Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Melitta Excellent 5.0

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Melitta Kaffebryggare (59)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (2.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  4 mån sedan
  Har haft min i ett och ett halvt år, tycker det är en bra bryggare men senaste tiden har värmen gått från varmt till ljummet kaffe. Får alltså värma i micron om jag ska ha kaffet direkt. Har försökt kontakta melitta angående garanti för det framgår inte hur lång garantin är på deras hemsida, men deras hemsida har varit trasig. Lyckats få tag på mailen dock men det verkar vara lång väntetid för dom har inte svarat på 11 dagar.
 • Dålig
  1 år sedan
  Provade denna bryggare med både färdigmalt och egenmalt kaffe i olika grovlek (Arvid Nordquist). Jag experimenterade även med olika vattenmängd liksom med funktionen för mindre vattenmängd. Resultatet var konsekvent mycket dålig extraktion av kaffebönorna. I samtliga fall var en del av kaffebädden fortfarande torr och det färdiga kaffet blev som följd tunt och smaklöst. Bryggning gick dock fort och kaffet blev adekvat varmt. Jag gillade den smäckra designen, droppstoppet och den automatiska avstängningen. Men vad hjälper det när kaffet inte blir gott. Att denna har godkänts av ECBC är för mig obegripligt. Man kan spekulera kring huruvida mitt ex var ett måndagsexemplar men det tror jag inte. Då maskinen är konstruerad på ett vis som gör att huvuddelen av vattnet släpps över en mindre del av kaffebädden är det resultat jag fick föga förvånande.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna för några månader sedan, kan tyvärr inte rekommendera den.

  Kaffet blir blaskigt trots dosering på 6gram kaffe per dl vatten, måste ta minst 20% extra för att det ska bli någorlunda Ok.

  Blir inte heller tillräckligt varmt.