Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sigma 16/1,4 DC DN Contemporary for Sony E

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sigma Objektiv (273)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sigma 16mm f/1,4 är ett objektiv som man MÅSTE HA om man har en Sony APS-C kamera. Den är otroligt skarp, otroligt ljusstark, otroligt välbyggd och har mycket fint autofokus. Bilden blir löjligt skarp vid f/2.8, men redan vid f/1.4 blir man imponerad. Man vill nästan kräkas när man ser skärpan hos Sony 16mm f/2.8 med vidöppen bländare. Sysslar man mycket med video kommer man att bli positivt överraskad över den mycket trevliga fokusringen som är stor och riktigt följsam. Focus by wire har inte varit ett problem för mig. Autofokuset är som jag nämnde tidigare, riktigt bra genom att den är snabb och exakt, både i AF-S och AF-C. Den fungerar i princip lika bra som ett Sony-objektiv. Ända klagomålet (om man ens kan kalla det för klagomål) är att fokuset blir lite osäkert i AF-C när det är mörkt ute. Testade att filma en person i stan under kvällen och då var den liiite långsam med att justera fokuset. Imponerande ändå, men inte lika imponerande som under dagen. Också, Sigma inkluderar ingen väska med gluggen. :(

  Det finns inte mycket att klaga på, har faktiskt aldrig haft ett objektiv som är så nära perfektion. Den är helt otroligt både för fotografering och för video. Den har inget OSS, men det skulle kanske vara för mycket, speciellt för detta pris vilket är ett kap. Sedan har ju A6500 IBIS vilket är bättre än OSS. OSS kan ju påverka bildkvalitén.

  16mm (24mm i FF) är en mycket användbar brännvidd och just detta objektiv råkar vara ett av de bästa objektiven, om inte det bästa objektivet som Sigma har tillverkat för Sony E-mount med dess stora bländartal, bra AF, bra skärpa, fina färger och snygga/hållbara design. Sigma kunde lätt kräva mycket mer pengar för denna glugg, men den kostar ca. 4500 vilket är pricken över iet. Vemsomhelst kan tillverka ett bra objektiv och kräva massor med pengar för den, men vemsomhelst kan inte tillverka ett bra objektiv till ett bra pris. Sigma 16mm f/1,4 är ett fantastiskt objektiv till ett fantastiskt pris!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Kan inte hitta något att klaga på.