Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Home Mini

 Lägg i lista  Jämför
Google Home Mini är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home Mini kan kopplas ihop med andra Home-produkter inom samma nätverk. Google Home Mini har svenskt språkstöd från den 24 oktober 2018. Tänk på att importerade exemplar kan sakna svensk nätadapter. Kolla noga att det medföljer rätt i köpet. Stäng
Google Home Mini är en smart högtalare som använder Google Assistant. Högtalaren har inbyggd mikrofon så att du kan ge assistenten kommandon och flera Google Home Mini kan kopplas... Läs mer
Jämför pris på alla Google Mobilhögtalare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.24)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har använt Googles "assistant" i princip sedan tjänsten släpptes till Googles Nexusserie så jag har vanan med att prata med Google inne så övergången till att prata och styra allt via en högtalare var smidig. De andra familjemedlemmarna som inte tidigare använt Google Assistant i någon större utsträckning har också haft lätt att lära sig använda den. Vi har vår Mini i köket och där passar den väl in både till design och funktion. Det är skönt att bara säga "Good morning" till den på morgonen också får man dagens planering från kalendern, vädret, tid för att ta sig till jobbet samt därefter nyheter från de nyhetskällor jag angett. När jag skaffade den såg jag det mest som en "roligt pryl", men nu skulle jag absolut inte vilja vara utan den! Här följer lite pros and cons:

  + Fungerar även som mediauppspelare via Chromecastikonen.
  + Bra produkt för köket / när man lagar mat! Den fixar receptenhetskonverteringar, sätta timers, lägga till saker på mina shoppinglist m.m.
  + Styr väl uppspelning av Spotify.
  + Jag gillar utseendet på den / designen.
  + Prisvärd

  - Ganska begränsat stöd när det gäller att säga till den att spela specifika radiostationer via TuneIn och IheartRadio. De stora amerikanska stationsnamnen känner den igen och kör igång, men sedan blir det problem.
  - Fleranvändarstödet verkar inte ha släppts i denna regionen.
  - Ljudet är OK som köksradio, men vill man ha en bättre ljudupplevelse bör man nog satsa på någon av de två större modellerna.
  - Inget stöd för svenska.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte ett par för att i grunden styra Philips Hue lampor.
  Men det finns verkligen mängder med funktioner och möjligheter att bygga ut.

  Använder mina även för kalender, väder, timer, lyssna på musik eller avslappnande ljud vid läggdags, starta och stänga av tvn m.m.

  Köpte mini-varianten då jag inte har behov av en högtalare som ska låta bra vid musikspelande. Då kan jag be den använda Chromecast och ljudanläggningen istället.
  Ändå helt okej ljud för att vara en så liten och billig högtalare.

  Den enda nackdelen jag kan se är att det inte finns stöd för svenska.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Användbar men långt ifrån perfekt. Man får i alla fall vad man betalar för med den här modellen, till skillnad från de dyrare modellerna.

  Saker den klarar bra:
  -Läsa väderprognos
  -Sätta timers eller alarm och läsa upp eller redigera dessa, samt snooza larm
  -Spela upp media på bl.a. Spotify, YouTube och Netflix till Chromecast
  -Kontrollera media som spelas på Chromecast (pausa eller fortsätta, justera volym, spola fram eller bak)
  -Ställa påminnelser
  -Generera slumptal (slå tärning, flippa mynt, slumpa ett tal inom ett omfång)
  -Plocka fram och läsa recept
  -Googla fram den mesta fakta och information
  -Styra Philips Hue-belysning (har själv inga Philips Hue lampor men testade denna funktionalitet hos en kompis som har både Google Home Mini och Philips Hue)
  -Berätta skämt
  -Fotbolls-statistik
  -Byta mellan svenska och engelska när man ställt in den att använda båda språken

  Saker den klarar mindre bra:
  -Träffsäkerheten på väckningsfraserna "Hej Google" och "Ok Google" är enbart ok, skulle säga att man får repetera det omkring 10% av gångerna när inget annat ljud spelas. Som tur är blir det inte mycket värre om man spelar annan musik samtidigt så länge man anpassar volymen på sin röst till en rimlig nivå och inte har den placerad för nära andra högtalare som spelar musik.
  -Den kan enbart läsa upp kalenderhändelser från ens inloggade Google-kontos primära kalender, vilket innebär att om man har separata kalendrar för exempelvis möten, lektioner eller föreläsningar kan den inte läsa upp från dessa
  -Vill man veta om det ska regna måste man fråga "kommer det regna i/på [tidsperiod i fråga]". Den säger inte detta om man bara frågar om vädret. Extremt konsig miss enligt min åsikt.
  -Viss väldigt specifik information eller fakta kan den inte söka efter, inte ens om man ber den "Googla [någonting]". Jag tänker att den åtminstone borde kunna skicka sökresultaten till mobiltelefonen i dessa fall.
  -Ishockeystatistik

  För att sammanfatta är Google Home ett tydligt exempel på att röstassistenter fortfarande är lite av en gimmick. De har blivit bättre och bättre och mer användbara med tiden, men utvecklingen går långsamt och enligt min åsikt är tekniken fortfarande inte pålitligt nog för att kosta mer än precis det som Google Home Mini kostar. Är man sugen på att att ha en smart-högtalare hemma (utan några förväntningar på ljudkvaliteten för den är lika medioker som storleken och prisklassen antyder) är det denna man ska köpa och det är ett svårt köp att ångra tack vare det låga priset. Har du dessutom Chromecast(s), Philips Hue-belysning och/eller andra kompatibla smart home-enheter skulle jag starkt rekommendera att köpa en sån här att använda tillsammans med dessa, för det är den funktionalitet som är klart mest robust hittils i Google Home.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Använde denna ett tag och styrde ljuset (Hue) med, men i slutändan har det mest blivit en ploj-grej jag visar för vännerna.

  Tycker denna fungerade bäst när den spelade upp podcasts vid sängen, bra ljud när det är lite lågt. Men saknar verkligen bluetooth i den.

  Så behöver du en högtalare så köp nån liten bärbar istället, den här produkten skall mer ses som en mikrofon och ”Hey, Google”-funktion i hemmet.

  Den hör sjuukt bra! Man glömmer att den lyssnar och ibland när man tittar på TV kan den helt plötsligt från ingenstans säga ”OK” och man har ingen aning vad den gjort.

  Brukar fråga hur en apa låter och det är alltid roligt.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Väldigt bra mic. Kan prata med den på långt avstånd och ändå bli förstådd. Lätt att styra alla enheter i hemmet men gjorde om alla benämningar till talspråk för ett lättare tänk även för barnen.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Opålitligt är väl det som beskriver mina erfarenheter efter några år.
  +OK högtalare för formfaktorn.
  +Bra design.
  +Trevlig hemnstyrning när det fungerar.
  -Kan tappa funktioner i några månader pga buggar i uppdateringar.
  -Dåligt support/information kring problem om det delges något överhuvudtaget.
  -Allt du kopplar till från en tredjeparts appar sker med risken att google kan stänga ut dom närsomhelst (dina högtalare, lampor etc kan sluta fungera).
  -Uppdateringar, önskar att jag bara fick behålla en stabil version...

  Uppdateringar är något jag önskar att man kunde styra/backa till en stabil version men jag har inte hittat något sätt att göra detta.
  Hade inte klagat om Google var snabba med att åtgärda problem dom skapat genom dåliga uppdateringar.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Förstår ungefär var tredje sak man säger. Känns ungefär lika bra som röststyrningen som fanns på telefoner för 20 år sedan
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Köpte två våren 2019. Har fungerat utmärkt. OK ljud för prislappen som tillsammans med inbyggd assistent och chromecast ger full pott i prisvärdhet. Det är ingen komplett musiklösning för vardagsrummet, eller ens för köket (om man är det minsta kräsen med ljud), men utmärkt till barnrum, toaletten, hallen etc.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Mkt buggig!.
  Vid gomorron;där den läser nyheter, ekonyheter mm
  Bryter mitt i nyhetssändning samt omedelbart spelar nästa
  Föreslår väg till jobbet som jag alrig kör
  spelar ofta upp i fel rum, buggig med tune-in

  Mer irritation än hjälp.
  Känns fortfarande på utvecklings-stadiet
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Tyvärr lite buggiga men för priset ok men förvånansvärt bra ljud. Skriker tal till dig men spelar musiken för lågt vilket blir mkt irriterande och gör at den förlorar sin funktion. Onödiga begränsningar har Den också som att man inte han spela upp ljudsamtal med den via bluetooth men allt annat på telefonen ex. Eller ha dubbelt samtal med två via duo. Sen frågar den efter Wi-Fi och man får installera om lite då och då.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Helt OK, men med en del problem. Har både Mini och Home.
  Känns mer som att man får testa en beta-produkt.

  Ibland (någon gång i veckan) börjar den babbla från ingenstans om något HELT random.
  Nej, det beror inte på att den snappat upp något vi sagt, oftast händer det när det är helt tyst.

  Går inte heller att be den spela en podcast. Det fixar den inte än i Sverige tydligen.

  Används mest för att sätta igång timer i köket vilket den klarar av.
 • Dålig
  1 år sedan
  Fungerade bra i 1 månad sedan fattar den inget längre. Värdelös..
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fick det gratis eftersom jag prenumererade på YouTube-premium.
  Ljudet är ok, men huvudfunktionen är den fantastiska röstassistenten. Känner igen mina röster mycket bra i ett stort rum även under musikuppspelningen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket nöjd. Fattar vad jag säger även om det är mycket ljud i bakgrunden. Lägga till på inköpslistan är en mycket bra funktion och det finns flera tex Godmorgon. Har konfigurerat den med div lampor från olika leverantörer tex Philips Hue, IKEA Trådfri och Telldus home.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Kul gadget, men ej tillräcklig säkerhet

  Har 2 mini och 1 Nest
  Min röst intränad men inga fler.
  Men systemet lyssnar och “lyder” alla
  EJ BRA!

  T.ex , en inkopplad vattenpump kunde startas av vem som helst. Även av någon som stod utanför huset. Google Home har bra hörsel

  Bett Goggle skärpa säkerheten, t.ex att endast “lyda” intränade röster. Ingen feedback?!?

  Så fram tills dess Google inte skärper till säkerhet kommer jag att begränsa användningen
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Absolut en kul grej.

  Vi köpte två av nya modellen på en kampanj.
  Vi styr nu IKEA lampor, spotify på förstärkare/sonos, dammsugaren och förhoppningsvis innan året är slut även diverse utomhuslampor m.m. kopplat till Plejd. Även kopplad till ICA så jag kan lägga till inköpslistan. Vår nyaste TV kan den starta och styra. Smidigt med styrning av chromcast på övriga TVs också.

  Kan skicka meddelanden mellan flera enheter, så den används ibland som walkie-talkie :D

  Den är väldigt trevlig när man står och pillar med annat. Tex matlagningen och be om nyheter, musik, radio eller hjälpa till med timers. Allt utan att behöva pilla på något.

  Ser fram mot att koppla upp mer av hemmet i framtiden.
  Tittar på Harmony Hub för att kunna skapa scenarion. tex "hey google nu blir det film" så startar den projektor, dvdspelare och släcker ner ljuset.

  Möjligtvis en Samsung Smart thing också. Tror dock den borde ersättas snart.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Funkar bra 👍
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Styra belysning med rösten har väl varit en dröm sedan demolition man, en lagom cool grej som egentligen är totalt onödigt 😁. I stället är det kopplingen till Spotify, radio, i viss mån tv(spela kanal 1 från SvT play), alarm/timer/påminnelse, kolla vädret/temperaturen samt andra upplysningar som en lika gärna kunde googlat fram men av ren bekvämlighet frågar google om(och ställer du frågan rätt går det också snabbare). Det känns ovant och lite märkligt, absolut, och det finns en del negativa bieffekter. Jag är inte lika orolig för spionage och integritetsintrång, de få hemligheter jag har förvarar jag analogt utan uppkoppling. Jag rabblar heller aldrig mina kontouppgifter, lösenord eller andra känsliga uppgifter högt. Nä, det vörsta är du jag inleder alla konversationer med "Hey".
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  400 spänn för en spionmaskin? Kul skämt! Det går inte att välja bort datainsamling och enheten är inte baserad på öppen källkod så du är låst till ett ekosystem (vilket exempelvis innebär halvtaskig kompatibilitet med iPhone). Första veckorna fungerade den helt okej men nu har den svårt att höra vad man säger. Tveka ej att köpa om du vill bli del av botnätet! Skön att ha för att lyssna på radio/podcasts/musik samt sätta mattimers och släcka lampor med, men om mitt privatliv blir priset kan jag hitta bättre lösningar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ok, röststyrning kan vara lite coolt. Nästan 100% av belysningen hemma går att styra (Z-Wave, Telldus Tellstick, Philips Hue etc.) Är man lat så kan man sitta kvar i soffan och säga till att den ska starta ljuset i vardagsrummet. Eller nej, just det ja. Man kan ju inte starta ljuset, men måste TÄNDA ljuset.. Mer om hur smart den är senare.

  Det går även att styra Spotify och Chromecast via Assistenten. Men det blir lätt väldigt dumt. Vet man namnet på en låt så går det oftast bra att starta den. Men säger man till exempel sätt på "Rockmusik" så hittar den en spellista som någon gjort som heter "Rockmusik" på Spotify. Den har ju naturligtvis inte någon koll på vad rockmusik är eller vad jag brukar lyssna på.

  Som assistent så är det mest en gimmick. Jag säger till barnen att fråga assistenten hur många dagar det är kvar till Jul (fråga inte mig!). Barnen använder den för att sätta timer på 2 minuter för att borsta tänderna. Den kan räkna matte. Vissa saker fungerar bra. Men den är inte speciellt bra på att förstå om inte jag vet exakt vad jag ska säga. Säger man starta, inte tänd belysningen t.ex. blir det jobbigt att veta vad den ska göra. Det går att ändra färg på Philips Hue, om man vet exakt vilka ord man ska säga och i vilken ordning. Detsamma gäller Spotify, eller om man vill ändra volym på Chromecast. Väldigt mycket går, men det är lätt att snurra till det.

  Den är duktig på att ta upp ljud. Är det hyfsat tyst i rummet så är det inga problem att styra den från fel rum med normal samtalston. Och den förstår till min stora överraskning vad jag säger, även om barnen pratar samtidigt. Det kan kanske ha att göra med att den känner igen röster? Om det är jag som säger "Hej Google" så följer den bara min röst?

  Rent praktiskt så har jag kopplat min Google Home Mini till Home Assitant (HASS) som agerar hub för mitt smarta hem. HASS är väldigt kompetent och har stöd för nästan allt jag kan komma på, men är ganska så komplicerat att komma igång med. Men det kanske är en helt annan recension. Men genom HASS kan jag koppla enheter och scenario som inte egentligen är möjligt i en Google Assistent. Just det är en fin kombo som jag kan rekommendera.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Känns som tekniken är 10-20år bort för att faktiskt fylla en funktion och inte bara vara en halvtaskig gimmick.
  Använder Googles röststyrning i bilen också och är ungefär lika värdelöst.

  Är så mediokert, krystat, långsamt, krångligt att det i 98.5% av tiden går fortare att plocka upp telefonen istället.
  Funkade hyfsat I bilen för ett halv år sen och nu fungerar det knappt alls och Home Mini är inte mycket bättre.

  Kan bli bättre i framtiden, men för de flesta lär den hamna i garderoben efter en månad eller två och aldrig användas igen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fungerar ganska bra. Den blir bara bättre desto mer smarta produkter man har (lampor, Chromecast, etc). Dock så tycker jag den borde vara lite smartare och ha lite bättre hörsel. Annars bra och väldigt prisvärd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  ljudet är ok för storleken. barnen har varsin på sina rum och börjar att lära sig hur den ska användas. förstår svenska artister och låtar bra när de ber den att spela från spotify. varmt rekommendera
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt otroligt mkt värde för pengarna, fungerar mkt bra på engelska och svenska, köpt 2 till nu. Hör den ibland inte vad man säger får man tala tydligare eller omformulera sig. Köpt för 349kr samt 399kr*2.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft den i ett dygn och hittills fungerar röststyrningen över förväntan. Köpte den för att det blev billigare än att skaffa flera trådlösa Philips hue strömbrytare till alla rum där jag har sånna lampor. Hittills har jag använt den för att tända och släcka lampor, spela upp musik från spotify i olika rum där jag har google cast kompatibla högtalare. Lagt till ett par grejer i min kalender...fungerar fint. Mikrofonen är överraskande känslig, så jag kan be den att byta låt eller släcka lamporna från rummet bredvid i vanlig samtalsvolym. Det enda negativa hittills är att den vid ett tillfälle plötsligt tappade uppkopplingen och sedan inte kunde hitta mitt wifi. Efter en omstart fungerade det igen, men man hoppas att man inte kommer att behöva starta om den en gång per dygn i fortsättningen. 399kr på kjell&co med gratis leverans hem till dörren samma dag som beställning tycker jag att den var värd.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Fungerar bra ihop med en Chromecast 3rd gen,Lite klurigt bara att prata till den att casta till chromecasten/Spela musik eller läsa upp aktiviteter ifrån kalendern.

  Ibland tror den sig höra någon säga "OK Google" fast det inte är ett ljud i rummet !? .
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kul pryl som har en bra bit kvar till den blir riktigt användbar. Som den funkar nu så är den mest en rolig leksak.

  När den funkar (vilket verkar bero på vilken fas månen är i) så är den riktigt användbar. Då kan man styra sitt smarta hem utan att få gråa hår.
  När den inte funkar (samma orsak som ovan) så blinkar den lite fint men gör inget alls. Alternativt så svarar den som goddag yxskaft. Ofta måste man ge samma röstkommando två-tre gånger innan den förstår vad man vill.

  + Liten och smidig med bra fysisk design
  + Drivs av standard micro-USB kabel/laddare
  + Billig
  + Kul när den funkar

  - Ser ganska billig ut
  - Bedrövlig app som är rörig och som man inte kan organisera sitt smarta hem på ett överskådligt sätt i.
  - Betakänsla på hela funktionen om man vill prata svenska med den.
  - Svarar genom att upprepa det man säger.
  Exempel: - Hej Google tänd lampan i köket. Först svarar den "Ok, tänder lampan i köket", sen tänder den lampan. Det är ganska uppenbart att lampan tänds så varför ska den först röstbekräfta? Bara irriterande.
 • Dålig
  1 år sedan
  Värdelös! Den förstår inte vad jag säger, den börjar prata engelska från ingenstans och den sätts igång helt random. Typ mitt i natten så börja den prata utan att jag sa ett ord. Riktigt missnöjd!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fick en Home mini av mina föräldrar och jag . Älskar den! sjukt smidig och bra ljud för pengen.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Artificiell intelligens är långt ifrån redo för detta! Det är som att prata med en papegoja för den fattar inte vad du säger men den hör vad du säger.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Funkar bra för det jag använder den till, mest låg bakgrundsmusik i köket och timer. De kommandon som behövs till det förstår den utan problem. Och ”godmorgon”, då den spelar de nyhetssändningar som man vill och annat som man bestämmer. Den har ersatt mitt sonossystem. Jag har två chromecastenheter kopplade till andra högtalare som jag styr med minin. För priset känns den mycket bra.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den förstår fortfarande inte vad jag vill alldeles för ofta för att den ska kännas smidigare än att inte ha den (för att till exempel tända lampor eller styra teven). Man måste säga ganska specifika saker för att den ska snappa upp vad man menar. Ganska irriterande att den svarar med långa varianter av att den inte förstår - blir irriterande att lyssna på. Även att den ska upprepa allt den gör även när det funkar blir irriterande. Till exempel att den ska säga "tänder taklampan i vardagsrummet" istället för att bara göra det. Har inte kommit på något sätt att stänga av detta.

  För teven så är det fortfarande bara Netflix som kan röststyras och då måste man veta exakt vad man vill titta på - det går inte, såvitt jag vet, att öppna Netflix till startmenyn för att leta efter saker att titta på.
  Har inte lyckats övertyga min sambo om förträffligheten så de åker nog tillbaka tillsammans med Philips Hue-settet. Kanske försöker igen om ett par år.
 • Bra
  2 år sedan
  Jag har två stycken Home mini och en vanlig Home, det är en väldigt bra smart assistant för sitt pris.

  Ljudet i Home mini låter lite burkigt och i större rum så hade jag rekommenderat den vanliga Home modellen.

  I mindre rum eller endast för styrning så är home mini perfekt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Helt ok för att styra hemmet. Kanske inget för människor med dialekter eller talfel men den förstår nästan allt jag säger. Tror man att man ska få en speciellt bra högtalare att spela musik på för 500kr så kanske man borde tänka efter lite före... Detta är framförallt en assistent och det duger högtalaren bra till. Har man inte råd att köpa en Chromecast audio men ändå vill lyssna på musik så köp något annat...
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Perfekt om man vill ha Google Assistant men inte vill betala extra för en bättre högtalare eftersom enda skillnaden mellan denna Google Home är högtalaren.
  Den har dock några grejer som skulle kunnat gjorts bättre, skulle inte skadad med ett 3,5mm uttag så man kan koppla in den i en bättre högtalare och mute knappen går bara styra vida en switch på enheten och inte via rösten.
  Kvalitén på högtalaren är vad kan förvänta sig ur en så liten produkt men till rösten från assistenten duger den, den hör mig alltid oavsett om jag är i ett annat rum.
  Den kan dock ibland ha problem med att släcka Philips Hue lampor men då räcker det oftast att repetera kommandot en gång.
  Absolut värd 500kr som jag la på denna produkt om man bara vill åt assistenten och har en annan högtalare att lyssna på musik osv på

  +Billig
  +Fullständig Google Assistant
  +Hör en otroligt bra även under höga volymer
  +Enkel att använda
  +Snygg och passar lätt in
  +Har en naturlig röst

  -Ingen 3,5mm utgång
  -Låter inte så bra för musik och saknar helt bas
  -Mekanisk Mute knapp
  -Kan ha problem att förstå saker den ska kunna som t.ex släcka lampor
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Teknikens motsvarighet till Transformers eller alla Marvel-filmerna som kräks ut och äts upp av.. vad som måste vara mindre vetande.

  1. Uselt ljud. Låter som en gammal radio från 70-talet gjord av bakelit med tveksam tid kvar på batteriet. Rösten är ok. Till musik duger den absolut inte. Jag har haft spräckta högtalare i bilar jag ägt med bättre ljud.

  2. Jag fick nästan skrika åt "den" innan den reagerade. Ibland kunde den tydligen "höra" hur bra som helst när jag var 5-7 meter bort. Men satt jag 30-50cm ifrån var den stendöv. Räkna med att du måste upprepa det du säger 1-4 gånger. Ibland trodde jag att jag lyckats dragit ut sladden på den så att den var avstängd.

  3. Tycker du att Google Assist på mobilen är usel så ska du absolut inte gå i närheten av den här.

  4. Om du tror att du kan "Googla" på den så glöm det. Den klarar enklare saker som till exempel "Vad blir det för väder i morgon", men svårare än det....nä. Det är "hit and miss" varje gång. Innan du fått den först att vakna upp och sen äntligen höra vad du säger så har du hunnit mäktat med att ta fram mobilen, skrivit in vad du vill veta (googlat eller annat), fått svar och stoppat ner mobilen i fickan igen. Svaret du fått på mobilen är dessutom överblickbart.

  5. Micro-USB

  Att sån här skit får säljas övergår min förstånd.

  Sålde min efter ett par veckor.

  Ok Google. OK Google.... OK GOOGLE!??!?!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Efter att ha övertalat mig själv om att jag absolut borde ha en (because reasons), så slog jag till när priset dalade ner under 400kr.
  Och även om jag inte har något den kan styra än, förutom spotifymusik och en högtalare. Så är den jäkligt festlig att ha i sin vardag.
  Bara funktionen att be den spela upp hur olika djur låter, har gett barnen mer skratt än många leksaker dom fått.

  Man skriker helt sonika om det är något man behöver lägga till på inköpslistan, sätta en timer, eller om man undrar hur kallt det är ute.
  Den svarar väldigt fort och hörs väldigt bra. Det är sällan man behöver upprepa sig.

  Några skriver att den inte hör vad dom säger om dom inte står väldigt nära. Det skulle vara kul o veta om det kan va
  1. att dom kanske naturligt pratar väldigt tyst
  2. om dom har grov dialekt

  För min står bredvid trappan i källaren (utanför barnens räckhåll) och även då behöver jag inte höja rösten nämnvärt när jag är typ 7 meter från trappuppgången.

  Det ska bli kul att på sikt köpa flashiga lampor och koppla till. Men en sak i taget.
  nu ska jag be den låta som en enhörning en gång till
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Trevlig produkt som funkar toppen med mina "smart plugs" från TP-Link. Kan dock önska att den hade lite bättre ljudupptagning då den ofta inte förstår om man inte står väldigt nära. Prövat den ett par månader nu och jag ger den 8 stjärnor då det är en rätt kul gadget som förmodligen kommer att styra hela mitt hem snart.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Otroligt prisvärd produkt. Fick en mini på köpet när jag köpte Google home. För att lyssna på "pratradio" som P1 och Poddar tycker jag ljudet från minin är bättre än i den större. Kan bli lite burkigt ljud i Google home men ska man lyssna på musik gör det sig bättre i den större.
  Saknar funktionen att kunna ringa med den men det kanske kommer.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag gillar den! Just nu så styr jag min Chromecast med Google Home. Men jag bytte språk från svenska till engelska. Tycker att det fungerar bättre.
  För det mesta använder jag Google Home för Netflix, Spotify, Nyheterna osv. Det går jättebra att stänga av TVn med röstkommando (så länge du har en Chromecast i TVn).
  En annan rolig grej är att fråga om busstider. Den svarar precist och bra.

  Självklart kommer den med ett par negativa grejer men i det stora hela så är den super.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tycker det är uselt ljud vid musik, rätt så dålig mikrofoner ibland hör den på typ 25-30 meters avstånd och ibland får man skrika på den så där 10-15 gånger för att den ska fatta att den ska svara, blir och dumpa alla mina Mini och gå upp till minst Google Home och högre betydlig mycket bättre produkter.

  Denna fungera perfekt ha i hundgården för aktivera belysningen för hunden när man är i hundgården och liknade plaster men inte så mycket mer.
 • Bra
  2 år sedan
  Med tanke på att svenskan är rätt ny på den så får man leva med att den inte är så smart som man hade hoppats på, däremot oerhört smidigt med kommandot "Ropa".
  Reagerar rätt ofta när man kollar på film trots att inget i närheten av ordet Google nämns.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kör båda Alexa och Google. Google är dock bättre på det mesta så kommer gå över helt till det när Sonos-produkterna får stöd för det om någon månad eller så.
 • Bra
  2 år sedan
  Assistenten fungerar i regel väldigt bra. Den förstår vad som ska göras även om man inte är helt tydlig eller om man stammar. Men jag saknar alternativet att kunna sänka/höja volymen direkt från telefonen. Ibland sitter man en liten bit ifrån och då hör den inte när man ropar på den. Känns som ett onödigt moment att behöva stänga av musiken på telefonen och sedan prata med assistenten att sänka volymen för att sedan starta musiken igen. När man reglerar media volymen på telefon så bör den hänga med som en vanligt BT enhet.
  Inte jätte högt ljud som kommer ut denna lilla men det förväntas egentligen inte heller för priset.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har skaffat 1st men blir nog några fler snart. Fungerar klockrent att starta Netflix, Spotify m.m och allt på Svenska.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Använder nu både Alexa och Google Home mini. Både funkar bra men använder Alexa mest på grund av sonosstöd.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gör det ännu lättare att använda alla uppkopplade enheter i hemmet... Så som lampor och robotdammsugare 😀
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Kul och nyttig pryl. Först och främst var den tänkt som köksradio och det funkar den klockrent som. Häftigt att inte behöva pilla på den för att byta kanal och höja/sänka volymen. Timer och alarmfunktionerna är också klockrena. Att den inte läser upp påminnelser på angivet klockslag är lite dåligt. Det kommer en notis i alla länkade enheter men inget mer. Frågar man om inlagda påminnelser talar den om dessa och tiden för dessa, men när påminnelsen inträffar är den knäpptyst och sänder bara en notifikation..... Hur har de tänkt här??
  Lite dåligt är det att Googles supportsidor inte är uppdaterade efter hur Home-appen ser ut idag. Det går t.ex. bra att ställa in voice match med en användare men med flera funkar det inte. Den lyssnar på andra röster ändå men bara jag kan få personliga finesser. När man läser på supporten ska det gå men alla hänvisningar är till en annan version av appen. Jag har inte fått det att fungera med mer än mig. Retligt.. Kanske blir det bättre. Trots missarna överträffade den mina förväntningar. Ljudet är faktiskt också över förväntan med tanke på storleken. Ställer man upp basen blir det lite fylligare och fullt tillräckligt för en radio.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Var utvecklare till den svenska versionen. Hade problem med teliaroutern. Löste sig med att köra mobil hotspot. Nu när vi har comhem så kopplade den upp sig direkt. Styr alla lampor hemma, tak som golv via en wifi plug.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Min roligaste pryl på länge! Jag har gått all in på google! 😎
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Imponerande pryl, lätt att komma igång med, fungerar över förväntan, ljudet överraskande bra. Perfekt som köksradio, ber den bara spela P4 väst, eller bandit.
  Ungarna frågar den grejer och har jättekul med den, lätt sätt att få information.
  Ja fantasin sätter stopp helt enkelt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Helt klart en rolig pryl som man har mycket nytta av. Blir ett inköp av en större modell.
  Till de som säger Siri är bättre så tycker tom Applesidor att Google assistent är bättre & de säger en hel del...
  https://macworld.idg.se/2.1038/1.711310/siri-vs-google-assistent/sida/3/naturligt-sprak-och-slutsats
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har 3 st nu fungerar bara bättre och bättre dag för dag, väntar på att Sverige ska få allt som USA har, fungerar mycket bättre än Siri