Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WH-H900N

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (115)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.68)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  I denna recension jämför jag dessa hörlurar (WH-H900N = h.ear on 2 Wireless NC) med Sony WH-1000XM2. Jag jämför med WH-1000XM2 eftersom de lurarna har varit---enligt mig och många andra---de bästa NC-hörlurarna som kostar mindre än 4000kr, och WH-H900N liknar dem väldigt mycket (de är nästan identiska!). Jag äger båda.

  Eftersom det inte finns särskilt många recensioner på dessa hörlurar på internet skriver jag en något mer detaljerad recension nedan, då jag anser att dessa hörlurar förtjänar det.

  Sammanfattning: WH-H900N står som en klar vinnare - trots en prisskillnad på över 1000kr! Med andra ord är dessa antagligen de bästa NC-lurarna som existerar på marknaden idag (januari 2018) under 4000kr. De har rekommenderat pris på 3500kr från Sony, och 2222kr är ett nästan löjligt pris för dem.

  Något mer detaljerat beskrivna fördelar och nackdelar jämfört med XM2 (som har rek. pris på 4000kr):
  + Bättre material i öronmuffarna som inte blir lika varmt.
  + När man rör sig så har dessa bättre brusreducering (NC); t.ex. om man springer, gymmar, eller liknande. "Stillasittande" brusreducering är bättre i vissa situationer, och sämre i andra. Överlag gillar jag NC hos dessa mer. XM2s brusreducering brusar mer. Det låter kanske paradoxalt, men brusreducering tar bort bakgrundsljud, och skapar ett väldigt lågt brusande ljud---det brusande ljudet är inte särskilt störande, men jag tycker det är värt att nämna att XM2 brusar mer.
  + Knapparna är mycket trevligare på dessa (runda mysiga knappar, istället för avlånga konstiga rektanglar).
  + Enklare och mer funktionell app (XM2 har massor av extrafunktionalitet som inte fungerar riktigt så bra som jag hade hoppats, t.ex. optimering för NC osv., som ibland lyckas försämra NC).
  + Bluetooth verkar vara mer stabilt med längre räckvidd. WH-H900N håller "kopplingen" i hela min lägenhet, medan XM2 får lite problem ~14-15m bort.
  + Något högre byggkvalité på bygeln. Den är bredare, och "knäpper" inte vid beröring som den ibland gör på XM2.
  + Sitter skönare och bättre. De ramlar inte av lika lätt.
  + Bättre mikrofonkvalité i telefonsamtal enligt min mamma. :-)
  + De har nästan identisk ljudkvalité med WH-1000XM2, men kostar bara ~2200kr!
  - Hardcase medföljer inte (går säkert att köpa på Amazon).
  - Flygplansadapter medföljer inte (går att köpa för ~40kr på Amazon).

  Förutom de listade fördelarna/nackdelarna och deras utseende är de helt identiska med XM2. Jag vill dock passa på att nämna att både H900N och 1000XM2 är ganska dåliga på att ta bort vindljud, och ibland verkar det till och med som att deras NC förstärker vindljud.

  En nackdel som finns med både 1000XM2 och H900N är att de har små LED-lampor som blinkar ganska kraftigt. Om man t.ex. har en person som sover bredvid kan det vara störande. Båda lurarna låter också aningen "digitalt", dvs ovasett kompression/kvalité på ljudfiler saknar de den varma analoga känslan.

  Kan också påpeka att jag är något av en audiofil, och har arbetat med ljudproduktion som en hobby i flera år. Dessa lurar är otroligt välkonstruerade, och jag är mycket nöjd. De låter inte lika bra som de bästa "trådade" (stängda) hörlurarna som finns att köpa för 3000kr; men inte långt ifrån, vilket är otroligt med tanke på priset. Även surroundljud/virtualization fungerar bra med TV och spel.

  OBS: Dessa har inbyggd mikrofon.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hur har jag kunnat leva utan dessa??

  Jag har under ett par år varit sugen på att köpa ett par bose qc, just för att jag tillhör kategorin människor som störs och stressas otroligt mycket av oljud i omgivningen.

  Vad som hindrade mig från att köpa ett par bose var dock faktumet att de kostar mer än en begagnad bil - inte direkt ett alternativ när man är fattig student att lägga en tredjedel av sin månadsinkomst på ett par hörlurar.

  När den här modellen från sony seglade upp som en lämplig kandidat, med bra omdömen och åtminstone "acceptabelt" pris, var frestelsen för stor att motstå. Fanns det ett litet ljus i tunneln för oss alla som har vett och respekt nog att ta sina pinsamma, högljudda och privata samtal avskiljt, istället för i kollektivtrafiken? Man kan bara hoppas..

  Jag fick chansen att ta reda på det under en resa från södra till norra sverige som innefattade både utomhusmiljö, cykel, tåg, buss och flyg.

  Ute: Jag upplevde att NC var mycket effektivt mot att ta bort trafikbuller! Man hör bilar i närheten och däckens friktionsljud mot asfalten, men ljudet är dämpat, platt och tyst. Ganska behaglight.

  Cykel: Jag delar uppfattningen om att NC-läget förstärker vindljudet. Det finns också en läge för att dämpa vindljud men det kan man inte komma åt utan att använda sonys app. Tyvärr hade jag inte installerat appen vid cykelturens tidpunkt så jag vet inte hur effektiv funktionen är. *** UPDATERING EFTER 8 MÅN BRUK ***: Vindreduceringen är riktigt bra! Det är mer eller mindre obligatoriskt att använda den så fort du är utomhus. Det gör enorm skillnad.

  Tåg: Min go-to plats är alltid att välja tyst avdelning, men tyvärr hade tågets AC pajat så det var olidligt varmt att sitta där. Med andra ord hade jag inget annat val än att slå mig ner bland de högbabblande barbarerna. Tursamt nog hade jag hörlurarna redo! Min första reaktion var WOW! Alla lågfrekventa ljud från tågvagnen blockerades helt. Det var som att sitta på en egen ljudisolerad ö. Nästan kusligt - och helt underbart tyst! En stund senare förstördes dock paradiset då det klev på två mycket pratsugna kvinnor och jag blev ofrivillig åhörare till deras fullständigt ointressanta och höga samtal. Jag funderade allvarligt på att gå tillbaks till bastun i vagnen med tyst avdelning. Där hade jag blivit svettig, men det hade iaf varit tyst. Worth it..? Ljudet från samtal och röster blockeras alltså inte speciellt bra (vilket tydligen gäller alla tillverkare och modeller, inte bara denna). Men jag slapp iaf 99% av ljudet från tåget.

  Flyg och buss: Samma upplevelse som på tåget. Riktigt bra! Jag läste nån användare som skrev att lurarna blockerade oljud från skrikande ungar på en flygresa, men det bör du ta med en grävskopa salt. Alla vi som anser att det borde vara 12-årsgräns på restauranger och flygplan vet att ljud från skrikande barn absolut inte tillhör de lägre frekvenserna av ljudspektrumet.

  Övriga reflektioner: Precis som andra användare så ser jag ingen direkt vits med ambient-läget. Kommer nog aldrig använda det. Jag har inte heller provat lurarna med mobilsamtal och den inbyggda mikrofonen. Om det är nånting jag undviker mer än folk som använder snapchatfilter i datingappar så är det faktiskt att prata i telefon.

  Musik: Hur är ljudet med musik då? Jag extraknäcker som DJ, samt har en del erfarenhet av ljudredigering i diverse program. Jag skulle inte kalla mig själv Hi-Fi expert eller total audiofilnörd, men jag är definitivt mycket kräsen när det kommer till ljudkvalitet. Jag har förmodligen ägt minst 20 olika hörlurar de senaste 5-10 åren. Sonys lurar levererar förvånansvärt bra. Ur kartongen når inte upp till mina Sennheiser HD25 studiolurar eller ett par AKG 518, men ljudet är definitivt acceptabelt, ganska bra faktiskt. Vad man DEFINITIVT bör göra är att använda sonys app, för där kan man ställa in equalizern för att fixa till ljudet enligt sin preferens. Med lite trixande kunde jag ställa in ljudet precis som jag själv vill ha det - fläskig, rapp, tung och ljup bas med lite extra knuff på en del av de högre frekvenserna. Efter jag ställde in equalizern som jag ville ha den så kunde jag konstatera att lurarna spöade både mina HD25 studiolurar och AKG 518 - iaf enligt min smak. Men det är som sagt ganska individuellt hur man vill ha ljudet. Om man som mig föredrar riktigt bra bas med mycket dimension, separation och ljup, så är det bara att gratulera för sonys kan verkligen leverera det.

  Negativt: En sak som var hyfsat irriterande var att hörlurarna stänger av sig efter 5 min ifall man inte anslutit dem till mobilens bluetooth eller kopplat i sladden i 3.5mm hörlursjacket. Det borde sony definitivt tänkt på - bose har tex en funktion som man kan ställa in auto-off till att aldrig inträffa. Jag hade också starkt föredragit fysiska knappar istället för svepande rörelser med fingrarna på kåpan.

  Summering: Kvaliteten känns bra, de är hyfsat tunga - vilket är ett positivt tecken när det kommer till elektronik då högkvalitativa och dyrare material presterar bättre och väger mer. Jag anser inte att det finns något skäl överhuvudtaget till att välja en dyrare modell än denna, av två anledningar:
  1. Jag är väldigt skeptisk till att de skulle kunna ha bättre ljud vid musik (har dock inte provat nån dyrare, men det är bara vad jag tror efter att ha ägt så många andra lurar).
  2. Brusreduceringen är kanonbra, och den pyttelilla minimala skillnad som eventuellt kan finnas hos en 3500 kr lur är helt enkelt inte värt pengarna, speciellt inte eftersom tal och röster inte blockeras speciellt bra hos någon tillverkare.

  Vi får bara hoppas att någon tillverkare lyckas blockera prat och tal också, jag skulle nog helt ärligt vara beredd att punga upp 50 000 kr för det. Jag ger 9 poäng av 10! För full pott hade jag gärna sett fysiska knappar, och at kunna ta bort auto-off funktionen.

  *** UPDATERING EFTER 8 MÅN BRUK ***: Mina första intryck har bara förstärkts. Jag har använt dem dagligen. Cyklat med dem i -25 grader regelbundet i över 30 min. Haft dem på gymmet. De har ALDRIG krånglat, stängt av sig, tappat ljudet, etc. Känns fortfarande som nya - definitivt värt ett köp. Batteritiden är också förvånande lång.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Håller med alla hyllningar men..

  Dessa lurar borde inte dyka upp som gaming headset, bluetooth kan inte köra mic och ljud samtidigt i bra kvalité, helt värdelösa som trådlösa gaming lurar, går att koppla headsetet med 3.5mm kabel men man kan inte ansluta mikrofonen via kabel.

  Det finns heller inga usb bluetooth adaptrar att köpa som stöder APTX HD eller LDAC för den delen. APTX finns att få tag i men de enda som har det har urusla gamla drivrutiner (CSR harmony). Får hoppas det kommer något bättre framöver.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Bästa hörlurar.
  Köpte på Black Friday 1090kr från Power.se ⭐⭐⭐⭐⭐🍀🤭
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Haft dessa länge nu och de fungerar myket bra. Relativt tåliga då de får åka fram och tillbaka från jobbet varje dag i ryggsäck, och de är fortfarande inte ens slitna efter ett år vad jag kan se! Bra ljud, bra noise cancelling.

  Det enda negativa är att de känns "tunga" och instängda när man har de på sig. Däremot får jag inte huvudvärk av de vad jag har mäkrt och det är jag känslig för på vissa andra hörlurar.

  För telefonsamtal, jobb (headset för möten) och lätt musiklyssning är de klockrena. För gaming fugnerar de väl inte riktigt, inte för att jag provat. Man kan väl inte använda mikrofonen när man kör sladd tyvärr, de blir då passiva lurar vilket väl är en till nackdel då.

  OBS att dessa lurar har ett specieltt läge för utomhus/vind! Har ej testat själv men såg att det klagades i någon recension på att de var dåliga i vind.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Ljudet i dessa lurar är okej.Brusreduceringen är däremot inte alls så bra som jag hade hoppats på. Lågfrekventa störningar reduceras en del, men folk som pratar i samma rum dämpas inte nämnvärt. Knapparna för av och på är så små att det nästan är löjligt. Lurarna är ganska bekväma, om än något onödigt klumpiga.

  Färgen på lurarna anges som svart, men är snarare ljusgrå. Till skillnad från betydligt dyrare 1000XM3 så medföljer ingen hård väska. Bara en tygpåse som inte skyddar mer än från repor. Ska man ha lurarna i väskan så får man vara försiktig.

  Det tog även ett tag innan jag förstod varför ljudet var så dåligt. När lurarna ansluts till min telefon (LG G7) så sätts connection type till "most stable". Det innebär att man prioriterar en bra anslutning före ljudkvalité och en sämre ljud codec används. För att fixa detta måste man manuellt gå in och ändra connection type till "best sound quality" och först då ansluts lurarna med Sonys LDAC codec som låter betydligt bättre. Sedan bör man gå in i Sonys app och stänga av DSEE HX som sägs förbättra ljudet, men som i praktiken gör det sämre.

  Jag har även testat ha lurarna kopplade både till min telefon och dator (Windows 10 Pro) samtidigt. Ibland fungerar det som det ska, men oftast fungerar det inte alls att ansluta till datorn förrän man först kopplar bort telefonen. Kanske datorns fel, vad vet jag, men här känns bluetooth som en hopplöst föråldrad teknik.

  Den största besvikelsen med dessa lurar är det statiska bakgrundsbruset som hörs hela tiden oavsett om brusreduceringen är av eller på. Förstår inte hur Sony har lyckats med detta. Mina gamla 400 kronors BT lurar från Sony brusar inte hälften så mycket.

  För 1200 kr som jag betalade så är det ett okej köp, men mycket mer än så tycker jag inte att de är värda.

  Uppdatering:

  Jag har lidit av ganska kraftig tinnitus i många år, men lyckligtvis har det blivit bättre med åren tills att jag idag knappt störs av det alls. Efter att ha börjat använda dessa hörlurar mer aktivt så har min tinnitus förvärrats så kraftigt att jag inte längre vågar använda brusreduceringen. Jag kan såklart inte garantera att det beror på hörlurarna, men jag spelar alltid på väldigt låg volym och har aldrig haft problem med andra hörlurar, varken stora lurar eller in-ear lurar trots daglig användning. Alla människor är såklart olika, men har du problem med tinnitus så bör du känna till riskerna och överväga ett par vanliga trådlösa lurar med bra isolering.

  Uppdatering 2020-07-08:

  Efter att ha uppdaterat till senaste firmware 4.5.2 så har ljudet blivit märkbart sämre. Mest märks det när musiken tar slut. Då hör man en massa konstiga störningar som inte fanns tidigare. Störningarna låter även när brusreduceringen är avstängd och låter som en brandbil långt lång borta (en frekvens som går upp och ner osv.). Känns lite tråkigt när en produkt blir sämre av att man uppdaterar mjukvaran och det finns vad jag vet inget sätt att nedgradera igen.

  Sedan blir jag smått galen av att det inte verkar fungera att ha lurarna kopplade till både dator och telefon samtidigt. Oklart hur mycket det beror på datorn, telefon eller hörlurar, men lite irriterande när man får ett inkommande samtal och lurarna vägrar att koppla om sig.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Sammanfattning : Snygga, smidiga, väldigt bra ljud och bra noise cancelling. Och hade dom inte förvärrat min tinnitus hade jag gett dom full pott. Men der känns som en ganska viktig del av betyget så det drar ner ganska mycket.

  Lite bakgrund : jag har haft tinnitus i princip hela mitt liv men aldrig riktigt lidigt av det. Det har tidigare bara hörts när det blivit tyst i rummet. Varken konserter eller hemmabio har förvärrat det. Men jag har lärt mig att vara noggrann med att det jag köper ska ge bra ljud utan att man ska behöva ösa på.

  Nu när det var dags att köpa nya hörlurar kollade jag upp marknaden och fastnade för dom här efter att ha läst runt bland olika recensioner.

  Beställde dom under Black Friday rean. Och dom är snygga. Och vilket ljud, så bra ljud. Och noise cancelling fungerade hur bra som helst förutom när det blåser. Jag var supernöjd!

  Jag använde dom primärt vid resa till och från jobbet vilket är max 1,5 timme per dag.
  Efter 7 dagar märkte jag att pipet i örat blivit märkbart värre så slutade använda dom direkt. Nu, 2 månader och 2 läkarbesök och 1 audionom senare, piper det fortfarande och inget att göra något åt sägs det. Att det inte skulle bero på dessa (och då framförallt deras noise cancelling som det känns som det är ett vakuum som bildas i öronen) är omöjligt då det verkligen inte fanns något annat som kunde orsakat det under den veckan.

  Men jag kan bara hoppas att det bara drabbade mig då jag redan hade tinnitus som av sin natur är väldigt individuellt. Men till skillnad från innan så påverkar det vardagen nu. Vilket är synd för jag gillade verkligen dessa lurar!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte för 1090:- på Netonnet. Dessa hörlurar är mycket prisvärda och ljudet helt suveränt. Har inte upplevt någon form av störning och brusreduceringen är bättre än jag förväntade mig, dock ej i närheten av Sony:s MX3. Bra byggkvalité och bekväma vid längre användning.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Tyvärr mkt dåliga i blåst vilket drar ner betyget ordentligt. Gäller både med brusreducering på och av. Powerknappen är också irriterande svår att hitta även efter en längre tids användning. I övrigt helt ok lurar med hyfsad app inkl equalizer.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Större än väntat, tyvärr. Låter ok utan att briljera. Föredömligt med knappar på vänster och touch på höger.

  + Bra stabil signal
  + NC funkar som förväntat, även om lurarna isolerar en del utan NC.
  + Bra placering av reglage (förutom on/off som är lite svår att hitta med fingret)
  + Ok ljud, men sämre än mina äldre Fidelio M1BT. Bättre efter inspelning?

  - Stora, och kan bli knökigt att få plats i en liten väska
  - Blir troligen ganska varma på sommaren.
  - Otroligt känsliga för vind, ej standardfilter i lurarna mot detta, utan hänvisad till app.

  Edit: Ang appen så går det alltså att ta bort vindbrus med framgång. Fast jag gissar att det som händer är att den stänger av mickarna, helt enkelt. Bra grej, men det borde funnits direkt på lurarna istället. Märkligt också att man måste prioritera bort ljudkvalitet för att använda vissa grejer i appen, fast det gör inte mig något egentligen.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket bra ljud. Brusreduceringen var sådär. För små öronkåpor för mig. Vindbruset var olidligt, tyvärr. Jag lämnade tillbaka. Valde sedan mellan xm3 och Boses bägge toppmodeller. Landade i xm3, som är modernare och märkbart bättre på dessa punkter, dock till ett väsentligt högre pris.
 • Dålig
  1 år sedan
  Sån besvikelse. Det är tur att man kunde göra retur!

  Ljudet var sämre än Urbanears Plattan 2 som jag tidigare använt. och som går på 1/4 av priset. Sony tvingar en att installera extra appar för att kontrollera ljudet och ha rätt inställningar. De KUNDE ha bättre ljud. Det märkte man med en av deras reality-nånting funktion. Men den funkar inte med Spotify utan endast med deras sponsrade appar som Deezer osv. Vidare var hörlurarna klumpiga och satt dåligt.
 • Dålig
  1 år sedan
  Verkar finnas ett fel i alla Sonys hörlurar när man använder dom i telefonsamtal med Skype for Business. Så fort mikrofonen plockar upp ett ljud klipper den ljudet i hörlurarna vilket gör det hackigt och i slutändan helt enkelt obrukbara för kontorsarbete vilket de var inköpta för.

  Problemet tycks vara relaterat till mjukvara då de fungerade bra i en vecka innan problemet uppstod hastigt och det går inte att återställa vare sig med reset eller uppdatering.

  Dessa åker tillbaka till återförsäljaren. Synd, för jag gillade dom.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Toppenbra brusreducering, skön passform, bra ljud och väldigt prisvärda. För mig faller dock betyget från en stark 4a till svag 2a då mikrofonen för samtal är alldeles för dålig. Mottagaren av samtalet hör mer av bakgrundsljudet än min röst...så det blir att behöva ta av lurarna varje gång man ska prata i telefon. Möjligt att mina lurar är defekta, inväntar svar från Sony support om vad man ska förvänta sig för kvalitet på just telefonsamtal.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt makalöst bra hörlurar helt enkelt! Till det här priset finns det enligt min mening inga hörlurar som ens kommer i närheten! Det borde vara olagligt att få så här högkvalitativt ljud i ett par Bluetooth hörlurar! Sony:s har verkligen lyckats med LDAC, makalös kvalitet och klarhet helt enkelt. Tveka inte! Köp!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fantastiska lurar med grymt bra ljud - Lyfter
  musik till nya höjder.
  Bra NC, stänger såklart inte ute allt ljud,
  men definitivt tillräckligt mycket för att ändå imponera - Dämpar trafikljud rejält, perfekt när man är ute och springer.

  *Skön komfort, sitter bra utan att trycka
  någonstans, även när man har glasögon.

  *Smidig touch på höger kåpa

  *Bra byggkvalité

  Det enda som jag upplever på den negativa sidan är att lurarna är lite stora, inte i passform, utan att dom ser lite klumpiga ut. Men det är väl mest en smaksak.

  En sak är säker, kommer alltid att köpa lurar med NC från och med nu!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Några ord om det som kunde vara bättre:
  -NC vid stillasittande där jag vill ha bort brum/surr/brus från fläktsystemet är superirriterande. När man startar lurarna så tar de bort bruset skitbra, men efter 10 sekunder så höjs bruset igen! Sen ändras det upp å ner lite då-och-då.
  -Touch funkar bra, ända till jag i soffan vill slänga upp högerarmen bakom huvudet...
  -I och urkoppling av 3.5mm stänger av lurarna. Ūberirritetande då Bluetooth till teven inte läppsykar så jag behöver använda sladd.
  -Powerknappen ligger flush med resten av höljet. Nej, den är inte lätt att hitta.
  -Appen är inte i synk med ambient-läget, men det är väl en minorgrej. Fast innan version fem borde väl nån på Sony sett det?
  -"Jättefräckt" med häftig ljudprocessor som kan härma olika miljöer. Är det bara jag som skulle uppskatta en EQ där man kan justera höger o vänster kanal separat?
  -Blinkar blå när den har anslutning. Varför kan man inte välja bort det?
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har nu använt dessa i ca ett halvår. Kom tidigare från ett par Marshall Major 2 vilket även kommer bli det jag jämför mot.

  Överlag är jag nöjd med hörlurarna men det är några mindre saker jag stör mig på vilket jag listar här nedan.
  För de som inte har några större bekymmer med detta så är det ett riktigt bra köp för det priset.

  Dock beställde jag en svart modell men fick enligt mig en grå (Webbhallen höll inte med mig) De ser alltså ut precis som första bilden här ovan vilket i min värld är grå :)

  Pros:
  + Mycket nöjd med ljudet!
  + Sitter bra i stående/sittandes ställning (mer om det senare)
  + Batteriet håller länge för mitt användningsområde
  + Mycket bra brusreducering

  Cons:
  - Läcker förhållandevis mycket ljud mot vad jag är van vid. Min bordsgranne på jobbet kan gissa vilken låt jag lyssnar på vid "normal" musikvolym

  - Vikten. Som jag skrev på Pros så sitter dessa väldigt skönt på huvudet, men om jag lägger mig ner har de en tendens att åka av huvudet. Har varit irriterande många gånger exempelvis på gymmet

  - En aning för stora för min smak. Drar jag över luvan på jackan vid regn så kan vad som helst hända, ex höja volymen till max eller bara starta och pausa musiken

  - Knapparna som trots allt finns är väldigt anonyma, och jag har svårt att känna när var de faktiskt sitter. Med handskar på är det nästan kört, får fortfarande ta av mig dem just för att starta dem...

  - Jag får ingen indikation på att batteriet börjar ta slut. Det kommer enbart en röst som tackar för sig när det redan är kört. Skulle vilja få typ 30 minuters förvarning iaf.

  - Mycket vindbrus. Kräver inte mycket vind för att bruset från vinden som viner förbi överrösta musiken. Att stänga av/på ambient sound gör ingen skillnad. Lite för mycket vindfång helt enkelt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  bra men sitter slappt efter ett tag och gör ont på mig som har gaseögon.

  annars helt ok
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ett par lurar att älska. Inte för att de låter bäst men för att de är en fantastisk kamrat att med sig vart man än går till ett oslagbart pris. Ett av mina bästa köp någonsin.

  +
  Priset.
  Brusreduceringen. Mycket bättre än i många dyrare lurar.
  UX. Touch-gränssnittet är smart och responsivt. Riktigt användbart att kunna kupa handen över ena luren för att höra vad någon säger till en.
  Batteritid. Håller länge. Smidigt att få höra laddnivå med ett tryck.
  Snygga!
  Bra ljud. Inte bäst men fullt tillfredsställande.

  -
  Har lite svårt med stark vind, även i vind-läge.
  De läcker mer än väntat.
  Kan bli lite varmt om öronen efter långvarigt användande.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiska lurar som presterar väldigt bra sett till priset. Jag köpte dessa för under 1500kr och ångrar inte en spänn, fina register hela vägen in i trumhinnan! Fungerar även utmärkt att använda som headset, detta än om bakgrundsljudet hos andra parten kunnat vara lägre. Jämförde lite med Bose motsvarighet QC35 för skojs skull, och den största skillnaden var att det var mer bas i QC35-lurarna. Jag tycker personligen att allt lät klarare i H900N-lurarna. Man kan givetvis personifiera lite i equalizern vill jag påtala. QC35 vann dock utan tvekan när det gällde brusreduceringen, men då vill jag också påminna om att det är nästan dubbla pengarna.

  +Snygga
  +Ergonomiska
  +Lång batteritid
  +Lättmanövrerad
  +Grymt ljud
  +Bra pris
  +3,5 jack

  -ON/OFF kan vara svårt att känna
 • Perfekt
  2 år sedan
  10/10, troligtvis top 1-3 på marknaden under 4k. Köpte dom för 1399:-
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Detta är mina första NC-lurar, och jag är nöjd med mitt val av lur.
  Har varit sugen på att köpa NC-lurar ett tag. Bose har aldrig varit ett alternativ då jag tycker de, likt apple, är grymt överprisade jämfört med vad man får, så jag är glad att Sony är verksamma i denna produktkategorin.

  Då jag har Sonymobil så var det ett naturligt val att köra med Sony hörlurar också, och med LDAC är ljudkvaliteten riktigt bra. Appen som finns till Android ger vissa inställningar, men jag kör med fabriksinställningarna då jag tycker det låter bäst.

  NC-delen är en liten ögonöppnare, det är jätteskönt att slippa vissa omljud, även om den inte tar bort allt omvärldsljud, så är det inga problem att dammsuga, matlaga med mixer osv utan att störa sig på sådana ljud, vilket är mycket uppskattat.

  Enda negativa sakerna, öronen blir jäkligt varma och det blir lätt svettigt under lurarna, samt att touch-controllen på ena luren är lite för känslig.

  Men, för 1599 som jag köpte mina för, så är de ett grymt fint fynd, och byggkvaliteten är ruggigt bra.

  Uppdatering:
  Vindbrusreduktionen har varit helt underbar vid promenader i höst, störs inte alls när det blåser halv storm.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  +Väldigt bra ljud
  +Ballt och funktionellt med touch-funktioner för att byta låt, pausa, höja volym etc.
  +Snygga
  +Lång batteritid
  +3.5-jack

  -Saknar utstickande "märke"/"pigg" på on/off knappen. Svår att hitta den knappen när lurarna sitter på huvudet.
  -Musiken ljuder ut till omgivningen. Jag sitter alltid i tv-soffan på kvällen och kickar musik på riktigt hög volym. Sedan jag köpte dessa lurarna så stör min sambo sig på att även hon måste sitta och lyssna på min house-musik samtidigt som hon kollar på tv. Jag förstår hennes frustration. Detta är mina första over ear-lurar och det är möjligt att det är likadant med alla sådana. Tidigare har jag haft in ear.
  -Priset. Jag köpte dom för 1500kr och det är på gränsen till för mycket tycker jag. På jobbet så har jag Sony WI-H700. Dessa har i princip lika bra ljud men de betalade jag bara 800kr för. Och de låter inte ut till omgivningen heller.

  Av WH-H900N och WI-H700 så föredrar jag den sistnämnda, men då ska ni ha i åtanke att jag kommit fram till att jag föredrar in ear-lurar. För den som vill ha over ear så är dessa säkert ett bra val!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Väldigt bra
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  1. Vs Bose QC35 - WH-900N win easy on ANC, audio quality, functions, app and only loose by a smidge on comfort...a bit less plush and pair with 1 device at a time only.
  2. Jaw clamp? NO WAY, reviewers are probably just weak (or sponsored by /\ )

  So my review:
  1. På med WH-H900N, justera bygel-längd lika på båda sidor och vinkla så öron inte rör vid, med mina elefanter rör nedre snibb vid (bäst för ljudbild och komfort för mig)
  2. Slå på LDAC (i BT settings)
  3. Skapa profil i adaptive sound (fanns iaf i min Galaxy S9+) för hörselkorrigering
  4. Slå på Atmos (for headphones)
  5. Aktivera ANC
  6. Starta upp någon form av HD-musik (Spotify HD playlist, FLAC .e.d)
  7. Luta dig tillbaka o tryck på PLAY
  8. Finjustera vinkel (mot panna bakhuvud) till den vinkel där det låter bäst. Detta gör ingen stor skillnad men helt klart låter det olika på pannan kontra "toppen av huvudet" så allt däreimellan förändrar ljudbilden. Undvik att tilta mot pannan. Ligg mellan "normalläge" rakt upp och mot "toppen av huvudet" för bäst ljud.
  9. Justera volymen. Som med i princip ALLA ljudprodukter låter de bäst upp till ca 70-80% av max volym. Sen tappar man lite upplösning, basen blir rumligare o.s.v.

  När allt är klart:
  MAGISKT bra ljud.
  MYCKET bättre än jag väntade mig för pengarna (även om jag testat mot många lurar innan i varuhus, dock i huvudsak ANC men även en del musik och det var då jag insåg hur KASS Bose är....förstår inte hur de kan sälja som de gör...jag hade inte get en spänn över 500 för deras lurar)

  Atmos lyfter fram rymden som man annars inte får så bra på closed back lurar och ljudkvaliteten (HiFi-nörderi-klassen) på dessa slår storebror MX2 enligt i princip alla tester vilker stämmer för de låter otroligt bra (sorry upprepar mig :D ).

  Huvudunktionen ANC är dock bättre på MX2 (skillnad, allt dämpas lite till) och ännu bättre på MX3 (större skillnad, här blir det nästan knäpptyst) framförallt på röster, MEN det är så sjukt högt "tryck" från ANC på MX3orna att jag fick ta av dem efter bara någon minut utan att ens ha satt på musik. Hade aldrig fixat det konstanta "kabintrycket" i längden. Dessa har MYCKET mindre tryck. Kabintrycket är dock där som på många andra lurar, men med musik på tänker man inte på det vilket man gör på MX3 (iaf jag).

  Så om man kan leva med en lite sämre ANC till fördel för ljudet är dessa ett bra val
  Prisdiff kontra:
  MX2 är försvarbar 2300 vs 1500 om man vill åt bättre ANC. Den är kanske inte 50% bättre men...jag var nära på att ta MX2orna det skall jag inte sticka under stolen med. Blev dock dessa pga ljudkvalitet och så gillar jag det breda head-bandet. Ser inte så töntigt smalt ut som på de flesta lurar :)
  MX3 pris 4000 vs 1500 (på black i seriösa butiker) är inte försvarbart. någonstans, inte ens för ANCn, för så mkt bättre är den inte och gillar man inte MX3 kabintrycket går de bort direkt som för mig.

  Har beställt ett par Senngheiser HD4.50 BTNC till tjejen som sägs ha bättre ANC (än H900N, men sämre än MX2) men sämre ljud än dessa, dock INGET kabintryck samt kan para två enheter. Skall bli kul att jämföra då de ligger i samma prisspann och det var även de jag stod och vägde mellan, men blev dessa då de fanns i champagne samt skall ha bättre ljud, mer funktioner, bättre app, bättre batteritid. Är dessutom redan van vid swipandet från mina Icon-X, men Sonys är en FRÖJD i jämförelse. Blir rätt var gång och MYCKET snabbare respons. Kommer INTE sakna hårda knappar :)

  MEn blir ändå bara en 8a så här långt efter någon timmes lyssnande (kan uppdateras) pga:
  - Ingen USB-C (galet)
  - ANC kunde vara bättre även om den är bra så saknas det sista på röster
  - Rymden i ljudbilden är inte särskilt suverän utan Atmos påslaget (men med Atmos är den underbar). Verkar vara samma problem på alla ANC lurar jag testat men ändå en svaghet.

  Att jag kunde köpa ett par Sennheiser + dessa och ändå betala 1000 mindre än 4000 som MX3orna kostar skvallrar en del om hur överprsiade MX3orna är.

  Gör en del långflygningar samt arbetar i bullrig miljö så de kommer användas flitigt och ersätta mina Icon-X som bara kommer bli gym-proppar. Blir för varmt med öronvärmare :)
 • Perfekt
  2 år sedan
  För 500 på stadsmission i mint condition skick måste detta vara ett av dom bästa köp jag gjort ...
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Själv tycker jag att jag har ganska bra ljud i stereon hemma och använde Koss spark plugg till mobilen.
  efter att jag blev lite intresserad av denna och att den skulle ta bort oönskat ljud.
  Provade den i butiken och tyckte att de var ok jludbild i denna. satte på mig mina pluggar igen.
  Då märkte jag en mycket stor skillnad. ( var som din mobil jämfört med din hemma stereo ) Så stor var det.

  1:a - De går inte att använda samtidigt som man laddar dem. inte för att man behöver ladda dem så ofta men de gånger som de har varit önskvärt blir man putt på.
  2:a - de går inte att koppla ihop med Playstation 4. Men det kanske bara är Playstationet som är boven. Annars har jag aldrig haft problem med ihopkopplingen.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  OK lurar, men inte top notch.
  Detta är mina första hörlurar med aktiv brusreducering, och det var framför allt den funktionen jag var ute efter då jag åker mycket tåg och flyg. Passformen är bra, men hörlurarna är kanske lite stora (jämfört med t ex Bose QuietComfort) vilket gör att man lätt tar i lurarna i rutan om man vilar huvudet på en fönsterplats. Inget större problem dock. Jag är ingen audiofil så jag kan inte säga om ljudet är mycket bättre eller sämre än andra lurar i den prisklassen, men jag är helt nöjd åtminstone. Nu i efterhand när jag haft dem i 9 månader så inser jag att jag inte kan leva utan aktiv brusreducering, men också att lurarna inte perfekta på detta. Sitter jag relativt tyst och har på aktiv brusreducering så hör jag ett högfrekvent pipande i lurarna. Så hade jag gjort om köpet så hade jag nog slängt på extra pengar och köpt ett par Bose QC istället.

  Smidigt med inbyggd mikrofon och gester för att ta samtal, skippa låt, och höja/sänka volym. Appen var dock bedrövligt seg.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använder man lurarna utan att koppla dem till något stängs de av automatiskt efter 5 minuter!

  Uppdaterat:

  Tips: Med sladden(pluggen) inkopplad stängs de inte av, har klippt av den medföljande sladden kort, isolerat tåtarna så att de inte får kontakt med varandra. Sätter jag i pluggen stängs de inte av.

  Ljudet är helt ok tycker jag.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Så har jag då äntligen inhandlat ett par lurar efter lång och noggrann efterforskning.
  Mina krav var att lurarna ska vara trådlösa med bra batteritid, over ear, stöd för NFC, funka med min iPhone, gärna kosta under 2000kr och såklart låta bra i "mina" öron (hur musik ska låta är ju en personlig smaksak)

  Valet föll då till slut på Sony WH-H900N och dom testades mot:
  Sennheiser HD 4.50 (Bra ljud och sitter bra på skallen)
  Bose SoundLink AE II (Dålig batteritid och ok ljud, sitter bra på skallen)
  Plantronics BackBeat Pro 2 SE (Förvånansvärt bra ljud men tycker inte att dom sitter bra på skallen)
  Sony MDR-XB950BT (från 2014 så det har ju hänt lite på fyra år teknikmässigt)

  Min personliga slutsats är att Sony WH-H900N har bäst ljudbild om man laddar ner appen och modifierar ljudet, går att få till det riktigt bra. Man byter låt, pausar, svarar i telefon etc. med fingerdrag på högra luren vilket är jäkligt smart (man lär sig fort) istället för att leta efter små knappar någonstans på lurarna.

  Jag kan inte klaga på något i detta nu så med tanke på priset och vad du får för det så blir det toppenbetyg och jag kan varmt rekommendera dessa lurar.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Väldigt rent ljud antar jag. Men väldigt basfattiga. De klarar inte av att reproducera den djupa basen så visa ljud försvinner helt ur låtar. Byggkvalitén är sådär, lite plastiga och ger ett billigt intryck. Brusreduceringen är sådär, vissa oljud verkar de helt tvärtom förstärka? Riktigt bra på att ta bort vindljud om man väljer det läget dock.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket prisvärda trådlösa hörlurar.
  Jag köpte dessa efter jag blivit väldigt positivt överraskad av WH-H800 (on ear versionen),
  Det bästa med dessa lurar är definitivt ljudkvaliteten i förhållande till priset.
  De har ett välbalanserat behagligt ljud med fin upplösning från bas till diskant, basen är faktiskt riktigt bra, torr och ganska stram och inte alls överdriven. Har inte samma ljudkvalitet som de bästa kabel hörlurar i samma prisklass men de levererar ett mycket bra trådlöst ljud, mycket tack vare Sonys LDAC teknologi.

  Det som jag inte riktigt gillar är komforten, de har mycket mjuk och följsam stoppning men insidan av lurarna är ganska trång och om man inte har riktigt små öron så är det svårt att hitta en bekväm position. De är också ganska tunga. Långt ifrån de fjäderlätta Sony WH-h800

  NC funktionen funkar bra i bland och ibland mindre bra. t.ex vindljud funkar inte alls, blir snarast värre.

  Men med tanke på priset, runt 1800, så måste de vara de mest prisvärda over ear trådlösa man kan köpa. Hade tänkt köpa Sony WH-1000XM2 vilka är lättare och bekvämare samt låter en liten aning bättre men kostar 1200 kr mer. Ljudmässigt är WH-1000xm2 på sin höjd ett par hundra kronor bättre.

  Om man inte nödvändigtvis måste ha NC lurar så skulle jag rekommendera Sony WH-H800, (mest prisvärda trådlösa lurar jag testat), vilka man kan få tag i under tusenlappen, fjäderlätta, superbekväma och riktigt ok ljud.
 • Bra
  2 år sedan
  Bekväma och riktigt bra till musik. Bra byggkvalitet. Inget snack om den saken.

  Tyvärr är de desto sämre med spel på pc. Köpte dessa med förhoppning att kunna ha dem både till musik på telefonen utanför hemmet och gaming på pc hemma. Det senare är bara att glömma om du spelar spel där du är beroende av synkat ljud, t ex FPS.

  Latensen med dessa lurar är häpnadsväckande 185 ms trots Apt-X vilket är helt oanvändbart till annat än musik. Över 200 ms utan Apt-X. Det blir en märkbar fördröjning på ljudet (som jämförelse ligger dedikerade gaminglurar runt 20 ms). Jag är fullt medveten om att dessa lurar inte är gjorda primärt för gaming samt begränsningarna när det kommer till ljud via blåtand. Dock är dessa lurar bland de sämsta när det kommer till latency (se Rtings.com).

  Ska du bara ha dem till musik och/eller brudreducering är det är bra köp.
  Ska du spela med dessa bör du kolla på nåt annat.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Kanon lurar! Fantastiskt bra ljud! Lätta att använda!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  är nöjd
 • Perfekt
  2 år sedan
  Så nöjd med dessa lurar. Låter fantastiskt från första stund och ännu bättre efter lite trixande med equalizer. Sköna mot huvudet att bära. De överträffar förväntningarna jag hade på dem. Jag älskar ljudet i dessa och NC funkar väldigt bra för mina behov. Visst hörs brus vid NC aktiverad men det är lågt dovt ljud och märks inte när man lyssnar på musik. Gillar touchfunktionen på höger hörlurskåpa för att byta låt, pausa, starta, höja och sänka volym utan att leta efter knappar.
  Minus är att vind hörs/förstärks i dessa lurar.
  Jag har en räckvidd på ca 35m ihop med SONY XZ2 Compact vilket jag anser väldigt bra jämfört med tidigare lurar jag ägt med BT.

  Jag hade köpt dessa igen om detta par går sönder!
 • Bra
  2 år sedan
  Allt är okej minus tiden det tar att ladda: ca 6h~
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mediokert!
  Verkar alltid få söndagsexemplaret, betydande brus i högra hörluren med NC aktiverad.
  Lätta men plasten känns ganska billig, annars hygglig byggkvalité.
  Fullständigt värdelösa knappar, är i princip tvungen att ta av mig lurarna för att hitta knapparna. Touch funktionen fungerar sjukt bra och är nog framtiden.
  Sitter helt okej men är inte i närheten av Bosses komfort.
  Ljudet är mediokert, bättre än QC25 men mina AKG K490 låter bättre.
  Sonys app är helt okej och fyller en viss funktion, hade varit trevligt med en funktion att snabbt byta ljudkälla.

  Jag kommer att lämna tillbaka lurarna pga bruset och att de fungerar dåligt med min TV.
  Okej ljud och ganska snygga speciellt de gröna.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Wow!

  Som fler recensenter skrivit, hur kunde jag leva utan dessa?
  Jag har aldrig ägt NC-lurar innan, men jag har blivit helt frälst på nolltid av dessa.

  På jobbet, där jag sitter öppet tillsammans med andra, kan jag äntligen få vara "ifred" trots att folk snackar och hojtar på varann.
  I min gamla bil, som är rätt högjudd på motorvägen, gör den brusreducerande effekten att det känns som att sitta i en modernare bil. Inte i närheten av tyst, men OTROLIGT mycket behagligare. Det är nog inte så bra för uppmärksamheten att köra med brusreducerande lurar i stadstrafik, men om du pendlar motorväg med en högljudd bil är det underbart.

  Mina relativt kräsna öron bokstavligen jublar när jag lyssnar med de här lurarna, ljudet är riktigt klart och rent genom hela registret, och vill man finns det goda reserver för att vrida på ORDENTLIGT mycket bas i den medföljande appen. Tack vare NC-funktionen behöver man inte heller skruva upp för att överrösta oljud, och får därmed riktigt bra ljud redan på låg volym.

  Jag är lite av en basnarkoman, och jag tycker jag varit riktigt bortskämd av mina enorma gamla Dali 7-högtalare som har riktigt tight och djup bas, men jag måste ändå säga att jag aldrig hört bas som går så djupt och rent utan ansträngning som i dessa lurar.
  Ska man försöka jämföra äpplen med varann så gott det går äger jag även ett par äldre Sony MDR-XB500 ur deras EXTRA BASS-serie. De dunkar på riktigt ordentligt, men de låter bokstavligen som skit jämfört med dessa då de verkligen har en extrem betoning på djupbas och inte så värst mycket mer. Samma "problem" fick mig även att välja bort Sonys MDR-XB950N1, som visserligen är snyggare än dessa i min mening, men som har en VÄLDIGT kraftig loudness-kurva som standard och inte heller någon möjlighet att justera något annat än basen i appen. På dessa (WH-H900N) finns en riktig EQ och separat reglage för "Clear bass". Konstigt designval kan tyckas, då det är exakt samma app till båda lurar, men så är det.

  De viktigaste positiva sakerna i min mening är:
  + Bra ljud med riktigt snärtig bas (Såväl Infected Mushroom som Pink Floyd låter utmärkt)
  + Priset (Köptes för 1790:- på MediaMarkt)
  + Stöd för AAC (ENDA sättet att få hög kvalitet på ljudet över BT med iPhone, livsnödvändigt för min del)
  + Stöd för Apt-X (Bra ljud över BT från de flesta Androider och vissa datorer)
  + Noise Cancelling
  + Batteritiden (Min längsta lyssning hittills var 20 tim oavbrutet utan batterivarning)
  + Handsfree
  + Intuitiva touchkontroller på höger öra (Täck hela touchplattan med handen och lurarna dämpar automatiskt musiken och släpper igenom omgivningsljud, smidigt!)
  + Bekväma öronmuffar som sluter bra runt öronen, och i övrigt mycket bra byggkvalitet
  + Bra app (För justering av EQ, Clear Bass, Noise Cancellation, samt möjlighet att se så rätt codec används)
  + Retropoäng för att volym/spår-kontrollerna låter exakt likadant som på min gamla CD-Walkman från 90-talet :)

  Ett par minus, inga dealbreakers för min del, men de finns:
  - Dålig hantering av vindbrus (Som en annan recensent skrivit förstärks vindbrus snarare. Att slå på wind noise reduction i appen gör lite skillnad, vindbruset blir mer dovt och inte lika påträngande, men det är ingen jätteskillnad mer än att NC i övrigt blir lite svagare)
  - Ett VÄLDIGT svagt tjut kring 3-4Khz i höger öra när både BT och NC är aktiverat samtidigt (Fler på internet har skrivit om det, och det verkar vara ett designfel. Ljudet överröstas dock direkt av minsta lilla musikljud och verkar även försvinna om musiken är pausad och BT går över i idle)
  - Laddtiden är specad till 6 tim och det är ingen överdrift. Se till att ladda över natten, då det inte går lyssna över BT samtidigt som man laddar.
  - Ingen multipoint (Kan inte ha både dator och telefon inkopplad samtidigt för att få t.ex. Skype, telefoni och datorljud i samma lurar)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Jag har använt denna headset snart i 1 vecka och jag älskar verkligen denna produkt, inte bara för att den är både snygg, inte sticker för mycket ut med färgen. Den har även en behändlig touch på sidan som gör det enkelt att byta, höja, pausa och spela.

  Jag ger den även + på appen där du kan styra och ställa mellan många olika alternativ för din egen smak.

  Jag själv har inget emot TRYCKET från hörlurarna men du som inte gillar det alls rekommenderar jag ej denna produkt till.

  Det enda negativa med denna produkt är att om du bär den ett tag på öronen så ger den dig en inte så god lukt ifrån sig men det kan bara ha varit för att jag svettades eller värmen ute. Jag har inga problem med det heller.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Plus och minus:
  + Ljudet! (Bättre än storebror 1000XM2 enligt rtings.com)
  + Bra Bluetooth räckvidd
  + Priset
  + Byggkvalitén
  - Noice Cancelling-funktionen är OK inte mer
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte dessa på Elgiganten, men de åkte tillbaka redan nästa dag. Svagt ljud och dålig bas trots att jag pillade en del med att optimera det i appen. Annars sköna lurar och Sony brukar vara toppen, men i den här prisklassen hade jag väntat mig mer.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grymma! Använder dom på gymmet och när jag är ute och springer. Noise Cancelling funkar mycket bra och sitter väldigt skönt. Testade Bose Quietcomfort 35 II också men dessa sitter bättre och man blir inte lika varm om öronen som med Bose.

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud, funktioner, tilllräckligt bra NC. Återkommer.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jättebra lurar i god kvalité, bra passform och med dugligt ljud, så länge man sitter inomhus. Jag köpte dessa för ca en vecka sedan med målet att kunna använda ett par lurar både hemma framför datorn (med 3,5mm kabel) och när jag ska ut (via BT).

  Att byta mellan fungerar bra, men när man är ute så hör man så mycket vind-brus att det dränker ut musiken. Mängden ljud från omgivningen som kommer in är också väldigt hög. Lurarna har NC, men detta problem uppstår oavsett om detta är aktivt eller ej. Spontant känns det som att mikrofonen i lurarna (som ska göra att man hör omgivningen när NC är av) är på hela tiden och NC-funktionen bara styr om lurarna försöker störa ut oljudet eller inte.

  Har man fläkten på i bilen hör jag detta mer än om jag tar av lurarna (oljudet förstärks alltså), är jag ute och det är lite vind så värmer de öronen, men musik är bara att glömma. Detta sker även om man går eller rör på huvudet för fort. Allting som rör lurarna (t.ex. huvan på en tröja eller kragen på en skjorta) skapar skrapljud som hörs otroligt väl.

  Så som sagt, jättebra lurar men som på grund av väldigt undermålig NC inte är användbara utom i kontrollerade miljöer, oavsett om NC är på eller av. Detta förtar också större delen av funktionerna då ett trådlöst headset som inte kan användas mer än när man sitter still med sladden i inte i min mening kan sägas uppfylla sin funktion.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter att ha känt, klämt och lyssnat på massvis av olika trådlösa lurar så tror jag mig äntligen ha hittat rätt. On ear är bedrövliga att lyssna på längre än 20 min...(Urbanears, Marshall, JBL mm) å EarPods förstör musiken i helhet. Gillade Marshalls lur för 699 och +30h! Men ett grymt störigt surr mellan låtarna förstörde helheten! Klev upp i pris och Wh 900 är en ren njutning! Sitter bra på huvudet, bra batteritid, bra funktioner, snygga och framförallt bra ljud! Det är verkligen skillnad på lurar och lurar! Sony levererar en app där man kan ändra ljudbilden som man själv vill vilket är bra. Nu njuter jag av att lyssna på musik i lurar precis lika mkt som när jag lyssnar i vardagsrummet med mina Dali högtalare! 1800 spänn är ett klipp!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra hörlurar! Valde dessa framför WH-1000XM2 av den enkla anledningen att de i princip är hälften så dyra. Skillnaderna upplevde jag inte som så stora när jag jämförde.
  WH-1000XM2 är en bättre hörlur, men anser inte att det är värt att lägga nästan dubbla priset för de skillnader som är.

  Många recensioner säger att det inte går att ta med handflatan på höger lur så man får Ambient sound (släppa in ljud tillfälligt), men det finns visst på dessa lurar.
  Många recensioner säger också att vindbrus släpps in, men det finns en "Wind noise cancelling" i Sonys app som effektivt tar bort vindbruset. Funkar väldigt bra (lite hör man dock fortfarande, men fullt godkänt)

  Riktigt bra ljud i dessa lurar! Bra utformning och design på dom också tycker jag. Sitter mycket behagligt på huvudet och brusreduceringen är kanonbra! Sonys app är även den bra där det går att eq:a lurarna om man vill, samt sätta läge på brusreducering m.m. (Brusreducering, Vindreducering samt släppa in omgivande ljud). EQ:n har jag dock inte rört, ljudet är bra som det är out of the box.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra ljud och funktionalitet men passformen var sämre, funkade inte för mig att ha dem på mig länge så blev att lämna tillbaka dem. Lite för små kåpor och lite hårda kuddar, mina öron trivdes inte i dem (speciellt inte det vänstra, av någon anledning). Men som sagt inget fel på ljudet, håller med om vad andra skrivit om dem.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ljudmässigt är de riktigt bra. Ljudet känns balanserat och distinkt. Men jag gillar inte riktigt passformen. Jag föredrar större kåpor, som hos mina hd-600.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket posetivt överraskad av dessa lurar. Spelar mycket rent och klart över hela registret och styrningen med touch på högerörat fungerar bra och är smidigare än vad jag trodde på förhand. Batteritiden är fantastisk.

  Lyssnat en hel del på Bose qc35 tidigare och på mitt stora huvud med stora öron sitter dom lite bättre och det tar längre tid innan det känns varm runt öronen. Dock har dessa Sony så pass mycket bättre ljud att Bose aldrig var ett alternativ.

  Basen inkräktar inget på mellanregistret (som qc35 är dåliga på) och med hjälp av equalizern får man mycket välspelande ljud oavsett vad man lyssnar på.

  Jag har inte testat brusreduceringen tillräckligt för att ge en rättvis jämförelse men har inte fått anledning att klaga på den än. Finns funktion där man plockar in omgivningsljud också om man behöver kunna höra fast man lyssnar på musik.

  Rekommenderar dessa starkt men får 9/10 eftersom jag kan bli lite öm om mina elefantöron efter några timmar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha jämfört flertalet BT hörlurar i klassen 1000-3000kr så fastnade jag totalt för dessa från Sony. Varför då?
  *Äntligen högupplöst ljud via Bluetooth! Kör personligen Tidal hifi och då behövs minst aptx/aptx HD codec för för att inte tappa kvalité. Sony gör det ännu bättre med LDAC codec.
  *NC är utmärkt och smidig knapp finns på vänster kåpa att ändra på läge samt stänga av. På flygplan blir det ljudlöst.
  *Batteritiden är utmärkt och touchen på höger kåpa för justera volym, byta låt, play/pause är bara så smooth.
  *Passformen är för mig med öron åt det större hållet perfekt och de kan bäras länge utan att man blir trött.
  *Enda minus enligt mig är Sony Headphone Connect appen som bara kan nyttja sina funktioner med ljudförbättring ifall du väljer sämre kvalité på BT.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter ha letat och lyssnat på flera olika modeller från JBL till B&W med prisklasser mellan ca 1000-3700kr, gått igenom massor av recensioner hittade jag dessa för 2222kr.

  Kan påpeka att jag är petig med ljudet och lyssnar på allt inklusive ljudböcker.

  Mina huvudkrav var fylligt/krispigt ljud samt trådlösa till ett rimligt pris. Övrigt som bör beaktas är NC, batteri tid, design, touch styrning, mikrofon, passform, kvalitet etc.

  Kan varmt rekommendera dessa lurar eller i alla fall prova som en referens mot andra alternativ, återkom flera gånger till dessa när jag testade andra lurar och kände att allt jag önskade fanns i dessa.