Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone X 256GB

 Lägg i lista  Jämför
Apple iPhone X har en 5.8-tums OLED-skärm som går från kant till kant på telefonen. Telefonen har stöd för trådlös laddning, använder nya generationens Apple A11-processor och kan spela in video i 4K/60fps. Skärmen har upplösningen 2 436 x 1 125 pixlar, stöd för HDR10/Dolby Vision samt ett kontrastförhållande på 1 000 000:1. Stäng
Apple iPhone X har en 5.8-tums OLED-skärm som går från kant till kant på telefonen. Telefonen har stöd för trådlös laddning, använder nya generationens Apple A11-processor och kan... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPhone X. 10 föregångare och 1 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.56)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag gick från en iPhone 7 Plus, 256gb. Tycker att iPhone X är den absolut snyggaste mobilen Apple släppt. Skärmen är riktigt skarp och till skillnad från många andra stör jag mig inte på, the notch, alltså den lilla delen högst upp på mobilen som inte är display.

  Positivt: Äntligen 4K med 60fps i video! Blir super skarpt och mjukt att titta på.

  Designen är super läcker! Något mindre än en iPhone Plus. Men displayen är större. Hade dock inte haft något emot en iPhone Plus i hel display.

  Faceid är bekvämt. Läser av ditt ansikte även om du har huva på dig eller i mörkare rum. Läser även av ditt ansikte om du använder glasögon fastän du ställt in mobilen med kontaktlinser. Mycket imponerad.

  Displayen är i upplösningen 2436x1125 pixlar med 458ppi i jämförelse med iPhone 7 Plus 1920x1080 (full hd) med 401ppi. Så skarpare display i iPhone X.

  Nackdel: Stör mig på att batteriprocenten försvinner från toppen. Enda sättet att se det är att swipa ner från höger hörn för att få upp kontrollcenter och därmed en överblick över exakt hur mycket batteri du har kvar.
  Batteritiden i sig är OK, 3,5-4,5h vid mycket användning, data, wifi, samtal och ca 7-8h vid "normal" användning. Hade önskat mer.

  Tidigare stängde du av mobilen genom att hålla in en knapp. Med iPhone X stänger du av den genom att hålla in knappen till höger samtidigt som du antingen klickar på volym upp eller ner. Tycker att det är lite udda val att ändra på det.

  För att stänga av appar tidigare räckte det med att enbart dubbelklicka på knappen och sedan swipea upp/bort appen. Nu måste du swipea från botten för att få upp alla aktiva appar för att sedan hålla inne tills ett minustecken kommer upp så att du kan stänga av apparna.

  Touch id har försvunnit och gjort att många av de appar jag använt med touch id, t.ex bank id, bankapp, nu kräver lösenord då du inte längre har en fysisk knapp/platta som läser av fingret. Smidigare nu? Nej det var faktiskt mer praktiskt tidigare.

  Skulle jag rekommendera att uppgradera från en iPhone 7 Plus? Nej inte riktigt. Enda orsaken skulle i så fall vara för att du vill ha en iPhone med en annorlunda design än tidigare som dessutom har lite bättre videomöjligheter. Kameran är ju annars i stort sett densamma med 12 megapixlar där vidvinkelkameran på 28mm når ner till 1,8 i bländare, samma som i iPhone 7 Plus, men där man i telefotokameran (56mm) nu gått ner från bländare 2,8 till 2,4.
  iPhone 8 Plus är i så fall ett billigare alternativ att överväga om du fortfarande vill ha 4K i 60fps men kunna ha touch id på mobilen.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Knappt godkänd...
  Låt mig börja med att applådera för att Apple vågat att försöka vara innovativa. Och där slutar mina applåder. För Apple är sent ute och skulle följt oled-trenden för några år sedan.
  Visst har de gjort det bra men inte så avsevärt mycket bättre än vad konkurenterna har för tillfället.
  Design mässigt är den helt klart godkänd. Som alltid så känns den premium. Vilket Apple alltid varit duktiga med.
  Face-id är en flopp. Tycker inte alls det är smidigt. Arbetar på kontor och det är fan svårt att få den att läsa ansiktet när den ligger på skrivbordet cirka halvmeter ifrån en.
  Mycket skönare med Touch-id då man kunde ha luren bredvid musmattan och komma åt det man behövde genom att bara snegla utan att halva kontoret märkte det. Ser ärligt ut som man tar selfies när man hela tiden tar upp mobilen bara för att svara på ett sms.
  Sen är det lite nya gester vilket är väl ok men inget jag känner som större skillnad med hemknappen. Ett annat sätt bara.
  Priset gör tyvärr att jag aldrig skulle lägga en krona på en iPhone X (fått min från jobbet).
  Försöker nu övertala min chef om att få en pixel 2 men är lite svårt då den inte säljs i Sverige än.
  Men han har sagt att det kan vi kanske lösa.
  Allt som allt känns iPhone x som en förhastad produkt. Premium men inte riktigt där som helhet.
  Skulle den legat på runt 7000 hade den säkert sålt som smör just pga Apple och premium känslan dom är så skickliga att skapa.
  Skulle bättre rekommendera iPhone 8/8 plus om det är just iOS man måste köra. Många av mina kollegor har faktiskt bytt ner sig till 8/8 plus. Resten är genuina Apple fans som vill ha det senaste från Apple. Själv har jag uppskattat Apple sedan mitten på 90-talet och kört iOS sedan första iPhone 2007. Men nu börjar andra mobil tillverkare locka mig tyvärr.
  Kommer dock för evigt vara Mac användare då det ingår mycket i mitt jobb så väl som privat.
  Förstå mig rätt iPhone x är inte dålig, mest att konkurenterna gör produkter som är minst lika bra för en billigare peng.
  Får mina telefoner från jobbet så är bara här för att upplysa vad som är värt att spendera 10+ tusen på.
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  överlag bra tfn. gick från en Iphone 6 (3,5 år) till denna lur.
  + bättre batteritid
  + skön att hålla i - gedigen kvalite
  + grymm kamera
  + funkar riktigt bra med Face-Id
  + bra & skarp skräm
  + design

  - måste svepa ner för att se batteriprocent
  - saknar stöd för touch-id -> många appar behöver identifieras med kod såsom BankId
  - saknar hörlurs uttag. behöver köpa till true wireless eller ständigt ha med den lilla adaptern
  - trådlös laddare följer ej med (kostar ytterligare uppemot 1000 SEK)
  - ännu inte många skal
  - högt pris - 13 tusen är för mycket för en lur
  - hal pga glas även på baksida -> risk för skador
 • Alla omdömen

 • Usel
  2 år sedan
  Helt okej telefon, inget märkvärdigt? Face ID är betydligt sämre än touch ID. Det tar längre tid, fungerar inte hälften av gångerna, funkar inte när det är mörkt osv...

  Så man får helt enkelt mata in lösenkoden för att komma åt telefonen.

  Köpte denna för ett par månader sedan, aldrig tappat i golvet eller liknande. Den ska ju uppfylla IP klass 67.

  Tvättade av telefonen lite snabbt i ljummet vatten. Telefonen blev helt LOCO, samtliga knappar slutade fungera, telefonen försökte ringa SOS, anropa siri osv osv.

  Knapparna började fungera efter ett dygn igen ungefär men då visar det sig att "true depth" kameran gått sönder. Så nu finns det ingen som helst möjlighet att använda Face id längre. Piss dålig kvalite för en telefon som ska uppfylla IP67 och kostar närmare 12 000kr?

  Mitt tips kolla på annat märke som står för att deras mobiler är vattentåliga
 • Usel
  2 år sedan
  Har haft min i10 i 10 månader... Har nu fått oljud i högtalaren vid samtal dvs inte högtalarna för musik etc. Ljudet skorrar och låter illa. Inte OK på em premiumlur för över 13.000:-. Måste nu skicka den på rep, och jaga fram en tfn att ha i reserv...

  Tyvärr, Apple, nu är gränsen nådd - dessa prylar är för extremt dyra och om de kvaliteten inte motsvarar priset så tänker jag inte längre bidra till era extrema övervinster längre...

  Nästa får bli en Android tex OnePlus 6T.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Stabil enhet, en mobil man kan lita på.

  körde android i många många år innan jag började med apple’s produkter, med android blev det bara segt och massa krångel.

  trots jag köpte dom som blev rankade ” årets mobil ” bla.

  Apple’s produkter är dyrare, men du betalar för stabilitet.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Klev från en större 7+ 32gb till denna
  lite mindre X 256 gb utan att en dag
  sakna 7+ och dess storlek/hemknapp mm.

  Med iOS 12 så flyter det på felfritt (för mig)
  och finner att skärmen/kameran gör ett klart
  godkänt jobb.

  - Face-ID, godkänt trots att man var lite osäker på det.
  - Utan Hemknapp, saknar den inte alls.
  - Scrolla mellan appar, smidigare kan de nog inte vara.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  För priset en totalt undermålig lur. Betalar man över 11 tusen för en telefon så borde klara allt en telefon för halva priset kan och en massa mer men nej den kan knappt ens mäta sig med en Oneplus 5T som kostar knappt hälften.

  Framförallt så är iOS så förbaskat fyrkantigt och drygt att använda.
  Face-id är funkar väl bra men fingeravtrycksläsare skulle varit dubbelt så bra eftersom man då inte måste stirra på sig själv varje gång man ska låsa upp den.

  Sen så är det ju vissa standarder som Apple inte verkar klara av att hantera.
  * Bluetooth med aptX
  * USB-C
  * MicroSD
  Varför Apple? Varför?

  Jag är väldigt besviken på den här luren!
 • Bra
  2 år sedan
  Fin telefon men aningen dyr kan man ju tycka.
  Praktisk i sin enkelhet som många av apples grejer.
  Trollar dock inte med knäna som många verkar vilja påstå och kan upplevas aningen seg ibland.

  Ger ett bra helhetsintryck.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Den bästa.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Underbar telefon. Skärmen är grym och bra batteri tid. Face id funkar överförväntan. Trodde jag skulle sakna hemknappen och Touch ID men man kommer in i det jäkligt snabbt.
  Minuset är priset.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gick från iPhone 6S 64GB. Valde mellan iPhone X och iPhone 8 och är glad att jag valde iPhone X. Det är på hela taget en fantastisk telefon och jag är supernöjd.

  + Fantastisk skärm i bra storlek
  + Perfekt storlek på telefonen, inte för stor och inte för liten
  + Face ID fungerar riktigt bra. Tycker personligen det fungerar bättre än fingeravtryck.
  + Snabb
  + Kameran
  + Batteritiden
  + Intuitivt med de nya gesterna som ersätter "hem"-knappen

  - Priset!
  - Ingen 3.5mm hörlursutgång, likt övriga nya Apple-telefoner
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Otrolig telefon! Har haft min i en vecka nu, här kommer min plus/minus-lista:

  +Byggkvaliteten - telefonen är rena slagskeppet
  +Batteritiden är riktigt riktigt bra, jag skulle säga jämförbar med min jobbtelefon (8+)
  +Kameran - fasen vad portrait mode är kul!
  +Mjukvaran - iOS 11 börjar bli riktigt bra

  +/- Face ID - för det mesta funkar det grymt bra, men det är långsammare än Touch ID. Och ibland strular det lite.

  -Vissa saker med svepgesterna har en viss inkärningskurva, har fått googla några saker som inte är helt solklara
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lätt min bästa telefon. Det var länge sedan jag var så nöjd med batteritiden. Skärmen är fantastiskt! Den enda tråkiga är att den är rätt dyr.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från en Huawei Mate 9 Pro där det jag gillade mest var batteritiden men jag tröttnade på att hemknappen ibland låste sig i ett oanvändbart läge och notifikationerna inte funkade felfritt. Därför kände jag för att testa Iphone igen.

  Kan börja med att säga att Iphone X egentligen inte är värd pengarna men det är samtidigt den telefonen jag har varit mest nöjd med.

  Det bra:
  Face ID (Funkar bra för mig men verkar skilja sig från person till person.)
  Gester istället för en hemknapp. (Gesterna sätter sig snabbt och är rätt lätt att lära sig.)
  Vattentäthet
  Trådlösladdning
  Batteritiden (Batteritiden är väldigt bra måste jag säga, har mycket dötid på jobbet där jag kollar videos/reddit och mobilen ligger nästan alltid runt 40-50% när jag kommer hem)

  Det dåliga:
  Avsaknaden av 3.5 jack (Men detta stör mig inte så mycket.)
  Vissa småsaker som kontrollcentret sitter dumt placerat och är lite svåråtkomligt.

  Allt som allt så är mobilen riktig skön för folk som inte vill ha allt för stor mobil. Har man pengarna över så är det en bra mobil men annars finns andra mobiler som är typ lika bra för några tusenlappar billigare.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa iPhone hittills. Helnöjd!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  FaceID är inte godkänt av BankID, så man måste därmed slå kod varje gång man ska logga in på banken eller göra en betalaning, istället för att använda TouchID som finns på Apples andra mobiler. Kameran är bra men inte så bra som man förväntar sig av en mobil i denna prisklass...
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa iPhonen hittills helt klart!
  Skärmen är väldigt bra, klart bäst på marknaden om man ska tro testerna. Men den har också vissa nackdelar mot en traditionell LCD. Typ som sämre betraktningsvinkel och färgåtergivning. Fördelarna överväger dock nackdelarna.

  Gick från en iPhone 7 Plus och jag vet inte om jag kan påstå att den nya kameran är just något bättre.. tiden får utvisa.

  Batteritiden är OK. Knappast bättre än tidigare plusmodeller

  Designen är top notch! Klart överlägset den snyggaste telefonen på marknaden!

  Priset är galet.. men vad gör man?

  8/10.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skillnaden var mindre än jag trodde och så långt väldigt mycket buggar i nya iOS.

  Måste säga att kameran är den största besvikelsen, trodde den skulle vara väldigt mycket bättre än den tyvärr är.

  Utöver det väldigt nöjd, skärmen är klart bättre.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kortfattat: en bra telefon med en alltför hög prislapp. Skillnaden mot min gamla 6s är förvånansvärt liten. AR och ansiktsigenkänning är mer av gimmickar och påverkar inte mitt dagliga användande.

  Lite surt att bli av med 3,5mm-pluggen men det var jag medveten om.

  Lite tankar:

  + fantastisk skärm.
  + riktigt snabb. Laggar aldrig någonsin.
  + formfaktorn är underbar. Plusversionens skärmstorlek i den vanliga modellens skal. Helrätt i handen.
  + nya kontrollrörelser överlag mycket bra (se ett undantag nedan). Att öppna telefonen och byta program är enklare än förr.
  + kameran levererar riktigt bra bilder även när en klåpare som jag använder den.

  - ansiktsigenkänning fungerar inte med BankID ännu. Och funktionen kan vara seg ibland (verkar bero på vad som finns bakom mig). Frustrerande.
  - det går inte lika fort att öppna telefonen om den till exempel ligger på bordet. Där det förr räckte med en snabb knapptryckning krävs nu ofta flera moment.
  - inbuktningen längst upp är ganska störig i en del program (till exempel Pocket).
  - svepa för få ner ovandelen av skärmen fungerar sämre än gamla dubbelklicket. Att behöva klicka på på-knappen för att ladda ner appar är direkt märkligt.
  - batteriet på sin höjd sådär. Klarar en hel dag men inte mycket mer. Och då varken spelar jag eller kör några tyngre grejer på den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Formen är helt underbar. Kommer från en +modell och iPhone X känns så mycket mer premium och framförallt så är den mycket skönare att hålla i. Att skärmen går helt utan i kanterna är också helt fantastiskt.

  Skärmen är wow. OLED is the shit helt enkelt.

  Snabbheten på enheten är grym. Allt flyter på tycker jag.

  Paniken över utebliven hemknapp försvann ganska snabbt. Det gick ganska snabbt att vänja sig med att "swipa upp" istället för att trycka på en knapp.

  Högtalarna tycker jag är super. Riktigt bra ljud.
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa iPhonen, klart värd sitt högre värde!
  Kul att läsa samsung användarnas avundsjuka som måste sätta 1 i betyg för de sitter i 24 månaders abonnemang med sina leksakslurar från br :)
  Ljusstyrkan i iPhone X är betydligt högre än One och S8 trots Samsung skryter med 1000+ nits! Läs mer på tons hardwares där iPhone X blev king or Oled!
  Grym lur utan tvekan, skulle aldrig byta mot en sunkig Android lur
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Apples bästa iPhone någonsin!

  Redan när jag startade telefonen infann sig en känsla av ”wow”. Skärmen är så vansinnigt skarp, detaljrik och ljusskarp. Den lilla flärpen upptil stör inte det minsta. Redan efter en dags användning så har jag vant mig. Samma sak med att knappen i nederkant som försvunnit, jag saknar den knappt. Visst trycker jag som att den hade varit kvar ibland, men det ör vanesak. Allt som oftast kommer jag ihåg att svepa.

  Face ID funkar bra, det är i vissa dumma vinklar den kan krångla, men det är när jag inte har ansiktet framför telefonen ordentligt, typ om den ligger på en bänk. Annars reagerar den snabbt.

  Telefonen är storleksmässigt något större än iPhone 7, men mindre än Plus-varianten. Absolut gränsfall enligt mig, men kompenseras av den grymma skärmen.

  Det enda som går att gnälla på hittills är det vansinnigt höga priset, men ny teknik kostar. Samsungs flaggskepp är inte direkt billiga heller...

  De senaste åren när jag köpt senaste iPhone så har ingen riktig wow-känsla infunnit sig. Designen har ju mer eller mindre varit identiskt med fjolårets modell. Det här är något helt annat. Vill du ha en riktigt snabb och grym telefon så är väntan över. Satan vilken lur det här är ????????
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Första iPhone med korrekt täckning här. Snygg telefon, bättre än Samsung S8.
  Men kameran var bra på iPhone 8 Plus.
  Jag blir mer och mer besviken över Huawei Mate 20 Pro, det är pinsamt.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Otroligt bra telefon!
  Får alla andra iPhone för att se mycket gammal ut ..

  Men det finns några fel, det är jag inte så nöjd med .. detta jag räknar med att vara fast ASAP men betala så mycket för en telefon som du måste vänta på att fastställas, är något SKIPTAR.

  Men allt som allt, bra telefon!

  Besökt pris? INGENTING ÄR VÄRD 12690kr!