Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus Lyra Mini (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (90)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  2 mån sedan
  Köp inte! Dyr, komplicerad och omöjlig att uppgradera. Deras app är värsta skämtet(hittar ingen Lyra enhet). Kundservice kan endast nås via email, och då får du anstänga dig. Man kan få den att fungera via webinterfacet, lyckas du rör aldrig mer något ting. Lever upp till alla mardrömmar om en teknikpryl!
 • Dålig
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  3 st totalt varav bara en fungerar. Visst gör den jobbet någorlunda, men jag köpte 3 st för att sätta runt huset men med bara en fungerande så vet jag inte vad jag ska säga.

  Appen är så kass som den bara kan bli, fick starta om processen 4 gånger innan "basen" var redo. De andra två vill varken ansluta eller så kommer man igenom proceduren och ser den på nätverkskartan, men startar man om appen så är den borta? Lyser blått gör den, men inte blir det någon anslutning.

  Blir att lämna tillbaka skiten, 2000 kr för en fungerande Lyra och en skitkass app, nej tack!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bor i 2 våning betong-rad-hus.
  Har en på övervåning och en bottenvåning (sålde den 3e).
  Har bra täckning nästan överallt.
  Men det kan bero på att jag inte satt dem i "mitten" av varje våning. Jobbar man lite med placeringen så får man bättre mottagning.
  Men som sämst mottagning så har jag 3/5 staplar så det kan man väl inte klaga på.
  Hade en vanlig Asus router innan och den var ganska dålig täckning på.
  Är väldigt nöjd.

  + Bra att man kan stänga av belysningen!
  + Grymt mycket bättre täckning än en vanlig router!
  + Ganska enkel att installera
  + Har använt Asus förut så allt är familjärt
  + Ganska små och vita. Lätta att gömma undan

  - Ganska dyr (alla Mesh är dyra)
  - Gillar inte Android-appen (IOS är bättre)
  (men detta är ju egentligen inte den fysiska produktens fel, så jag drar inte av något)

  Update:
  Fungerar fortfarande sömnlöst.
  Har inte haft några problem.
  Så fortfarande rekommenderar jag den.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Knappt acceptabel. Första inställning går lätt som en plätt - men behöver du ändra något efter detta, bered dig på strul. Tog tre dagars frustrerat pillande med långa väntetider innan allt funkar som det ska.

  Nyckel till framgång verkar vara att se till att de båda andra Lyrorna har minst ”dubbelgrön” förbindelse till master-enheten. Dvs inte sprida ut dom för mycket.

  Nu vågar jag inte röra något, för flera gånger har hela setupen rasat när jag ändrat en inställning (ex byta SSID, aktivera gästnätverk). En gång så illa att jag fick hårdvarureseta allt och börja om från noll.

  Svårt att begripa att Asus Lyra vinner tester över Google Wifi - kan inte tänka mig att Google är lika hopplösa att jobba med.

  Men - trots allt - nu när allt är är uppsatt funkar det fint och har varit stabilt i 10 dagar. Ta i trä. Har också satt trådad backhaul till enheten i källaren, vilket ”bara funkade” direkt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Den bästa routern jag stött på. Testade flera olika (dessutom ganska dyra) innan jag gav mig på denna. Nu kommer jag jag aldrig byta. Dels ger den täckning i rum som tidigare var helt wifi-döda (tjocka, gamla väggar), dels gillar jag designen. Tycker det är så trist att behöva ha en ful router med långa pinnar mitt i vardagsrummet. Aldrig mer!

  Denna var dessutom otroligt lätt och intuitiv att installera. Gick på nolltid. Blev först irriterad på ljuset som lyser runtom varje enhet, men det gick att stänga av. :)
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  EDIT:

  Efter en lite längre bekantskap med dessa så måste jag tyvärr sänka betyget. Det som inte framkom direkt var:

  - Vissa enheter tappar anslutningen ofta eller ibland till systemet. Därav kända prylar som Google Home och Chromecast Audio. Plötsligt så ser dessa enheter inte längre wifi nätverket och det enda som hjälper är en omstart av dessa eller routern. Min tv-box toppar anslutningen en gång var 5:e minut, helt oanvändbart, får koppla denna till något annat.

  - Enheter fortsätter också att bli anslutna till helt fel Lyra med dålig hastighet, ibland så dålig att enheten blir oanvändbar såsom kameror etc. Det mest patetiska exemplet är en kamera som står bredvid en Lyra. Den ansluter istället till Lyran i anda änden av huset med pissdålig signal som resultat.

  - Systemet har också utan förklaring tappat anslutningen till Internet några gånger varpå den enda lösningen är att dra ur och sätta i wan kabeln igen. Också noterat ett stort antal mindre viktiga buggar i gränssnittet med mera.

  Jag skickades en beta firmware som försök att lösa dessa problem. Firmwaren var krånglig som f-n att applicera, var tvungen att låna en windows dator. Den visade sig sen inte ens fungera på så sätt att enheterna startar upp. Jag fick återgå till den gamla versionen och överväger nu att skicka tillbaka dessa. Fantastiskt hur ofärdig produkt man kan skicka ut genom dörren hos Asus.

  Ursprunglig review:

  Dåligt med reviews så jag slår till.

  Summeringen är att det är en lösning med god funktion när den väl är uppe och rullar, särskilt med ethernet backhaul. Det finns dock en del gnissel i maskineriet. För och nackdelar nedan.

  +

  Bra fart. Ger nästan 500mbps på en meter. Inom rummet och rummen bredvid överlag sällan under 200mbps. Tycker det är riktigt bra.

  När den väl rullar är det stabilt och klanderfritt. Möjligen kan roaming vara lite bättre men absolut inte dåligt.

  Gott om funktioner och mycket av det finlir som Asus är kända för i sina routrar. Skulle tro denna är en av de mest funktionsrika lösningarna av mesh varianterna på marknaden.

  -

  Var allt annat än smärtfritt att sätta upp. Omstarter, krångel och annat som provade på tålamodet.

  Ändra en inställning och du måste ofta starta om alla noder manuellt. När allt är inställt glömmer du dock snabbt detta.

  Vissa inställningar finns bara i appen, andra enbart i webb gränssnittet. Vissa på båda ställen. Rörigt, ogenomtänkt. Skärp er! Dock hört läget är liknande på andra märken.

  Har inte eget band för backhaul. Jag skulle dock inte använda det ändå då jag vill ha ethernet backhaul. Om du verkligen behöver wireless backhaul, välj storebror (ej mini), särskilt om du har några i familjen som vill använda systemet.

  Varje nod täcker inte upp lika stort utrymme som en traditionell router med yttre antenn. Detta är dock lite tanken då du istället ska ha nära nog till den närmaste noden för att köra 5ghz. På 2.4ghz är inte täckningen eller prestandan så särskilt imponerande. Duger för att nå ut sista biten till balkongen men inget jag vill använda till mer seriösa situationer. Men som sagt, det är ju tanken och jag tycker att lösningen är bra för en större bostad. Jag har 4 rok och behöver ta mig tusan 3 noder för optimalt resultat.

  Jag gav 2200 på en rea. Till det priset upplever jag ändå att jag är nöjd och att jag har fått det jag har betalat för.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Ger riktigt bra täckning! Har tidigare länge haft problem med att få till ett jämnt och bra WIFI över hela lägenheten. Extenders och placerat routern på diverse ställen har testats men inget har fungerat riktigt bra. Med detta 3 pack (hade t.o.m. räckt med 2 st, och även endast 1 gav bättre WIFI trots att den gamla routern var av helt ok kvalité och inte var så gammal) har jag nu perfekt täckning överallt. Så den gör det som den ska med råge! Äntligen mer eller mindre maxhastighet på mitt 250/100 bredband.

  För att installera och göra ändringar (dock inte alla ändringar, se nedan) använder man ASUS app (iPhone eller Android), och den är väldigt trevlig om än lite fattig på inställningar. Men det är väldigt enkelt att t.ex. skapa gästnätverk, se aktuell trafik och ställa in familjemedlemmar så man t.ex. kan styra internetåtkomsten för barnen.

  Men även om appen är väldigt trevlig och känns modern, så känns den inte helt 100. Dels p.g.a. att appen inte riktigt stämmer överens med inställningarna via en PC (dels utseendemässigt med framförallt vad man kan och inte kan göra). Skulle helst sett att dessa var mer synkade, nu är det lite som att man gör vissa inställningar via appen, och andra via webbläsaren. Ett annat problem är att man via appen ska kunna se vilka enheter som är anslutna (och till vilken router), detta verkar vara ganska buggigt då t.ex. våra iPhones ofta står som offline trots att de är anslutna.

  Totalt sett är jag dock väldigt nöjd! Stabiliten har hittills varit toppen, så på de viktigaste punkterna får den full pott! Förhoppningsvis kommer appen bli bättre framöver, för den har helt klart potential.