Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony FE 24-105/4,0 G OSS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Objektiv (91)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Fantastisk glugg, som för hobbyfotografen mycket möjligt kan vara det "första och sista" objektivet man behöver. Går från mycket skarp till löjligt skarp och har en väldigt behaglig bokeh om man är lite listig med f/4 och brännvidden för porträtt med mera.

  Jag har den "fast monterad" på min A7 III och den gör verkligen kameran rättvisa. Supersnabb autofokus, ögonfokus funkar felfritt.

  Det enda negativa är egentligen prislappen. Värt priset, men dyrare än konkurrenternas varianter.

  Den inbyggda bildstabiliseringen fungerar tillsammans med A7:an och det går faktiskt att ta skarpa bilder i upp emot en sekund handhållet (efter ett djupt andetag och låg puls). Men 1/15 är inga problem alls.

  Byggkvalitén känns mycket bra. Lagom motstånd i så väl zoom (kärv nog för att inte råka justera av misstag) och manuella fokusringen.

  Bra för film med f/4 oavsett förstoringsgrad.

  Fokuserar tyst. Riktigt tyst.

  Får 9/10 för prislappen bara. 10/10 vid 11-12000:-.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Har bara använt mitt objektiv i en full dag nu... Känns väldigt välbyggt, väder/damm tätning i objektet samt runt dess bajonett. Vilket är väldigt bra. I min åsikt.
  Kameran jag använder detta objektiv med är min Sony a7iii och där går autofokusen väldigt bra, tyst och bilderna är skarpa i stora delar redan vid f4.0... något nerbländat är bilderna väldigt skarpa från hörn till hörn vid fotografering under dagen (standard dagsljus) utan blix.
  Anledningen varför objektivet INTE får 5/5 av mig är pga att zoomringen är något trög att vrida... (Dock bildmässigt är den välförtjänt 5/5) Först trodde jag det var fel på min lins då jag aldrig varit med om detta tidigare MEN har läst lite på forum och där visar det sig att jag inte är den enda personen som fått ett exemplar med något trög zoomring men eftersom min lins är ny så antar jag det kommer mjukna upp med mer användning vilket också somliga på diverse forum säger att den gör. Kanske är avsikten med en trögare zoom att den inte ska skjuta ut zoomen av sig själv när man plockar den ur väskan eller liknande....
  Sist men inte minst...
  Kanske en aning off topic men när jag använde min a7iii tillsammans med min sel24105g lins (fotade RAW) och därefter skulle föra över foton till min smartphone så blev bilderna som fördes över dåliga... Otydliga och suddiga (jag använde sonys egna app "Imagine Egde mobile")... Jag lade märke till att bilderna som förs över blir väldigt komprimerade och suddiga... Detta trots att jag fotat i RAW format och ställt in appen att föra över foton i dess orginal storlek... Tydligen fungerar detta BARA (i skrivande stund) på bilder man fotat i jpeg... Så blev tvungen att gå in i kamera inställningar och ändra till jpeg (extra fine) och då kunde jag få högkvalitativa bilder överförda till min smartphone genom appen "imagine edge mobile".. ps nr2... NFC fungerar inte jättebra vid bildöverföring i skrivande stund så man behöver öppna appen (samt starta wifi på telefonen eller plattan) innan man går in på kamerans meny och där under nätverk väljer "send to smartphone" för att först då kunna ansluta och skicka bilder till telefonen genom dess "imagine edge mobile" app (obs detta gäller i skrivande stund... Se datum för recension)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt välbyggt. Knivskarpt rakt igenom zoomomfånget med bra kontrast och färger. Bildstabiliseringen fungerar bra. Den programmerbara knappen på sidan är mycket smidig, jag har den inställd på Eye AF. Autofokusen är blixtsnabb och fungerar även i svagt ljus. Kommer nog sitta på min kamera mest hela tiden framöver. En aning dyrt men det är ett förstklassigt objektiv, kanske det bästa och mest användbara jag någonsin ägt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Grymt bra all-round objektiv!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt bra allround-objektiv. Skarpt redan från 4.0.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Använder det med min Sony A7III och är väldigt nöjd, kommer från en a6300 så det var första steget till fullformat . /hobbyfotograf
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gediget byggd och väldigt skarpt. Bättre optisk kvalitet än Canons motsvarighet. Avdrag för priset men Sony har helt enkelt inte samma volymer som Canon. Knappen för fokuslåsning på sidan väldigt användbar.