Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Playseat Challenge

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Playseat Gamingstolar (19)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Prisvärd men framförallt mobil spelstol! Men den har några stora nackdelar!
  Den är väldigt smal och jag får nästan sitta och knipa med benen. Främre fästet för "armstöden" sticker dessutom ut och trycker mot låren vilket inte alls är bekvämt utan gör rent av ont efter en stund. Räkna med ömma lår en tid efter spelande! Förutom detta är den faktiskt ganska bekväm att sitta i. Den är justerbar i flera ledder så man får en riktigt hygglig sittposition.
  Den är förvånansvärt stabilt byggd. Givetvis finns det lite flex men inte alls så mycket som man skulle kunna tro!

  Den har fäste för ratt och pedaler men saknar någonstans att sätta växelspaken! Stort minus för detta! Jag har dessutom en handbroms som inte heller den har någon plats. Jag har byggt egna fästen för dessa med relativt enkla och billiga medel som jag är väldigt nöjd med, men jag tycker ändå inte det är OK att man ska behöva fixa så vitala delar själv!
  Tips för dem som vill göra egna fästen är att börja med att kolla dessa artikelnummer på Biltema:
  869013
  87510
  En borrmaskin för att borra upp hålen i vinkeljärnen, lite brickor och bultar till det så är du en god bit på väg. Sitter förvånansvärt stadigt och ingen åverkan på stolen! Tyvärr är inte stolen lika smidig längre, men går fortfarande att vika ihop.

  Trotts nackdelarna vill jag nog ändå rekommendera denna stol då det gör stor skillnad när man spelar bilspel när man sitter rätt. Felen är dessutom relativt enkla att fixa till, förutom bredden på stolen. Är du av lite bredare "modell" är nog inte denna stol något för dig. Men om man har begränsat med utrymme finns inte så mycket annat att välja på i stol-väg.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Om man har lite plats och behöver en hög WAF(Wife Acceptance Factor) är denna helrätt eftersom den är så lätt att vika ihop och stuva undan.
  Med mina 175cm och 80kg sitter jag bra i den i många timmar men jag kan tänka mig att den kan upplevas smal om man har "hockeylår" eller trivs bäst med en bred manspread ;)

  Jag kan monterat Fanatec Clubsport rakt igenom på den och det finns färdiga hål att montera i. Pedalkitet har jag stripsat fast ordentligt i golvdelen så att den inte rör på sig så mycket när man kliver på bromsen med upp till 90kg tryck.
  Jag hittade även en adapter för växellådan på eBay som sitter riktigt stabilt på stolen samtidigt som den fortfarande går att fälla ihop (XL63 GearShift Mount Bracket Playseat Challenge, Fanatec SQ V1.5, CSS Shifter).

  Det enda jag skulle vilja göra är att kunna sänka ratten litegrann. Ratten hamnar lite högt upp för min längd, men det funkar ändå ganska bra.

  Sammanfattningsvis en förvånansvärt stabil stol till ett rimligt pris. Men den stora USP'en är givetvis att den går att fälla ihop och ställa undan och här har i alla fall inte jag hittat några bra alternativ.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Det mest underskattade med denna stol är nog att vibrationer fortplantar sig lätt i ram och tyg. Så skruva upp forcefeedbacken, riktigt coolt faktiskt att känna lite lätt respons i ryggen medan man kör. (TM t300).

  Väldigt bra kvalitet.

  Många inställningar.

  Dock ganska smal. Jag är 180 cm och 95 kg, sitter riktigt gött, men utrymmet för låren är begränsat. Man får plats. Men du kan knappt röra dig.
  (Har du lite fel inställningar på de övriga kardborrebanden kan också några metallfästen trycka in i sidan på låren, sjukt obekvämt.)
  Fotbolls- eller hockeyspelare med ännu mer muskelösa lår kan få problem.

  Jag har en gammal knäskada som gjorde sig påmind (kan köra vanlig bil i flera timmar). Men efter väääälidgt mkt justeringar tror jag att jag har hittat en mer naturlig och realistisk körställning.

  (Tips: Upplever du att ratten är för nära, går det att skruva loss plattan och flytta på den ett "hack").

  Nu ska jag bara lista ut vad de stora klisterlapparna med kardborreband är till för...
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Priset och funktionen är ok.

  Stabil och hållbar (haft min i 4 år).

  Personligen så får jag grymt ont i nacken av att sitta i denna stol. Måste ha en kudde i ryggen för att det ska kännas bra vilket gör att passformen inte blir helt hundra.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Perfekt om man har små utrymmen och lätt vill kunna städa undan stolen lätt med ratten monterad!

  Jag kör mycket simulatorer och denna stol är en bra början! Den är inte rank eller vinglig utan stabil av ens egen tyngd som vilken annan stol som helst.

  Har haft den i två år nu och är nöjd.

  + Prisvärd
  + Lätt att plocka bort samt lätt att ställa fram med ratten färdigmonterad
  + Skön sittställning som går att variera
  + Stabil

  - Tar plats om man nu har liten lägenhet
  - Man bör inte vara för stor om man vill få plats i stolen utan att slå knäna i ratten