Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Home Mini

 Lägg i lista  Jämför
Google Home Mini är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home Mini kan kopplas ihop med andra Home-produkter inom samma nätverk. Google Home Mini har svenskt språkstöd från den 24 oktober 2018. Tänk på att importerade exemplar kan sakna svensk nätadapter. Kolla noga att det medföljer rätt i köpet. Stäng
Google Home Mini är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home Mini kan kopplas... Läs mer
Jämför pris på alla Google Mobilhögtalare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.72)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har använt Googles "assistant" i princip sedan tjänsten släpptes till Googles Nexusserie så jag har vanan med att prata med Google inne så övergången till att prata och styra allt via en högtalare var smidig. De andra familjemedlemmarna som inte tidigare använt Google Assistant i någon större utsträckning har också haft lätt att lära sig använda den. Vi har vår Mini i köket och där passar den väl in både till design och funktion. Det är skönt att bara säga "Good morning" till den på morgonen också får man dagens planering från kalendern, vädret, tid för att ta sig till jobbet samt därefter nyheter från de nyhetskällor jag angett. När jag skaffade den såg jag det mest som en "roligt pryl", men nu skulle jag absolut inte vilja vara utan den! Här följer lite pros and cons:

  + Fungerar även som mediauppspelare via Chromecastikonen.
  + Bra produkt för köket / när man lagar mat! Den fixar receptenhetskonverteringar, sätta timers, lägga till saker på mina shoppinglist m.m.
  + Styr väl uppspelning av Spotify.
  + Jag gillar utseendet på den / designen.
  + Prisvärd

  - Ganska begränsat stöd när det gäller att säga till den att spela specifika radiostationer via TuneIn och IheartRadio. De stora amerikanska stationsnamnen känner den igen och kör igång, men sedan blir det problem.
  - Fleranvändarstödet verkar inte ha släppts i denna regionen.
  - Ljudet är OK som köksradio, men vill man ha en bättre ljudupplevelse bör man nog satsa på någon av de två större modellerna.
  - Inget stöd för svenska.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte ett par för att i grunden styra Philips Hue lampor.
  Men det finns verkligen mängder med funktioner och möjligheter att bygga ut.

  Använder mina även för kalender, väder, timer, lyssna på musik eller avslappnande ljud vid läggdags, starta och stänga av tvn m.m.

  Köpte mini-varianten då jag inte har behov av en högtalare som ska låta bra vid musikspelande. Då kan jag be den använda Chromecast och ljudanläggningen istället.
  Ändå helt okej ljud för att vara en så liten och billig högtalare.

  Den enda nackdelen jag kan se är att det inte finns stöd för svenska.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  13 dagar sedan
  Användbar men långt ifrån perfekt. Man får i alla fall vad man betalar för med den här modellen, till skillnad från de dyrare modellerna.

  Saker den klarar bra:
  -Läsa väderprognos
  -Sätta timers eller alarm och läsa upp eller redigera dessa, samt snooza larm
  -Spela upp media på bl.a. Spotify, YouTube och Netflix till Chromecast
  -Kontrollera media som spelas på Chromecast (pausa eller fortsätta, justera volym, spola fram eller bak)
  -Ställa påminnelser
  -Generera slumptal (slå tärning, flippa mynt, slumpa ett tal inom ett omfång)
  -Plocka fram och läsa recept
  -Googla fram den mesta fakta och information
  -Styra Philips Hue-belysning (har själv inga Philips Hue lampor men testade denna funktionalitet hos en kompis som har både Google Home Mini och Philips Hue)
  -Berätta skämt
  -Fotbolls-statistik
  -Byta mellan svenska och engelska när man ställt in den att använda båda språken

  Saker den klarar mindre bra:
  -Träffsäkerheten på väckningsfraserna "Hej Google" och "Ok Google" är enbart ok, skulle säga att man får repetera det omkring 10% av gångerna när inget annat ljud spelas. Som tur är blir det inte mycket värre om man spelar annan musik samtidigt så länge man anpassar volymen på sin röst till en rimlig nivå och inte har den placerad för nära andra högtalare som spelar musik.
  -Den kan enbart läsa upp kalenderhändelser från ens inloggade Google-kontos primära kalender, vilket innebär att om man har separata kalendrar för exempelvis möten, lektioner eller föreläsningar kan den inte läsa upp från dessa
  -Vill man veta om det ska regna måste man fråga "kommer det regna i/på [tidsperiod i fråga]". Den säger inte detta om man bara frågar om vädret. Extremt konsig miss enligt min åsikt.
  -Viss väldigt specifik information eller fakta kan den inte söka efter, inte ens om man ber den "Googla [någonting]". Jag tänker att den åtminstone borde kunna skicka sökresultaten till mobiltelefonen i dessa fall.
  -Ishockeystatistik

  För att sammanfatta är Google Home ett tydligt exempel på att röstassistenter fortfarande är lite av en gimmick. De har blivit bättre och bättre och mer användbara med tiden, men utvecklingen går långsamt och enligt min åsikt är tekniken fortfarande inte pålitligt nog för att kosta mer än precis det som Google Home Mini kostar. Är man sugen på att att ha en smart-högtalare hemma (utan några förväntningar på ljudkvaliteten för den är lika medioker som storleken och prisklassen antyder) är det denna man ska köpa och det är ett svårt köp att ångra tack vare det låga priset. Har du dessutom Chromecast(s), Philips Hue-belysning och/eller andra kompatibla smart home-enheter skulle jag starkt rekommendera att köpa en sån här att använda tillsammans med dessa, för det är den funktionalitet som är klart mest robust hittils i Google Home.
 • Perfekt
  20 dagar sedan
  Helt otroligt mkt värde för pengarna, fungerar mkt bra på engelska och svenska, köpt 2 till nu. Hör den ibland inte vad man säger får man tala tydligare eller omformulera sig. Köpt för 349kr samt 399kr*2.
 • Mycket bra
  21 dagar sedan
  Har haft den i ett dygn och hittills fungerar röststyrningen över förväntan. Köpte den för att det blev billigare än att skaffa flera trådlösa Philips hue strömbrytare till alla rum där jag har sånna lampor. Hittills har jag använt den för att tända och släcka lampor, spela upp musik från spotify i olika rum där jag har google cast kompatibla högtalare. Lagt till ett par grejer i min kalender...fungerar fint. Mikrofonen är överraskande känslig, så jag kan be den att byta låt eller släcka lamporna från rummet bredvid i vanlig samtalsvolym. Det enda negativa hittills är att den vid ett tillfälle plötsligt tappade uppkopplingen och sedan inte kunde hitta mitt wifi. Efter en omstart fungerade det igen, men man hoppas att man inte kommer att behöva starta om den en gång per dygn i fortsättningen. 399kr på kjell&co med gratis leverans hem till dörren samma dag som beställning tycker jag att den var värd.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Fungerar bra ihop med en Chromecast 3rd gen,Lite klurigt bara att prata till den att casta till chromecasten/Spela musik eller läsa upp aktiviteter ifrån kalendern.

  Ibland tror den sig höra någon säga "OK Google" fast det inte är ett ljud i rummet !? .
 • Acceptabel
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Kul pryl som har en bra bit kvar till den blir riktigt användbar. Som den funkar nu så är den mest en rolig leksak.

  När den funkar (vilket verkar bero på vilken fas månen är i) så är den riktigt användbar. Då kan man styra sitt smarta hem utan att få gråa hår.
  När den inte funkar (samma orsak som ovan) så blinkar den lite fint men gör inget alls. Alternativt så svarar den som goddag yxskaft. Ofta måste man ge samma röstkommando två-tre gånger innan den förstår vad man vill.

  + Liten och smidig med bra fysisk design
  + Drivs av standard micro-USB kabel/laddare
  + Billig
  + Kul när den funkar

  - Ser ganska billig ut
  - Bedrövlig app som är rörig och som man inte kan organisera sitt smarta hem på ett överskådligt sätt i.
  - Betakänsla på hela funktionen om man vill prata svenska med den.
  - Svarar genom att upprepa det man säger.
  Exempel: - Hej Google tänd lampan i köket. Först svarar den "Ok, tänder lampan i köket", sen tänder den lampan. Det är ganska uppenbart att lampan tänds så varför ska den först röstbekräfta? Bara irriterande.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Värdelös! Den förstår inte vad jag säger, den börjar prata engelska från ingenstans och den sätts igång helt random. Typ mitt i natten så börja den prata utan att jag sa ett ord. Riktigt missnöjd!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Fick en Home mini av mina föräldrar och jag . Älskar den! sjukt smidig och bra ljud för pengen.
 • Dålig
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Artificiell intelligens är långt ifrån redo för detta! Det är som att prata med en papegoja för den fattar inte vad du säger men den hör vad du säger.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Funkar bra för det jag använder den till, mest låg bakgrundsmusik i köket och timer. De kommandon som behövs till det förstår den utan problem. Och ”godmorgon”, då den spelar de nyhetssändningar som man vill och annat som man bestämmer. Den har ersatt mitt sonossystem. Jag har två chromecastenheter kopplade till andra högtalare som jag styr med minin. För priset känns den mycket bra.
 • Acceptabel
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Den förstår fortfarande inte vad jag vill alldeles för ofta för att den ska kännas smidigare än att inte ha den (för att till exempel tända lampor eller styra teven). Man måste säga ganska specifika saker för att den ska snappa upp vad man menar. Ganska irriterande att den svarar med långa varianter av att den inte förstår - blir irriterande att lyssna på. Även att den ska upprepa allt den gör även när det funkar blir irriterande. Till exempel att den ska säga "tänder taklampan i vardagsrummet" istället för att bara göra det. Har inte kommit på något sätt att stänga av detta.

  För teven så är det fortfarande bara Netflix som kan röststyras och då måste man veta exakt vad man vill titta på - det går inte, såvitt jag vet, att öppna Netflix till startmenyn för att leta efter saker att titta på.
  Har inte lyckats övertyga min sambo om förträffligheten så de åker nog tillbaka tillsammans med Philips Hue-settet. Kanske försöker igen om ett par år.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Jag köpte den här Google Home Mine jag är riktigt nöjd & finns nu svenska det var på tiden & en grej är att man kan styra sina enheter som Philips hue & även styra Spotify fler alternativ jag har haft innan alexa gen2 var jättedåligt wifi var problem & dyrt fanns inte än på svenska språket vilket var inte bra & den nya alexa gen3 finns fortfarande inte svenska än så då tänkte jag skaffa den här istället Google home Mine som finns på svenska & den här Google Home Mini är riktigt bra i ljudet inte bästa men ok & den riktigt bra jag är nöjd med den här skulle jag rekommendera den här köp ni kommer inte ångra er.
 • Bra
  7 mån sedan
  Jag har två stycken Home mini och en vanlig Home, det är en väldigt bra smart assistant för sitt pris.

  Ljudet i Home mini låter lite burkigt och i större rum så hade jag rekommenderat den vanliga Home modellen.

  I mindre rum eller endast för styrning så är home mini perfekt.
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Helt ok för att styra hemmet. Kanske inget för människor med dialekter eller talfel men den förstår nästan allt jag säger. Tror man att man ska få en speciellt bra högtalare att spela musik på för 500kr så kanske man borde tänka efter lite före... Detta är framförallt en assistent och det duger högtalaren bra till. Har man inte råd att köpa en Chromecast audio men ändå vill lyssna på musik så köp något annat...
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Perfekt om man vill ha Google Assistant men inte vill betala extra för en bättre högtalare eftersom enda skillnaden mellan denna Google Home är högtalaren.
  Den har dock några grejer som skulle kunnat gjorts bättre, skulle inte skadad med ett 3,5mm uttag så man kan koppla in den i en bättre högtalare och mute knappen går bara styra vida en switch på enheten och inte via rösten.
  Kvalitén på högtalaren är vad kan förvänta sig ur en så liten produkt men till rösten från assistenten duger den, den hör mig alltid oavsett om jag är i ett annat rum.
  Den kan dock ibland ha problem med att släcka Philips Hue lampor men då räcker det oftast att repetera kommandot en gång.
  Absolut värd 500kr som jag la på denna produkt om man bara vill åt assistenten och har en annan högtalare att lyssna på musik osv på

  +Billig
  +Fullständig Google Assistant
  +Hör en otroligt bra även under höga volymer
  +Enkel att använda
  +Snygg och passar lätt in
  +Har en naturlig röst

  -Ingen 3,5mm utgång
  -Låter inte så bra för musik och saknar helt bas
  -Mekanisk Mute knapp
  -Kan ha problem att förstå saker den ska kunna som t.ex släcka lampor
 • Usel
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Teknikens motsvarighet till Transformers eller alla Marvel-filmerna som kräks ut och äts upp av.. vad som måste vara mindre vetande.

  1. Uselt ljud. Låter som en gammal radio från 70-talet gjord av bakelit med tveksam tid kvar på batteriet. Rösten är ok. Till musik duger den absolut inte. Jag har haft spräckta högtalare i bilar jag ägt med bättre ljud.

  2. Jag fick nästan skrika åt "den" innan den reagerade. Ibland kunde den tydligen "höra" hur bra som helst när jag var 5-7 meter bort. Men satt jag 30-50cm ifrån var den stendöv. Räkna med att du måste upprepa det du säger 1-4 gånger. Ibland trodde jag att jag lyckats dragit ut sladden på den så att den var avstängd.

  3. Tycker du att Google Assist på mobilen är usel så ska du absolut inte gå i närheten av den här.

  4. Om du tror att du kan "Googla" på den så glöm det. Den klarar enklare saker som till exempel "Vad blir det för väder i morgon", men svårare än det....nä. Det är "hit and miss" varje gång. Innan du fått den först att vakna upp och sen äntligen höra vad du säger så har du hunnit mäktat med att ta fram mobilen, skrivit in vad du vill veta (googlat eller annat), fått svar och stoppat ner mobilen i fickan igen. Svaret du fått på mobilen är dessutom överblickbart.

  5. Micro-USB

  Att sån här skit får säljas övergår min förstånd.

  Sålde min efter ett par veckor.

  Ok Google. OK Google.... OK GOOGLE!??!?!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Efter att ha övertalat mig själv om att jag absolut borde ha en (because reasons), så slog jag till när priset dalade ner under 400kr.
  Och även om jag inte har något den kan styra än, förutom spotifymusik och en högtalare. Så är den jäkligt festlig att ha i sin vardag.
  Bara funktionen att be den spela upp hur olika djur låter, har gett barnen mer skratt än många leksaker dom fått.

  Man skriker helt sonika om det är något man behöver lägga till på inköpslistan, sätta en timer, eller om man undrar hur kallt det är ute.
  Den svarar väldigt fort och hörs väldigt bra. Det är sällan man behöver upprepa sig.

  Några skriver att den inte hör vad dom säger om dom inte står väldigt nära. Det skulle vara kul o veta om det kan va
  1. att dom kanske naturligt pratar väldigt tyst
  2. om dom har grov dialekt

  För min står bredvid trappan i källaren (utanför barnens räckhåll) och även då behöver jag inte höja rösten nämnvärt när jag är typ 7 meter från trappuppgången.

  Det ska bli kul att på sikt köpa flashiga lampor och koppla till. Men en sak i taget.
  nu ska jag be den låta som en enhörning en gång till
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Trevlig produkt som funkar toppen med mina "smart plugs" från TP-Link. Kan dock önska att den hade lite bättre ljudupptagning då den ofta inte förstår om man inte står väldigt nära. Prövat den ett par månader nu och jag ger den 8 stjärnor då det är en rätt kul gadget som förmodligen kommer att styra hela mitt hem snart.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Otroligt prisvärd produkt. Fick en mini på köpet när jag köpte Google home. För att lyssna på "pratradio" som P1 och Poddar tycker jag ljudet från minin är bättre än i den större. Kan bli lite burkigt ljud i Google home men ska man lyssna på musik gör det sig bättre i den större.
  Saknar funktionen att kunna ringa med den men det kanske kommer.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Jag gillar den! Just nu så styr jag min Chromecast med Google Home. Men jag bytte språk från svenska till engelska. Tycker att det fungerar bättre.
  För det mesta använder jag Google Home för Netflix, Spotify, Nyheterna osv. Det går jättebra att stänga av TVn med röstkommando (så länge du har en Chromecast i TVn).
  En annan rolig grej är att fråga om busstider. Den svarar precist och bra.

  Självklart kommer den med ett par negativa grejer men i det stora hela så är den super.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Mycket nöjd. Fattar vad jag säger, lägga till på inköpslistan är en mycket bra funktion och det finns flera tex Godmorgon. Har konfigurerat den med div lampor från olika leverantörer tex Philips Hue och Telldus home. Lite Mekk om jag efteråt lägger till ytterligare en lampa/smartplug via Telldus. Dom dyker inte automatisk upp i Google home appen och jag har inte hittat ett smidigt sätt att få dit den. Har istället uppdaterat alla enheter från början. Finns det ett smidigt sätt...? Då blir det en 10:a
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Tycker det är uselt ljud vid musik, rätt så dålig mikrofoner ibland hör den på typ 25-30 meters avstånd och ibland får man skrika på den så där 10-15 gånger för att den ska fatta att den ska svara, blir och dumpa alla mina Mini och gå upp till minst Google Home och högre betydlig mycket bättre produkter.

  Denna fungera perfekt ha i hundgården för aktivera belysningen för hunden när man är i hundgården och liknade plaster men inte så mycket mer.
 • Bra
  9 mån sedan
  Med tanke på att svenskan är rätt ny på den så får man leva med att den inte är så smart som man hade hoppats på, däremot oerhört smidigt med kommandot "Ropa".
  Reagerar rätt ofta när man kollar på film trots att inget i närheten av ordet Google nämns.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Kör båda Alexa och Google. Google är dock bättre på det mesta så kommer gå över helt till det när Sonos-produkterna får stöd för det om någon månad eller så.
 • Bra
  9 mån sedan
  Assistenten fungerar i regel väldigt bra. Den förstår vad som ska göras även om man inte är helt tydlig eller om man stammar. Men jag saknar alternativet att kunna sänka/höja volymen direkt från telefonen. Ibland sitter man en liten bit ifrån och då hör den inte när man ropar på den. Känns som ett onödigt moment att behöva stänga av musiken på telefonen och sedan prata med assistenten att sänka volymen för att sedan starta musiken igen. När man reglerar media volymen på telefon så bör den hänga med som en vanligt BT enhet.
  Inte jätte högt ljud som kommer ut denna lilla men det förväntas egentligen inte heller för priset.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Har skaffat 1st men blir nog några fler snart. Fungerar klockrent att starta Netflix, Spotify m.m och allt på Svenska.
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Använder nu både Alexa och Google Home mini. Både funkar bra men använder Alexa mest på grund av sonosstöd.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Gör det ännu lättare att använda alla uppkopplade enheter i hemmet... Så som lampor och robotdammsugare 😀
 • Bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Bra även om det finns lite buggar. Men den blir bättre och bättre.
  Måste dra ner betyget då "skicka till chromecast" buggar väldigt mycket
  Ofta svarar den " Ingen musik spelas på..."
  Om man söker låt eller artist frågar den om man vill spela upp på Chromecasten. Men bara ibland vilket är synd.
  Ser fram emot när Nexa släpper uppdatering för basic tjänsten.
  Bra för nyhetsuppläsning, ej lämpad för musik
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Kul och nyttig pryl. Först och främst var den tänkt som köksradio och det funkar den klockrent som. Häftigt att inte behöva pilla på den för att byta kanal och höja/sänka volymen. Timer och alarmfunktionerna är också klockrena. Att den inte läser upp påminnelser på angivet klockslag är lite dåligt. Det kommer en notis i alla länkade enheter men inget mer. Frågar man om inlagda påminnelser talar den om dessa och tiden för dessa, men när påminnelsen inträffar är den knäpptyst och sänder bara en notifikation..... Hur har de tänkt här??
  Lite dåligt är det att Googles supportsidor inte är uppdaterade efter hur Home-appen ser ut idag. Det går t.ex. bra att ställa in voice match med en användare men med flera funkar det inte. Den lyssnar på andra röster ändå men bara jag kan få personliga finesser. När man läser på supporten ska det gå men alla hänvisningar är till en annan version av appen. Jag har inte fått det att fungera med mer än mig. Retligt.. Kanske blir det bättre. Trots missarna överträffade den mina förväntningar. Ljudet är faktiskt också över förväntan med tanke på storleken. Ställer man upp basen blir det lite fylligare och fullt tillräckligt för en radio.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Var utvecklare till den svenska versionen. Hade problem med teliaroutern. Löste sig med att köra mobil hotspot. Nu när vi har comhem så kopplade den upp sig direkt. Styr alla lampor hemma, tak som golv via en wifi plug.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Min roligaste pryl på länge! Jag har gått all in på google! 😎
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Imponerande pryl, lätt att komma igång med, fungerar över förväntan, ljudet överraskande bra. Perfekt som köksradio, ber den bara spela P4 väst, eller bandit.
  Ungarna frågar den grejer och har jättekul med den, lätt sätt att få information.
  Ja fantasin sätter stopp helt enkelt.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Helt klart en rolig pryl som man har mycket nytta av. Blir ett inköp av en större modell.
  Till de som säger Siri är bättre så tycker tom Applesidor att Google assistent är bättre & de säger en hel del...
  https://macworld.idg.se/2.1038/1.711310/siri-vs-google-assistent/sida/3/naturligt-sprak-och-slutsats
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Har 3 st nu fungerar bara bättre och bättre dag för dag, väntar på att Sverige ska få allt som USA har, fungerar mycket bättre än Siri
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Trodde den efter ett tag skulle bli en pryl som bara ligger och skräpar.. Men icke! Använder den dagligen och flitigt. Använder den för att stänga av och sätta på värmen till bilen, tv, lampor osv. Använder den som alarmklocka då jag går upp relativt oregelbundet, då den samtidigt berättar utomhustemperaturen ute så jag kan snabbt bestämma hur mycket jag ska ha på mig. Den låser upp skärmlåset på min mobil när jag är hemma, kan agera högtalare genom bluetooth och ge dig helt onödig fakta från googles sökmotor. Hittar enkelt serier och musik du vill ha, och fungerar riktigt bra med chromecast då den sänker volymen på dina enheter för att höra dina kommandon bättre. TV kontrollen ligger nu och samlar damm i förrådet. I min mening tror jag inte att dessa kommer att kunna undgås i framtida hem där liknande system är inbyggda. Dessa är dock än så länge för de som känner sig bekväma med att prata med en apparat, och pratar engelska, då svenska fungerar tyvärr inte alls lika bra ännu.
 • Usel
  10 mån sedan
  Fungerade faktiskt hjälpligt på engelska med HUE, trådfri och ett antal Chromecasts. Nu när det finns på svenska är det ett skämt. Siri spöar den med hästlängder när det gäller förståelse. (Tyvärr är den senare begränsad i vilken hårdvara som stöds.)
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Används i köket. Fungerar utmärkt. Ok ljud för sin storlek.
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Mkt smutt liten pryl
  Lite "skakig" anslutning till annan högtalare via blåtand
  Kompletterat med hållare så den sitter direkt i vägguttaget, ex https://www.amazon.de/gp/product/B079L6LBBH/ref=oh_aui_detailpage_o02_s00?ie=UTF8&psc=1

  Varning för alla de som använder GSuite (tidigare Google Apps) då stöd saknas för att till och med bjuda in fler användare. Fick själv skapa GMail-konto för att kunna nyttja den i familjen.
  För mer info läs https://support.google.com/googlehome/thread/426784#
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Köpte för 444 kr (2018-11-14) så priset blev ju ok. Enkel att sätta upp och det öppnar ju en ny värld med kul saker att utforska och ha nytta av.

  Fick en engelsk (dvs engelsk eladapter), men det märktes inte alls och jag behövde inte göra något -plöjde igenom installationen och den var igång på svenska.

  Ljudet är klart över förväntan och mick:en funkar fint. Har inte så stora krav på en sån här liten grunka, och det är knappast något man använder för hemmafesten direkt.

  Viktig notis! Den är inte helt kompatibel med Google G-suite, dvs installerar du med ett sådant konto så får du inte all funktionalitet (kalenderaviseringar bl a). Jag kör som det är, så får vi se om det känns alltför begränsande, eller inte.

  Drar av en stjärna pga priset -borde kostat 399 kr och framför allt med en mängdrabatt, typ köp 3 st för 999 kr. (Google kan ju alltid finansiera ett lägre pris genom kick-back från tjänsteleverantörerna).
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jättebra bortsett från att jag tycker att den hör lite dåligt. Jag upplever att micarna fungerar bättre i den fullstora högtalaren.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt mycket assistent för pengarna. Snart funkar den på svenska också.
  Riktigt smidigt när man kan tända bänkbelysningen i köket, när man är kladdig om händerna.
  Rutiner är också praktiskt, när man tex går upp på morgonen och säger "Good morning", så får man vädret uppläst, följt av nyheterna och sedan den radiokanal man vill lyssna på.
  Starta timer när man kokar pasta eller något liknande.
  Starta dammsugaren fungerar också bra.
  Lyssna på musik via Spotify är smidigt. Radio via Tunein funkar skapligt (blir nog bättre när man kan använda svenska).
  Det vi använder den till mest, är belysning, musik och morgonrutinen.

  Det enda negativa, jag kan komma på, är att den slutar lyssna ibland.
  Sen saknar jag hållare för vägg/tak (i Sverige).

  Vi kommer köpa fler, då vi bara har en i nuläget.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Underbar apparat! Hjälpte mig precis när jag inte fick tag på min morsa som var hemma hos oss. Skickade då ett meddelande "Ok Google broadcast Ring mig morsan" den spelade upp meddelandet hemma och morsan ringde upp direkt.

  Sen styr jag tellstick, spotify etc med bravur.

  Blir att köpa flera nu.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Efter en dags användning:
  Cool grej men tyvärr är antalet prylar den kan styra hos mig ganska begränsat. Min Android TV (Sony KD55a1) kan jag bara visa YouTube clip och styra volymen, inte sätta på eller stänga av den. Philips Hue lamporna går att styra men ganska jobbigt att göra jämfört med en app (att sätta på stänga av lampor är ok med röst men färger ljusstyrka är värre). Den funktion som just nu tror mest på just nu är shoppinglist det är precis sådant som är enklare med röststyrning.

  Jag antar det tar ett tag innan man hitta de användbara funktionerna kommer uppdatera detta omdöme efterhand.

  Enheten is sig är det inget fel på snarare tvärt om gör det den ska med diskret utseende.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte 3st, en till vardera sida om sängen i sovrummet och en i köket. Till det jag använder dem till funkar dem klockrent, då jag på dessa platser bara vill ha lite bakgrundsmusik, men vill man ha "riktigt" ljud får man välja någon av de större varianterna.

  Google assistant funkar bra, och tillsammans med Harmony hub/Sonos/Google home så har de verkligen fått in en riktig fullträff. Lite kvar att slipa på, javisst, men i det stora hela en bra intergration.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt okej men har vanliga Home i huset och ljudet i dem är betydligt mycket bättre än mini. Beroende på behov så kan denna vara klockren, men i vårt fall så spelar vi musik rätt ofta och då är de rätt sunkiga. Men vad mer kan man förvänta sig för 500 kr? Well, köp den dyrare och du märker skillnaden!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu haft min Mini i två dagar och kan inte annat än att ge den full pott.
  Grymt imponerande enhet.

  Den största nackdelen är att vissa funktioner stöds inte på svenska. Så om du vill utnyttja den fullt ut måste din mobila enhet vara på engelska så att den överensstämmer med Google home enheten, annars försvinner funktioner så som voice match osv. Men Google ska släppa en svensk uppdatering senare under detta år.
  En annan är då man spelar "hög musik" på enheten så har mikrofonen lite svårt att höra din röst, så du måste höja rösten rejält för att enheten skall reagera.

  Men annars är denna produkt suverän. Jag kommer att köpa en till och ha i sovrummet där den kan spela chillout musik, berätta sagor eller spela upp podcast osv.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Med reservation för integriteten så är detta en makalös produkt. Be den komma ihåg var du lägger saker och den gör det. Koppla ihop med Telldus via IFTTT så styr du ljuset med rösten. Låt den spela Spotify eller Netflix på externa högtalare eller TV via Chromecast (audio eller video). T ex kan du säga ”Play Elvis Presley using Spotify on Kitchen speaker” och den lyder blint. Eller be den väcka dig en viss tid. Den kan också konvertera olika mått, svara på allsköns frågor eller tala om hur varmt det är ute.

  För det mesta är det nog den frågandes engelska grammatik som gör att den svarar goddag yxskaft men ibland kan den verka ”korkad”. Svenska låtar på Spotify funkar tex inget vidare. Men i år ska en svensktalande uppdatering komma.

  Nog blir man imponerad av den även om det bara är en föraning om vad som komma skall vad gäller AI.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ingångsprodukt till det Smarta Hemmet?
  Hade redan en Google Home I köket så passade på att köpa 2 av dessa i Australien under rea. Mikrofonerna är såklart inte lika bra som på original-Home, men de fungerar väl. Använder mina för att styra ett antal Chromecast Audio och Home Assistant enheter.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kunde inte svara på mina enkla frågor.
  Triggades igång när jag såg en film och kom med några uppslag dock :)

  Bra pris dock.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte på blocket. Skitbra. Använder för att styra mina lampor