Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Weber Smokey Mountain Cooker 57cm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Weber Grillar (137)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det här inget man köper ifall man snabbt vill grilla något eftersom det tar tid att få maten klar i en BBQ smoker, men slutresultatet är fantastiskt.
  Gillar ni vällagat kött eller fisk och har tid att tillaga den. Köp!

  Jag har haft den i två veckor och hunnit prova en del.
  Första helgen började jag med att köra den utan mat förutom "offerkött" som man enligt vissa skall använda för att få rätt beläggning inne i grillen tillsammans med röken. Under kvällen provade jag att reglera temperaturen vilket är mycket enklare än man tror. Kunde utan problem hålla temperaturen inom rätt område (100-130 grader). Sen lät jag den brinna ut under natten. Hela tiden använde jag ek som rökved.

  Som första skarpa test valde jag att tillaga tunna revben. Gned in dom med en standard-blandning av kryddor och la in revbenen när temperaturen stabiliserats till 120 grader. Temperaturen hålls väldigt stabil till stor del av en stor skål med vatten inne i grillen. Vattnet ser samtidigt till att hålla luften inne i grillen fuktig. Efter tre timmar utan att behöva justera spjällen mer än ett par gånger lindade jag in revbenen i folie och körde ytterligare 2 timmar på 120 grader. Resultatet var mycket bra men kan säkert bli bättre med en mer spännande kryddblandning och/eller en glace som avslutning.

  Andra helgen blev det kycklingben och vingar ena dagen. Hittade inga färska så det blev djupfrysta som jag penslade med Caj P's original grillolja medan de fortfarande var frusna. Kycklingdelarna fick ligga i grillen 3-4 timmar. Som avslutning använde jag Sweet Baby Ray's Wing sauce and glace, vilken jag penslade på i grillen några gånger innan servering. Åter igen ett bra resultat men kan förbättras genom att använda färsk istället för frusen kyckling. Alternativt linda in kycklingen i folie under halva tiden.

  Andra dagen blev det kalkonbröst på ben. Kryddade med ganska mycket salt och en del svartpeppar. Använde rökved första timmen och lät den sen ligga tills innertemperaturen var 72 grader vilket tog nästan fyra timmar. Helt perfekt resultat. Kalkon kan vara torr men den här var mycket saftig och välsmakande.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skulle inte kalla den grill, det är en smoker med vattenskål för att det skall bli indirekt värme. Har du 3-12 timmar till att till bereda köttet så är detta din bästa kompis. Karre, oxbringa, revben och kyckling blir till något du aldrig provat förut med lite träning. Det går även utmärkt att kallröka i denna.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Stor grill med många möjligheter och med fantastiskt resultat.