Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Edifier R1850DB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Edifier Datorhögtalare (42)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 1 dag sedan
  [Uppdatering efter 11 månaders användande: Jag är fortfarande otroligt nöjd och skulle köpa samma igen utan att tveka. Ljudet är väldigt bra, riktigt njutbart. Jag upplever också att basen har blivit något mer fyllig i de lägre registren efter att de spelat in sig, så nu har jag sänkt även den några dB.]

  Det ligger en hel del subjektivitet i vad som är bra ljud och dessutom skiljer sig säkert förväntningar och referenser sig åt väldigt mycket från person till person. Med det sagt tycker jag personligen att de här aktiva högtalarna låter mycket bra!

  De är inte neutrala i standardläget, men blir rätt bra i det avseendet om man ställer in ljudet. Diskanten behöver dras ner ordentligt, själv brukar jag ha den runt -6 dB (-3dB på högtalaren och -2 till -4dB i chromecasten som jag spelar musiken genom). Basen är också något förhöjd när baskontrollen står i nolläge, men jag har den oftast där i alla fall för att jag gillar en viss värme i ljudet.

  Ljudet är annars klart, detaljerat och dynamiskt. Mycket välljudande i förhållande till pris och storlek.

  Bluetooth fungerar fint men jag använder istället en chromecast audio för musiken. Det är ett annat stort plus med de här högtalarna - de många ingångarna. 2 analoga och 2 digitala!

  Byggkvaliteten och finishen är bra, och de känns gedigna. De ser inte så dumma ut heller.

  Det finns ett par mindre bra saker att nämna:
  Högtalarkabeln som går mellan högra och vänstra högtalaren är en specialvariant som är lång (5m) och grov och har speciella anslutningskontakter som sticker ut onödigt långt från baksidan av högtalaren, och om kabeln går sönder är risken att det blir svårt att hitta en ny. En vanlig standard högtalarkabel hade förmodligen fungerat lika bra, och då kunde de gärna lagt de sparade kronorna på en bättre fjärrkontroll istället. Fjärren är nämligen av billigaste sorten. Den fungerar men känns inte så hållbar. Dock är den bättre än ingen alls.

  Sammantaget är det inte svårt att rekommendera dem. Jag är mycket nöjd!
 • Acceptabel
  8 mån sedan
  Skulle ha nya högtalare til datorn och dessa såg väldit lovande ut. Ljudet är klart, tydligt och detaljrikt. Det som jag inte tycker är bra är basen, den är väldigt hård. Ökar man basen med basskontrollen så blir det mer hård bas så den gör oftast saken värre. Jag testade även att koppla in en kvalitets subbas till sub-out, men signalen från utgången är väldigt låg och basen hård även där. Jag valde istället Edifier Luna e25HD som förutom att de är mindre till storlek och estetiskt med tilltalande enligt mig, har lite varmare ljudbild och framförallt en bra och behaglig bas.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Grymma högtalare. Riktigt bra ljud. Har dem i sovrummet. Har även kopplat på en Yamaha ns-sw210.