Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WF-1000X

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (125)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nä, det här var väl ändå inget vidare?

  Ha i åtanke att jag bara haft lurarna i ungefär ett dygn, men jag har redan bestämt mig för att skicka tillbaka dem.

  Konceptet som sådant är ruggigt intressant - Sony är helt klart något på spåren här, men det är rätt långt kvar i mina ögon (öron). De känns väldigt välbyggda, och sitter på plats extremt väl i öronen - och då brukar jag ändå ha stora problem med att in-ear ofta ramlar ut. De sticker så klart ut en del från huvudet, så man får ha i åtanke att man kan se ut som en taxichaufför från början av 2000-talet med den så kallade blåtandscancersvulsten i örat.

  + Sjukt intressant koncept - små lurar i ett rätt smidigt fodral.
  + Helt okej ljud.
  + Trevligt med ett fodral som kan ladda lurarna.
  + Snyggt förpackat, och man får med många tillbehör (bland annat en mängd olika "pluppar" både i gummi och skumgummi, samt ett par extra "vingar").

  - Obefintlig noise cancelling. Jag försökte med flera olika pluppar och inställningar i appen, men lyckades ändå inte få bort mer än det absolut dovaste bakgrundsbruset (som är det lättaste att filtrera bort). I övrigt var det ytterst liten skillnad om NC var påslaget eller inte. Gjorde alltså i princip ingen skillnad - kunde höra bilar köra förbi lika väl oavsett om NC var på eller inte.
  - Tappar rätt ofta kontakten med den högra luren, så ljudet enbart kommer ur den vänstra. Sjukt irriterande, och kan ta ett tag innan man får igång det igen. Detta är något som andra recensioner vittnat om, så det verkar vara ett allmänt problem.
  - Fodralet är ändå rätt stort, och att då bara kunna ladda lurarna fulla två gånger känns lite väl snålt. Ett större batteri borde få plats.
  - Tar väldigt lätt emot störningar från andra källor. Ibland även till synes helt osynliga sådana, då jag var ute och gick i skogen och fick massa konstiga ljud i lurarna.
  - Rätt lång fördröjning från det att man sänker ljudet på telefonen till dess att det faktiskt ändras i lurarna.
  - Varje lur blinkar rätt kraftigt blått typ var 5:e sekund. Rätt störande och går inte stänga av.

  Som sagt, konceptet är intressant. Men jag tror att det krävs några iterationer för att det här ska bli något att ha. Särskilt NC i ett sådant litet format. Kan således knappt rekommendera dem, men prova gärna - det visar ju Sony och andra tillverkare att vi konsumenter gillar den här typen av produkter!
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Håller till fullo med Arginj i dennes recension av hörlurarna. Ljudet är bra, hörlurarna sitter ruskigt bra i mina öron, och när allting fungerar är det sjukt smidigt med slippa alla kablar, automatisk start när hörlurarna tas ut ur fodralet, etc.

  Men... brusreduseringen..

  Första intrycket: "Är brusreduceringen avstängt från början?". Det är ingen skillnad mot när hörlurarna var avstängda. Testar att starta om hörlurarna, ingen skillnad. Testar att installera appen och ändra där, ingen skillnad. Jag tänker att det säkert blir bättre när jag är ute och går i trafiken, de tar nog bort bakgrundsbruset som finns där, men ingen skillnad där heller.

  Jag märker inte av någon brusreducering alls när hörlurarna är på, det enda som sker är att man hör ett litet svagt brus i hörlurarna, något som är vanligt med vissa typer av brusreducering. Jag får alltså mer missljud i hörlurarna med brusreducering på än när det är av, stabilt. Värt dock att påpeka att hörlurarna isolerar rätt bra från början, utan brusreducering!

  Tänker även betona hur otroligt jobbigt det är att höger hörlur rätt ofta tappar kontakten. Om ni någon gång har testat ett par hörlurar som glappar i kontakten så vet ni exakt hur störande det är när ljudet hoppar fram och tillbaka mellan att fungera i båda hörlurarna, till att bara fungera i en. Nu kan man betala 2000 kr för att få ett par som glappar redan från början.

  Idén är jättehäftig, ljudet är bra och passformen är utmärkt. Men jag tänker inte betala över 2000 kr för att få en brusreducering som lägger till missljud och ett inbyggt glapp i hörlurarna redan från början. Avvakta en eller ett par generationer, förhoppningsvis har alla problem lösts då.

  (Har en bekant som har köpt ett par i annan färg där brusreduceringen enligt denne skall fungera bra! Jag skall testa dessa framöver för att se om det kan vara vissa par som har problem, då det jag och Arginj har upplevt stark motsäger vad de första "expert"-recensionerna har sagt om brusreduceringen.)
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  28 dagar sedan
  Bra ljudvolym. Dålig anslutning mellan härlurarna ibland dör den ena någon secund och sedan kommer tillbaka. Batteritiden efter 2 års användande är 1 tim. Funkar bra för att lyssna på musik, film och annat är det delay. Tror man kan få bra mycket mer för pengarna än denna prouct.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Första paret fungerade inte alls då vänsterluren var DOA. Andra paret fick jag kämpa ett par timmar med att lyckas uppdatera firmwaren på med den tämligen usla app som hör till Sonys hörlurar. Men sen!

  Vilket ljud, kristallklar diskant utan minsta antydan till vasshet och en rapp och punchig bas. Ljudbilden överlag är åt det "varmare" hållet. Ska jag nämna något negativt kanske det skulle vara en viss avsaknad av "bredd" eller dynamik i vissa passager men totalt sett är jag ändå mycket positivt överraskad av ljudbilden man lyckats klämma in i dessa småttingar. Har provlyssnat ett par olika true wireless innan jag köpte dessa halvt på impuls främst pga bra pris...de låter i mitt tycke märkbart bättre än såväl Jabras olika lurar som Bose Soundsport Free som var en liten besvikelse. Jag får oftast kämpa ordentligt för att särskilja ljudkvalitén från mina trådbundna overear-lurar Audio Technica - mkt bra!

  Lurarna är knappt märkbara när de väl sitter i öronen och sitter det gör de ordentligt så snart man provat sig fram till rätt öronkuddar. Kan lätt ha de på mig speltiden ut (3h) innan viss trötthet i örongången smyger sig på. De är inte världens snyggaste fashion statement att ha i öronen men sitter bra, är tämligen små och ändå hyfsat anonyma.

  Har haft minimalt med avbrott och störningar, uppkopplingen är i mitt tycke bra och du kan dessutom välja i appen att prioritera uppkoppling före ljudkvalité i miljöer där många andra enheter delar på frekvensbandet och tekniken kan tänkas strula. Bra funktion.

  Noise Cancelling-funktionen funkar helt okej men är inget jag prioriterar. Appen är som sagt i grunden kass men innehåller tämligen många inställningsmöjligheter, bland annat EQ - tyvärr har jag inte hittat någon funktion där man kan gå ifrån förinställningarna och anpassa ljudbilden själv men lurarna låter finfint direkt ur boxen och då jag har EQ i telefonens inställningar istället för att behöva använda appen så funkar det lika bra.

  Lurarna ska klara måttligt med väta men är inte för dig som tänkt träna ofta och regelbundet i dem. Till det mesta annat fungerar de ypperligt enligt min mening.

  3h uppspelning i sträck och ytterligare 6h i laddboxen stämmer väl med min erfarenhet. Inte bäst i klassen men räcker gott, går snabbt att ladda upp dem om man behöver mer kräm.

  Märker av en viss fördröjning om jag kikar på videoklipp med dessa men tycker det är klart godkänt med tanke på att de är helt trådlösa. Finns dock troligen andra lurar som är bättre om man prioriterar detta.

  Prioriterar du prisvärda lurar med riktigt bra ljud är kommer du inte ångra dig. Vill du ha något vatten- och träningssäkert och måste ha lång batteritid i ett sträck hade jag kikat vidare.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fick med dessa till min XZ2 Compact och är supernöjd! Funktionen att anpassa noice-cancelling nivåerna (från fullständigt till att släppa igenom allt ljud) beroende på om man är stilla, går, springer eller åker i ett fordon fungerar jättebra. Men lyssnar man samtidigt på musik så hör man förstås ändå väldigt lite av omgivningen (beroende av vald ljudnivå).
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu haft dessa i ett par veckor med två olika telefoner och det har gett olika upplevelser.

  Med min nya S9 plus fungerar dessa utmärkt och allt verkar bero på hur bra bluetooth det finns på telefonen. Min tidigare Honor 8 kopplade upp sig med SBC vilket bara ger ok ljud och det var stora fördröjningar när jag såg på video, i princip obrukbart för videotittande. S9 använder ACC (enligt Sonys app) vilket ger riktigt bra ljud och knappt märkbar fördröjning vilket gör att jag kan se på video igen. De kopplar upp sig till telefonen otroligt snabbt när jag tar ut dem ur fodralet.

  NC fungerar helt OK. Det är sämre än mina tidigare Audio Technica ATH-ANC40BT men tar bort basfrekvenser effektivt och den passiva ljudisoleringen är bra och tillsammans är jag nöjd med tystnaden de ger under pendlingen. Att slippa sladden i nacken är en större frihet än vad jag hade trott. Det finns ett lågt vitt brus när NC är på men det är inte så farligt, jag tycker att det är acceptabelt.

  De tappar väldigt sällan signal mellan snäckorna, men i stökiga miljöer kan de hända ibland. De är ganska stora och sticker ut lite som på Frankensteins monster, men de är ok. De sitter väldigt bra i örat på mig och jag är aldrig riktigt orolig för att de ska trilla ut.

  Att prata i telefon är bra i lugna miljöer, men micken sitter lite långt från munnen för att det ska funka bra utomhus. Ljudet kommer endast i vänster öra vilket är lite synd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Ljudkvalitén
  + Brusreducering
  +Sitter bra i öronen

  -Batteritiden (Ca. 3h)
  -Känns som att behållaren hade kunnat göras aningen mindre

  Väldigt bra ljudkvalité med fin dynamik och lagom djup bas för storleken. Brusreduceringen fungerar som den ska. Kör du musik på låg volym med brusreducering på kommer lurarna stänga ute allt bakgrundsljud och buller. På flygplan eller andra miljöer med väldigt hög bullernivå kan man dock höra ett dovt brummande som går igenom vid låga ljudnivåer eller när man kör "basfattiga" låtar.
  Har använt dem i ca. 30 h och under den tiden har kontakten mellan lurarna tappats 3-4 gånger. Tar ungefär 1 sek sen så har du ljud i båda lurarna igen.

  Lurarna har används till en iPhone SE och en Huawei P10.
  Tydligen finns det/ har funnits kompatibilitetsproblem mellan WF-1000x och Samsungs galaxy lurar som bland annat medfört att snäckorna tappar kontakt med varandra ofta och att brusreduceringen inte funkar. Kan med andra ord vara värt o kolla så att Sony fixat dessa problem innan man köper till Samsung telefon.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra ljud, ambient sound och brusreduceringen fungerar över förväntan efter senaste uppdateringen. Ljudet är stabilt i båda lurarna.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  6 mån sedan
  Dessa riktiga trådlösa hörlurar är värda en omväg, trots en brusreducering som inte tillkännagavs vid mötet (tas bort 3db large max) men som fortfarande tillåter att lyssna på hans musik utan problem i transport tack vare en bra passiv minskning, kommer du inte hitta bättre till det här priset. Ljudkvaliteten är verkligen imponerande trots de något föråldrade Bluetooth-codecs (aac och sbc). Restitutionen är en av de bästa jag har kunnat testa på ett hörlurar i headsetet (passar in i hörselgången), särskilt tack vare DSEEHX-algoritmen från Sony som gör det möjligt att återställa ett minimum av höga och låga frekvenser, är produkten också full av bas för att glädja musiker som är på resande fot. Batterinivå, det är begränsat och beror mycket på användningen, om det är för nästan permanent användning under en lång period kommer 2h15 batteri med hörlurar (3 laddningar med fallet) inte att räcka men för en person att använda för resor med kollektivtrafik kommer det att gå perfekt. Lådan levereras med 6 typer av öronspetsar (3 gummi och 3 med formminne) som nödvändigtvis kommer att anpassa sig till din öronstorlek. Kort sagt, om hans hörlurar måste köpas är det mycket mer för kvaliteten än för praktisk (praktisk = airpods / pro).
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Det bästa kvalitetsljudet jag kunde ha på hörlurar "sant trådlöst", snabbt förstört av ergonomi verkligen inte topp, öppen låda med två händer, och hörlurar lagrade och laddade av en mekanism som lätt kasseras stängd låda i ficka. Dessutom är knapparna svåra att använda och visar riktigt fula lysdioder. Slutligen kräver autonomin laddning varje dag, cirka 1:30 på hörlurarna vid medelstora volymer och bara en halv last i rutan som är större än de flesta hörlurar stil.
  Även om jag använder dem ofta, rekommenderar jag inte WF-1000X, och råder dig att vända dig till andra hörlurar-stil (jag skulle glömma, om det är det du letar efter, aktiv brusavbrytning fungerar inte riktigt och gör mest störande ljud när du lyssnar.)
 • Dålig
  2 år sedan
  Detta var inte bra. Större avstängning är mycket dålig och ljudkvaliteten är normal. Har lite billigt som från Kina och de har även bättre ljud och bullret från utsidan är ungefär lika isolerat även om det inte finns någon brusavstängningsfunktion. Dessutom behövs en app för att få volymen uppåt. Helt hopplöst. Inte värt så mycket pengar.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fantastiska öronknoppar, bra ljud, lång laddningstid och mycket bra brusreducering.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud, bra passform (för mig) och imponerande med aktiv ljudavstängning i sådana små proppar. Avstängning är inte lika bra som vid större klockor, men är hjälpen. Batterilivslängden på tre timmar är låg om du spenderar hela dagen, men om du brukar höra när du går eller går till jobbet, fungerar det bra.

  OBS: Sondarna blinkar ett hemskt blått ljus var 5: e sekund ca. Dessutom blinkar de när du får konversationer, startar / stoppar musik etc. Jag kan inte förstå varför detta är nödvändigt och få dig att se ut som ett dammigt julgran. Jag returnerade dem huvudsakligen på grund av detta. De flesta försöker gå med "handsfree" och det är viktigt med en diskret design på sådana pluggar. Blå lampor är inte diskreta.