Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Melitta Caffeo Bistro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Melitta Espressomaskiner (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Brygger utmärkt kaffe!
  Maskinen låter dig dessutom enkelt göra fler sorters kaffe än de flesta andra.
  En enkel omkopplare låter dig välja bönor från två olika fack i behållaren. Vill du använda förmalt kaffe så finns det ett särskilt fack där man kan fylla på för nästa kopp som ska bryggas. Man kan som vanligt variera styrkan i fyra steg med en knapp, men den mer avancerade användare kan även enkelt ändra malningsgrad och bryggtemperatur.

  Mjölkskum gör man vid sidan om. Skummaren såväl vispar som ångar fram skummet och är en av de bästa jag använt. Den skummar enkelt och bra, skvätter inte och är dessutom föredömligt enkel att plocka bort och göra rent.
  Det går utmärkt att skumma vanlig mellanmjölk. Tänker ni köpa något bättre så tänk på att det är en hög proteinhalt som ger ett bra skum, inte en hög fetthalt. Vill du ha en maskin med en särskild mjölkbehållare så tänk om. Då får du bara en pryl till att hålla ren och få plats med i kylskåpet.

  Tevatten fås genom att enkelt lossa vispen från skummaren.

  Maskinen har tre vakenhetsgrader: På, energispar och standby. Från fullständigt kallnat standbyläge tar det 1 minut och tjugo sekunder innan bryggningen startar. Man kan lätt ställa vilka insomningstider som maskinen ska använda.

  Maskinen är snygg och gedigen. Den är huvudsakligen tillverkad i plast så som de flesta andra, men mer robust.
  Det vardagliga underhållet är smidigt. Man drar slasken rakt ut, varpå den relativt rymliga sumpbehållaren följer med i samma moment. Varannan månad rekommenderas man att köra ett mer ingående rengöringsprogram, samt att byta det medföljande kalkfiltret. Filtret sägs räcka till ca 50 liter kaffe vid genomsnittlig hårdhet. Man måste dock inte använda filtret. Då använder man istället en medföljande mätsticka, (som ett graviditetstest i miniatyr), för att se vilken hårdhet ens vatten har och ställer sedan in detta på bryggaren.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Rekommenderar den starkt! Dricker kaffe som aldrig förr ;)

  + Snygg
  + Enkel att använda
  + Mjölkskumning
  + Fantastisk kaffe!

  - Lite väl högljudd när den maler bönorna