Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

NZXT Kraken X62 280mm V2 AM4 Ready (2x140mm)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla NZXT Vattenkylningssystem (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Använder denna med en R7 3700X. Väldigt bra kylning. Med en klockhastighet på runt 4.0 till 4.2 så håller sig temperaturen på 40-50 idle, 60-70 under load. Designen är också ett stort plus. LED belysningen i glaset ger den en design som passar perfekt i speldatorer med glaspanel.

  Mitt enda stora problem har att göra med installationen. AIOn kom med en väldigt underlig AM4 bracket som krävde ett extra par moderkortbrackets. Eftersom jag inte ägde dessa behövde jag beställa dem ifrån England... Om man kollar bilder av coolern på internet verkar de flesta använda en vanlig bracket istället för den jag fick vilket gör mig rätt förvirrad. Helt enkelt en väldigt komplicerad och opraktisk installation om man kör AM4, annars en riktigt suverän AIO!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Helt underbar gick från en NH-D15 till denna och det gjorde sitt! Från 85-90 grader till ca 70 och detta vid full load. Kör en I9 9900k i 5,2GHz. Imponerande!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Otrolig vattenkylare!

  Jag har monterat den på ett RTX 2080 så kan ej uttala mig om prestanda på processor.

  GPU gick från 85C till 40C samt att kylningen äntligen blev tyst (har testat en miljon olika lösningar känns det som)
  Väldigt nöjd.

  Mitt enda klagomål är att pumpen ej går under 60% load. Det kan dock ha att göra med att den är kopplad till grafikkortets fan header men det kan jag inte svara säkert på. Det gör inte så jättemycket heller då den i stort sett är ljudlös ändå vad jag kan höra. Min D15 låter högre och det måste ju ändå vara en prestation.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Har haft både luftkylare (senast en bequiet! Dark Rock 3) och en av dom tidigaste AIO 120mm kylarna. Och den här slår allt jag tidigare haft i sitt primära uppdrag - att kyla processorn. Tyvärr fallerar den i sitt sekundära uppdrag - att göra det tyst. För om processorn går upp i 70 grader och fläktarna 100% ja då låter den rejält!

  Installationen - aldrig varit enklare att installera en processorkylare än den här. Visst det är lite meckigt att koppla in alla sladdar (och USB2 sladden kunde ju vara längre!) men ändå ganska simpel. Jag behövde inte ens plocka ur moderkortet för att få i allt! Den stora frågan när man installerar är om man ska montera fläktarna på insidan av kylaren eller utanför. Jag valde utanför ("push") eftersom min bequiet! låda hade gott om utrymme för det och det såg lite för tight ut på insidan av lådan för att ha dom där. I den jag köpte så kom AM4 brackets med, men jag har en vanlig Intel CPU så inget jag behövde.

  Konfiguration - deras CAM mjukvara har uppdaterats och är ganska smidig att jobba med nu. Men jag tyckte inte "Quiet" läge var tyst nog och "Performance" lät som Arlanda så fick göra en custom kurva för fläktarna vilket inte är några problem.
  Riktigt snygg RGB funktioner på kylarblocket oxå, det har dom lyckats med.

  Kylning - min förra luftkylare hade det jobbigt att hålla processorn (8700K) under 85 grader så det var därför jag köpte den här. Och den kyler hur bra som helst, med 75% fläkthastighet så är den ganska stabil på 62 grader! Och 75% fläkt hastighet kan man leva med men det låter ju.

  Ljudnivå - ja den låter som sagt när dom går 100%. Så mycket så jag ändrade fläktkonfigurationen till en pull konfiguration (alltså ha fläktarna på insidan av kylaren) så lät det faktiskt mycket mindre. Och kyleffekten blev bättre. Så nu håller den max 75% fläkthastighet när CPU:n är i 100% och det går ju hur fint som helst. Och oftast när man ligger på den lasten så spelar man ju något riktigt tungt och då har man nog headset på så det bör inte störa. Men som sagt, om man har problem med ljudet så montera fläktarna på insidan istället och sänkt hastigheten till max 75% så länge den är under 80 grader. (lite uppdatering om det här - hade 2 bequiet! 140mm PWM fläktar liggande som jag bytte it dom som kommer med och oj vilken skilnad! Nu hör man grafikkortet mer än det här så får väl anses som lyckat)

  Slutsats - riktigt bra kylare som gör det den ska. Och om den bara vore tystare (utan att behöva byta ut fläktarna) så skulle den få 10/10. Fast kanske inte rättvist att jämföra med en bequiet! Dark Rock som är ganska massiv men framförallt tyst.
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Helt ärligt trodde den skulle vara helt tyst ! Men tyvärr så låtter den mkt för en produkt som kostar 1500kr ! inte värrt priset
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Grymt snygg, tyst, och sjukt lätt att installera.
  Programvaran för att kontrollera ljus och fläkthastighet är något som skulle kunna göras bättre dock.