Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips SmartPro FC8832

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Robotdammsugare (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att mina vänner har skaffat robotdammsugaren försökte de övertala mig att köpa en egen. Kort tid efter fick jag en jättefin födelsedagspresent av Philips 35% rabatt på en produkt. Första jag tänkte att jag kanske ska testa robotdammsugaren.

  Förväntningarna var stora och efter ett tag kom den. Först upptäckte jag att Philips ordinarie priset är ca 35% dyrare än ordinarie priser hos återförsäljare och jag fick förklaring att dem köper upp stora partier och Philips själva kan inte konkurrera. Måste säga att jag inte fattar hur detta går ihop men OK.

  Jag kopplade ihop allt installerade appen i telefonen laddade batteriet och körde igång. Att börja med appen den hittade inte alltid dammsugaren

  Fösta jag upptäckte är att den inte är snäll mot möbler. Den har sina sensorer men de upptäcker inte allt. Alla blanka saker som t.ex. en Baslåda, Philips luftfilter slår den till och den t.o.m. flyttar dem.

  Stora problemet är att den kan inte ta sig över tröskel och då pratar vi om en 1,5 och den andra på 2 cm höjd. Jag har lagt till lister för att underlätta det men det hjälper inte. Detta innebär att jag själv måste flytta runt för att städa resten av huset.

  Den har två lägen vad det gäller sugeffekten, och den får man välja själv. Väljer man turbo då räcker inte batteriet länge utan ca 30 minuter och den kan inte automatiskt välja när det är på vissa ställe mer smuts turboläge som, sedan går tillbaka till den vanliga.

  Den sista stora problemet ser jag att den kan inte ta upp lite större gruskorn som man tar med sig in på vinter och släpar runt på parketten och repar den.

  Andra små problem: den har svårt ibland att hittat tillbaka till laddstationen, appen hittar inte alltid dammsugaren, den glömmer inställningar (rumsstorleken och Turbo/normal läge), ingen HEPA filter.

  Efter att jag har sätt andra robotdammsugaren är inte detta någon riktigt konkurrent. Efter att jag har varit i kontakt med Supporten/kundtjänst de kan inte se att det är något fel utan jag lämnade den tillbaka.

  En viktigt detalj är att på alla robotdammsugare att efter ett tag måste man byta batteriet och på denna måste man lämna in den på service medans t.ex iRobot gör man själv och till och med köpa starkare batteri.

  +
  Snygg

  -
  Tar sig inte över trösklar (1.5 och 2 cm), Ganska kort drift tid om den kör på turbo, Tar inte upp små stenar och drar dem runt, Appen hittar inte alltid den, Svårt att hitta till basstationen, Ej hepa filter

  Video som jag har lagt upp för att visa hur den fungerar i praktiken
  https://youtu.be/B_aWhQrGTq8
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Köpte den för 2 år sedan som min första robotdammsugare. Hade inga förutfattade meningar om vad som förväntades av en robotdammsugare och var rätt nöjd med vad den gjorde. Efter ett tag började den bli svår att få kontakt med via app. Omstarter och ominstallation av app någon/några ggri veckan. Men dammsugare funkade oftast och då det inte fanns några direkta extrafunktioner i appen så lät jag det vara.

  Nu 2 år senare började den ha svårt att ta sig fram, fastnade på trösklar som den tidgare klarat, om än med lite svårigheter och sög allmänt rätt dåligt. Mattor hvar den aldrig riktigt bra på men då jag inte visste vad den borde klara så lät jag det gå även på denna del.

  Men nu fick den inte mycket gjort och köpte en ny, populär variant från en kinesisk tillverkare och nu ser jag vad en robotdammsugare kan göra och tyvärr ligger SmartPro rejält i lä. Det finns betydligt bättre dammsugare.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  För ca 2 år sedan letade jag efter min första robotdammsugare. Jag kollade då på Neatos D5 och denna. Philips marknadsförde denna robotdammsugare som smart med massa sensorer som skulle göra städningen optimal. Denna kom på rea för 4000 kr mot Neatos 6000 kr, vilket gjorde att lotten föll på Philips Smartpro Active.

  Tyvärr var det så att denna dammsugare är långt ifrån smart. Den kan köra i vissa "mönster" som z-mönster och längs väggen, men så fort den stöter på ett hinder så väljer dammsugaren att lämna sitt uppdrag och slumpmässigt välja en ny riktning till andra sidan rummet, välja ny riktning och fortsätter så tills den väljer att köra en nytt typ av mönster. Den ser inte objekt utan dundrar gärna in i dina möbler med full hastighet men vågar knappt närma sig väggar och diskbänken, dvs märken i möbler, ostädat längs med listerna. Detta gör att man aldrig kan lita på att den gjort rent i hela lägenheten utan får gå och inspektera om den bara tagit sig fram i ett rum eller om hela lägenheten är ren. För att hitta tillbaka till laddstationen så följer roboten väggen runt i hela lägenheten även om det vore snabbare att bara åka tvärs genom hallen till det andra rummet. Mjukvaru-uppdateringar är obefintliga och går inte att få in I Google Home.

  Det som skiljer denna dammsugare mot den billig ScanBot eller liknande 1000 kr robotdammsugare är Philipsens sugförmåga och kvalitet. Den har inga problem med byggkvaliten och den plockar upp damm och hår bättre än 1000kronors alternativ. Synd bara att de inte kunde investera mer i bättre mjukvara / datorkapacitet.

  Nu lever jag med denna dammsugare då jag köpte på mig reservfilter och borstar då Philips har en förmåga att plötsligt sluta sälja saker eller uppdatera produkter så de inte är kompatibla mer.
  Nej, köp en Xiaomi S5 eller Neato D6-7 istället.
  Jag är iallafall glad över att jag fick den för 4000 kr och inte behövde betala priset som idag, 5299kr...
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har tidigare haft en robotdammsugare från Neato men när den gav upp efter ett par år så ville jag köpa från ett annat märke då Neato fortfarande har kvalitetsproblem. Köpte denna från Webhallen. Måste säga att jag inte är speciellt nöjd om man jämför med en Neato (när den fungerade). Den tar sig inte över trösklar på 1,5-2 cm eller hallmattan som också är ca 1,5 cm. Sånt hade Neato inga problem alls med. Sen hittar den inte tillbaka till laddstationen alls. Jag har iofs en krånglig planlösning men med Neato kunde jag schemalägga att den skulle städa när jag var borta. Det går inte med denna då den aldrig hittar tillbaka till laddstationen och därför inte kan ladda sig själv. Problemet är ju att den inte kommer ihåg var den har varit på samma sätt som Neato.

  Kommer välja en Neato igen när de får ordning på sina kvalitetsproblem. Den här är inte värd att köpa enligt mig.

  Uppdatering: Har helt slutat använda den här, att den ska hitta tillbaka till laddstation har jag gett upp. Men nu använder jag den inte ens när jag är hemma - när man ställer ner den i ett rum så får den inte ens upp lite grövre smuts utan puttar bara runt det. Den klarar inga trösklar högre än 1 cm och kommer inte ens upp på en vanlig ikea-matta som är drygt 1 cm. Köp inte (oavsett vad de sponsrade omdömena säger här).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Är jätte nöjd med min dammsugare. Den går lätt över trösklar så man slipper bära in den i olika rum. Man kan sätta på en liten trasa under så rengör den extra mycket på ett speciellt ställe. Minuset är att den har väldigt svårt för att hitta tillbaka till sin dockningsstation, så dit måste jag bära den för att den ska kunna docka.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Jag älskar den! Inte nog med att den är snygg, den ser alltid till att det är nystädat när jag kommer hem. Med ett enkelt knapptryck i mobilappen sätts dammsugaren är på, om man inte väljer att avsluta städningen kör den tills det är rent och sedan checkar den själv in laddningsstationen igen. Den är inte så förtjust i ryamattor eller mattor med långa mattfransar, men viker jag in mattfransarna till vår orientaliska matta, så dammsuger den mattan utan problem. Att den kommer in under otympliga möbler så som säng, byråer och andra kluriga utrymmen känns som ett stort plus, aldrig mer kommer jag behöva ligga ner på knä för att fånga in dammråttorna under sängen! Vi har väldigt breda trösklar, vilket gör att dammsugaren bara klarar av att ta sig över dem ibland. Känns inte som ett jätteproblem då jag istället stänger in dammsugaren i det rum jag vill få städat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt perfekt! Är verkligen smart och har sensorer så den inte krockar med saker. Man blir förvånad över hur mkt den samlar in när man tömmer behållaren (som också är mkt enkelt). Klarar mattor och låga trösklar galant och hittar lätt hem till basenheten. Rekommenderas verkligen för att hålla ditt hem renare!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den i två månader
  - klarar 60min på normaleffekt men jag vill helst köra med turbo då det suger bättre så halveras tiden.
  - låter inte jättemycket men inget du har gåendes bredvid dig i vardagsrum eller liknande.
  - hår fastnar lätt i borstarna så att dessa tillslut stannar. Dock vanligt fel hos robotdammsugare.
  - något strulig wi-fi men funkar ok
  - har ganska svårt att hitta hem men klarar det 8/10 ggr.
  - bra på tunga mattor sämre på lätta, tunna mattor. Fastnar lätt.
  -hyfsat låg så kommer under sängen och vissa soffor.

  Överlag är jag ganska nöjd och helt klart en bra komplement till vanlig dammsugare.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Älskar verkligen min nya familjemedlem. Den gör sitt jobb och mer därtill. Tjockare mattor får den jobba mer med, men på hårdare underlag är svårare att få renare än med traditionell dammsugare. Enda nackdelen är jag endast kan styra robotdammsugaren när man är kopplad mot wifi. Om någon vänlig själ kan förklara om/hur man kan styra robotdammsugaren på avstånd (utanför wifi området) så vore jag ytterst tacksam.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Till att börja med så har denna maskin ungefär samma problem som alla robotdammsugare på marknaden idag: långhåriga mattor, höga trösklar och sladdhärvor. Desto öppnare ytor desto bättre blir resultatet, helt enkelt, och detta ska man nog vara medveten om oavsett vilket märke man väljer.

  Med det sagt, vi är en familj som tidigare dammat och dammsugit två dagar i veckan. Efter att Philip kom till vår familj och har städat 60 minuter per dag medan vi är på jobbet så har vi helt och hållet slutat dammsuga de rum han ansvarar för, vilket sparar mycket tid för oss. Synd att han inte kan tvätta toaletterna också.

  Flera program går att ställa in, men bäst är ändå att låga automatiken styra så att alla program får samverka. Först ett par vändor tvärs över golvet, sedan runt längs alla hörn och under möbler, därefter ut och snurra lite extra på de stora ytorna, in under bordet där den rundar alla stolsben för att sedan gå ut igen och köra sick-sack över golvet.

  Philip går att styra med app för Android och iOS, och han säger även till via appen när han startar, kör fast, behöver tömmas eller har återvänt till sin bas. I paketet finns också en ”virtuell vägg”, vilket är en batteridriven IR-sändare som man ställer i dörröppningar eller vid andra platser där man inte vill att Philip ska gå. Philip lyder snällt, backar undan och går någon annanstans istället. Nackdelen är att Philip inte gillar denna vägg, så om manicken står på ett sådant sätt att den kan vältas eller flyttas genom att köra in i den bakifrån så kommer Philip göra detta. Och han lyder inte när man strängt säger Nej heller.

  Lite andra bra funktioner:
  Torrtorkning - där man förser Philip med en papperstrasa undertill så torkar han riktigt rent.
  Turbofunktion - när han hittar extra mycket skräp eller damm drar han på lite extra för att få ordning.
  Schemaläggning - Där man kan bestämma vilka dagar och tider det ska städas och vilka program och hur länge det då ska köras.

  Och lite dåliga funktioner:
  Högljudd - det går inte att sova bredvid Philip.
  Höga mattor och trösklar - klarar sig inte lille Philip över.
  Låga mattor och sladdar - rör han gärna till och kanske fastnar i.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi har kört den på övervåningen som är stor och med öppen planlösning. Vi har även en trapp som den känner av. Vi har testat den på damm, kattsand mm. Den tar upp allt förutom större föremål vilket jag förstår.

  Den kör kors och tvärs över hela övervåningen. Om man sätter in den i ett rum så städar den mer effektivt vilket inte är så konstigt då den snabbare stöter på hinder och måste hålla sig inom en ram.

  Den är lätt att tömma och göra rent.

  Den har olika städprogram så att man kan anpassa städningen efter sitt eget hem. Den verkar bli smartare med tiden, när den har lärt känna hemmet.

  Jag brukar sätta igång den via appen när jag inte är hemma så att det är nystädat när jag kommer hem. Man får notiser till mobilen om status eller om den stöter på problem. Den har väl kört fast någon gång mellan stolsbenen men oftast fungerar den väldigt bra.

  Den är relativt tystgående så den får köra när vi är hemma ibland. Den är låg så den kommer in under de flesta möbler.

  Den är så snygg vilket är ett stort plus.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En jättesmidig och enkel robotdammsugare. Tanken har egentligen inte slagit mig förut att man "behöver" en robotdammsugare, men sen vi fick hem den här förstår jag inte hur jag klarat mig utan?! Speciellt när man kan styra den genom telefonen så att man kan sätta på den så den är klar lagom till man kommer hem eller så kan man ta en promenad medan den städar. Perfekt!
  Det tar ett tag för den att städa men det är ändå värt det så man kan göra annat under tiden.