Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux Pure i9 PI91-5

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Robotdammsugare (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Usel

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  UPPDATERAD: Har skrivit till Electrolux och kommer att ändra detta betyg om de har en lösning på mitt problem. Jag har en matta som inte är så hög men som är tät. Roboten åker varje gång upp på mattan och försöker dammsuga men borsten tvinnar in sig i mattans lugg och fastnar samt ramlar av. Varje gång! Både mattan och borsten blir förstörd.

  Så när jag kommer hem har jag en halvt dammsugen lägenhet, en borste som sitter stenhårt fast i mattan, en matta som är förstörd och en robotdammsugare som antingen har slut på batteri eller som irrar omkring och försöker dammsuga utan borste.

  OM det fanns något sätt att avgränsa mattan skulle problemet vara löst men det verkar det inte finnas. Om nu inte Electrolux har en lösning. Återkommer när de svarat. Som det är nu är roboten helt värdelös i vår lägenhet eftersom den inte kan släppas lös. Mattan är för tung och för styv för att den ska kunna flyttas varje gång. Det går inte heller att vika upp hörnen.

  På andra märken finns avgränsare i form av magnetslingor eller infraröda torn som man ställer ut men det verkar inte denna ha. Om det inte finns någon lösning på detta så kan denna maskinen absolut inte rekommenderas om man har mattor hemma. Det fungerar helt enkelt inte. Om nu inte Electrolux alltså svarar med att det på något sätt går att avgränsa.

  Ringde Electrolux och fick till svar att det inte går att lösa. Så har man halvhöga mattor så fungerar inte denna robot och det finns ingen möjlighet att avgränsa mattan. Helt oanvändbar alltså.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  UPPDATERING 19 JUN 2018:
  Höjer betyget 3 stjärnor. De senaste appuppdateringarna har gjort produkten mycket bättre på i princip alla punkter jag tidigare hade kritik mot.

  UPPDATERING 01 DEC 2017:
  Sänker betyget 1 stjärna. Skulle precis använda den, men den hittades inte i appen. "Check network connection". Jag har inte ändrat något överhuvudtaget med mitt wifi. Provade att starta om appen flera gånger. Till info står också dammsugaren placerad 3 meter ifrån en premium accesspunkt av ett välkänt märke (alla andra mina wifi-enheter fungerar till 100%). Likt många andra produkter och prylar uppkopplade mot wifi, misstänkte jag att en enkel reboot skulle lösa nätverksproblemet. Problemet är att det inte finns någon på- och avstängningsknapp på dammsugaren. Var tvungen att skruva upp batteriluckan och ta ut 1 av batterierna. Men sedan fungerade iofs allt igen och den kunde hittas av appen i luren.

  GENERELL UPPDATERING KRING MINA TANKAR OM PRODUKTEN: Jag är fortfarande rätt så nöjd med den. Brukar placera den manuellt i en del av lägenheten, sedan går jag ut så får den köra just det området/rummet. Det är dock lite lotto varje gång, då man inte vet om den kört vidare till andra rum eller inte när den känner sig klar med det området/rummet. Oftast inte. Lösning: Kör den manuellt genom att ställa ner den i varje rum / del av lägenheten, lite då och då. Inte helt illa ändå, slipper ju dammsuga själv och kan göra annat. Olika rum behöver ändå i mitt tyckte dammsugas olika frekvent. Slutligen vill jag bara poängtera att det är förkastligt att jag betalt 10 lakan för denna produkt med så många barnsjukdomar. Mycket dåligt, Electrolux.

  Originalrecension:
  Detta är min första robotdammsugare, välkommen till familjen RoboCop!

  Då jag tidigare ansett robotdammsugare vara lite för nya på marknaden tänkte jag ge det ett par års utveckling och mognad innan jag själv skaffar mig en, prylnörd som jag är. Läste testet hos M3 samt några andra. Fick väldigt höga förväntningar och blev väldigt imponerad och samtidigt lite förbluffad, en produkt från världens största vitvarutillverkare för 10 000 kr (ja, tack för det, den gick alltså ned 1 000 kr ett par dagar efter jag köpte den!) kan väl bara vara *extremt premium* och bra? Njae, inte riktigt.

  Kan instämma mycket om vad folket nedanför säger - men inte allt. Ska sammanfatta mina upplevelser i punktform efter att ha ägt den 2 veckor. Kan tänka mig att revidera betyget senare om/när firmware-upgrades kommer samt mina egna erfarenheter och omdömen potentiellt ändras.

  POSITIVT:
  + Snygg.
  + Det blir verkligen helt rent. Inte ett dammkorn så långt ögat når.
  + Den klarar lister som verkligen är ~20 mm. Gjorde en kontrollmätning på min egen och den ser ut att vara preciiiis >20 mm. Detta kanske är något alla robotdammsugare klarar iofs, vet inte.
  + Detta är baserat på mina *okunskaper* om robotdammsugare, men mitt stora vardagsrum/kök/tvrum har en del vinklar och runda möbler. Detta klarar RoboCop galant, även om den tar lite tid på sig. Jag är bara positivt överraskad över att den alltid ser ut att finna en väg att städa. För referens ser det ut så här, och verkligen hela detta/dessa rum blir dammsugade: https://imgur.com/a/gjtt5

  MJA/MJO/NJAE:
  +/- På pappret bra egenskaper. Detta är kanske inte något att stoltsera med dock i jämförelse med verkligheten.
  +/- Detta hänger ihop med mina negativa omdömen nedan, men sätter man RoboCop manuellt i ett rum så städas det perfekt - men detta är ju inget man ska behöva göra just manuellt.
  +/- Under installation märkte jag RoboCop kunde snacka. Ballt! Men sen har den inte sagt 1 ord sedan dess. Vad är meningen med detta egentligen?
  +/- Appen är design- och användarmässigt helt okej men absolut inget att hänga i granen. Har sett mycket värre appar. Har nu software version 30.22. Vågar inte tänka hur de andra versionerna såg ut ;)

  NEGATIVT:
  - Appen hängde sig minst två gånger under installation i min toppmoderna Android-telefon av välkänt märke.
  - Igen, okunskaper om robotdammsugare. Men appen känns bara ofullständig. Den har i princip inga särskilda funktioner, förutom de som verkligen nämns när man läser om produkten. Spontant, så saknar appen statistik, någon form av kartfunktion, en bekräftelse om att det verkligen har blivit städat etc. etc. etc. Listan kan säkert göras hur lång som helst (det "fredeng" nedan också är inne på).
  - Hittar inte alltid tillbaka.
  - Appens batterinivå visar bara 3 steg (låg/mellan/hög). Procentuell skala och/eller en nivåmätare är bättre enligt mig.
  - Ibland har jag satt RoboCop manuellt 1 meter framför basen för att köra tillbaka. Ändå snurrar den vid sidan om. Varför? Jag hade blivit glad om RoboCop på något vis fattat att basen är 1 meter framför den, utan att börja snirkla vid sidan om. I mitt fall har jag kablar i närheten av basen, har lett till att den trasslar in sig där. Tråkigt.
  - Tar fram bilden igen som referens, detta är det som är absolut värst med produkten faktiskt: https://imgur.com/a/gjtt5 Det som händer är alltså att RoboCop inte fattar att det börjar två nya rum, köket och hallen! Som ni ser är det stora öppna ytor också, hur kan den missa detta?! Den kör hela det stora området förbi öppningarna, men struntar i köket och hallen!

  SAMMANFATTNINGSVIS:
  Den sista punkten gör alltså att lägenheten per definition inte blir helt städad, sjukt tråkigt för en produkt för 10 lakan. Detta är verkligen FUNDAMENTALT värdelöst. Jag är faktiskt sugen på att lämna tillbaka produkten p.g.a. detta. Sjukt dåligt Electrolux, det är väl inte meningen jag ska behöva sätta en robotdammsugare manuellt i varje rum när det är dags för en städning?
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Jag har haft den i ett par månader nu den har fortfarande inte skapat en användbar karta över huset! Två av rummen försöker den aldrig ens gå in i! Troligen pga. mina mässingströsklar som den har stora problem med. De är för visso bara "ramper" som är som högst ca 1cm och 3cm breda, men jag gissar att de är för blanka. Men jag har även några trösklar som är en slät träskiva (0,5cm höga, 7cm breda) och den har enorma problem att ta sig över dem också, om den ens försöker!
  Hade den varit lite intelligent och tog lite sats hade det inte varit några problem. Nu lyckas den oftast när den går snett över dem, men det är långt ifrån alltid den gör det och när den väl lyckas har den hållit på en bra stund. Värdefull batteritid...

  Ibland får den för sig att den är klar och ska tillbaka till basstationen efter bara några minuter. Helt obegripligt! Men med tanke på att den kan ta timmar på sig att hitta "hem" (troligen pga. sina totalt missvisande kartor den skapar och problem med trösklar) så är det kanske inte så konstigt...
  Jag har provat att flytta basstationen men då jag i princip bara har två ställen i huset (båda i hallen) som uppfyller de krav den har på placeringen av basstationen, så är mina möjligheter begränsade. Där den står nu dammsuger den hallen bättre men den hittar aldrig hem igen och kartorna den skapar är helt uppåt väggarna fel!

  En "fjärrkontroll" i appen så man kan styra den hårt in i rum eller tillbaka till basstationen hade varit önskvärd! Nu kan man ju bara hjälplöst sitta och titta på när den irrar runt, alt. lyfta den till basstationen (men hur ska den då lära sig hitta???). När den står vid en tröskel och tuggar brukar jag peta på den med foten så den åker över trösken, men de är totalt meningslöst då den då direkt vänder och kör ner igen och börjar om försöken att komma över. Varje gång! Inga undantag!
  Mattor och hinder i övrigt (förutom trösklar) klarar den bra.
  Den dammsuger bra och behållaren rymmer mer än man tror. I "Silent" läget är den relativt tyst men dammsuger fortfarande OK.
  Electrolux leasingavtal är vettigt men som det är nu ångrar jag att jag behöll den efter prövotidens 2 veckor. Men jag tyckte den fungerade bättre i början.

  Detta är min första robot, så jag har inget att jämföra med. Men anledningen till att jag väntat så länge med att skaffa en har visat sig vara befogade. Det är låångt kvar innan dessa blir riktigt bra!
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Liten och smidig dammsugare som är utmärkt på att ta upp smutsen. Enkel att tömma och rengöra. Appen är lätt att förstå och när man har låtit den gå igenom hela lägenheten/huset en gång och skapat en karta så är dammsugaren effektiv i sin städning.

  Stort plus för att den tar sig över våra 2,5cm trösklar vilket ingen annan dammsugare vi testat har klarat
 • Dålig
  1 år sedan
  Helt värdelös navigering. Irrar runt på 3 kvadrat av 60 trots öppen planlösning utan möbler i vägen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Utmärkt dammsugare, har haft den ett par år nu och går lika bra som när den köptes och uppdateringar av mjukvaran har kommit successivt hela perioden, numer kan man schemalägga delar av bostaden för dammsugning. Den har relativt stor dammbehållare så det är inte mycket jobb med att ta hand om den. Vi kör 3ggr per vecka så att dammet inte hinner leta sig in i de små hörnen. Vi dammsuger manuellt ungefär en gång varannan månad och det är rent ändå!
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  ***Höjt betyg!***
  Uppdatering nov 2019

  Under hösten har uppdateringar av appen och dammsugaren gjort systemet gradvis bättre.
  Stödet för zoner är ett stort plus.
  Appen är enkel men begränsad.

  Något jag inte nämnde i första recensionen var hur välbyggd själva dammsugare är..
  Laddningen tar lite lång tid.

  *** Gamla betyget 5***
  För priset förväntade jag mig mer.
  Långsam (den städar 50 m2 under 9 timmar (varav 2:15 aktiv))
  Städresultatet är bra - det känns rent.
  Den blir förvirrad under bord med stolar.
  Tar lång tid på sig att åka tillbaka och hitta till laddstationen.

  Bäst funkar det att städa av ett avgränsat rum i taget.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft tre neato D85 sedan tidigare. Elux i9 är en robot med tightare formfaktor både på alla håll jämfört med Neato. I9 klarar högre trösklar än Neaton. I9 har en ryckigare gång och snurrar runt mer än Neato. En neato som snurrar runt mycket har oftast problem med sitt lasertorn, så det var något att vänja sig vid med i9. Appen till i9 är buggig och leder till att man kan tror det är fel med hårdvaran på roboten, men det verkar bara vara appen som krånglar och i sin tur sabbar det för roboten ibland. Det förändras när uppdateringar av appen kommer. Hade det inte varit för appens nuvarande strul hade det varit fullpott på betyget.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar enligt specifikationer och förväntningar. Lätt installation. Högljudd, i Eco-läge lite lägre men då städas det inte lika rent. Enkel / Basic app utan finesser. Verkar lite vimsig när den skall till laddstation. Orkar inte 35 kvm på en laddning, och det tar 2 timmar innan den fortsätter avbruten städning. Stor (jämfört med andra) dammbehållare som är enkel att rengöra. Borsten lika svår som andra maskiner (t ex hår, fuktighet). Knapp på maskin för bl a Spot, Home. Rekommenderar den. Har tidigare en Cleanmate S 800 som är lite sämre. T ex är hinder-hantering bättre på Pure i9
 • Dålig
  2 år sedan
  Haft den 6 veckor varav tre på service. Vimsar runt på samma 5-6 kvadrat som städas varje gång. Går inte vidare ens i samma rum och har aldrig försökt ta sig över en tröskel. Jag har rena 5 kvadrat men knappast värt det priset. Jag har hört av mig till Electrolux igen och hoppas de kan fixa den den här gången.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Enigt mig den bästa dammsugaren på marknaden. Har testat Roomba och den skulle ha samma smarta kartläsning men den klarade inte att navigera alls i huset och fastnade överallt. Gav sig dessutom på en matta trots att den konsekvent misslyckades. I9 är bättre och klarar sig hyftat bra utan att fastna. Däremot har den stora problem om något ändras i rummet under städningens gång. Man ska ta marknadsföringen med en stor nypa salt, logiken för att hitta runt i huset är tämligen enkel och man har helt klart stunder när man hellre hade slängt dammsugaren i soptunnan. Men sen så tömmer man dammbehållaren och då påminns man om vilket jobb den ändå gör varje dag. Det är egentligen otroligt hur mycket damm den samlar upp varje dag! Tips:

  1. Hitta en bra plats för stationen. Vi provade flera ställen och den fastnade ofta och hittade inte hem. Nu står den i hallen och då klarar den jobbet bra 4 gånger av 5 och så vi har enplan och öppen planlösning så tar den alltid det viktigaste (hallen och köket) innan den ev fastnar nånstans.

  2. Gör lite förstädning innan du startar dammsugaren, ta bort saker som ligger på golvet, speciellt trådar, snören och andra lösa saker som barnleksaker. Så här i juletider är det värsta den vet presentband, det kan trassla in sig rejält.

  3. Låt den sedan arbeta ostört och var inte hemma samtidigt (det är ändå ganska irriterande ljud från den). Då brukar det fungera hyfsat och det är relativt sällan man kommer hem och den fastnat.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Aldrig haft så rent hemma som nu! Städar på riktigt bra! Har inte haft några som helst problem med denna hittills.

  Den kör cirka 40 m2 på en laddning och cirka 60 m2 i eco-läge. Kör bara på eco-läget nu för när man har kört den några gånger så det inte så mycket skit på golvet längre. Då är den tystare också.

  + Funktionen och lättheten. Finns i princip bara två funktioner, städa och sluta städa, som man behöver för att använda den.
  +Tröskelbestigningen. Den är en riktig bergsklättrare.
  +Appen, börjar bli riktigt bra.
  +Riktigt bra på att hitta borttappat lego.

  -Avgränsning går inte att göra. Då får man bygga för något Istället eller kasta in alla leksaker i ett rum och bara stänga dörren.
  -Pushnotiser i appen svajar ibland.
  -Batteritiden hade kunnat vara lite bättre.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Nu har den tuffat runt hemma ett par månader så det är dags för en recension.

  Jag har flera vänner med robotdammsugare, flest med Roomba av olika modeller. Jag upplever att Pure i9 är ett steg före konkurrenterna just nu. Det som Pure i9 gör bättre än konkurrenterna är att den inte trasslar in sig i sladdar ochputtar runt på lösa föremål som ligger på golvet i samma utsträckning som konkurrenterna. På samma sätt som konkurrenterna kan jag se och styra den från min telefon och får en logg på var den har varit. På samma sätt som konkurrenterna fixar den trappor, mattor, kanter och lagom höga trösklar på ett bra sätt. Vi har också ett par medeltjocka mattor, men har inte de bekymmer som joreimer beskriver. Jag bär upp den på övervåningen ibland och kör där också. Det behövs ingen installation eller konfiguration för det alls. Det är bara att köra.

  Priset har pendlat mycket. Jag satte en bevakning och köpte min för 6400 kr. Just nu verkar de vara ytterligare lite billigare.

  Min fru var mycket negativ innan vi köpte den. Hon ansåg att vi skulle behöva dammsuga i alla fall. Hon har dock ändrat sig helt. Hon är nu mycket positiv också där den tar mer än 80% av behovet.

  Det är få saker som jag är så nöjd över att ha köpt.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Har haft robotdammsugare sedan 2005, och hittills har jag tyckt att Electrolux Trilobite varit den bästa (har tre kvar som städar olika delar av huset). Pure i9 är en trevlig bekantskap, som städar bra, hygglig sugförmåga, undviker att fastna på möbler med annorlunda ben och hanterar mattor på ett intelligent sätt.

  Att man kan se i appen var den städar/städat är bra, så går det fortare att hitta ställen där den inte kommer åt ordentligt.

  Förbättringar som Electrolux skulle kunna göra:
  Inte engångsfilter/påse, utan man måste återanvända och städa ur dambehållaren.
  Dammbehållaren är dessutom i minsta laget, måste tömmas relativt ofta. Mina trilobiter kan gå i månader, är osäker på hur länge PureI9 kan klara sig utan att fylla sin behållare.
  Inget öppet API. Skulle vilja styra från openHAB.
  Batteritiden är i kortaste laget. När nu navigationen är så bra som den är, så vill man ju självklart köra större ytor/flera rum. Det blir en lång städtid om den ska ladda många gånger. För min del så kör maskinerna när jag är på jobbet, så detta är kanske inte någon stor grej. Alternativt om laddtiden för batterierna kunde minskas?

  Självklart skulle maskinen bli större om den fick större dambehållare och fler batterier, så kanske är det inte värt detta - dess litenhet är en fördel för att den ska komma trixa sig fram mellan ben och under soffor såklart.

  Engångsfilter/påse och API borde däremot vara åtgärder som man kunde åtgärda. Kanske finns det folk som tycker att återanvändning av filter är en fördel, men jag säger påse alla dagar i veckan.

  Så, jag måste nog kora Pure i9 till den nya kungen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dammsugaren presterar helt klart över förväntan! Vi har knappt dammsugit själva sedan inköp ett halvår sedan. Trodde att man skulle vara tvungen att dammsuga varannan själv men icke! Det tar några timmar för den att ta sig igenom lägenheten på 80kvm och beroende på mängd mattor som är utlagda behöver den 2 eller 3 omgångar. För priset samt märket hoppas jag få ut 3-5 år i varje fall, trots att den för det närvarade snittar på 4 timmar i veckan. Rekommenderas verkligen!

  – Tjuter lite vid laddning så placera den vid sängen går inte.
  – Kan tappa kopplingen till wi-fi ibland och då krävs en manuell omstart.
  – Ingen Smart Home integration at tala om (Google Assistant stöd för svenska kommer i höst!).
  – Man kan inte ha flera konton kopplade till dammsugaren samtidigt. (Måste logga in på samma konto för att flera ska kunna kontrollera den).
  + Hittar nästan alltid hem.
  + Bra uppdatering med nya kartfunktionen.
  + Blir riktigt, riktigt rent trots en hund som tappar MASSVIS med hår.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Plus: Fastnar i princip aldrig. Smidig - tar sig in under de flesta möbler. Jämfört med konkurrenterna rätt bra på att ta sig upp på mattor och över trösklar. Prisvärd (då man kunde få den för 6500). Efter uppdatering navigerar den bra.

  Minus: Kort batteritid. Har problem med vissa tjocka och ojämna mattor, som den egentligen borde klara ganska lätt. Kan inte avgränsa städområdet via appen eller andra tillbehör.

  Precis som många andra hade mitt exemplar problem med att den inte hittade tillbaka till laddstationen när batteriet började ta slut, vilket i kombination med den relativt korta batteritiden gjorde att man ofta kom hem till ett halvstädat hem och en robot som stod mitt på golvet med tomt batteri.

  Men efter en uppdatering som kom i förra veckan (15/3) så har alla dessa problem försvunnit helt. Har visserligen inte kört den mer än tre gånger sedan dess, men alla gånger har den hittat tillbaka till laddstationen, först för att ladda, och sedan när den är klar. Så i varje fall 6 gånger av 6 har den hittat tillbaka efter uppdateringen.

  Dessutom medförde uppdateringen att appen nu visar städrapporter med en karta som visar var roboten har varit, hur länge den har hållit på och liknande.

  Ytterligare en förbättring med uppdateringen är att den verkar ha lättare att ta sig över trösklar samt mattor som den hade problem med tidigare.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snygg maskin men fungerar inte alls motsvarande mina förväntningar och i enlighet med M3 testet på en såpass dyr och avancerad maskin.

  Plus. Snygg. Undviker hinder mycket bra. Klara trösklar bra. Rengör utmärkt i hörn. Uppkopplad.

  Minus. Hittar ofta inte hem.
  Kort batteritid och hinner inte med större ytor på en cykel.
  Ger ett förvirrat intryck samt står ofta still och analyserar. Kör ibland på samma yta tre gånger.
  Känns ineffektiv och tar nästan en hel dag i anspråk för ett våningsplan när den väl lyckats hitta hem för laddning.
  Har stannat helt och bootat om sig några ggr.
  Appen saknar funktioner såsom en karta var den befunnit sig. Man har ingen alltså ingen aning om var den varit vilket med tanke förvirringen vore fint.
  Jag vill komma hem och veta vilka rum den tagit men det går inte. Hittar man den dessutom urladdad mitt i huset är det bara ladda två timmar och börja om.

  Slutsats. Denna maskin kunde varit en hit vilket jag trodde men känns absolut inte färdigutvecklad. Hur den den kunde få så högt betyg i M3 är för mig en gåta men samtidigt har jag ingen erfarenhet av Robotdammsugare. Den kan säkert bli jättebra när programvaran och appen förbättrats men just nu skulle jag satsa på ett annat märke.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag hade ganska stora förväntningar på pure i9 då den har fått ett toppresultat i ett nyligen gjort test samt att en Electroluxchef inte skrädde på orden i samband med lanseringen av densamma.
  ”Vi är extremt stolta över den här produkten, som vi tror slutligen kommer att göra robotdammsugare till en relevant kategori för alla konsumenter. Det är inte längre en pryl för teknikintresserade utan en kraftfull dammsugare som kan städa din bostad när du inte är hemma”. slut på citat.

  Pure i9 har sina för och nackdelar.

  Fördelar: Den är bra på att undvika att slå i stolsben, kanter och väggar och manöverer sig ganska bra på det utrymme den skall göra rent. Den har också en rejält tilltagen dammuppsamlare samt att den har en bra fungerande mobil app.

  Nackdelar: Kort batteritid (40=>60 min) som gör att den måste åka tillbaka till laddstationen innan den har dammsugit hela utrymmet (70 m2). Det stora problemet med Pure i9 är att den har svårt att hitta tillbaka till laddstationen när det är dags att ladda.
  Har provat ett par olika platser för laddstationen, men Pure i9 har svårt oavsett var laddstationen är placerad att hitta tillbaka till densamma, så för det mesta stannar den någonstans i lägenheten med ett tomt batteri. En FW uppdatering har tyvärr inte löst det problemet.

  Den stora poängen med en robot dammsugare är ju att den skall kunna sköta sig någorlunda själv men det gör ju inte riktigt Pure i9 och därmed faller ju hela syftat med att ha en sådan maskin.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade en Trilobit för 16 år sen, och en Neato XV-15 nu, men använde dem inte så mycket eftersom man var tvungen att förstäda innan de kunde köra. Då var det ju kul att det kom en som kan undvika en tröja eller strumpa.

  Jag har en sammanhängande yta på ca 160 m^2 som den skulle kunna dammsuga, men brukar stänga några rum för att göra det mer hanterbart, så ~100m^2 har den att tugga av. Det har den inte lyckats med än så länge, den kör en stund och laddar sen en rejäl stund. Har hittat den två gånger ute på golvet utan batteri, den andra gångerna har frugan stängt av den när hon kommit hem (4-5 timmar efter start).

  Processen att hitta hem till laddstationen antyder att den inte riktigt vet var laddstationen är. Skulle filma en stop-motion för att se hur den egentligen jobbar, verkar vara lite märklig process f.n.

  Plus: Appstyrningen, undviker saker på golvet, "vispen", liten så den kommer åt

  Minus: Ineffektiv, hittar sällan hem, laddar långsamt