Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC86U

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Routrar (80)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fick hem denna router häromdagen. En efterlängtad uppgradering från vår tidigare ASUS RT-AC66U. Vi sitter på 1000/1000 mBit fiber in i bostaden och ett 20-tal enheter uppkopplade.
  Hade AC66U i drygt 5 år och nu efter några dagars användande med AC86U så märker vi faktiskt ingen som helst skillnad mellan dem i real-life användande.
  Båda levererar ungefär samma räckvidd, samt liknande prestanda när vi kör bredbandskollen och speedtest.net. Märker heller ingen skillnad i hastighet när vi kopierar filer inom nätverket.
  Extra plus för 86an är väl USB 3.0 och några andra säkerhetsfunktioner som man kanske aldrig slår på i mjukvaran. Många av dessa extragrejer är avstängda i default.
  Allt som allt, så verkar det vara en stabil router även detta.
  Vi fick den för 1400 kr på GearBest plus 260 i importavgift.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Köpte routern igår och hunnit testa den lite och är mycket nöjd, får det dubbla i trådlöst nu (Bredbandskollen via webbläsare på en MAC 12"). Har ej hunnit göra några ändringar i inställningar än.

  Gjorde ett byte från Netgear Nighthawk R7000 som jag köpte ca 3 år sedan pga. av att Netgear routern ströp bandbredden minst en gång i veckan ner till 100mbit (har 1G uppkoppling). Samtidigt kom jag inte högre upp än 300mbit upp och ner trådlöst. Nu ligger jag på 600mbit trådlöst både upp och ned.

  Bor i ett hus med två våningar och får 300mbit på ovanvåningen så räckvidden är bra (tidigare 150-200mbit) och routern är placerad på samma ställe som innan.

  Priset var också avgörande i valet, köpte vid kampanj på Webhallen för 1690;- så sammanfattningsvis är jag mycket nöjd.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Jag har precis uppgraderat från en 7-8 år gammal netgear av enklaste sort, den följde med abonnemanget... Hade jag behövde nåt bättre är uppenbart men det var svårt för en vanlig dödlig att veta var man ska lägga ribban.
  Nu sitter jag nöjd med en a Asus, har bra täckning i min villa på 170kvm. Mäter jag hastighet med bredbandskollen så är den 10x snabbare än den förra. Hastighet till nas är oförändrat (antar att nas:en är kass). Barn som kör online spel har upplevt stor positiv skillnad. Enstaka anslutningsproblem har förekommit.
  Lätt att komma igång med även för en idiot som jag.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Kraftfull med dubbla processorer. Kör vpn utan bandbreddsförlust. Kör Aimesh med AC68u
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppsatt i AiMesh system, tillsammans med RT-AC88U. Mycket lätt & smidig installation. Stabilt och snabbt. Trevligt med knapp för att stänga av LED lampor.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Kommer från en Asus 68
  86 är snabbare och mycket starkare 5 band
  Det är bra till att köpa!
  Bra router med 1.8 MHZ cpu
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Min gamla 4 år gamla AC68U gick på knäna med traditionell QoS, hade jag tur fick jag ut 90/60 och OpenVPN servern gav ungefär 25/15 för att inte tala om det sega webbinterfacet.

  Så jag bytte till en AC86U förra veckan och är jättenöjd, traditionell QoS ger nu 95/95 (linespeed), OpenVPN ger ca 90/85 och webbinterfacet är blixtsnabbt.

  Ser att den stödjer mu-mimo och att sambons mobil och platta stödjer mu-mimo (enligt flaggorna i trådlösa loggen) men det är sällan båda används samtidigt så jag har ingen uppfattning om mu-mimo prestandan.

  Smart Connect å andra sidan fungerar riktigt bra, ett SSID för båda banden 2.4GHz och 5GHz. Såg igår när sambon kom hem att hennes mobil och platta först anslöt till 2.4GHz bandet och sen när hon kom in genom ytterdörren roamade dom över till 5GHz bandet efter några minuter.

  Summerar jag så har AC86U lång räckvidd och rejält högre prestanda än min gamla AC68U sen fungerar Smart Connect riktigt bra åtminstone för mig. Så full pott för AC86U.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Absolut den bästa routern! Överlägsen räckvidd, säker, mängder av funktioner men fungerar lika bra att bara koppla in och köra. Har haft den i över ett år och förvånas hela tiden över hur smidigt allt har fungerat.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppgraderade från en AC68U. Hastigheten över WiFi dubblades på nedervåningen där routern står bakom 2 väggar och tripplades på övervåningen efter att kopplat in den gamla AC68 där trådat i en AiMesh konfiguration.
  Bredbandet ger 20% mer down och 30% mer up.
  En stjärna går bort pga att den bara har 4 nätverksportar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar utmärkt till allt.
  Jag rekommenderar att man väntar med att köpa routern till den går på rea till minst 1590kr
  Den går väldigt ofta ner på det priset.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  fungerar utmärkt, bostad på 85kvm inga som helst bekymmer, kör med Merlin firmware, maxar linan på 250/100.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Byte ut min ASUS RT-AC87U som inte fungerar ihop med AiMesh mot denna Asus RT-AC86U. Fick ett bra pris på Proshop under Black Friday för 1499:-
  Har en Asus RT-AC68U sedan förut som jag kopplade ihop med AiMesh till min nya Asus RT-AC86U.
  Super enkel installation och det hela fungerar otroligt bra, nu behöver jag bara ett ssid (dual-band smart connect) för 2.4 och 5 GHz banden.
  Var jag än går i huset (3 vån. en router i källare och en på övervåning) så har super bra täckning även bra täckning på altan, garage och del av trädgård och det bästa av allt är det sköter sig helt automatiskt.
  Äntligen ett efterlängtat system som fungerar, Bra Asus!
  Jag fabriksåterställde min gamla router innan jag kopplade ihop med AiMesh till nya, samt laddade ner ny firmware.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppgraderade från en RT-AC68U vilket gav, åtminstone mätbar, skillnad i hastighet på 5GHz-bandet på längre avstånd. Tyvärr gav 2,4GHz radion upp efter ca 1v och jag hade mycket problem att få alla 2,4GHz-enheter att fungera, trots olika FW, inkl. Merlin. Kanske var det ett hårdvaruproblem på min enhet. Bytte tillbaks till RT-AC68:an och det funkade som vanligt igen. Även om 2,4GHz-bandet inte strulat är det tveksamt om nuvarande pris (>2000kr) ger ekonomiskt motiverbar skillnad mot RT-AC68:an. Kanske ger den en ny chans när priset går ner.
 • Usel
  1 år sedan
  Jag har Internetanslutning på 250/100 via Bahnhof. Jag "uppdaterade" till denna routern delvis pga min gamla asus N66u inte klarade mer än cirka 100 Mbit nerströms till hushållets IPhones.
  Med denna nya får jag cirka 150/90 i hastighet och jag har provat alla tänkbara inställningar såsom st köra på olika kanaler och frekvenser och så av och på brandvägg QoS osv men inget påverkar resultatet. På jobbet får jag cirka 250 Mbit nerströms i samma test med t.ex. bredbandskollen.
  Jag har varit i kontakt med Asus support men det var ett skämt. Han läste oftast inte minns mail korrekt och var oförskämd. Kunde absolut inte hjälpa mig.

  Jag kommer undvika Asus framöver.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Ersatte även jag en Asus RT-N66 med denna Asus RT-AC86U. Jättenöjd med Merlin mjukvara. Aldrig några problem, vanisnnigt bra täckning över källare + två våningsplan. Måste stå upp varför det fick bli en liten "vägg-bänk" brevid proppskåpet (där det mesta andra sitter på väggen). Men i övrigt toppen. Känns gedigen och välutrustad med funktionalitet så det räcker några år!
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ersatte en Asus RT-N66 med denna Asus RT-AC86U. Anledningen var att fjädern till tryckknappen on/off slutade fungera så att routern hamnade i off-läge. Ett inte helt ovanligt fel hos Asus tryckknappar (googla!). Annars fungerade RT-N66 klockrent mot alla 2.4 GHz-enheter och 5.0 GHz-enheter samt mellan dessa dvs från 5 GHz smartphone till 2.4 GHz-enheter via olika appar.
  Men tyvärr fungerade inte RT-AC86U. Alla 5 GHz-enheter fungerade men inte 2.4 GHz-enheterna. Antingen gick dessa inte alls att koppla in eller kopplades internet ifrån lite dåd och då. Inte heller kopplingen mellan 5 GHz och 2.4 GHz fungerade. Att koppla in "smart connection" fungerade inte. Att kalla både banden för samma SSID och samma säkerhetskod (AES) fungerade inte. Att ge olika namn fungerade inte heller. Kort sagt 2.4 GHz fungerar inte tillsammans med 5GHz. Inkopplat är endast 8 2.4 GHz-enheter och ca. 10 5 GHz-enheter. Detta klarar Asus RT-N66 galant men inte den nya dubbelt så dyra RT-AC86U.
  Ärendet är inskickat till Asus Sverige. Förhoppningsvis kommer en firmware med det snaraste som fixar problemet annars måste jag byta router.
  Asus rådde mig att fabriksåterställa - vilket jag gjorde - men fortsatt samma fel. Jag bytte tillbaka till min Asus RT-N66U som fungerade direkt (men silvertape och en skjortknapp). Byter nu till Netgear x6 r800 och hoppas på denna..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Inget att anmärka på förutom att hastigheten var knepig första timmarna, fick 1/10 av linan av nån konstig anledning men det fixade till sig utav sig själv. UI är enkelt och bra.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Funkar superbra, speciellt med VPN eftersom CPUn har "AES-NI" stöd.

  Enda minus är att den saknar stöd för väggmontering.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kör 2st i AiMesh och fungerar klockrent.
  Sjukt stabilt och blir bara bättre och bättre med tiden efterhand som de släpper ny FW.
  Körde först med enbart wifi, det var lite svajigt, antar att jag hade lite för långt mellan enheterna. Men sedan jag kör med ethernet-backhaul är problemen helt borta. Sjukt nöjd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hemma hos mig har jag haft två RT-N66U som snurrat på fint i många år nu och jag var inte säker på att jag skulle få så mycket bättre hastighet utan snarare mindre problem med mina +30 WiFi anslutna datorer, telefoner, surfplattor, musikanläggningar, larm och andra hus komponenter. Jag har fiber 250/250 Mbit/s och får nu ut nästan hela denna bandbredd i hela huset jämfört med innan då jag nådde 100-120 Mbit via WiFi - latensen gick också ner så jag är mycket nöjd trots att detta är en dyr uppgradering. Familjen är väldigt nöjda!
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den under svarta fredagen för 1500 nog. Ganska bra router, fixade alla de problem som jag tidigare haft med min N (wifi 4) -Router, får nu full hastighet till alla enheter som stöder den (260mbps) och kan strömma 4k, HD och spel utan några lager! Det enda jag drar till är att Asus annonserar med ett 120% sortiment, eller något som en piss, men den har långt bättre räckvidd än 1 min än min tidiga router, nu 5-6 år gammal.

  Misstänker att en Netgear R7800 kunde ha varit ett bättre köp, men är hittills ganska nöjd med detta.