Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bose SoundSport Free Wireless

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bose Hörlurar (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Knappt godkänd.

  Primär användning för mig var löpning med medhörning.

  På bild ser de riktigt fina ut och känslan när de packades upp var positiv. Bra byggda. Men men...

  Ljudet är bra. Det är Bose. Låter som Bose. Sen då?

  Stora. Sticker ut. Glöm löparmössa. Stretchbar mormormössa funkar dock. Glöm vinterlöpning. Skäms-kudde-varning här. Två svampar i öronen. Trodde de var mindre.

  Tunga. Väger dubbelt så mycket som tex Iconx 2018.

  De sitter kvar i öronen men vid löpning svajar de upp och ner då de sticker ut. Hävarm. Sunkig design. Störande och känslan är riktigt stötande.

  Öronpluggarna klickar och lever rövare. Svårt att förklara. Gamla stayhear 1.0 gör inte detta.

  Tar in mycket vindbrus. Detta är dock också lurarnas styrka (medhörning alltså). Kan leva med detta.

  Det negativa är inte slut. De tappar uppkoppling mot telefonen vilket gör att främst vänster snäcka slås ut. Har du tur återkopplar de. Annars måste du sätta dem i fodralet för att synka dem igen... Uppkoppling strulade inomhus en gång men återkommer varje gång utomhus. Här är räckvidden inte många cm. Många många gånger under samma pass kopplar de ner. Vrids huvudet åt höger (som i att titta efter andra trafikanter / bilar mm) bryts oftast vänster lur. Helt oacceptabelt. De kan också börja dansa och skifta ljud från höger till vänster en bra stund. Kalas???? applåder till Bose!

  Audio delay? Ja. Massor. Tyvärr. Ett skämt.

  Mono ljud vid samtal.... Ok? Mmm visst... Grymt jobbat.

  Äger många produkter från Bose. Väldigt nöjd med dem. Dessa är ett skämt och bör återkallas. Kolla in forumet på Bose där högvis med trådar finns med uppkopplingsproblem nämns.

  För gymträning mm funkar de nog bättre, men med flera wifi-signaler etc är det folk som märkt att de slås ut. Sen blockar de inte det troliga ljudet/musiken från gymmet. Tänk på det när du tvingas skruva upp ljudet på max. Maxnivån är också ett skämt. Har mina på högsta men får justera det sista med telefonen.

  Ser framemot nästa version som troligen kommer smiska konkurrenterna hårt, men just nu får Bose sätta sig i skämshörnan.
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte idag på Capi på Arlanda när jag insåg att jag glömt mina QC35 hemma för 1999:-, vilket får ses som ett kap då billigaste på prisjakt idag är 2190:-.

  Det positiva:
  *Var fulladdade vid köpet och det är ju trevligt när man vill använda dem direkt
  *Ljudet är som förväntat av Bose
  *Gedigen laddbox och det känns genomtänkt
  *Öppen örkanal ger fint ljud och de sitter perfekt utan att trycka någonstans
  *Dessa hade mjukvaruversion 1.3.2 och jag har inte noterat något av den delay som en del har klagat på, vilket verkat ha funnits i tidigare mjukvaror.

  Det negativa och oväntade:
  *Vid telefonsamtal är de visst enbart i mono och det kommer bara ljud från högra hörluren. Det är uppenbarligen "by design". Märkligt beslut då det verkar fungera fint med konkurrenternas lurar att ha helt trådlösa och telefoni i både höger och vänsterkanal.
  *Bryr man sig om hur man ser ut så är det inget snack om att man ser ut som man har stoppat in skalbaggar i öronen. Inte särskilt moderiktigt.
  *Lär inte fungera något vidare med mössa, men det gjorde å andra sidan inte mina Jaybird heller. Det är en egenskap som nära på alla de här typerna av produkter har, utom Airpods.

  Hoppas på att Bose beslutar sig för att implementera permanent stereo, istället för enbart vid medialjud. Efter att ha haft stereohörlurar i 15 år känns det verkligen märkligt att bara höra telefonsamtal enbart i högerörat.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  7 dagar sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  Katastrof!
  Hur i hela friden kan folk ha betalt 3000:- för detta skräpet? Tappar kontakt hela tiden, mest vänster lur.
  Det lustiga är att jag märker det mest när jag ligger ner, lutar jag huvudet åt vänster, dör den bums.
  Dessa åker tillbaka, inget för mig!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Perfekt lurar för träning.
 • Dålig
  1 år sedan
  Har problem med att lurarna tappar kontakten med jämna mellanrum. De skickades iväg på garantiärende, får tillbaka ett helt nytt par lurar med samma problem efter tre veckor. Ville lämna tillbaka produkten helt men det gick inte... Produkten har bra ljud men kan tappar kontakten för minsta störning. Signalen är så pass svag att ifall man har en mössa på sig är dessa mer eller mindre obrukbara (om man inte vill ha ljud bara i höger öra).
  Oerhört störande när man betalar lite över 2000 kr för dessa för ett bra tag sen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fick dessa idag och herregud vilket ljud. Perfekt lurar för träning.

  Sitter bra utan att göra ont i öronen.
  Riktigt bra ljud.
  Enkelt och sätta upp med Bose programvara.
  Bra kvalité på samtalsljudet.

  Enda minuset är att det finns ett ljudlagg när man ser på Youtube videor i Youtube appen, dock inte när man kör Youtube videon i Chrome eller safari... Underligt. Därav 4 stjärnor, fixas den sistnämnda så är dessa värda en 5a definitivt.

  Uppdaterat till 5 stjärnor. Uppdateringen löste mycket av lagget.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Helt ok lurar för ändamålet jag har dem till. Kör gärna långa pass på cykel utomhus och där är de helt ok. Ljudet kunde vara bättre men är som man kan förvänta sig av Bose. Sedan är lurarna för träning och då är iofs inte ljudkvalité det absolut viktigast utan att man känner sig fri och ett stort plus att de tål vatten och svett plus att de sitter riktigt bra.

  Givetvis kan inga True Wierless jämföras med high ens hörlurar. Är det måttstocken kommer man alltid bli besviken oavsett vad man väljer.

  Minus sidan är att de kunde haft fler val på öronsnäckor än tre och appen är inget att ha heller. Drar ner en stjärna.

  Köpte dem för 1590 i Spanien så helt ok pris.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Perfekta true wireless hörlurar! Mitt enda klagomål är att någon enstaka gång så tappar vänster och höger hörlur kontakten. Men den återfås på någon sekund.

  Fodralet är JÄTTE bra! Magneter som håller de på plast, de laddas och stängs av när de placeras här i. När man tar ut dom slås de på och kopplar automatiskt med mobilen.

  Handsfree fungerar jätte bra! Bra ljud för den andre parten.

  Bra ljud, men kanske vill ha högre volym efter ett tag inne på gymmet!

  Rekommenderas starkt!

  10/10!

  - Borde vara USB C på fodralet.

  Mycket bättre än Samsung R140! Har ägt dessa med.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt ljud och passform, men funkar tyvärr inte vid kallt väder. Börjar krångla vid 3-4°C, och funkar inte alls i minusgrader. Bose har tagit tillbaka dem och meddelat att detta är ett fel i denna produkt, dvs inte bara i mitt exemplar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte dessa på Net on Net är helnöjd kraftfullt ljud sitter på plats under en löprunda.
  Ja ger dom högsta betyg.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Slänger ihop ett snabbt omdöme baserat på mina erfarenheter från Bang & Olufsen E8 samt BOSE SoundSport Free

  Nedanstående omdömen är baserat på användandet ihop med en Samsung Galaxy S8+, källmaterial Plex/Google Music/PowerAMP med FLAC material samt Spotify med högsta möjliga kvalitetsinställning.

  + Väldigt välbalanserat ljud, fyllig balanserad bas, ren och klar diskant och bra stöd i mellanregistret
  + Extremt sköna att ha på sig. Är den första hörluren (både in- och over ear) jag kunnat haft i timtal utan att känna någon form av obehagskänsla what so ever!
  + Ljudisoleringen är superb, detta i kombination med medhörningsfunktionen är riktigt trevliga egenskaper. Jag föredrar in-ear då jag dels vill kunna skärma av bakgrundsljud, men lika mycket för att omgivningen inte ska bli störd av min musik (gillar att spela högt!)
  + Bra touchkontroller, även om de kunde varit lite mer lättmanövrerade/känsligare. Ändå såpass bra att de hamnar på + sidan
  + Snygga och väldigt välbyggda. Bygger i praktiken inget från örat och utåt, kunde utan problem somna med dem i örat liggandes på sidan utan några som helst obehagskänslor.

  - Något låg högsta volym. Oklart om detta beror på hörlurarna i sig eller BT tekniken som sådan. Upplever dock inte detta problem i de lurar som dessvärre fick ersätta B&O E8:orna - BOSE SoundSport Free (kan dock även då ha med inbyggd EQ inst. att göra så lägger ingen värdering i vilken av lurarna som är bäst på denna punkt. BOSE låter dock (upplevt) högre och spelar även på denna volym rent.
  - Ska enligt uppgift från andra recensenter tåla väta/svett, dock har de ingen IP certifiering varför jag inte ser poängen att chansa med ett par lurar för närmre 3 TSEK.
  - Det som blev det avgörande var att lurarna började klippa ljudet var 20-30 sekund när jag hade telefonen i fickan och ex promenerade. Låg telefonen på skrivbordet var detta inget problem. Fick ett par ersättningslurar men dessvärre samma problem med dem.

  Eftersom jag inte köpte lurarna för att bara sitta still med dem blev detta en deal-breaker och något som bara inte får förekomma i denna prisklassen på hörlurar (är uteslutande detta som ligger till grund för mitt betyg då de i praktiken är oanvändbara som de är nu. Ska du bara sitta still och inte bryr dig om detta är de en stark 9:a). Hade de inte haft detta problem hade jag mer än gärna fortsatt vara B&O E8 ägare, men för ett par lurar i 3 TSEK klassen ska detta bara inte förekomma.

  Ersatte E8:orna med ett par BOSE SoundSport Free. Upplever att dessa har en kraftigare bas, kraftigare mellanregister. Som ett resultat av detta kanske man kan säga, drunknar diskanten och ljudet upplever jag inte är lika rent som i E8:orna.
  Vidare sticker BOSE lurarna ut från öronen med någon centimeter (man känner sig lite som en teletubbie när man går runt på stan). Upplever även att de sitter sämre än E8:orna, visst väldigt subjektivt och BOSE sitter kanske säkrare med sina byglar men enligt mitt tycke inte skönare än B&O E8.
  BOSE har betydligt bättre app och mjukvara i övrigt. Exempelvis en röst som läser upp batteriprocenten när man startat upp lurarna, en röst som talar om vem som ringer (om man ger headsetet tillgång till kontakterna) samt en bekräftelse på att samtalet avslutats är mycket bra funktioner som helt saknades i B&O E8. BOSE har även en funktion "find my buds" eller liknande som är en trevlig funktion som jag dock ännu inte behövt testa.
  Ska du ha det medföljande case:et i fickan föredrar jag det mer kompakta B&O caset framför BOSE