Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Blueair Blue Pure 411

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Blueair Luftrenare (35)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Har hög kapacitet för att vara så liten på de två högsta lägena. Dock så låter den på tok för mycket då. Endast på lägsta hastighet vill man befinna sig i samma rum. Då hörs den inte alls men flyttar heller knappt nån luft. Köp en större luftrenare om du har möjlighet. Har du inte råd finns bättre alternativ än den här som ex Ikeas förnuftig som dessutom är billigare i drift med lägre filterkostnader.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Värdelös skit. Svindyr för vad den är. En fläkt och ett kombofilter plus en strumpa...

  Den låter sjukt mycket. True silent? Bshit. Den hummar och tjuter på samma gång. Hörs tydligt på läge 1 som annars är tyst. Tror inte det är fläktens form som skapar oljud, utan troligen fläktmotorn eller möjligen någon komponent i touchpanelen eller 12v potentiometern. Fan vad störig den är. Hade den på övervåningen men den skrek och bölade i hela huset. 1200kr för ett filter och en sunkig fläkt... NEJ TACK!

  Haft två nya enheter som brölar nästintill likadant. Art höra luft flyttas är ok. Inget konstigt, men hummande, bröl, pip och tjut är total flopp. Kanske att Joy S har ny fläkt, men den ser skrämmande likadan ut fast med metallgaller.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Rätt så prisvärd, enkel, liten och smidig luftrenare. Fördelen är att den är liten, billig, och har ett behagligt lägsta-läge som man kan ha igång utan att störas av. Problemet är att det är ett alldeles för stort steg till steg två och tre, som låter betydligt mer - alldeles för mycket för att ha igång kontinuerligt, utan dessa lägen har man nog bara i några minuter om man snabbt vill förbättra luften i ett rum. Detta är tråkigt då läge ett känns lite för oeffektivt för att verkligen hålla rent i ett lite större rum.

  Överlag tycker jag denna är OK för sitt pris, men skulle ha blivit mycket mer användbar med fler lägen eller åtminstone ett mindre stort avstånd till steg två, som då hade kunnat vara användbart för att rena ett normalstort rum kontinuerligt. Nu fungerar den bara för rätt så små utrymmen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar utmärkt och gör det den ska. Står i badrummet pga dammande tvätt och torktumlare. Förfiltret var fyllt redan efter ett par dagar. Har både Blueair 280i och värsting modellen 680i hemma. Pure 411 är ett perfekt kompliment och fungerar utmärkt i ett mindre utrymme som badrummet där den gör märkbar skillnad. Skulle troligtvis inte fungera lika bra i ett större rum. Kräver betydligt mer underhåll än de två större ovan nämnda modellerna då förfiltret behöver dammsugas minst 2gg/veckan.

  Köp aldrig en luftrenare som är dimensionerad till 15kvm till en yta i motsvarande storlek. Överdimensionera upp till 20kvm eller störa för att få bästa effekt. Har du en yta på tex 100kvm så bör din luftrenare klara 110kvm och helst mer.

  +
  tyst
  kompakt
  snygg design

  -
  app access saknas
  levereas endast med blått förfilter
  förfiltret måste rengöras ofta
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bor i Norra Djurgårdsstaden där det byggs mycket och vi hade problem med byggdamm på bl.a. fönsterbrädor inomhus. Köpte denna luftrenare hos Clas Ohlson för att testa om den kunde hjälpa. Har nu använt den 24/7 i sovrummet under två veckor och dammet har försvunnit, vi upplever även att vi inte är lika täppta när vi vaknar. Vi gillade inte färgen på det blå förfiltret som följde med så vi köpte ett extra grått förfilter som passar bättre in i vårt rum.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpt för 1289:- på webhallen.

  Första exemplaret hade ett konstant lågfrekvent missljud, fick den utbytt utan strul av webhallen. Luftrenare är inte ljudlösa vilket vissa verkar påstå, men denna har ett behagligt ljud på lägsta. Luftrenare som bara har ett vindsus finns inte, folk hör bara illa :)

  + Designen
  + Priset
  + Enkel, 3 olika steg, that's it. Lägsta enda som går att sova med.
  + Luften känns bättre, har den i barnens rum (tuffar på i lägsta hastighet)
  + Barnen kan knappa på den utan att nåt går sönder

  - Finns inget automatiskt med denna luftrenare, tex att den känner av renheten, ändrar hastighet, visar någon slags status.
  - Vitt ljus som lyser upp en aning i mörkt rum

  Efter någon dag är den full med damm på utsidan, brukar dammsuga av den bara.
  Filtret tror jag varnar om byte efter 6 mån drifttid, då kan man nollställa (håll in knappen i 10 sec) eller byta ut filtret helt.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nja, ingen höjdare. Körde den i en vecka och så gott som inget damm fastnade i förfiltret (den blå strumpan). Eller inne i det inre filtret för den delen.

  Knappt något sug på näst högsta nivå som är den enda man kan ha igång. Högsta läget låter som en Boeing 787 Dreamliner.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nöjd!

  Köpte en luftrenare pga allergibesvär. Väldigt nöjd med denna för den inte låter så mycket och är stilren.
  Lätt att placera om och ställa den i olika rum.

  + Låter inte så mycket.
  + Snygg
  + Prisvärd
  + Enkelt att byta filter
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En tyst, energisnål och effektiv luftrenare för tusenlappen. Blueair 411 lämpar sig främst i mindre utrymmen ex sovrummet.

  + Kompakt och diskret
  + Energisnål
  + Lätt att rengöra filtret
  + Billiga filter och förfilter
  + 360 graders insug

  - Den placerar sig bra i sitt prissegment med hänsyn till sin effekt, men för några hundralappar till hade man kunnat få en mycket effektivare luftrenare.
  - Endast 3 inställningar för fläkthastigheten.
  - Ljudnivå vid 1:a läget är i princip ljudlöst. Ljudnivå 2:a läget låter som vindsus. Ljudnivå 3:e läget är outhärdligt.

  Summa summarum: Denna enkla luftrenare gör sitt jobb till ett överkomligt pris.