Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

JBL Bar 5.1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla JBL Hemmabiosystem (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.06)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Köpte en sådan här, efter ett tag så vägrade den att starta. Fungerade inte med power knappen, eller med fjärrkontrollen, eller automatiskt när jag slog på TV'n med HDMI som normalt triggar uppstarten.

  Testade många gånger, drog ut strömmen, väntade, satte tillbaka strömmen.. Ville fortfarande inte starta.
  Dog ut strömmen och gav upp.

  När jag skulle visa för en kompis att den inte startade så givetvis startade den då.. När strömmen varit ur två dagar.

  Lämnade in den till Elgiganten, och dom skickade in den till service verkstaden som konstaterade att det inte var några fel, trots att jag sagt att den måste vara avstängd i flera dagar innan det händer. Verkstaden skickade tillbaka den utan åtgärd. För dom kunde inte få felet.

  Jag hämtade upp den och testade hemma, en vecka senare, och den vägrade starta igen.. Gick tillbaka till Elgiganten, och dom varnade att om jag skickar den fler ggr och dom inte hittar fel så kan jag få betala servicen!. Jag hade filmat hur jag försöker få den att starta, men inte lyckas på 15 min, trots att jag kopplar in ur ström och hdmi ett flertal ggr. Jag sa att om dom ville se videon så kan dom maila mig så skickar jag länk. Verkstaden mailade inte.

  Givetvis kom den tillbaka och dom hade "inte sett något fel". Men service killen på Elgiganten som var riktigt trevlig och hjälpsam sa att han hade haft en annan kund med samma problem! Så det är inte bara jag.. Såg även på JBL's hemsida ytterligare någon som gett dålig recension och skrivit att dom har samma problem, så tydligen är detta något som flera har. Såg precis någon här som också hade ett liknande problem.

  Jag fick en ny av Elgiganten, och nu en vecka senare startar inte den heller!
  Det är något skumt med dom här högtalarna.

  Ljudet när den fungerar:
  Lite för mkt bas (går att ställa ner), för lite midbas, halv-ok mellanregister, inte så vass diskant heller.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Denna produkt är okej. men bara okej.
  jag har haft den snart ett år. köpte den på förra black friday och sedan första veckan har jag haft problem med den. Exakt samma fel som "Fredico" nedan.
  Jag orkade inte skicka in den för jag såg att andra haft liknande bekymmer om att JBL är slöa och vägar inse att denna har ett fel. Jag personligen gissa att den slutar starta efter att den gått ner i någon form av "sömnläge" att den inte varit igång på ett tag.

  Genom att dra strömmen, låta den vara strömlöst mellan 5-10 min brukar den starta igen. därför är det jäkligt svårt att påvisa felet för en tekniker. Sen tekniker startar produkten sen hittar de inget fel och visp va den felfri...

  Så efter den varningen till dig som funderar på att köpa, så räkna med att du kan råka få ett "måndags-ex" och en del strul.

  Ljudet,
  Jag tycker ljuder är helt okej. men jag saknar att kunna dra på i film. I musikläge är det inga problem att ha tokhögt om man så vill, och allt låter trots allt bra när man krämar på.

  Men när man tittar på film, i move-läge tex.
  Den klipper ljudet i tex explosioner och dylika ljud i filmen. det gör den förvisso i alla lägen... musik som move osv.
  Tal och annat är klart och snyggt ljud. men just när action börjar och det blir "pang-pang" tycker jag att den är lite - mesig.
  Hade förväntat mig bättre.

  Men plus med trådlösa surround-högtalare och subba.

  En helt okej produkt, men inte till 7500spänn utan slå till på rean, som de har titt som tätt på denna produkt.

  Men hade jag varit dig, hade jag valt nått annat...
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Har nu haft ljudlimpan i ungefär ett halvår och jag är nöjd med den! Ljudmässigt är den inte det bästa jag hört, men helt klart godkänt och en stor uppgradering från min TVs högtalare.

  Att man kan ta loss två högtalare och få surround var det som fick mig såld på den, även om jag inte använder det särskilt ofta är det väldigt trevligt att göra när man ser på film och jag har absolut ingenting att klaga på där, riktigt bra batteritid (räcker för en hel dags tittande). Går även att snabbt och enkelt på fjärrkontrollen ställa in hur mycket "surround" man vill ha.

  Jag tycker om ljudet, tycker att de olika registren känns bra balanserade, i movie-läget. Byter jag till music förlorar jag massor med bas och då tar verkligen diskanten över, vilket är väldigt onajs. Saknar möjligheten att själv kunna ställa in EQ.
 • Bra
  1 år sedan
  Ljudet är långt ifrån min hemabio-anläggning. Men allt annat hade förvånat mig. Ljudet är såklart bättre än TVns inbyggda men det är inte hifi.
  Många klagar på mellanregistret i denna. Jag vet inte om jag håller med. Förta intrycket var att jag höll med. Men man ska aldrig dömma högtalare innan de är inspelade!
  Jag har satt den i Sport-läget då jag tycker mellanregistret levererar bäst då. Sedan så beror det på källan. Tittar man på musik på t.ex. VH1, MTV, Melodifestivalen osv., då låter det riktigt bra. Spela musik från telefonen eller min HTPC, då är det ett större problem. Men i ärlighetens namn är det inte det den är designad för!
  Det knäpper i subben ibland. Irriterande...

  Verkar inte komma ihåg vilken HDMI-anslutning som användes senast så det första man måste göra att att stega genom alla anslutningar tills man kommer fram till den man vill använda. Inte snyggt!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Inte det bästa köpet jag har gjort.
  Föll mest för att man skulle kunna använda bar som en switch och koppla in allt på samma ställe. Men har stora problem med Chromcast Ultra och har än inte hittat lösningen för den.

  Deras kundsupport tycker själva inte ens att man ska använda den som en ”hub” för alla enheter.

  ”Hej David,

  Tack för att du kontaktar Harman Kundtjänst.

  Det är verkligen tråkigt att du upplever problem med din Bar 5.1 Surround.

  Vi rekommenderar inte att du försöker skicka bild via din soundbar till din TV då den inte är gjort för det.

  Den rekommenderade uppsättningen för soundbars är;

  - Koppla alla enheter (digitalbox, PS4... ) direkt in i din TV för att undvika eventuella problem.
  - Koppla HDMI-kabeln i HDMI ARC-utgången på både soundbar och TV
  - Se till att källan överensstämmer med det format du använder, både på TV och soundbar (HDMI, optisk kabel.. )
  - Ställ in PCM eller Bitstream (undvik automatiskt)  Trist för en sådan dyr enhet. Ja överväger att lämna tillbaka denna.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har ägt den i ett par månader nu och jag gillar den.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt bra ljud! Kan starkt rekommendera!
 • Bra
  1 år sedan
  Bra till tv/film. Mindre bra till musik. Smidigt med avtagbara bakhögtalare om man inte kollar så mycket på film.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Ljudmässigt fungerar den bra , ska tilläggas att jag inte är någon audiofil.
  Dock har vi stora problem med att den lägger av till och från. Trodde först på måndagsex men efter en tripp till verkstad kunde de konstatera att det inte finns något fel på den, trots att den efter en viss tids användning stänger av sig. Läsningen är att ha den strömlös i några timmar. Sen fungerar den igen. Tråkigt att för ca 6000 kr inte få något som man kan lita på.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt klart mycket bättre än tv ljudet.
  Kan inte jämföras med riktig hemmabio men för pengarna bra.
  Tung bas som kan volym justeras, detsamma gäller surrounhögtalarna.
  Soundbaren lämnar också bra tryck.
  Inte för musik men tv och film är den toppen och det är det jag använder den till.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Bra tryck i basen men knappt något mellanregister/midbas....diskanten är dessutom skarp till viss musik speciellt vid högre volym
  Blir en retur.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grymt bra ljud och perfekt subwoofer 👍
 • Perfekt
  2 år sedan
  Efter att min förstärkare dog, så sökte jag efter en soundbar som kunde ersätta den. Testade en annan först och hade problem med uppkoppling och att få den att fatta från vilken källa ljudet kom, så den lämnade jag tillbaka.

  Köpte istället denna och efter inkoppling så bara funkar allt.
  Djupt imponerad, inget fippel med inställningar och annat. Bara in med alla kablar och det funkar.
  Lätt att koppla in Bluetooth också.

  Bra ljud för både musik och tv samt bra tryck i basen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte denna på chans till stugan och den levererar riktigt bra!

  Grymt bra ljud efter kalibrering med surroundhögtalarna i fönstren i vårt lilla vardagsrum. Får inte plats med riktiga stora högtalare och denna soundbar levererar verkligen.

  Fungerar toppen även till musik.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Gått från stora högtalare 5.1 med separat förstärkare och hela kitet.
  Äger även JBL Bar 3.1

  Riktigt bra system med ljud som är fullt tillräckligt. Får bra ljudtryck även vid lägre volymer speciellt om man tar lös surround högtalarna. Goda inställningsmöjligheter samt med medföljande hållare för både surroundhögtalare och baren gör detta väldigt bra! Medföljer även mic för kalibrering.

  Jämfört med 3.1 systemet så kan de vara bra att veta att dom inte är identiska. Denna limpa är djupare men samma höjd. Ger ett mer robust intryck och tycker även ljudet är en aningens mer detaljerat ur denna, inte samma plåtighet (som de är på alla system, mer eller mindre där man förlitar sig på små högtalare med en sub). Sen är det även inbyggd transformator i denna jämfört med 3.1 vilket gör att man slipper transformatorer på golvet vilket är bra!