Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Synology DS218play

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar (75)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Inte haft NAS tidigare men blev väldigt besviken på att man inte har möjlighet att stoppa i diskar med data på. Man måste stoppa i tomma diskar som formateras och får ett OS installerat. Så även om man har disk med ext4 och stoppar i kommer den inte kännas igen. Vill man komma åt den datan måste man använda en USB-port.
  Tycker inte heller den är helt användarvänlig, har strulat en hel del med att få igång. Hade en disk installerad och fylld och blev påmind att utöka med en disk för att få mer utrymma. Hur jag än verkade göra blev den extra disken inte åtkomlig eller så blev den paritetsdisk för den första. Glad att jag inte köpte en av de dyrare då upplevelsen säkert varit likadan.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fungerar mycket bra. Varit igång 5 dagar cirka utan problem.

  Jag gillar finishen på ytterskalet. Lite matt och strävt. Den skall ju inte synas hos mig utan bara funka så det passar perfekt.

  Relativ enkel att installera och få att fungera.
  Väldigt lätta att montera hårddiskarna. Extra plus för att skicka med extra skruvar utöver de 8st som behövs.
  Plus för distans för SSD (och extra skruvar till detta också).
  Monterade 2st 6TB HDD (HGST Deskstar NAS v2 HDN726060ALE614 128MB 6TB) och det tog hela ungefär natten att bygga RAID 1. Men man har ju ingen brådska...

  Kan säga att jag är helnöjd med DSM (DiskStation Manager - Synologys OS). Finns massor av funktioner och ganska många användbara appar/program till mobilen och PC också.
  Lättöverskådligt från början.

  En kul och smart funktion man kan ställa in (i DSM) är regelbunden S.M.A.R.T-test. Den testar av HDD efter fel och hur hälsan är och mailar dig (om du vill) resultatet.
  Fick mitt första testresultat per mail idag (1/6). 0 fel :-)

  Köpte denna istället för DS218 (DS218: +1GB RAM och +1 USB) för att det är samma processor men billigare.

  Finns väldigt mycket "hur man gör" och ställer in saker och ting både på Synologys hemsida och på andra sidor. Bara att söka (tips är att söka på andra NAS från Synology, typ DS218 eftersom de kör samma DSM.

  Nu skall det säkerhetskopieras/synkas och göra hemsidor.

  Kan rekommendera den!

  2019-03-20 en uppdatering:
  Den har stått och gott konstant sedan 2018-06.
  Har en hemsida på den och kör backuper.
  Den är fortfarande snabb.
  Har inte haft några konstigheter med den.
  Jag tycker gränssnittet är bra.
  Och har inga problem att logga in på den utifrån.
  Rekommenderar Synology och denna fortfarande.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Oklart om det beror på min okunskap eller det faktum att det är svårt att hitta vettig dokumentation att förbereda sig med.
  Köpte min DS218Play samt två 6TB hårddiskar som jag monterade in innan jag startade apparaten. Valde naturligtvis att installera DSM enligt förslag. När installationen var klar var NAS:en konfigurerad med Raid 1, vilket jag absolut inte hade bett om. Alltså var det bara att ful-stänga-av och slita ut ena disken. Nu är min förhoppning att jag ska kunna lägga till disk nummer 2 efter installationen och få mitt önskade utrymme på 12 TB.
  Säkert en jättebra NAS, men installationsprocessen är helt värdelös eftersom man inte får välja hur diskarna ska installeras.
  Återommer eventuellt med ytterligare klagomål efter en tids testande. För närvarande blir det bara 5 stjärnor.

  Uppdatering:
  Efter några dagars användning blir det retur av denna "användarvänliga" NAS.
  Gränssnittet är en mardröm även för en någolunda erfaren användare och vissa saker GÅR helt enkelt inte att lösa trots att det "ska gå". Fick byta mina två 6TB-diskar till en 12TB eftersom det inte gick att få till varken RAID0 eller JOBD.
  Två timmar gick åt för att försöka konfigurera enheten för extern åtkomst. Min router finns inte i Synologys lista och att öppna ett 40-tal portar i routern manuellt orkar jag helt enkelt inte.

  Jag rekommenderar den här produkten endast till personer som längtar efter en rejäl huvudvärk och flera sömnlösa nätter. Ändrar mitt betyg från 5 stjärnor till 1.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Nätverksteknikerkompetens krävs för att ha en chans att kunna utnyttja funktionerna på rätt sätt. Det går att uppnå det mesta till slut (JBOD-funktionaliteten tycker jag är mycket bra), men det är trial and error som gäller. Detta märks inte minst på forumen på nätet som är fulla av användare som söker svar.

  Problem jag drabbats av:
  * Uppstarter som fastnar utan felkoder
  * Risiga mobilappar
  * Kräver skapande av konton som inte används till något
  * Svårbegripliga webbgränssnitt utan dokumentation.
  * Plex-transkodning stöds inte trots hög processorkraft.
  * Kryptering fungerar inte med NFS