Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple TV 4K 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple TV (5th Generation). 4 föregångare och inga efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mediaspelare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Läs gärna detta innan ni ger ett dåligt betyg!
  Apple TV 3th gen (läs längre ner för 4th gen och Apple TV 4K)
  Det är synd att dagens konsumenter fortfarande inte förstår att man betalar för mjukvaran. Apple har generellt sett ganska dyra produkter, men som Steve Jobs en gång sa, citat "We can't ship junk". Dessvärre har Apple i dagsläget inte släppt något nytt revolutionerande, men denna märker man att Steve var med och utvecklade.

  Vad får man från en Apple TV?

  Det beror helt på vad du är ute efter och hur mycket erfarenhet du har av mjukvara. Om du endast köper Apple TV som en enskild mediaspelare kan du göra enkla saker som de flesta SmartTV har idag. Exempel: Netflix, TV4 Play och hyra film från iTunes Store. (49kr/film, veckans förvalda erbjudande 7kr/film) Att köpa film kostar allt från 100-180kr.
  Skall du använda din Apple TV för ovanstående kan du egentligen lika gärna köpa en SmartTV, men ändå inte. Apple har förmågan att uppdatera mjukvaran i deras produkter för ett långsiktigt inköp för deras konsumenter, till skillnad från tillverkarna av Smart TV. Söker du ovanstående kommer denna produkten passa dig perfekt och risken att den hänger sig eller liknande är mycket låg. Tack Apple för att ni vet att mjukvara är viktigare än hårdvara.

  Nu tänkte jag skriva lite om andra möjligheter med en Apple TV och anledningen till att jag använder den. AirPlay.

  Jag vill börja med att rekommendera ett program till datoranvändare (både PC/MAC). Programmet heter AirParrot och finns att köpa på: http://www.airsquirrels.com/
  Vad programmet gör är att trådlöst streama bilden från en dator till Apple TV. (tänk på att ni behöver ett trådlöst nätverk hemma, men vem har inte det?)
  Har du en film på datorn som du vill se på din TV är detta en perfekt lösning.
  Nackdelen här är att du behöver ett trådlöst tangentbord/mus om du har en stationär dator, detta för att slippa gå upp från soffan och byta film eller liknande.

  För detta kan jag dock rekommendera Touchpad:
  -iOS - https://itunes.apple.com/se/app/touchpad/id297623931?mt=8
  -Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thingsstuff.touchpad&hl=sv (ej testat)
  Touchpad ger dig möjlighet att använda din Smartphone/surfplatta som tangentbord/mus, även detta via nätverket.

  Vill även rekommendera ytterligare två program.
  För alla som har en iPhone/iPad och en dator (samt Apple TV): http://www.inmethod.com/index.html
  Detta program låter dig lägga till mappar med filmer från en dator i din telefon/surfplatta som sedan kan användas av AirPlay till din Apple TV. Älskar denna appen och använder den dagligen. (perfekt för att byta mellan olika filmer eller serier via din telefon som är lokaliserade i din dator). Har stöd för .MKV samt undertexter. Appen har även stöd att streama film till din iPhone/iPad via 3G/WIFI om du har datorn påslagen hemma, (rekommenderat att du har fiber anslutning). Därmed kan du sitta i din kompis soffa och streama filmer från din dator hemma till din iPhone/iPad och köra AirPlay till din kompis Apple TV.

  Det andra programmet heter Plex. https://plex.tv/
  Detta är Androids version av AirVideo, men finns även till iOS. Fördelen är att det även fungerar med en NAS samt Google Chromecast (om man ej har Apple TV).

  Slutsats:
  Apple TV är en fantastisk produkt och dagens konsumenter förstår inte vilken värld som öppnas upp av mjukvaran i maskiner. Vad jag vill ha sagt är att titta mindre på Teknisk Specifikation och mer på mjukvaran som stöds av produkten. Sen håller Apple alltid extremt hög nivå på utformning i design och kvalitet på sina produkter. Priset är extremt lågt på denna enhet och jag hade lätt kunnat betala tre gånger mer. Apples pris på datorer, telefoner och surfplattor är i övrigt - "Du får vad du betalar för."

  Edit:
  1. Vill även tillägga att det ej är en produkt för er som älskar jailbreak och XBMC, look elsewhere.
  2. Beamer är ett annat bra program för er Mac-användare, istället för AirParrot: http://beamer-app.com/

  Apple TV 4th gen

  Apple ändrade riktning med generation 4 till att placera appar direkt på enheten vilket resulterar i att man inte längre är beroende av en iOS/OSX enhet. Personligen tyckte jag bytet från 3e generationen till 4e var en värd uppgradering. Enheten är betydligt snabbare och apparna fungerar hur bra som helst. Jag använder till och med min TV mer nu än innan.

  +Snabb
  +Bra fjärrkontroll (touch)
  +Slippa inlogg till diverse appar
  +Snygga skärmsläckare
  +AC standard
  +Logisk om man är van vid iOS
  +Apple Musik inbyggt
  +Appstore (IPTV appar finns)
  +Lägg till volym-kontroll för annan ljudanläggning

  -Hängt sig någon gång så den var tvungen att kopplas till dator för återställning (krävdes att köpa en USB-C kabel
  -Siri på Svenska fungerar sådär, prata svengelska så förstår hon.
  -Airplay multiroom för musik borde fungera från iOS enhet och inte bara Mac/iTunes (kräver även Airport Express till varje rum)
  -Att skriva är en röra jämfört med tidigare versionen och tex PS4. Tangentbordslayouten ser exakt ut såhär: (Mellanslag) ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ (Backspace). Att hoppa mellan bokstäverna för att skriva tar väldigt lång tid. Så mitt tips är att använda Remote appen i mobilen.

  Vad jag gör med ATV 4:

  Med extern hårddisk kopplad till routern samt Infuse appen installerad på denna Apple TV gjorde produkten köpvärd. Jag behöver varken NAS eller en Plex server stående. Perfekt helt enkelt! Önskar dock att Infuse lät mig söka i appen samt att Apple TV hade Siri fungerande på engelska tills den var bättre på svenska. HDMI-CEC underlättar för mig som endast använder Apple TV, kan slänga min vanliga TV kontroll i soporna :-)
  Man kan även koppla Apple TV kontrollen till annan IR mottagare, tex externt ljud för att kontrollera volymen, önskar dock här att man även kunde sätta på och stänga av förstärkaren.
  Med inbyggd Loudness Equalizer underlättar det även på kvällar och nätter när man bor i lägenhet. För att söka använder jag min iPhone och appen "Remote" fungerar utmärkt.

  Antar Apple väntar med 4K stöd tills vi ser fler folk som faktiskt har en TV med 4K, HDMI 2.0 / USB-C och tills det finns mer content, helt rätt val i min mening. Hade den haft 4K stöd redan nu hade kunder gnällt på att filmerna man köper via iTunes inte är 4K samt att det tar för lång tid att buffra, förstår helt varför Apple valt bort 4K i dagsläget. Sen vet jag inte om 4K är "Retina" för dem flesta, om man inte sitter 1.5 meter från en 80 tums TV. Personligen ser jag inte pixlarna i Full-HD från 3 meter på 50 tums TV, kanske behöver starkare glasögon.

  http://isthisretina.com - Är en bra guide för att se om du själv ens kommer se någon skillnad på 4K och Full-HD. Tänk på att i butikerna där 4K TV säljs står man oftast väldigt nära TVn för att ens se skillnaden. För mig personligen finns det bara två stycken TV apparater som är tänkbara uppgraderingar just nu och det är SUHD från Samsung och OLED av LG, anledningen är dock inte 4K utan svärta och bildkvalité i övrigt. Därmed räcker 1080p gott och väl. Att jämföra 4K och Full-HD på TV är lite som att visa denna video till någon och fråga vad dem hör: https://www.youtube.com/watch?v=H-iCZElJ8m0

  Frågan är helt enkelt, hur bra ser du från normalt avstånd?

  Om någon undrar varför man har högre upplösning än "Retina" på mobiltelefoner beror detta vanligtvis på VR, där glaset i VR-brillorna zoomar in på skärmen, Full-HD på en 5.5 tums mobil räcker alltså inte för optimal VR. Dessutom använder vissa personer mobilerna närmare än 20 centimeter från ansiktet.

  Apple TV 4K

  Då var det dags för ytterligare en uppdatering till 4K versionen. Något sen pga av självklara själ som följer nedan.

  Vi kan väl börja med skillnaden på 4e generationen och 4K versionen prestandamässigt. 4K modellen är något rappare när man byter/öppnar appar. På fjärrkontrollen har Apple satt en liten ram runt menyknappen så man lättare hittar den i ett mörkt rum, vilket är en fördel då jag som antagligen många andra råkat ut för att hålla fjärren upp-och-ner.
  Utöver detta är det ingen större skillnad i ren "prestanda" eller märkbara skillnader.

  Varför ska man då köpa 4K modellen?

  Efter lång forskning handlar det om två huvudorsaker, 4K och HDR. Detta är också anledningen till att jag dröjt med en recension. För att motivera ett köp av 4K modellen behöver du nämligen en TV som klarar 4K och HDR format. Jag bytte från en 7 år gammal plasma till LG's OLED55B7V. Apple TV 4K ställer därav en del krav på din övriga utrustning. Jag skulle rekommendera att du har följande:

  -Toppmodell av TV: Tex Samsung QLED, LG/Sony/Panasonic/Bang&Olufsen OLED (har du inte detta är det bättre att vänta med Apple TV 4K tills du bytt TV)
  -TVn måste ha HDMI 2.0 eller högre (plus kabel)
  -TVn måste ha HDR format: HDR10 och/eller Dolby Vision (helst båda)
  -TVn måste ha 4K
  -Kräver bättre Internet, skulle säga att du "måste" ha fiber

  Har du ovanstående kit, så har du antagligen en relativt ny TV och kan därmed motivera ett köp av Apple TV 4K. Om inte, vänta tills du bytt TV. Notera att "måste" i ovanstående krav är för att kunna nyttja 4K HDR, följer du inte kraven kan du lika gärna köra 4th gen.

  Övrigt:
  + Extremt bra bild om du följer kraven ovan
  + Filmer du redan köpt via iTunes Store uppgraderas till 4K, utan extra kostnad. (Om dom finns)

  - Relativt litet utbud av 4K material,
  - Man får invänta "re-masters" av många filmer i iTunes Store
  - Alla appar stödjer inte 4K HDR ännu, förhoppningsvis är detta bara en tidsfråga.
  - Mjukvaran är lite "sådär" ibland, tycker dock det är app-utvecklarnas fel då vissa appar hänger sig ibland. Netflix och SVTPlay fungerar bra, medan TeliaPlay och HBO har vissa problem.
  -Ej VPN stöd.

  (UPDATE December 2017: Apple har släppt tvOS 11.2 som löste problemet med "matcha content", finns en inställning under Inställningar - Video och ljud)

  (Nackdelarna är något som blir bättre och bättre hela tiden, då Apple snarare väntar på filmbolagen/utvecklare att uppdatera sitt material/appar)

  Ser man skillnad på 4K och HDR?
  HDR, ja.
  4K njae. Bilden ser klart skarpare ut på nära håll, men det beror helt enkelt på hur nära du sitter TVn samt hur stor TV du har, följ guiden ovan. (Ligger under 4th gen recensionen)
  Om du ser på en nyproducerad 4K HDR film och sedan går tillbaka till 1080p SDR kommer du se skillnaden direkt.

  (UPDATE September 2018: Apple har lagt in stöd för Dolby Atmos, observera att din förstärkare/ljudsystem måste ha stöd för detta samt HDMI 2.0. Tänk också på att det finns relativt lite content av Dolby Atmos och Dolby Vision fortfarande, framförallt är det nyare filmer i iTunes (dock inte alla) och viss Netflix producerat innehåll. Vill även tillägga att Apple under våren lade till stöd för Airplay 2. Detta innebär att om du har en förstärkare eller smart-högtalare med Airplay 2 stöd, kan du skicka ljud från Apple TV till högtalaren över nätverket. (ej bluetooth). Observera också att du kan skicka ljud från tex Apple Homepod, iOS-enhet eller Mac till Apple TV. Detta fungerar klockrent med Homepod, men jag har hört att ljudöverföringen har haft fördröjningsproblem med tex Sonos produkter. (kan vara ett nätverksproblem eller mjukvaruppdatering som krävs från Sonos sida.) För mer information om Airplay 2 och Homepod läs min recension här: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=4356903)

  (TIPS februari 2019: Det finns en del IPTV appar du kan köra vanlig linjär-TV med, antingen "fuling varianten" eller via någon leverantör.)

  UPDATE 25 september 2019. tvOS 13 släppt:
  -Stöd för PS4 och Xbox One kontrollers (Bör fungera med bl.a SteamLink appen)
  -Apple TV har fått stöd för Control Center, likt iOS. Här kan du se datum/tid, användare (går byta mellan inlagda), samt snabbkontroll för musik, Airplay, sök och "Vila".
  -Ny hemskärm som visar markerad app innehåll i bakgrunden
  -Ny Bild-i-bild funktion
  -Nya skärmsläckare inspelade ihop med BBC (under vattnet)
  -Apple har även lanserat två nya tjänster under våren, utan satt startdatum: Apple Arcade och AppleTV+. Två tjänster där du prenumererar på spel samt Apples egna innehåll, likt Netflix.
  -Apple Musik appen får stöd för synkroniserad textning, så det blir lättare att sjunga med till musiken :-)

  Update oktober 2019: Stöd för Spotify

  //T
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har inte haft den jättelänge än men som "prelatur" va inne på. Att ATVn automatiskt inte ändrar från HDR -> SDR när man ser SDR är ett stort minus.
  Färgerna är inte korrekta och bilden blir klart sämre om det inte är HDR material man tittar på.

  Bara det gör att jag inte vet om jag ska ha kvar den än, det är liksom inte smidigt att hela tiden gå in och ändra i inställningar manuellt eftersom jag växlar väldigt mycket mellan Sport, serier och nu 4K filmer via iTunes då.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte också 32 kommer inte fylla hälften av det så ser inte någon anledning att köpa 64.

  Det är inte mkt som streamas i 4k än (enbart netflix och itunes). Tyvärr tycker jag allt som inte är 4k ser sämre ät än på den gamla, spec youtube. Ser hårt komprimerat ut. Svt play ser också bättre ut med förra generationen (än).

  Väljer man 4:2:2 i HDR blir det fula färgövergångar (trots det bör bli bättre) syns tydligt i ikonerna på hemskärmen, 4:2:0 blir bättre, och i HDR läge blir hela hemskärmen otroligt dov, (finns långa trådar om dessa problem i forum så har inte med mitt exemplar eller min tv att göra)

  I dagsläget blir det ”bäst” allroundbild med 4k sdr (4:4:4)

  Känns inte helt redo än, hade större förväntningar.

  Vp9 stöd får de se till att fixa pinsamt att inte ens kunna erbjuda youtube i 4k
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  26 dagar sedan
  Gör det som man förväntar sig den skall klara av. Kör iptv och plex. Ej testat 4K.

  Minus för fjärrkontrollen som tar ett tag att förstå hur den funkar, samt att den är liten och hal som ej ål (var tvungen att köpa ett extra skydd i gummi till kontrollen).
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Som med allt annat som Apple producerar, så kommer den här till sin fulla rätt, desto fler Apple-enheter man har i sitt stall. Men även på egen hand är den en snabb, snygg och smidig mediespelare. Alla appar man kan önska sig finns, och de är välskrivna, precis som till iOS. Svårsmält att det fortfarande inte finns stöd för YouTube 4k, men det verkar vara något man får finna sig i. Det har krävts några omstarter, på grund av hack och lagg, men om det beror på ATV:n eller på (företrädesvis) HBO-appen, låter vi vara osagt. Sammantaget nöjd och belåten med köpet.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Fungerar otroligt bra till allt jag behöver.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Enkel och bra.
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Lite för högt pris, touch-fjärr som när nyhetens behag lagt sig hade mått bra av större storlek och fler knappar. Som tur är har den stöd för HDMI CEC så man kan lägga undan glasspinnen.
 • Ganska dålig
  6 mån sedan
  Stöder ej 4K på Youtube!
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Grymt bra! Lite störig touchpad
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Bra bild och ljud
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Mycket nöjd med denna streamer. Har alla appar man behöver, funkar snabbt och smidigt. Följer numera bildfrekvens och färg från streaming innehållet och har stöd för atmos. Kan nästan inte bli bättre. Saknar endast bitstream överföring av ljudet.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Gör allt jag vill
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bland det bästa Apple gjort! Har allt jag behöver. Många appar. Alla streaming appar. Nu med Dolby Atmos, Dolby vision och HDR. Enda jag inte gillar är fjärren som är för liten och lätt att trycka fel.

  Kan till och med köra com hems hela utbud med deras app utan min box med bättre bildkvalité som bonus. Visst en del kritiker menar att den är låst till apples system. Men finns omvägar till det med.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Eftersom Apple har fixat så att den automatiskt sätter rätt format på utmatning är det dags att höja betyget.
  Blir inte fullpot främst p.g.a. den konstiga CEC implementeringen.
  Det fungerar att sätta på CEC och styra TV från ATV och vice versa men rätt ofta när man använder någon annan källa en ATV så hoppar den helt omotiverat över till ATV.

  Gammal text:
  För närvarande är den inte mycket att ha om man har en HDR TV.
  Ställer man in den att skicka ut HDR så blir allt HDR även SDR material.
  Detta gör att t.ex. en vit skjorta lyser som ett helljus.

  Så varje gång man skall se på något så får man:
  - Kolla vilket format det är (SDR, HDR eller Dolby Vision)
  - Manuellt sätta utmatningen till rätt format
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Väldigt enkel att installera och använda. Har alla appar jag behöver. Fjärren laddas med usb och håller laddningen väldigt länge. Enda minuset jag hittat är att den hängt sig några gånger (väldigt sällan men ändå), bara att starta om när det händer.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sedan vi skaffade vår Apple tv har jag sagt upp tv abonnemanget. Enkel att använda och har allt vi behöver.
  Kan hyra/köpa filmer via itunes. Kollar Svt play, tv4, Netflix, HBO, Viaplay, Dplay, CMORE så inget mer att önska.

  Kontrollen är något liten och svårstyrd men kan också styras med hjälp av vanliga kontrollen till vår TV.

  Rekommenderas starkt
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Grym. Gillar kontrollen och allt annat. Grym bild från plex och ingen osync i ljud
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket snabbare än min ATV4. Bilden håller hög klass efter att ha ändrat från autoinställngen som valde 4K 50 Hz HDR (hackade jättemycket på min Samsung TV) till 4K 60 Hz HDR som flyter mycket bättre. Nöjd med bilden men den största skillnaden är ändå ljudet. Både film och musik låter mycket bättre än med ATV4 i min anläggning. Stor skillnad.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Om det inte vore för att fjärrkontrollen är helt hopplös att styra med ibland, så är detta den perfekta mediaboxen att ställa under TVn!

  ...förutsatt att du uppskattar, eller åtminstone accepterar Apples ekosystem då såklart ;)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte denna för Dolby Vision (vilket min Nvidia Shield tyvärr saknar).
  Videomässigt är detta den bästa mediaspelaren i dagsläget.

  Fördelarna:
  + Perfekt med automatisk skiftning av upplösning, uppdateringsfrekvens och colorspace. 24Hz (23.976), 10-bit HDR och Dolby Vision fungerar perfekt i Netflix. Tyvärr klarar Shield/Android inte av detta.
  + Billig.
  + Extremt enkel setup ifall man är i Apple/iPhone träsket redan.
  + "Type on your phone" funktionen till iPhone.

  Nackdelarna:
  - Inget Kodi. (Dock ej Apples fel).
  - Osynkat bild/ljud. Kunde inte tänka mig att detta var ett problem 2018 på någon enhet. Men jodå, Apple kan. Finns många forumposten om detta men inga lösningar.
  Kör passthrough till min Pioneer receiver och vidare till min LG Oled.
  Det finns ingen möjlighet att ställa delay i tvos och heller inte i Plex eller Netflix.
  MRMC är enda appen som kan åtgärda delayen. Som i mitt fall är ungefär 130ms.
  Stor besvikelse och tyvärr verkar utsikterna för Apple att åtgärda detta inte se bra ut.
  - Lightning till fjärren. Liten nackdel, men för tusan använd usb-c Apple(!).
  - Ej stöd för standard ljudformat i passthrough. Även om PCM funkar så är det dåligt.

  Totalt sett är jag besviken på produkten eftersom jag inte kan använda Plex på den pga horribel felsynk.
  Visst jag kan ställa delay i min receiver, men den är universal. Så det är ingen lösning som fungerar att ställa om varje gång jag använder min atv.
  Netflix har lägst felsynk så det är enda jag kan använda denna box till. Resten får rulla vidare på Shielden.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra interface
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mer och mer kommer Dolby Atmos material på Netflix och helt plötsligt blev den mer användbar. Övervägde att byta till någon annan mediaspelare men nu behåller jag den.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar utmärkt även 4k filmerna
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt underbar! 10/10p! Används dagligen
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Ger exakt det den är till för och mycket mer otroligt bra. Jag använder mest MLB.tv, Netflix och Viaplay (Premier League) har varit nöjd sen dag 1.

  + Man kan hyra filmer från store brukar oftast ha ett hyr erbjudande varje vecka med en film för 9kr och många gånger även 4k/Dolby filmer med ett bra pris.

  Kommer från Chromecast ultra där jag inte var lika nöjd..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Från att ha gått från 2a gen Apple TV till denna så känns det som ett otroligt lyft. Bekvämt att kunna välja app och ex vis program på SVT play bara genom att prata med fjärrkontrollen. Bra att volymkontrollen även styr förstärkaren så att man slipper använda stärkarens kontroll. Att ladda en film eller spola till valfri punkt går på någon sekund. Gjorde ett spontanköp av denna då jag råkade vara inne på Elgiganten och det är först efteråt jag insett hur lyckat köpet blev. Men som sagt, jag jämför med 2a gen av denna produkt:)
 • Bra
  1 år sedan
  Väldigt bra men lite väl dyr, vet inte om 4k-funktionen är värde den extra kostnaden jämfört med andra apple tv
 • Perfekt
  1 år sedan
  Perfekt så som vi använder den. Snabb, lättanvänd...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppgraderade från ATV4 till denna. Som vanligt, Apple levererar som vanligt en premium produkt.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är inte helt nöjd med livesändningar på denna. Har mest haft problem med Viaplay sport, då att frameraten faller och intermittent försämring av upplösning, vilket kan ta flera minuter att bli bra igen. Detta var inte vad jag förväntade mig av Apple TV 4. Detta trots att jag får ut 100mbit i både nedladdning och uppladdning enligt BBK-appen. Jag hade ATV3 innan jag köpte denna, där var det aldrig några problem med livesändningar.

  Om det är ett problem med appen i sig låter jag vara osagt.

  Det positiva är att filmer, serier, spel och övrigt fungerar utmärkt, och fjärrkontrollen är riktigt bra, bäst i klassen.

  Men tills livesändningar fungerar felfritt, kommer jag bara ge 6 stjärnor.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Enkel mediaspelare som hela familjen kan använda.
  Blivit bättre efter uppdateringar.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra, snabb, men apparna kan förbättras.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nu fattas bara atmos ljud och Viaplay´s ultra hd sändingar. Ni kan glömma de gamla omdömena, stämmer inte alls idag.! Med rätt inställningar sköter spelaren allt per automatic inkl, HDR10/Dolby vision..!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fyller mina behov
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den pryl hemma som används mest. Kollar samtliga playtjänster, airplayar samt används som digitalbox med Telia Play+. Snabb och stabil med snyggt UI.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tredje Apple teven för våran del och den håller en hög standard.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar kanon, 4K med HDR ser fantastiskt ut.

  Hoppas mer stödjer 4K nu bara tex youtube cmore. Används dagligen och hela familjen är nöjd.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Plus:
  - Fint interface och bra bild
  - De 4K-filmer som finns (vilket är ganska få) kostar bara 49 kr att hyra
  - Tidigare omnämnda problem med HDR är nu lösta i och med TvOS 11.2
  - Dolby vision
  - Dolby Atmos ska komma framöver sägs det

  Minus
  - Det "enorma utbud i 4K HDR" som Apple hävdar finns på sin hemsida är ganska knapert än så länge
  - Saknar många funktioner så som att kunna göra egna listor med filmer och att filtrera sökresultat
  - Onödigt krångligt att hitta hela utbudet av 4K-filmer, enklast att söka med Siri
  - Filmutbudet går inte att browsa med Android. Det går alltså inte att välja film på annan plats än framför TVn för någon som inte har iPhone. Löjligt.
  - Går inte att aktivera familjedelning mellan AppleIDn om man inte har flera iDevice
  - Svårmanövrerad touch-kontroll
  - Än så länge verkar allt ljud vara komprimerat Dolby Digital-format, även på nyproducerade 4K-filmer
  - Apples "användaren ska veta så lite som möjligt"-filosofi är störande. T.ex. så syns inne vissa inställningar under vita omständigheter, kromatik (chroma subsampling) när man har Dolby Vision aktiverat. Ingen förklaring till varför ges, Iställningen syns bara inte.
  - Beta-uppdateringar är inte tillgängliga för vanliga användare
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kör med en 1080p SDR TV så jag kan inte kommentera 4K/HDR funktionaliteten, men jag är väldigt nöjd iaf.
  Använder endast Plex i stortsett. Ibland YouTube.

  + Funkar med AirPods, skönt att använda sent på natten om man inte vill störa andra
  + Går att styra med HDMI CEC/TV-fjärrkontroll. Funkar perfekt med min Sony TV med Bravia Sync
  + Omvänt, så går det att styra min TV, iaf volym och stänga av den, via Apple TV's fjärrkontroll

  - Medföljer ingen HDMI kabel. Väldigt snålt.
  - Kan ej sända ut 24p/23.976. Ska tydligen gå med tvOS 11.2 men jag har betan och det funkar inte för mig.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Förstör färger på material som inte är hdr, ex. Apples egna filmer, men Youtube etc. Kan absolut ej rekommenderas om man har en ny hdr kapabel tv.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En riktigt läcker mediaspelare och ytterligare en topp produkt, speciellt då om man har flera Apple enheter sedan tidigare (bärbar, Ipad och Iphone)
  Snabb och enkel att använda
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Äntligen 4k på favorit TV prylen!
  Snabb i menyer, snabb att starta appar som Netflix, SVT och HBO.
  Snyggt gränssnitt.
  Smart med upphöjd vit ring på meny knappen så man vet vad som är upp o ned på fjärrkontrollen i ett mörkt rum.
  Har aldrig hängt sig eller liknande.
  Mycket bra bild och ljud.
  Går snabbt och smidigt att söka på något i appar med rösten.
  Tips är att använda infuse appen om du har lokalt 4k material som du vill visa på TV:n.
  Har inte testat HDR än.
  Netflix har tappat textningen ibland till vissa serier men det är troligtvis någon bugg med just den appen och fixas säkert snart.
  Kan inget annat än att rekommendera denna underbara produkt som används i stort sätt varje dag!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Första Apple tv för min del. Klart nöjd. Startar snabbt och är enkel att använda. Fyller mina behov. På appsidan så skulle Spotify göra denna svarta låda klart mer mångsidig.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Trevlig maskin som gör det den skall (Valde 64GB modellen), dock ingen jätte stor skillnad från föregående modell. Den vassare processorn A10X och 4K/HDR är ett trevligt tillskott, Nu är det bara att hoppas att inte Dolby Atmos och stöd för VP9 (Youtubes 4K format) som skall komma med uppdatering senare inte dröjer allt för länge.

  Drar av 2 stjärnor för saknad av Dobly Atmos, VP9 support och Webläsare (Safari) i dagsläget.

  Ni som har problem med färgåtergivningen i HDR kan ett tips vara att se över färginställningarna på er TV vilket verkar ha en avgörande faktor som man kan läsa sig fram till på olika forum, kör själv inte med default inställningar på min oled tv och upplever inte några problem med HDR.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Gick från en 2-generations Apple TV och det känns som en helt annan värld. Fantastisk produkt, lite svår att använda för tekniskt begåvade människor.
 • Dålig
  1 år sedan
  Detta är den första produkten jag har återvänt till affären. Ska använda den för att strömma tv, men det var mycket besvärligt. Fjärrkontrollen är mycket oansvarig och appen hänger.