det som många beskriver som att dessa lurar inte är lika musikaliska som t.ex. HD650.
  Men jag antar att det är detta som är High-End!

  Trevligt också att man kan registrera dem hos Sennheiser.com och få ett individuellt certifikat med frekvensrespons för det unika serienumret.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag var väldigt misstänksam till dessa hörlurar. Då man läst att dessa i stort sett bara duger till klassisk musik, jazz och annan akustisk musik, tills jag fick testa dessa.

  Det var en helt otrolig upplevelse, satt iförsig bara i ca 10min och lyssnade på mina favoritlåtar som för det mesta bara är klassisk rock/metal och lite elektronisk musik. Dessa duger till det mesta. Nu har jag för många hörlurar och måste sälja vidare några för i framtiden blir det nog bara sennheiser hd 800 för mig.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Otroliga lurar helt enkelt. Kan kännas lite tunna i början men man vill inte lyssna på något annat efter dessa.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Jävligt schyssta lurar! Det första som slog mig när jag satte på mig dom var hur stora dom var. "Fan, dom sitter ju nästan på nyllet" tänkte jag och ville skratta lite. Sen började jag lyssna i dom och vilka hästlängder det är ifrån HD650 som jag körde innan. Man skulle nog kunna höra en knappnål falla mitt i en barfight om inspelningen är bra.

  +
  Otroligt bra ljud om man har bra källor
  Sköna att ha på sej
  Snygga (tycker jag)
  -
  Dom släpper igenom mycket ljud, så det är bra om det är hyfsat tyst i rummet när man lyssnar i dom.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Plus:
  Extremt bekväma och man svettas inte i dom. Inga andra lurar jag testat kommer i närheten, Beyer, Ultrasone, Denon, ATH, AKG, Grado, osv.
  Bland det bästa ljudet som finns i prisklassen.
  Helt sjuk detaljåtergivning.

  Minus:
  Släpper ut rätt mycket ljud i omgivningen.
  Silver färgen repas ganska lätt.
  Väldigt stora
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Lyssnade på dessa på Audioconcept och det är en mycket bra och komfortabel lur, det är det verkligen. Dock så känner jag att den är allt annat än prisvärd. Men ska man ha bland det bästa i lurväg, så då är det väl ett bra val.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Lurar som är väldigt väldigt bra. Jämförda med HD650. HD800 passar utmärkt till klassiskt, jazz, musikal, instrumental musik, lugnare pop och rock. Lurarna är väldigt öppna och är oerhört bra på att separera instrumenten. Detta kan vara en nackdel till viss pop och rock med mycket bas eller "grötigare" ljudbild, här upplevde jag att 650 lät bättre. HD800 blev för analytisk.

  Det som är den största skillnaden med HD800 enligt mig är när de används till film. Du får en helt annan upplevelse av filmen med dessa lurar. Här är de klart värda 10 poäng. Större ljudbild med klart bättre djupbas gjorde att filmen lät nästan som om man lyssnade via högtalare.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Enastående lurar. Har haft HD650 före dessa och de är inga dåliga lurar men HD800 är flera steg bättre. Stor ljudbild med rent och klart ljud. Värd varenda krona.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra lurar! Jag föredrar dem över Beyerdynamic T1.