Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony FDR-AX700

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Videokameror (71)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En mycket bra kamera med nära proffskamerans alla inställningar. Inte så konstigt, då den även finns som HXR-NX80 och PXW-Z90.

  Efter många år med en FDR-AX100, så fokuserar jag på vad som har ändrats. Bilden har såklart bättre dynamik (HDR & S-LOG), men bara det gör inte att prisskillnaden motiveras.

  AX100 gör livet så mycket enklare att filma, trodde att den lilla joysticken skulle förbättra allt hoppade i menyer. Men AX700 har en massa menyer och bara 6 knappar för snabbval, vilket gör det både rörigare och tar längre tid att ändra en inställning. En fördel med AX700 är att man kan ändra menyerna utan att vika ut skärmen, då även menyerna syns i den mindre skärmen.

  Sen har batteritiden försvunnit för att ersättas av en procentsats.
  100% på ett FV100 är inte samma sak som på ett FV50 batteri i tid räknat. Mycket enklare och tydligare på AX100 med driftstid, så man vet hur länge batteriet håller. Sen har USB-sladden försvunnit, så laddning kan ej göras den vägen.

  AX100 känns nu mycket smidig och nätt, speciellt när AX700 står bredvid (vikten är i stort samma), AX700 har fått en "ryggsäck" på höger sida som sticker ut.
  Kameran är på 20MP på AX100 och 14MP på AX700. Knappen för val av film/bild-tagning har försvunnit och man får istället offra en av de 6 snabbvalen.

  Det som gör AX700 en fröjd att arbeta med är den snabbare fokuseringen och att den följer objektet perfekt. Även HDR funktionen gör att det blir mer liv i bilden.

  Kort sagt, vill du filma utan en massa letande i menyer så skulle jag satsa på AX100 annars AX700. AX100 är fortfarande en mycket bra kamera och ett bra alternativ, om man inte måste ha HDR. En till sak som försvunnit på AX700, är autoläget i 4k (men är kvar i 1080 läget). Kameran väljer typ av motiv och inställningar oftast rätt, det gör att AX100 sköter sig själv i 4k läget, medans AX700 vill veta om det är landskap, porträtt, natt eller liknande.

  Att klockan bara kan visa AM/PM får man tydligen leva med och jag saknar GPS för tidsinställning.

  Det finns en massa andra funktioner som tillkommit på AX700, men det är Sony bra på att skriva om.