Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

OBH Nordica FO826HS0 Double Force

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla OBH Nordica Matberedare & köksmaskiner (13)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Väldigt bra att ha i köket. Sen jag har haft denna maskin så har jag sällan hackat saker för hand. Så smidigt att bara slänga in allting i maskinen så är det klart.
  Det är jätteenkelt att göra smoothisar också i kannan som följer med. Enda minuset skulle nog vara att den är lite stor men fördelarna väger upp detta.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  När jag fick denna produkt tyckte jag den var lite stor. Men samtidigt. Det är bara bra.
  Den har bra styrka. Så man kan mixa smoothies bra i den medföljda kannan. Även hacka saker till tex tacos eller sallad går utmärkt. Väldigt bra maskin att ha. Mångsidig. Lätt att ta isär o rengöra alla delarna som kommer med. (och det är massor med delar o välja mellan :)
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En väldigt effektiv köksmaskin! Kändes lite stor till att börja med, men den är mångsidig och underlättar verkligen i matlagningen, bakningen, mixningen - ja allt verkligen! Hörs lite mer än de flesta köksmaskinerna, men med en så kraftfull motor har jag inget emot det. Nästan allt går att diska, och är ganska lätt att ta isär och rengöra. Rekommenderas starkt!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket effektiv köksmaskin. Lite plastig känsla men upplevs mer hållbar än man först tror. Strimlar, hackar, skivar mm mycket snabbt. Något hög ljudnivå när man hackar torra varor. Att mixa en soppa funkar kanon! Apelsinpressen går lite för snabbt för att vara optimalt. Att knåda en deg fungerar även det, maskinen upplevs mycket stark. Det enda negativa jag hittat är att den är lite krånglig att diska. Handdisk av mixrarna är inte helt lätt, i synnerhet den stora. Om man diskar den i maskin är det noga att ställa den rätt så maskinens vattenstrålar säkert når ända upp i botten på mixerbehållaren. De flesta tillbehören, knivar mm förvaras i stora skålen. Tyvärr kan inte alla tillbehören förvaras där. Det tar ett tag innan man lär sig att använda de olika förprogrammerade programmen. När man lärt sig dom fungerar de riktigt bra. Maskinen är snygg och behöver inte gömmas undan i något skåp. Rekommenderar den.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  När jag fick min OHB Nordica Double force matberedare i silver tyckte jag om designen och färgen fast den är lite stor och klumpig och den är inte ”silver” mer ”champagne” men okej.
  Paketet innehöll en hel del tillbehör såsom en 3 liters beredaren med lock, en kniv i rostfritt stål, 3 vändbara blad i rostfritt stål, 2 liters blandarkanna, knådare, hackare, visp, citruspress, slickepott och en förvaring till största delen av tillbehöret.
  Tyvärr fick jag en manual med enbart bilder vilket jag absolut inte tyckte om. Bilder OCH text skulle vara det ultimata här för bilder kan ju misstolkas!
  Som sagt det var maskinen själv är lite klumpig och väger faktiskt lite, men i mina ögon snyggt och färgen (champagne) passade ännu bättre i mitt kök. Därutöver har matberedaren ett slags urtag höger och vänster så den går lätt att flytta. Tyvärr fanns det däremot inget fack eller dylikt så man kunde gömma respektive linda runt strömsladden. Verka var en allmän miss på OHB nordica köksmaskiner.
  Förutom 3 grundhastigheter från långsam till snabbt plus pulse funktion har matberedaren 7 förprogrammerade knappar med bakgrundsbelysning.
  Jag började testet med grundfunktionerna och testade vispen. Gjorde en omelett och vispade först äggvitan. Det tog en liten stund (trots 1000 watt motor), men det gick som förväntad. Nästa test var dem olika skivorna till t.ex. potatis till potatisgratäng, riva morötter och sist hacka lök med hjälp av kniven. Suveränt snabbt och tyckte speciell om den möjligheten att jag kunde välja 3 olika tjocklek av skivor från supertunn till tjock.
  Nästa test var citruspressen som gjorde utan problem det den skulle.
  Blendaren för smoothies lika effektiv. Skulle gärna testat att mixa en soppa eftersom det fanns ett förprogrammerat knapp med en symbol för det men tyvärr fanns det ingen information om den klarade av varm mat så jag hoppade det.
  So far so good …. allt går snabbt och smidigt som den skall. Inget märkvärdig och helt ärlig inget som en annan, mer prisvärd matberedare skulle inte klara av lika bra.
  Provade förmågan av blendaren att krossa is fast den hade inget ”räfflad” kniv. Blendaren krossade iset i nolltid men fick nästan hjärtstopp eftersom det blev extremt högljudd men det skylla jag på att behållaren är plast.
  Till slut testade jag ”knådaren” . Enligt bilder och symbolerna skulle det ju funkar. Med 1000 watt borde det inte var nått problem i heller. Hällde alltså mjöl i behållaren och ville blanda in torrjästen så som jag bruka göra med min egen köksmaskin. Enligt manualen skulle man köra max 30 sek…och maskinen ”skakade” bara lite så mer an hälften av jästen fanns kvar på ytan. Avbröt testet eftersom jag kunde inte tror att den kunde knåda degen när jag skulle tillsätta resterande ingredienserna så att det blir en tung deg. Så för mig är denna funktion totalt värdelös plus att en ordentlig deg skall knådas typ 10 min. Återigen med en bra beskrivning i ord skulle jag vetat vad som går och vad inte.
  Blev ärligt sagt så grymt besviken att jag packade ner hela maskinen efter drygt en vecka testandet.
  Min egen köksmaskin klara av mycket mer, mycket smidigare för samma pris.
  Det är för mig första gången att OHB Nordica inte håller måttet. Tyvärr för jag var riktigt taggat att testa den här matberedaren.

  SAMMANFATTNING

  PLUS

  - nästan alla delar (förutom basen med motorn så klart) är lätt att rengöra i
  diskmaskinen (OBS! Diska du från hand får du inte rengöra behållaren med
  mycket tryck på disksvampen för då får du med en gång repor)
  - riva, hacka och skiva går snabbt och smidigt och 3 olika styrkor och tjocklekar
  är allt du behöver i ditt kök
  - bra för vispa grädde och äggvita fast det kunde gått lite fortare
  - citruspressen och blendare för t.ex. smoothies funkar som det skall
  - blendaren krossa kraftfull is verkligen i nolltid

  MINUS

  - värdelös manual med enbart bilder som kan misstolkas
  - otrolig högljudd när man krossa is förmodligen pga plastkanna
  - värdelös deg knådare vilket möjligtvis kan bero på saknande
  ordentligt beskrivning
  - ingen ordentligt förvaring till strömkabeln
  - ta för mkt plats med allt tillbehör som inte går att förvaras i behållaren
  - för högt pris
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Främsta poängen med Double Force i vårt hem är att underlätta matlagning av paleo-kost. Igår gjordes mangold-soppa som mixades slät i kannan. Med detta ett nöt- och fröbröd där mandel och hasselnötter finhackades med den smidiga ”mini-mixern” (en liten bägare med knivblad som ofta är räcker långt och sparar disk), och äggen fick en halvminut med vispen. På morgonen ordnade blendern shake med sallad och äpple (hade föredragit en kanna i glas, även om det blivit tyngre), och barnen fick lite pressad apelsinjuice (något högre kant hade varit bra för att minska stänk). Morötter rivs dagligen så här på hösten, och till helgen blir den annars lite väl stora mixerbehållaren helt rätt för jobbet att riva flera huvuden vitkål för surkål. Där mångsidighet är största plus, blir ljudnivån största minus. Upplever att vissa uppgifter borde kunna föra mindre oväsen, även om det är en stark apparat. Basstationen är helt ok till utseendet och får stå framme, alla prylarna kräver likväl en hel djup kökslåda. Manualen behövs bara ett fåtal gånger, på uppslaget med tabellen över olika råvaror och dess redskap. I övrigt är det enkla och färgkodade knappar och redskap.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Perfekt till att göra salsa och finriva grönsaker och ost till tacofredag. Utmärkt till att finmala nötter och tex till att baka rawfoodbollar. Färskpressad juice gör man på några sekunder. Lätt att rengöra, nästan alla delar kan maskindiskas. Kraftfull motor som krossar is till drinkar och frysta bär till smoothien. Den enda nackdelen som jag funnit är att ljudvolymen är något hög när man använder blendern.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  jag ville ha den här produkten för att den var så fin och såg bra ut! Mina förväntningar var att den skulle
  Vara enkrl och använda och smidig! Det var den verkligen! Jah har använt produkten mest till att göra goda smmotisar, sallader och riva råkost! designen tillyalade mig verkligen! Så snygg!
  Den är mkt enkel att använda.
  Jag tycker mycket om design, storlek, lätt använd., jah har inte upptäckt någon nackdel med den.
  Jag Skulle ansolut rekommendera den här produkten till min familj och vänner.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mångsidig maskin
  Det här är en mångsidig och stabil maskin, som, även om det tar mitt stora utrymme på köksbänkarna, är värt det. Detta eftersom det är så mångsidigt och på grund av sin vackra design passar den perfekt med att stå där. Den har en kraftfull motor som gör det lätt att till exempel göra koldeg, så länge det är lämpligt att följa instruktionerna om hur stora degen kan vara. På grund av motorn och skarpa knivar är det bra att hämta kött och fisk också. Det har också en bra mixer som gör vackra smoothies, en liten behållare för att skära mindre mängder, men det här är lite rörigt, kom ihåg att klippa sakerna tillräckligt små, om det inte skär ingredienserna. Det har också en citruspress, men det här är inte bland de bästa. Annars bryts det och skär det bra och det är lätt att rengöra.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ett måste i köket.
  Jag har haft den här gången, försökte smörja men trur jag använde fel rotor? (den med kam) gick det bra tills klyftan plötsligt klättrade, då var det en krasch, locket på behållaren som pisken hoppade av (lyckligtvis utan skada) är en slags säkerhetsanordning? Smöret var okej. När det gäller den lilla mixern gör den en vattgröt på botten av behållaren medan den övre är densamma, så förstår inte punkten helt? Kanske ok att göra ärtor eller krossa tomater för en kopp soppa? De rakhyvelskärpa rotorskivorna som är användbara för strimling av rotfrukter potatis oll. var försiktig, knivarna är skarpa för att lätta fingrarna, men de arbetar för det mesta effektivt. Den stora mixerbehållaren är också bra för att göra smooty crush glass, saften pressar snabbt några apelsiner för juice för att vara lätt att hålla ren, hela maskinen med tillbehör fungerar bra för att passa bra på bänken på grund av att Kontrollpanelens vikt fungerar bra, men det skulle vara en bra idé för en steglös regulator för hastighet, annars är maskinen ett bra köp som verkar solidt för hållbart
  geirtn
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Äter några veckor med denna maskin har jag blivit mer och mer nöjd.
  Det står framåt, tar lite utrymme, men tråkiga andra maskiner rensas bort. Den här har allt jag behöver. Den gröna sugern verkar vara slarvig, och det finns stora bitar som inte skärs. Maskinen används dagligen för frysta bär och frukt. Och den lilla örthacken är fin, vitlöken skär perfekt, men lite tjuv för att få allt ut. En stor fördel är att allt är i diskmaskinen
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Maskinens första intryck är att det tillverkas billigt eftersom allt är tillverkat av plast, nästan inga packningar existerar och delarna passar inte bra samman. I vårt hushåll är vi två personer som har helt vanliga matvanor i vardagen. Ibland kan vi njuta av extra kök och göra något speciellt. I dessa ögonblick är den här maskinen utmärkt, det gör även de mest tråkiga uppgifterna ett spel. Efter att ha använt det i en månad har jag verkligen kommit till slutsatsen att vi inte behöver en extra maskin i köket, särskilt inte en som tar upp så mycket utrymme som detta.
  Det var tre saker jag uppskattade; minihakken, förmågan att göra skivor av grönsaker i sekunder och möjligheten att krossa is i den största bollen. Det har oklart många olika användningsområden, tyvärr var bara några få av dem briljanta.
  Speciellt bakning är inte något jag skulle rekommendera med den här maskinen. Även en ganska lätt bolldeig blev för tung för maskinen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Jag har nu använt denna matprocessor från OBH Nordica i en månad och är mycket nöjd. Det här är en maskin som du kan använda för det mesta. Jag har skuren grönsaker i skivor med den, riven morötter, ost och choklad. Idag använde jag den för att jaga / blanda en kryddkaka och göra grädde. Juice och smoothies är också bra.
  Jag hade problem med att skära rökt korv i skivor, men det var på grund av det. att de var för mjuka.
  Jag önskar att jag kunde påskynda steg för steg istället för att ha bara 2 hastigheter plus programmen.
  Bruksanvisningen kan också innehålla text utöver bilder.
  Jag tycker att maskinen har en bra design och det var lätt att använda efter att ritningen var med i handboken.
  Sammantaget är jag mycket nöjd.