Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos One

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonos Mobilhögtalare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick hem den idag och den är lika kompetent som den gamla versionen av 1:an. Lite snyggare, och man slipper dammsamlingen ovanpå. Röststyrningsfunktionen verkar inte fungera i Sverige ännu men kommer nog i mjukvaruuppdatering.

  Update: stödjer nu även AirPlay 2, så du kan spela upp ljud från iPhone eller Apple TV , Mac etc. smidigt och bra.... man kan lura systemet genom att låta ljudet få via den och sedan gruppera med äldre sonosenheter och sprida ljudet till dem också! Alltså tv:ns ljud i källaren om man vill.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är en fd Sonos-ägare som nu är tillbaka igen i deras ekosystem efter div utsvävningar, från stereo till olika 2.1 och 5.1 uppsättningar. Kör fn med 2st Sonos One i en öppen planlösning på ca 45 kvm (kök, vardagsrum och matdel). Har fn en lite okonventionell placering: diagonalt / motsatta hörn, vilket faktiskt gav en något annorlunda och som jag upplever det bredare ljudbild i rummet - intressant iaf!

  Sonos är som de flesta vet superenkla att komma igång med eller att utöka. One-spelarna i sig ser- och känns oförskämt snygga och välgjorda ut. Toppkänsla! Smälter även in fin fint i rummets övriga inredning. Just designen är nog ofta ett viktigt köpargument hos många.

  Ljudet då? Jodå, de levererar ett bra och lättlyssnat ljud samt tillräckligt med ljudnivå för att man ska behöva höja rösten rejält vid en större middag eller förfest. Förvänta dig dock ingen djupbas, det krävs en Sonos Sub för det (som jag tidigare faktiskt har ägt och igen ska komplettera med längre fram). Man kan heller inte jämföra ljudkvaliteten med ex mina gamla B&W CM1:or som hade en helt annat upplösning och spridning. Men jag ville bort från "receiverträsket" med det ständiga ormboet av kablar bakom tv/möbler och högtalarkablar tvärs över hela rummet... Livet är lite enklare med Sonos (eller ex Heos för den delen) då du får en helt annan flexibilitet, tillgänglighet, enkelhet - samt ett ljud som låter bra!

  Appen som styr alla Sonos är även den enkel och tydlig att använda. Spellistan avbryts ex inte om du får ett inkommande samtal till din telefon, eller om du lämnar huset med telefonen så fortsätter spellistan du hade igång att spela vidare (för andra i huset går det utmärkt då att "ta över" spelningen från en annan telefon, platta eller dator - alt stänga av helt genom touch knapparna på Play One enheterna). Streama direkt fr Spotify går numera också utmärkt.

  Provade för skoj skull även att via en Sonos Connect para ihop Sonos One spelarna med ett äldre Bose Cinemate (2.1). Ambitionen var att dra nytta av baslådan som fanns i Bose-systemet. Jodå, det går utmärkt och det ger en djupare botten, även om Sonos Suben som sagt skulle göra ett mkt bättre jobb.

  Drar av en stjärna bara för att Sonos envisas med att fortfarande INTE bygga in en line-in/optisk ingång på sina minsta spelare, tråkigt och begränsande! Men, via connecten så kan man ändå (om man vill) ex använda ett par Sonos One som tv-högtalare (https://en.community.sonos.com/wireless-speakers-228992/connect-play-1-to-smart-tv-6662029)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt bra ljud, köpte en för att testa men planen är två i köket. Själv förstår jag inte klagandet på basen, vill man ha ett ordentligt djup i den så är en rejäl sub enda utvägen. Själv höll jag på att tappa hakan alldeles, högtalaren levererar fullgott på höga och låga volymer, ljudet är helt outstanding.

  Har länge motsatt mig Sonos av flera anledningar men måste backa hem. Det här låter sanslöst bra!

  Designen är gedigen, slät och diskret med en tyngd och känsla som luktar kvalité.

  I övrigt går det alldeles utmärkt att finta sonos och alexa genom att registrera en adress i t.ex US. Vips fungerar alexa med röstrtyrning som en dans.
  Att tänka på är att om du registrerar dig i Berlin (rätt tidszon) så pratar hon tyska,,, funkade inte så bra här hemma.. Registrerade min i NY, men bara jag frågar efter "tomorrow's weather in Stockholm" eller "what's the time in Sweden" så funkar det utmärkt. Kopplade upp min Telldus Tellstick net på nolltid och detta funkar också super med Alexa.

  Kan inte bli annat än 9/10 eftersom kombinationen Alexa (Google home kommer också) och Sonos ljud är bäst just nu.
  Sista stjärnan när Sonos inte behöver luras för att Alexa ska funka 100% med tid, position osv
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag beställde ett par Sonos One och försökte koppla in ikväll. Jag har nog kopplat in runt 50 olika prylar i nätverket: laptops, servrar, iPad, mobiler, Chromecast osv. Inget strul öht. Förrän nu. Sonos går inte att koppla in trådlöst, trots alla alternativ som appen erbjuder. Kan det bero på att jag har accesspunkter i nätverket? Efter lite Googlande visar det sig att Sonos bara funkar med AP om man kör samma kanal på alla. Tjena! Vilket pajassystem!

  Uppdatering: Det funkar inte ens om man kör samma kanal

  Edit 1 år senare: Har fått igång skiten eftersom vi flyttat och inte längre har AP. Fortfarande en dålig lösning. Varje gång man startar Sonos-appen så måste den leta efter högtalare. Ibland hittar den alla efter någon minut, och ibland hittar den inga. Samtliga är uppkopplade mot routern hela tiden. Obegripligt att Sonos är så stort med tanke på hur dålig lösningen är.
  Måste också klaga på appens Spotify-integration: Listar man alla album så kommer de i en slumpmässig ordning, inte sorterat efter artist eller albumnamn. Enligt Sonos så beror det på att listan kommer osorterad från Spotifys API. Hur svårt vore det för Sonos att sortera den listan??
  Att lista alla artister från Spotify går inte om någon trodde det.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Med Airplay 2 fungerar detta klockrent, dock märker jag ibland att det kan bli lite osync i ljudet pga Wi-Fi, kör 2 stycken seriekopplade. Hade man anslutit dessa med kabel är det nog optimalt. Använder dessa som 2.0 ljud till Apple TV i sovrummet. Ljudmässigt jämfört med tex Apple Homepod tycker jag ljudet har lite mindre bas, men är betydligt mer balanserat och renare diskant/mids.

  Ljud för priset: 8/10
  Design: 7/10
  Funktioner: 9/10
  Nöjdhet för prisklassen: 10/10

  Priset för Sonos subwoofer om man vill köra 2.1 är dock relativt överpris för vad den kan leverera. Har en annan B&W sub hemma som levererar 500 watt för något tusenlapp extra.
  Använder heller inte Sonos app till iOS, så kan ej betygsätta denna, fungerade bra att installera högtalarna, men för att spela ljud kör jag endast Airplay 2. Den enda funktionen i appen jag eventuellt använder är väckarklocka, där du kan ställa in att vakna till en låt från din streamingtjänst, väldigt imponerande, saknar dock snooze-funktion.

  Kommer köpa fler för alla mindre utrymmen.

  Edit: Ett minus vid Airplay 2 uppspelning är att WiFi endast har 2.4Ghz stöd samt att synken mellan två stereokopplade högtalare laggar emelllertid, hamnar i osync, en högtalare slutar spela och en fortsätter etc. För att få detta att fungera optimalt MÅSTE du köra nätverkskabel till högtalarna.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Riktigt dåligt ljud för pengarna. De är också enormt jobbiga att koppla ihop. Flyttar på mina ofta för olika event, kontor, etc och det är alltid en enorm huvudvärk att få alla att fungera bra ihop.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grymt ljud för storlek och pris. Fungerat felfritt från dag ett. Liten och snygg. Stort plus för airplay2!
  Bra app, utan strul, packad med funktioner.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jätte bra högtalare, bra bas, har AirPlay 2 och röstassistent! Appen funkar bra och med hjälp av AirPlay kan jag streama ljud från t.ex. youtube eller podcasts. Högtalaren har även Spotify connect så att FU kan koppla dig till den direkt i appen, vilket kan vara andvändbart för android användare. Rekommenderar till vem som helst att köpa denna högtalare. Obs! Röstassistent finns ej i Sverige än och högtalaren har ej bluetooth och behöver wi-fi för att fungera.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Bra ljud men allt annat är kass

  Skitdålig app (Android)

  * Ingen Google Cast
  * Ingen Spotify Connect
  - man måste använda Sonos URUSLA app för att använda spotify???

  Fy fan vilket skit
 • Perfekt
  2 år sedan
  Köpte först en och blev chockad över hur bra det lät. Svårt att tro att det fylliga ljudet med klar mellanregister och djup bas kommer från denna pyttehögtalare. När jag sen köpte en till för att stereokoppla dem blev det ännu bättre bas, man känner den i kroppen nästan även i moderat volym. Jag har ett par Yamaha NX-N500 som får skämmas faktist.

  Sonos ersätter dem nu som mina musikhögtalare och Yamahan får bli TV-högtalare. Sonos One är det bästa högtalarköpet jag gjort. Kan inte ens föreställa mig hur Sonos 5 skulle låta, med tanke på priset måste de vara något utöver denna världen med tanke på priset på Sonos One och ljudet man redan får för det priset.
  Och i en recension måste man väl säga något negativt också för balansens skull och det skulle då vara att man är begränsad till Wifi då bluetooth eller AUX inte finns. Och det faktum att man inte kan konfigurera ljudet efter rummet med Android (funkar bara med iPhone)
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fantastisk liten högtalare som är väldigt bra till musik på lägre volymer. Jag har fyra stycken i min lägenhet och planerar att köpa några till för att komplettera stereo i vissa rum. Av fyra stycken var en dålig (inget ljud kom ur den), denna ersatte Hifi-klubben direkt när jag lämnade in den dagen efter jag mottagit dem.

  Värt att notera är att man bör ha två eller fler i rum som är större än ca 12-13 kvm eller så om man vill ha lite fylligare ljud, framför allt om man har takhöjd över normala 2,4 m. Den är helt enkelt för liten för att fylla större rum. Har man en Sonos One placerad nära lyssningspositionen kan mono bli ganska irriterande efter ett tag.

  På egen hand hanterar One inte särskilt hög volym utan att dess DSP går in och sänker basen för att inte dista. Att DSP justerar ljudet är tydligt, så förvänta dig inte att basen är kraftig när du går över 50-60% på ljudreglaget. Däremot är hela lågregistret ganska tydligt på lägre volymer. Vid högre volymer är det Play 5 eller Sub som gäller.

  Man får köra mono om du har >2 st i ett rum då du bara kan konfigurera ett par stereo. Det borde dock gå att köra fyra i ett rum med stereo*2, men inget jag testat. Det lär finnas risk för faskrock och behov av fasskiftning i detta scenario, särskilt i kvadratiska rum.

  För 2 200 kr (erbjudande under Black Friday från bl.a. HiFi-Klubben) är det utan tvekan ett bra köp men i större hem blir Sonos ekosystem rejält med pengar om man ska köra multi-room på riktigt . Som vanligt när man köper elektronik gäller det att förstå vad man ska ha dessa till för att upplevelsen ska bli fin.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har 3st nu, funkar perfekt!
  Funktionen att styra med Alexa fungerar även den lååångt över förväntan (finns dock än så länge bara på engelska!)

  Ett tips är att man bör ha 2st i större rum, upp till 13m2 fungerar 1 enhet.

  Toknöjd faktiskt, viss dom är inte gratis men dom levererar!

  De får en 9/10 då det uppstår ett stort köpsug att komplettera med fler högtalare, vilket iofs inte bör vara en negativ sak men med tanke på priset på prylarna blir det svårt att motivera investeringen...
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Mycket bra ljud men väldigt begränsat med deras egen mjukvara. Spela upp enkel sak som youtube musik blir onödigt krångligt.
 • Bra
  3 år sedan
  bra och fylligt ljud. väldigt kompetent och överraskande för att vara i så litet format.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snyggare än play1. Samma ljud och smidighet. På grensen till dyrt. Annars kanon och Alexa funktionen är grym!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra ljud och snygg design men lite tråkigt att jag inte kan köra direkt från Spotify utan måste använda Sonos app som inte är helt hundra. Sonos säger att felet ligger i min router från comhem.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Över förväntan!
  Ljudkvaliteten vid hög volym är grym!
  Att styra den med Alexa är fantastiskt när man står vid spisen. Rekommenderas varmt! Köp!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra ljud och otroligt enkla att konfiguera! Köpte två och det går att ställa dem som antingen stereomode right and left eller kör de enskilt i olika rum. Går att koppla på i stort sett de flesta tjänsterna som finns, dock så använder jag bara spotify och radioplay.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snyggare än play 1. När de ÄNTLIGEN kom med nyheten att de kommer att stödja AirPlay2 var jag tvungen att slå till på en.

  Helhetsljudet är jättebra men tycker basen slår över/ låter märklig. Slår man på loudness blir basen ännu sladdrigare. Vid högre volymer reduceras djupbasen så mkt att det inte blir lika uppenbart (men tunnare ljud istället)

  Som helhet är den väl oslagbar i dagsläget med multiroom men förstår inte riktigt hypen över hur sanslöst bra folk verkar tycka den är? Bra men inte fantastisk.

  Den perfekta högtalarn hade vart om man tog basegenskaperna av beoplay S3 och Sonos ones mellanregister/diskant.

  Finns lite mer att slipa på alltså...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt ljud för en högtalare i detta lilla format. Köpte två på elgiganten för 2449/styck, vilket jag är nöjd med. Installationen var lätt och de fungerar väldigt stabilt, inget hackande eller andra problem pga wifi eller annat. Borde gått över till Sonos för länge sen. Kul att det planeras komma röststyrning till just denna högtalare om ett tag.