Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dynavoice Definition DF-6

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dynavoice Golvhögtalare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Mina DF-6 är nu precis 1år.

  Det är JWS som tillverkat dessa. Jag har aldrig varit någon fanboy av detta märke och likt många andra som vet vad en bra högtalare bör erbjuda hittills tyckt att JWS varit ett skitmärke. Men jag måste medge att JWS har verkligen imponerat på mig och ändrat min uppfattning vad JWS idag står för, de har lyckats med de här högtalarna.

  DF-6 kräver en längre inspelningstid än vanligt, men efter den så försvinner burk-basen och DF-6 börjar leverera en rak frekvenskurva därmed också en näst intill första klass ljud upplevelse. DF-6 ger inte bara grym valuta för pengarna utan också tillräckligt hög klass på ljudet för att tillfredsställa en amatör-audiofil. Med lätthet över alla mina förväntningar jag hade, minst sagt överraskande kvalité med tanke på att det är JWS som gjort dem.

  Klangmässigt så håller de ungefär lika kvalité som T.ex. Dali, men de släpar efter en aning på lägre frekvenser och har mindre punch i mellanregistret jämfört med T.ex. Dali IKON 6 MK2. Men då kostar dessa som 3 par av DF-6. Valet är självklart för många, och samtidigt oacceptabelt för kräsna (folk med för mycket pengar).

  Banddiskanten är vass i vissa men också fåtal avseenden (precis som Dali), men det är inget ett otränat öra skulle uppfatta. DF-6 klarar alla tänkbara genre. Det är ingen "disko-högtalare" om ni förstår vad jag menar, det här är i många avseenden ett seriöst bygge. Den klarar dock techno/trance/disko mer än galant. Med dessa har JWS suddat ut begreppet "JWS är en fjortis högtalare".

  Det är svårt att ge ett omdöme på högtalare när smaken är som baken när det gäller ljud. Men om jag sammanfattar det hela så tycker jag att i det här fallet så är JWS värda en applåd för dessa extremt prisvärda och välljudande högtalare och jag är definitivt inte ensam om att tycka så. Ingen annan konkurrent kommer ens i närheten i liknande prisklass. Om det här är ungefär den summa du är beredd att betala för ett par frontar och du litar på mig så är ditt sökande över. Det här är vad mångfalden skulle känna sig mer än nöjda med att vara ägare till. Oavsett om du endast kör bio eller musik, de här klarar båda dessa uppgifter.

  Snygga är dom också :)
  Mitt val föll på Oak med svart lackad fram/bakstycke.

  Jag begränsar mig en aning i min beskrivning och ger ett omdöme som jag tror många förstår varför, men för de som inte förstår varför och undrar varför jag inte bara säger hur de låter kan jag bara säga att det är inte fysiskt möjligt. Jag har inte dina öron, du har inte mina.

  Övrigt:
  Jag använder 4mm standard koppar kablar
  Onkyo TX-NR709 med dess bi-amp (4 förstärkare) till frontarna
  Tester är genomförda utan högtalarskydd när dessa sänker ljudkvalitén

  10/10 med motiveringen:
  Du får inte mer för denna summa pengar
  Du behöver inte mer, du blir med stor sannolikhet mycket nöjd.

  Inspelning:
  Räkna med 200 timmars effektiv tid innan de är inspelade.
  Spela INTE hög musik under denna 200timmars period.
  Du börjar märka skillnad efter 50timmars inspelning.
  När högtalarna är helt inspelade kommer du inte känna något behov av basportens pluggar längre.

  Placering:
  Se till att högtalarna inte står och vickar på golvet.
  Rikta dem dit du sitter.
  Ju längre från väggar desto bättre.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Var lite skeptisk i början men efter inspelning vart jag nöjd. Lyssna på storebror men tyckte basen lät lite okontrollerad i vissa lägen varför jag valde dessa och subwoofer.

  Så de negativa jag har att säga är basen saknas i det lägre registret(ljudslingor hörs inte alls i vissa låtar).
  Höjer man volymen har jag hört oljud från Frontskydden.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Varma och bra, möjligtvis lite oklara i toppen, kan ha berott på min förstärkare också annars nöjd. Mycket bra talare att börja sitt intresse med.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Låter mycket bra till ett bra pris. Tight bas och klar diskant.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bra frontar till bra pris
 • Bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Spelar bra för sin prisklass. Men det märks en stor skillnad om man går upp en eller två prisnivåer och köper en finare högtalare.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Mycket nöjd med högtalarna
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Haft dom i 1½ år nu och jag ler fortfarande när jag spelar musik och kollar på film.

  För den pengen finns det inget att klaga över.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Jag är grymt nöjd! Högtalarna spelar bara bättre och bättre med timmarna. Otroligt hur de kan bygga med så bra byggkvalitet och samtidigt så pass välljudande.

  Jag driver mina med en HK avr 335 som jag kör pre out till ett NAD 216THX, och de spelar med kontrollerad tight bas, välsavstämmt mellanregister och mycket detaljerad och varm ton på de högre frekvenserna.

  Med tanke på pris så kan jag inte ge annat än en tia.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket bra med tanke på vad de kostar.
 • Ganska bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Blev besvike då jag väntat bättre ljud än DF-5. Basen är mer men alldeles för mullrig. det känns som membranen är slappa. Bättre stuns i DF-5 basen. Kanske mred lite rums trimning och placering. Lyssnade på Fynd där båda stod bredvid varandra och var neutralt ställda.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra høytttaler. Utmärkt diskant och mellanregister. Något smal bas tills en Onkyo TX-NR616 har kvitte erhållits. Frånkopplad från Suben efter köpet ;-) Vissa avdrag på grund av priset, men om till och från.