Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Go 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Precis som mobil VR ska vara!
  Använder denna mer än min Oculus Rift, just för att det är så lätt att bara dra på den utan sladdar eller att behöva hålla mig vid PC'n. För riktig VR-gaming är det fortfarande PC-VR som gäller, men med bättre skärm och suveräna inbyggda hörlurar vinner Go lätt när det kommer till video, sociala multiplayer appar och enklare spel för tidsfördrift!
  Lätt att slänga ner i väskan och ta med sig överallt också.

  Kostar runt 2000-lappen om man köper direkt från Oculus.com; Skickas från deras lager i Nederländerna.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Kul nytt annorlunda. Spelen är roliga men grafiken är inte som ett pc spel...kan jämföras med ps2. Film är inga problem ser bra ut & integrerad ljudet är okej. Men säkert bättre med bra headset (har ej testat).

  Fick i gång bluetooth så jag kunde streama till mobilen. Hade extrema problem men fick igång det när jag var på samma router. (Har en extra som är accespoint)

  Dock funka ej vissa spel.

  Ska funka med steam har ej testat än.

  Kontrollen är enkel & lätt samt funkar utmärkt.

  Headsetet är lätt & passar mig bra följde med ett annat i lägg om passformen inte passa.

  Batteri tiden är ett skämt. Drar ur den fort kanske bra det så man inte blir sittande med det 😁

  Hade fått 10 stjärnor om batteritiden varit längre & streamingen funkat bättre. Men för de pengarna är det helt okej.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Enklaste och bästa VR-upplevelsen.

  Positivt:
  * Hög upplösning (2560 x 1440)
  * Allt är inbyggt i själva headsetet - inget kopplande av sladdar eller annat meckande behövs
  * Sitter klockrent på huvudet
  * De inbyggda högtalarna är faktiskt helt OK (du kan fortfarande använda egna hörlurar genom 3,5-millimetersjacket om du föredrar det)
  * Enkel och välfungerande handkontroll/pointer
  * Man kan ta bort och tvätta kudden som har kontakt med ansiktet

  Negativt:
  * Oavsett om man köper 32- eller 64GB-modellen så kommer lagringsutrymmet att fyllas förr eller senare och tyvärr verkar det idag inte finnas stöd för att koppla t.ex. extern hårddisk/USB-minne genom OTG-adapter. Ryktet säger dock att sådant stöd är påväg inom en snar framtid (det ska redan finnas kinesiska modeller av Oculus Go där OTG fungerar)
  Det går självklart att streama material genom t.ex. DLNA om man vill, men OTG hade varit mycket enklare.
  * VR-materialet som erbjuds inuti enheten, d.v.s. de filmer och upplevelser som Oculus rekommenderar och promotar i huvudmenyn är ofta lågupplöst och inte särskilt bra.
  Se till att själv leta upp 4k-material från andra källor

  Denna hårdvara har alla förutsättningar att kunna ge dig en bra VR-upplevelse, det är helt beroende på VAD du tittar på. 360-videos på Youtube är tyvärr inte alltid imponerande.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sjukt bra på alla sätt och vis. Köpte 64GB versionen men kan gott och väl klara sig med 32GB om man har en bra router som klarar att strömma med t.ex Pigasus + Mezzmo. Några fördelar och nackdelar mot närmaste konkurrenterna Rift och Gear VR...

  - Klarar till skillnad mot Rift inte av "riktiga" spel utan man för nöja sig med Go och Gear VR -biblioteket som förvisso innehåller en hel del guldkorn men inte befinner sig på samma nivå som "room scaling" och AAA titlar. Men styrkan i detta headset stavas MEDIA och inget annat headset är lika smärtfritt när det gäller att kolla på en fullängdsfilm eller bläddra igenom det rika mediautbudet. Att kolla på filmer i Go med skärmen kurvad runtom sig är som att sitta i den fetaste IMAX-salongen och det är bara så jädra bra. Går inte att jämföra mediekonsumtionen i sladdlöst mot andra lösningar för det är en helt annan komfort och frihetskänsla. Med Go är det faktiskt fullt möjligt att bara luta sig tillbaks och kolla på NetFlix för processen att komma igång är inte svårare än att sätta på sig sin Go och börja zappa.

  - Spelar till skillnad mot Gear VR och S8/S9 inte upp 5K (max 4K i 2048p) och har lite godrays pga fresnel-linser samt har inte lika bra svärta som de nämnda, och de delar i teorin samma upplösning på skärmen, så på pappret är de jämförbara (vilket fanboysen mer än gärna påpekar om du frågar). Detta är dock bara rent nys! Med Gear VR måste du köra i och ur telefonen och finpolera skärmen minst en gång (men oftast två¨eller tre för man missar alltid något) för att bli av med störande fettfläckar, dammkorn och annat som självklart bara råkar sitta mitt i blickfånget, vilket är sjukt irriterande då man bara vill slänga på sig headset och köra - och pixeltätheten är mycket lägre tack vara en lägre "subpixel count" så i praktiken har Go mycket mindre "screendoor effect" än Gear VR, trots att man då rent teoretiskt delar samma upplösning. Utöver detta så är själva linserna på Go rent fysiskt massiva så det känns inte som att man tittar genom en kikare på samma sätt. Rift ska vi inte ens snacka om för rent optiskt befinner sig dom inte ens på samma planet och Go:s linser är betydligt skarpare med avsevärt mindre god rays och screendoor effect.

  Summa summarum är att det i praktiken, tack vare optiken och komforten, är det första VR-headsetet som är mer än bara en gimmick som man lessnar på när nyhetens behag gått över och sladdsläpande, möbelflyttande och skärmrengörande väger över. Användningsområdet är något begränsat och framförallt riktat mot media med ett visst antal roliga undantag i spelväg, men det man gör bra gör man här riktigt bra och det känns inte som en ofärdig prototyp utan som en baslinje för vad som är möjligt med VR just nu med den teknik som finns tillgänglig. Och tills man bygger vidare på det här konceptet och släpper den sladdlösa värstingen Santa Cruz så finns det helt enkelt ingenting bättre.

  10/10.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Det är nästan löjligt prisvärt! Bra byggkvalitet både på hårdvara och mjukvara. Enkelt att komma igång och massor med skoj för hela familjen.

  Tack vare att det är helt fristående med allt inbyggt slipper man en massa krångel med sladdar kopplat till dator som man snubblar på. Det blir så tillgängligt på ett helt annat sätt.

  Kan inte annat än rekommenderas!