Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips FC9729

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Dammsugare (66)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har haft denna dammsugare i ett år nu. Det är en bra dammsugare som är ok vad gäller ljudnivå, bra längd på sladden och lätt att förvara då den inte är speciellt stor. Några mindre detaljer som stör är att hjulen är väldigt mycket hårdplast så den låter ganska mycket mot golvet när man drar omkring den, ett lager mjukare som "däck" hade varit trevligt, och handtaget är inte skönt att hålla i, likadant där, mycket hårdplast, inte så ergonomiskt (jämför mot en Electrolux UltraSilence som jag hade innan som hade mjuka delar i handtaget och runt hjulen). Lätt att hålla ren, och se till att tvätta / byt ut filtren på utsatt tid - jag gjorde det inte och så mycket damm har jag nog aldrig sett sitta fast i ett filter tidigare. 10 minuters skakande på balkongen och det slutade aldrig komma ur mer och mer damm ur filtret.

  + Bra sugförmåga.
  + Smidigt med reglaget för mattor/möbler uppe vid handtaget.
  + Enkel att använda.
  + Lättskött (men se till att ta hand om filtren, och skölj ur behållaren).
  + Flera medföljande munstycken (med förvaring i själva dammsugaren, bra!).

  - Oergonomiskt handtag i hårdplast.
  - Ljudliga hjul i hårdplast.
  - Det står olika produktnummer för tillbehör på olika ställen, manualen säger ett, produktbladet ett annat, deras webb ett tredje osv. Så ska du köpa till något eller t.ex. ett nytt filter måste du prata med deras kundtjänst, för annars är risken att du får fel (och risken att du får fel finns ändå trots att du pratar med kundtjänst).
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Jag är väldigt nöjd med denna dammsugare. Den är förhållandevis tyst, den har 12 meter sladd och flera munstycken. Den rymmer en stor behållare på kanske 2 liter, och det är busenkelt att tömma behållaren, det är skönt att slippa vanliga dammsugarpåsar när man har en kaninbur, det går hur lätt som helst att suga upp träspån och kaninbajs och annat skräp, med min gamla dammsugare var jag tvungen att byta påsar nästan varje dag. Köp gärna till turboborste CP0610/01 om man har mattor eller päls i mattan. Dammsugaren har bra sugförmåga, nästan snudd på för stark men lyckligtvis så går det att justera sugförmågan på två olika sätt. Jag har efter 3 veckor inte hittat något negativt ännu med denna dammsugare!

  UPDATE efter ca 2 års användning:
  Den blåa borsten som sitter på handtaget blev väldigt utsliten efter ca 1 års användning och jag köpte en ny borste på Philips hemsida. Men den passade inte, den var för liten. Jag reklamerade till Philips och de skickade en ny borste, den var återigen samma för korta modell. Jag reklamerade igen och denna gång undersökte nu saken mer noga och kom fram till att det var fel produkt i deras reservdelssystem och de skulle lägga upp den rätta borsten så snart som möjligt i December 2020 och skicka en när den väl fanns tillgänglig. Efter påstötning i mars 2021 skickade de borsten och den var återigen fel typ och för kort. Det är med andra ord svårt att köpa vissa reservdelar från Philips och andra butiker som använder Philips reservdelskatalog. Jag börjar nu fundera på köpa en ny dammsugare från Electrolux trots att deras reservdelar är rätt så dyra.