Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Synology DiskStation DS718+

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Synology NAS-servrar (75)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra NAS. Som vanligt väldigt användarevänligt gränssnitt på Synologys NAS'ar, betydligt lättare än QNAP (och ja, jag har testat dem med). Bra prestanda och med Intel processor som innebär att utbudet av applikationer är större än till de modellerna med t.ex. ARM-processor.
  Finns förövrigt massor med paket att installera för de som vill göra mer med sin NAS än att bara lagra filer. Jag kör t.ex. webserver, Plex, databas, Virtual Machine Manager (som kan virtualisera Windows t.ex.), subversion m.m.
  Inbyggd hårdvarutranskodning förövrigt som t.ex. Plex Media Server kan dra nytta av vilket funkar finemang!
  Kan dessutom expanderas med upp till 16GB RAM (trots att Synology hävdar att 6GB är max). Själv kör jag 10GB och funkar utmärkt.

  Nackdelar då?
  Tja, kanske mer expansionsmöjligheter hade varit käckt, finns ett par USB-uttag men hade kanske gärna sett fler möjligheter. Men nu är jag petig.

  Köp köp köp! :)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Detta är min första NAS. Har inte fått in allt jag har tänkt ännu på den men det viktigaste med t.ex Bilder och PLEX är igång.
  Det är samma hårdvara som i 918 men med 2 platser mindre. För ca 1500kr mindre. Så vet du att du klarar dig med 2 diskar (jag kör 2x8GB i Raid1) så är detta toppmodellen i konsumentklassen. (Saknar dock även NVMe stöd för cache)
  Man köper ju Synology för enkelheten och kompaktheten. Går ju att bygga egen NAS med bättre prestanda billigare men om man inte kan eller orkar (som i mitt fall).
  Men var inte problemfritt ändå. Finns mycket att ställa in om man vill ha den som man vill. Hade problem med att jag bara fick ut ca 30MB/s ur den men efter att ha mixtrat fram och tillbaka med SMB inställningarna så får jag ut uppemot 100MB/s. Måste ha varit någon bugg.
  PLEX kan strömma 4K video, dock inte testat att trancoda den.

  Har även fått kontakta deras support som löste problemet efter någon dag. En 3'e parts app spökade till det . Så roligt att veta att deras support funkar bra.

  Notera dock att det är rörigt med deras appar både i NAS'en och mobilen. Flera generationer av snarlika program gör en snurrig. Och de lämnar en del att önska. Har tex ingen backupprogram med kryptering av lagrade filer (är dock på gång) och vissa mobilappar buggar en hel del. Men som tur är finns det icke synology appar till det mesta.

  Trodde det skulle vara mindre strul än det har varit då man köper något som är ganska överprissatt i slutändan. Men efter lite initial setup så hoppas jag den kommer tuffa på utan problem.