Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony FE 24-105/4,0 G OSS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Objektiv (90)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Otroligt välbyggt. Knivskarpt rakt igenom zoomomfånget med bra kontrast och färger. Bildstabiliseringen fungerar bra. Den programmerbara knappen på sidan är mycket smidig, jag har den inställd på Eye AF. Autofokusen är blixtsnabb och fungerar även i svagt ljus. Kommer nog sitta på min kamera mest hela tiden framöver. En aning dyrt men det är ett förstklassigt objektiv, kanske det bästa och mest användbara jag någonsin ägt.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Grymt bra all-round objektiv!
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Fantastiskt bra allround-objektiv. Skarpt redan från 4.0.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Använder det med min Sony A7III och är väldigt nöjd, kommer från en a6300 så det var första steget till fullformat . /hobbyfotograf
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gediget byggd och väldigt skarpt. Bättre optisk kvalitet än Canons motsvarighet. Avdrag för priset men Sony har helt enkelt inte samma volymer som Canon. Knappen för fokuslåsning på sidan väldigt användbar.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fantastisk glugg, som för hobbyfotografen mycket möjligt kan vara det "första och sista" objektivet man behöver. Går från mycket skarp till löjligt skarp och har en väldigt behaglig bokeh om man är lite listig med f/4 och brännvidden för porträtt med mera.

  Jag har den "fast monterad" på min A7 III och den gör verkligen kameran rättvisa. Supersnabb autofokus, ögonfokus funkar felfritt.

  Det enda negativa är egentligen prislappen. Värt priset, men dyrare än konkurrenternas varianter.

  Den inbyggda bildstabiliseringen fungerar tillsammans med A7:an och det går faktiskt att ta skarpa bilder i upp emot en sekund handhållet (efter ett djupt andetag och låg puls). Men 1/15 är inga problem alls.

  Byggkvalitén känns mycket bra. Lagom motstånd i så väl zoom (kärv nog för att inte råka justera av misstag) och manuella fokusringen.

  Bra för film med f/4 oavsett förstoringsgrad.

  Fokuserar tyst. Riktigt tyst.

  Får 9/10 för prislappen bara. 10/10 vid 11-12000:-.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Många granskare skryter av hur skarp den här linsen är till exempel. Tony och Chelsea. Jag tänkte inte ens på det förrän jag köpte det och tog det på ett par längre dagsutflykter. Allt är bättre och bättre än någon annan lins som jag har provat. Blixt snabb autofokus, som träffar varje gång. Många skulle förmodligen tro att det hade varit billigare, men jag tror att det är värt vartenda öre. Rekommenderas, skriv inte av E-systemet förrän du har provat det.