Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Razer Basilisk

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Razer Möss & pekdon (35)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 22 dagar sedan
  Rätt skön spelmus som känns välbyggd. Musen känns rätt liten och därför passar den bra för claw och fingertip grip. Om man har medelstora händer eller större och använder palm grip hade jag istället rekommenderat Mamba eller Deathadder. Byggkvalité känns dock inte suverän och den väger en hel del.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Uppdatering 2 år senare: Har även jag problem med vänster musknapp. 2 år höll den. Förvisso "tung" användning, men det är för snabbt.

  Använt ett par dagar nu, och det är en väldigt bra mus. Jag upptäckte först efter jag köpte den att den har ett inställningsbart scrollhjul, så det var trevligt. Du kan vrida på en grej på undersidan för att få scrollhjulet att klicka som vanliga scrollhjul, eller så kan du få det att bli "mjukt" som vissa Logitech-möss har. Det är dock inte så tungt att du kan "sprätta" på det och få det att rulla en längre stund. Trevlig funktion iaf.

  LED-lamporna är rätt standard nu för tiden. Satte mina på "cycling", så de byter färg lite långsamt. Ser trevligt ut, och stör inte.

  Den har en innovativ ny knapp som hette något speciellt jag redan glömt. En som sitter rakt framför tummen (se bilder), som dessutom kommer med en utbytbar spak som är olika längder. Den längsta spaken var lite för lång för mig, men mellanvarianten passade utmärkt.

  Har även många, programmerbara, knappar! Absolut bästa funktionen för mig då jag gillar att ha en massa kortkommandon där. Du har: Spaken, 2 sidoknappar och 2 knappar bakom scrollhjulet att programmera bäst du vill. Även mittenknappen om du så vill. För mig blir det 5 knappar iaf.

  Passformen är skön. Den är normalstor och inget monster som t.ex. Steelseries Rival 300, som jag hade innan (var för stor). Gillar den lilla gummiflärpen som tummen kan vila på.

  I spel presterar den utmärkt. Jag har svårt att känna skillnad på möss i spel, så kolla gärna någon mer professionell recension för just detta område.

  Ett problem *Jag* har med många moderna möss är att M1 och M2 trycks in för lätt, så vilar man handen så kommer t.ex. M2 tryckas in. Denna mus var bäst på detta bland alla Razer-, Logitech- och Corsair-möss jag testade, vilket var ett 10-tal i samma prisklass.

  Mjukvaran är lite bloaty och aningen bökig, men det stör inte för min del. Man är inne där så sällan ändå. Man var tvungen att registrera ett konto för att öht. nå inställningarna lol.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Jag förstår inte varför folk klagar så mycket om att ljuset blöder, det gör inte det och allt är väldigt bekvämt med den. Det enda problemet jag har haft är mjukvaran men det var enkelt att fixa.

  Uppdatering: har haft musen över två år nu och vänster musknapp kan inte användas. Fick skruva upp musen och fixa så att den blev brukbar. Men det känner ändå inte av de lättaste knapptryck vilket är väldigt tråkigt. Jag har varit väldigt nöjd med musen tills nu. Kommer förmodligen inte köpa fler Razerprodukter och jag skulle endast rekommendera dem till den som har budgeten att köpa nya tillbehör vartannat år.

  Uppdatering på upppdatering: Fick ta loss musknappen och löda dit en ny. Fungerar perfekt nu! Borde ändå inte hända en mus för 800 ska hålla i 5 år, minst.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bra och sköm mus,, inget att klaga på
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Riktigt bra mus. Skön i handen också. Bra knappar som sitter på rätt plats (för mig iaf).

  Men istället för den knappen som styr hastigheten när man håller den intryckt hade jag velat ha en vanlig knapp. Eller åtminstone så att man kan ändra vad den gör när man trycker. Eftersom jag saknar exakt en knapp till på sidan.

  Köper man denna mus så köp till ett tangentbord från Razer. De blir fina ihop när man har fixat inställningarna i programmet.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Jag har provat väldigt många möss ex G302, Rival 700, Pulsefire Surge och deathadder chroma. Den här musen är hittills den bästa jag använt. Har bara haft den i en vecka men den är superbra. Den är jätteskön i handen, bra klick i knapparna, man kan ändra på resistansen på scrollen, den väger inte för mycket och fungerar till nästa alla spel och Razer's programvara är också lätt att använda där man kan ändra inställningar på musen ex DPI och RGB belysningen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Nu har jag använt den här musen sedan i somras och måste säga att jag är väldigt nöjd. Den ersatte min gamla trotjänare Logitech G5 som jag införskaffade någon gång i mitten på 00-talet.

  Den ligger bra i handen, har en ok tyngd och glider lätt med god responstid. Jag gillar mjukvaran som är lätthanterlig och enkel att använda.

  Den har helt enkelt goda egenskaper. Det som drar ner betyget än aning är "kvalitetskänslan" som jag tyckte var högre hos min gamla G5:a.
 • Usel
  1 år sedan
  Musen i sig känns bra MEN mjukvaran MÅSTE vara igång hela tiden om dina settings ska vara aktiva.

  Alltså det sparas INTE i musen så Razers bloatware måste vara igång hela tiden.
  Testade inte ens musen i spel blev en retur direkt pga det.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Testade denna mus och en Razer deathadder på Inet och personligen tycker jag om denna mus mer. Den är ungefär lika skön att hålla i som deathaddern, men knapparna och scrollhjulet är såååå mycket skönare på denna musen. Ärligt talat känns det som om deathadderns knappar är någon dålig kopia. De är lätta att komma åt av misstag och de känns väldigt "svampiga". Jag tycker att denna mus är mycket bättre än deathaddern men jag skulle rekommendera att åka ner till t.ex Inet och prova vilken som känns bäst.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt musen ett par dagar och första intrycket består. Hög finish med superbra känsla.

  Inga lampor som bländar (går att justera ljusstyrkan). Kanon med lite lite motstånd i knapparna så man inte råkar trycka av misstag.

  Gummigreppet och formen på musen passar medelstora händer perfekt och ger superb kontrol. Enda som drar ner en stjärna är att man måste skapa ett konto för att använda inställningsprogammet.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  TLDR;
  + Greppytor
  + Musens textur
  + Vikten

  - Obehagliga knappar
  - Ljuset lyser upp mellan scrollhjulet MB1 & MB2
  - Inloggning krävs för användning av mjukvara
  - Storleken på musen (längden)

  Använt denna mus i omkr 4 dar, första intrycket var att musen är av mycket hög kvalité, gummi-ytor med ett grepp som jag aldrig stött på innan, mycket skön textur i plasten som dessutom verkar vara extra oljeresistent och en behaglig vikt.

  Här tar det positiva slut, redan efter några minuters användning så känner jag att MB1 MB2 har en rent ut obekväm känsla i sina klick men såg det som ett problem som skulle gå iväg med tiden då när vänjer mig vid musen, detta är inte fallet,
  knapptryckningarna är fortvarande otroligt obekväma.

  Ljuset omkring hjulet (inte den avsedda LED'n) lyser dig ögonen i rätt vinkel.

  Kom ifrån ett G502 som jag bestämt mig för att återgå till.