Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips 65PUS8102

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips TV (240)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.23)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag kanske har haft tur, men min uppfattning går helt i linje med detta polska test (google translate): https://hdtvpolska.com/philips-pus8102-test-telewizora-z-podswietleniem-direct-led-2017-ultra-hd/
  Har inget att tillägga vad gäller personliga observationer om bildkvalitet,

  Användningsområdet i mitt fall är dock begränsat; inbyggd Android-TV, PS4, Casting och ljud via HDMI ARC. Inget av detta krånglar för mig.
  Kör alltså ingen traditionell TV eller externa media-nätverk/servrar.

  Observation 1: Bilden direkt ur lådan behöver kalibreras. På mitt exemplar fungerar AVSForums kalibreringsguide för PUS7601 mycket tillfredsställande som grundinställning.
  https://www.youtube.com/watch?v=Bz6UJWnoXbg
  Utöver det kör jag Ambilight och gillar det, men har dragit ner ljusstyrkan till minimum med stil komfortabel.

  Observation 2: Det finns en bug (på mitt exemplar) som får rörelseinterpolering att kicka in trots att det framstår som avstängt i menyn. Detta leder till "skärmskräp" (DSE) under exempelvis sportsändningar. Lösningen är att sätta Rörelsestilar till "Personlig" och därefter Perfect Natural Motion: Av och Perfect Clear Motion: Av

  Drar av en stjärna för den svårmanövrerade oupplysta fjärrkontrollen samt för ett antal mindre buggar i menysystemet.

  För 9990:- torde detta vara årets TV-kap i 65-tums-kategorin.
 • Alla omdömen

 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Wow! Vilken bild!

  Bytte till denna tv från en 3 år gammal Philips 8000 serie utan 4k. Den hade problem med dålig mjukvara, den var buggig som satan. Så jag var lite rädd för att köpa Philips igen... Men efter några dagars testande av denna så verkar allt flyta på bra.

  Tv var mycket bra paketerad och lätt att installera. Kollade först på mina vanliga kanaler via box, men de gav inte tvn rättvisa. Slog på Youtube och tittade på 4k klipp och det var helt otroligt!

  Jag har alltid varit ett fan av ambilighten då jag tycker att det förhöjer tv tittandet. Och även om denna tv bara har tre sidig ambilight mot min gamla tv:s fyrsidiga så känns den mer ljustark och färgerna stämmer bättre.

  Alla appar jag testat hittils funkar bra, och menyerna har ett bra flyt.

  Det enda negativa är fjärrkontrollen...

  På min gamla tv var den oxå det största bekymret då den drog ut batterierna på en vecka. Denna hoppas jag inte har det problemet, men vet inte hur de tänkte med en denna. symbolerna syns bra, men det är inte så lätt att förstå vad de betyder. Och texten under symbolen syns absolut inte i ett mörkt rum. Ska man knappa runt på fjärren på nattetid får man tända upp lampor för att se nåt.

  Jag köpte den på black friday för cirka 15 000:- och för det priset är det ett jättebra köp!

  (uppdatering)

  Efter ett tags användande drar jag av en stjärna för fjärrkontrollen som inte lirar ihop med min receiver vid ändring av ljudnivå.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mkt nöjd denna tv. Efter lite trixade med inställningar leverera den bra bild.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Bra bild. Färger, svärta och rörelsen helt ok.
  + Bra på att skala upp 1080p
  + Priset
  - Buggig mjukvara men inte viktigt för mig som enbart har den som dataskärm. Min låste sig då den ville uppdatera mina appar och tror det var för att jag inte installerat några.
  - Inputlag är ett problem för mig som är van max 20 ms men stänger men av massa (enligt mig onödiga) bildförbättringsfunktioner så är det nog inget problem för de flesta.
  - Strömkontakten sticker ut på baksidan så man kan inte använda alla sk slim väggfästen.

  Edit: Ställer man in TV på "dator" så blir input lag hel acceptabel. Man mister en del intällningsmöjligheter på TVn men går rätt ok att ställa in via datorn. Ökar betyget.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vet inte riktigt hur de som ger max betyg använder TV men de är för mycket irriterande buggar för att man ska vara nöjd.

  HDMI ARC problem. Ljud försvinner titt som tätt. För att få de att funka nått så där får man använda toslink och då förlora vissa funktioner

  Varannan gång man öppnar TV-guiden så visas inget.

  fjärren "dubbelklickar" ibland när man gör val. Lite trögt att göra val, inte rapp.

  Hoppas på uppdateringar som fixar detta men läser man på Philips forum ser de mörkt ut då detta har pågått några generationer bakåt.

  Uppdatering: Nu efter testat senaste uppdateringen med android 7 och se att de mesta av ljudproblemen kvarstår får man erkänna sig slagen, blir inte bättre än detta.

  Uppdatering 2: Senaste uppdateringen fixade cec/Arc problemen jag hade. Trist de tog så lång tid men värd de 10000 kr de nu kostar
 • Usel
  2 år sedan
  DSE och banding gör att den inte går att använda till sport. Den har dessutom väldigt problem med blåtand och att tappa kanallistan. Värst är dock att den ger kornig bild på vad den än matas med.
  Ambilight är en uppfinning för att lura köparen och tittaren som bländas av biljoner färger och ljuset men stänger man av det löjliga discoljuset så ser man alla fel som finns i bilden.
  Den här tv:n är en skandal från början till slut!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Otroligt nöjd med mitt köp! 12K för denna 65:a är fantastiskt prisvärt! Superfin bild, bra svärta och ambilight höjer den redan underbara upplevelsen till skyarna!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra tv med bra bild men verkar va begränsad i google app store går inte att installera viaplay och även andra appar verkar va låsta som inte är låsta på andra philips android tv:s
  Trist då man måste lägga till enhet som ska finnas redan i tv funkar med cast men inte så bra om man streamar live som fotboll eller F1 då blir det lagg fest....synd på övrigt bra tv
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Stora hela är jag otroligt nöjd, Finns det verkligen en prefekt tv där ute ? :)
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna tv på netonnet i januari-18. Monterade hemma och upptäckte att väggmontering försvårades av en kontakt som var monterad att sticka rakt ut från baksidan - riktigt irriterande men beställde lite low-profile C13-kontakter från e-bay. Problem solved...

  Bildmässigt var min första reaktion var att detta var ett riktigt toppenköp! Ljusstark TV med mycket bra svärta - nästan för ljusstark. HDR-material riktigt slog mig i ansiktet och var en klar förbättring mot min gamla tv. En Apple TV 4K med 4k-filmer gav en wow-känsla.

  Dock - efter en vecka började jag notera att det kändes som om någonting hela tiden fångade mitt blickfång när jag tittade på filmer och det blev allt mer tydligt att någonting inte var helt OK. När jag och barnen tittade på tecknad film tillsammans så blev det glasklart - dimming-funktionen med de 128 zonerna av backlight var inte OK. Ett område av panelen visade på att kanske 5-8 av zonerna blödde igenom och var särkilt tydligt vid ljusstarka enfärgade bildrutor. Jag började se rutmönster och när jag väl sett det gick det inte att förbise i något jag tittade på.

  Lite testbilder och testfilmer visade att panelen inte var riktigt frisk och att det fanns en hel del "smuts" i bilden samt att backligt inte fungerade som den skulle. Jag lämnade tillbaka TVn och köpte en Philips 8602 istället... ett mycket bra val visade det sig.

  Med dessa panelfel kan jag inte ge annat än ett lägre betyg. Kanske jag hade otur eller så är detta något som finns hos många FALD-LED - jag vet inte.

  Annars var jag nöjd med Andriod-TV och andra möjligheter som finns på TVn. Om de felen jag såg inte skulle uppträda hade jag suttit nöjd och glad med denna TV (förutom den idiotiska strömkabelanslutningen).
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Haft TV:en en månad, Mycket bra bild efter lite bildinställningar. Hög kontrast utan att det blir störande. Bilden är väldigt clean och neutral utan att vara tråkig. Även ambilighten ökar upplevelsen. Synd bara att inte HBO och Cmore finns som appar i tv:en. Går dock att casta från annan enhet till den inbyggda chromecasten.

  TV.en vill dock inte lira med en av mina hårdiskar. Startar om sig hela tiden.
  Funkade dock med min förra TV (samsung) samt direkt till en dator...
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har visserligen haft denna tv i mindre än 1 vecka men jag upplever den redan som den bästa tv jag haft. Den ligger dock även i en högre prisklass än vad jag brukar köpa och det är därmed förväntat.

  Bilden upplevs som mycket bra med fint färgdjup, bra kontrast och djup svärta. Den djupa svärtan är bättre än vad jag tidigare sett på LCD/LED-tv. Detta är förstås en följd av att denna maskin har en bakbelyst skärm istället för kantbelysning.

  Ljudet ifrån de inbyggda högtalarna är helt okej. Jag har ännu inte testat att koppla ihop den med externt ljud.

  Operativsystemet är en klart märkbar förbättring jämfört med vad Philips har haft de senaste åren. Den startar mycket snabbare och rör sig blixtsnabbt i appar och menyer jämfört med min tidigare Philips-tv ifrån 2014.

  Fjärrkontrollen är inte marknadens bästa men är inget problem om man är van vid Philips kontroller.

  Värt att nämna är även att den 3-sidiga Ambilighten är underbar och att denna tv har en snygg, stilren design så den gör sig bra i rummet även när den är avstängd.

  Jag är är så länge helnöjd med denna tv och det känns som att det är en av de bättre man kan få i sin prisklass (jag gav 14 990) om man inte jämför med OLED, vilket jag valde bort pga den begränsade livslängden och den lilla risken för inbränning.

  Jag rekommenderar denna tv!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Använder apparaten ENBART för tv-spel och streamingtjänster, så mitt betyg reflekterar inte hur den fungerar som "vanlig" tv-mottagare.

  Upplever inte några direkta buggar eller problem som har rapporterats tidigare bland betygen, möjligtvis skulle det vara att fjärrkontrollen har uppträtt konstigt en eller två gånger.

  PS4 Pro: Fungerar väldigt bra med mitt playstation, väldigt skarpt och väldigt klara färger. Extra trevligt blir det när man drar igång något spel som har stöd för 4K och HDR.

  Streaming: Använder netflix, svt-play, youtube & kodi, fungerar även här väldigt bra. Bra bild och trevligt med ambilight.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Philips TV 65PUS8102 är en mycket bra TV om bildkvalitet är hög prioritet men till ett rimligt pris. Svärtan är utmärkt, utan att tappa detaljer i mörka scener. Efter det att diverse bildförbättringar stängts av, och röda och gröna färgtoner dragits ned lite är jag mycket nöjd med bilden. Några små saker att anmärka på finns såklart. TV:n är inte bäst i klassen på att skala upp lågupplöst material. Fjärrkontrollen är rent usel (hur man inte kan ha bakbelysta knappar för en produkt som nästan är i premium-segmentet är en gåta) och Android som operativsystem har klara brister.

  Klar rekommendation om priset är det rätta.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Velade mellan "mycket bra" och "utmärkt", "perfekt" är den tyvärr inte.

  Snygg ram och ambilighten gör sitt men inget jag inte skulle kunna vara utan. TVn är ganska tjock, om det är för att det är VA-panel eller pga ambilighten vet jag inte men den är iaf inte slimmad om man är ute efter det. Strömsladden är placerad baktill (ej under) vilket gör att den blir ännu mindre "slimmad".

  Bild
  Kör man 4K HDR material från Youtube eller annan kvalificerad bildkälla är bilden helt fantastisk, jag (som amatör) kan lätt jämföra den med OLED-skärmar. Däremot tycker jag den har problem att skala upp mindre högupplöst material. Kör jag exakt samma SD eller 720p-fil på denna kontra min gamla 55" Samsung så är faktisk Samsungs bild bättre så även min brors två år gamla 65" 4k Samsung. Jag har försök att ställa in bilden så gott det går, stänga av och satt på olika bildförbättringsfunktioner men får tyvärr inte bilden lika bra som dom andra två TV-apparaterna. Notera dock att jag inte gjort någon proffskalibrering så det är möjligt att det går att tweeka bilden men har och andra sidan inte gjort någon liknande kalibrering på dom andra TV-apparaterna heller. Kontentan av detta är att bilden är oslagbar med rätt bildkälla.

  Ljud
  Kan tyvärr inte säga så mycket om ljudet, stängt av Tv-högtalarna och kör soundbar.

  Fjärrkontrollen
  Fjärrkontrollen är som många har påpekat, klumpig. knapparna är i mitt tycke ologiska (men det är en vanesak) och jag tycker det kunde varit belysta knappar. Men annars funkar den som den ska.

  Menyerna funkar helt OK och smart-funktionerna funkar som förväntat. Lite sega menyer ibland men jag kan leva med det. Den inbyggda chromecasten funkar som den ska men jag köpte till en Chromecast Ultra ändå och den funkar bättre, snabbare och stabilare.

  En bugg som jag upplever lite nu och då.
  Bilden har börjat skala ner sig när man använder någon app (plex, iptv m.fl). Detta löser jag lätt genom att gå till vanlig Tv-sändning och sen tillbaka men fortfarande irriterande. Philips kundtjänst säger att man ska göra en ominstallation, får se om man orkar med det.

  Summa summarum.
  Bilden med rätt material är dess styrka. Köpte TVn för 14999:- vilket jag tycker den är värd men hade inte varit beredd att betala mer än så!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt tv. Knivskarp bild rekommenderar att man kollar några filmer i 4K för att verkligen se vad tvn kan. Ljudet är förvånansvärt bra. Man burkar behöva koppla till soundbar eller andra externa högtalare men detta behövs ej till denna tv.

  Jag upplever att ambilight på denna modell är snäppet värre än min tidigare Philips tv ( 55PDL8908S)

  Rekommenderar verkligen denna tv.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade lite svårt att para ihop fjärrkontrollen i början, men den fungerade för alla vanliga saker ändå.
  Bilden är helt fantastisk och med ambilight blir det ännu bättre!

  Det är en avancerad tv vilket innebär att man får läsa på och testa sig fram en del.

  Önskar att man hade kunnat ladda upp kontrollen för telia digital tv , eller deras enhet dvs så man slapp ha flera kontroller.

  Men är grymt nöjd!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft den i en vecka nu ungefär. Vad som slår mig är följande: Vilken svärta! Vilket tryck i bilden.

  Android är utvecklat och gör sig bra. Med Kodi installerat kan vi nu slänga Boxeen och Chromecasten flyttar med gamla TVn. Den nya har ju en inbyggd.

  Det enda jag har sett som är värt att påpeka är att Backlighten märks av när det är mycket svart med vitt i. Då ser man de tända lamporna i form av att det är lite gråare än kolsvart i det svarta. Ni får läsa lite om hur backlight fungerar om det är oklart.

  Sen är det en VA-panel, betraktningsvinklarna är inte som på en OLED eller IPS.

  Men med svärtan så bra som den är så finns inget behov av OLED. OLED har ju sina problem med inbränningar mm.

  Finns ett mycket bra Polskt test av denna TV som jag rekommenderar, svärtan vid några mätpunkter var oändlig = Bra!

  Den smala ramen är väldigt trevlig också.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Underbar upplevelse med bra ljusstyrka. Ambilight är bara så bra, Philips levererar igen på högsta nivå. Vill du ha en kanonbra tv tveka inte.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sanslös tv, köp nu och bli lycklig.

  Efter många besök hos olika återförsäljare, lånat hem och provat en LG OLED 65” B7 och ställt ett hundratal jobbiga frågor till säljare så blev det till slut denna från Netonnet.

  Blixtsnabba menyer, klanderfri röststyrning och helt makalös bild. Playstation PRO med Horizon Zero Dawn - prova det!

  Möjligtvis hade LGn bättre svärta i vissa svåra scener men det Ambilight tillför i upplevelsen väger upp det med råge. Jag ger oled några år till att växa till sig och fortsätter med den beprövade och vältrimmade LCDn ett bra tag till.

  Detta är förmodligen den bästa LCD tv som gjorts. Bakbelyst AV panel, lokal dimning och Ambilight i kombination med snygg design, är du tveksam så låna bara hem en på öppet köp och prova. Du kommer inte lämna tillbaka den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har nu testat denna TV i ett par veckor och mitt totalbetyg är utmärkt.
  Bild och ljud av absolut högsta kvalitét.
  Lättarbetade menyer, bra fjärrkontroll med både snabbknapp till netflix samt tangentbord på baksidan.
  Anslutningar i underkant och på sidan förenklade väggmonteringen, man ser inget av sladdarna innan de går ner i kabelkanalen.
  Ambilightfunktionen förstorar skärmen och bidrar till upplevelsen, speciellt när den väggmonterades och när rummet är mörkt.

  Summa summarum, mycket nöjd och rekommenderar den varmt..
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har testat den här tv:n nu i några veckor.
  Vi har mycket positiva upplevelser det jag tycker är bra med den är:
  Bra ljud
  Jätte bra bild
  Att den är röststyrd är super bra det underlättar mycket framförallt för mina mindre barn.
  En jätte bra funktion är att det går att casta med den.
  Det negativa jag har att säga är att fjärrkontrollen är lite klumpig och ”musen” på baksidan är väldigt trög.
  Men allt som allt en bra upplevelse och en bra tv.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är min tredje ambilight TV och andra android TV från philips. Vissa saker har förbättrats genom åren vissa verkar inte blir bättre, men vi börjar från början.

  Första intrycket var: Vad stor den är, och vad tjock den är!? stod det inte "slimmad TV" jag skulle inte kalla den slimmad. Antar att 65" kräver mer innanför skalet. Min tidigare var en 55" som var väldigt slimmad och satt fint på väggen. å efter lite jobb med att flytta väggfästen sätta upp TV:n och inse att, här kommer inte jag in med någon hand för att koppla in något. Så lyfta ner TV:n igen och koppla in de som behöver kopplas för att sen hänga upp TV:n och inser att de har en jordad kabel till TV:n, varför det? Eftersom jag vill ha saker slimmat mot väggen så har jag bytt ut vägguttag så de endast finns 4st europakontakter. Så ytterligare problem för att ens få igång TV:n. Men efter lite hemma bygge med förlängningskabel så lyckas jag gömma en bakom TV:n där jag kan koppla in ett jordat uttag. Äntligen!

  Bild:
  Första intrycket är att det är betydligt mycket bättre bild än tidigare TV-aparater. Nu efter ett par veckor kan jag känna att den kan tappa lite i ljusstyrka i kanterna av skärmen. Märks mest när det är helt mörkt i rummet. Annars är det inte mycket att klaga på.

  Ljud:
  Kan inte bedöma detta då jag koppla in sonos direkt, dock så funkar det betydligt bättre att stänga av högtalarna på TV:n än min tidigare TV där de kunde hoppa igång lite då och då och var inte alls i sync med ljudet från sonos, väldigt irriterande.

  Fjärrkontroll:
  Kontrollen är i princip identisk med min förra förutom att den förra va vit och inte hade netflix knapp. Men att ha IR tillbaka på färren är underbart. Tidigare saknade det och det gick inte att ändra volym på sonos med TV fjärren, vilket fungerar nu.

  Ljus (ambilight):
  Ambilight har jag varit såld på ganska länge nu. Och den blir bättre, det jag tycker är svårt och har alltid varit svårt är att hitta ett bra mode där lamporna släcks när det är svart på bilden, in lyser upp i någon mörk blå/grön ton. Jag skulle önska mer kontrast mellan mörkt och ljust på ambilight. Men är fantastiskt till ljusa färgglada filmer. Dock så saknar jag ambilight ljuset nedåt. Hade 4 -sidig på förra TV:n och när den sitter på väggen ger det en väldigt bra känsla.

  AndroidTV:
  Här kommer den delen som har varit det mest irriterande från förra TV:n. Att man ens dra in något så dåligt system förstår jag inte. Men det har också blivit bättre även om jag inte riktigt är kompis med det än. Kommer man från Apple TV så känns det som det är några år efter. Tidigare erfarenheten från AndroidTV var så extremt dåliga då TV:n hängde sig hela tiden och när android hänger sig kan man inte ens ändra volym på TV:n, gick inte ens att stänga av den. Inte ens på knappen fram på TV:n för att styrs via Android. Så de har bara varit att dra ut sladden för att starta om. Detta har blivit mycket mycket bättre, än då länge, det har bara gått 3 veckor. Ett problem har jag dock stött på med AndroidTV och det var i början när man går in i Hem menyn där appar visas. Och svt-play appen som är förinstallerad inte fungerar. Appen ligger där fint och man går in i den och den bara säger att "STV Play har stoppats." Inte varför eller något om vad som hänt. Efter flera dagas testande så hittade jag in till google play store och till SVT Play och ser att där står uppdatera, efter att den uppdaterat så fungerar allt bra. Men att gömma sådan saker känns väldigt dumt. Särskilt när det är något som är förinstallerat från philips.

  Så sammanfattat så känns det som det är en bra TV, men absolut inte för 24 000:- som NetOnNet tar för den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Högsta betyg. Detta är en komplett TV. Design och appar imponerar men framför allt är det bilden som avgör. Skärpa och ljus av yppersta klass.

  Jag har haft denna TV i en månad och jag är än så länge helt nöjd. Installationen gick hur smidigt som helst och jag kunde använda min mobil för att snabba upp de flesta inställningarna.

  Jag är väldigt kräsen när det kommer till bildkvalitet men jag har aldrig sett en bättre bild i någon annan TV. Upplevelsen förstärks också av Ambilighten, det blir en biokänsla hemma i vardagsrummet.

  Jag hade inte haft någon Android TV innan men jag är grymt nöjd med gränssnitt och utbudet av Appar. Den smarta fjärrkontrollen gör också att det går snabbt och smidigt att navigera. Du kan välja mellan att skriva på riktigt tangentbord eller tala direkt med voicefunktionen.

  Jag kan verkligen rekommendera denna TV. Det enda jag saknar är en HBO Nordic App till Android TV men det hoppas jag kommer inom kort.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilken tv! Är mer än nöjd! Den är smart, snygg och enkel att navigera. Biokänsla fast du är hemma i vardagsrummet- en tv utöver det vanliga. Stort plus för fjärrkontroll med tangentbord och voicefunktion.

  Ambilighten gör att bilden blir så mycket mer än bara en bild, och vilken kvalité i bild! Fantastik bild. Även imponerad av ljudet i tvn.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bilden är fantastisk och appar fungerar bra. Mycket nöjd med TVn över lag, men några förbättringar skulle göra den perfekt.

  + Bra bild
  + Bra interface med appar
  + inbyggd chromecast
  + Bra inbyggt ljud
  + Ambilight

  - Stor och bulkig fjärrkontroll
  - Problem med installation av vissa appar
  - Går ej att ansluta med Bose trådlösa hörlurar
  - Förbättringar i TV-guide behövs vid användning av CI+ module med Com hem
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  ycket nöjd med denna TV, enkel att installera, hela processen med att koppla ur den gamla och in och konfigurera den nya med kanalsökning, DVD, PS4, Tivo-box och installera appar tog mindre än en timme.

  Bilden är mycket bra, klart bättre än den två år gamla Samsung 55" hd-tv jag har nu, skillnaden känns särskilt tydlig med högupplöst innehåll. Ambient-ljuset var jag lite tveksam till innan, men det är faktiskt skönare och en bättre upplevelse att se på tv med denna funktion på (men den går att slå av om man inte gillar den). Ljudet upplever jag också som snäppet bättre än nuvarande tv:n. Den största wow-faktorn hos familjen var dock röststyrningen, som faktiskt hör vad man säger och snabbt hittar program/filmer i guiden och i installerade appar (t.ex. playkanaler eller Netflix). Även kontrollen med tangentbord på baksidan får högt betyg, och menysystemet i tv:n är logiskt.

  Sammanfattningsvis: bästa TV:n jag haft, hela familjen är mycket nöjd!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu använt denna TV i ett par veckor och är väldigt nöjd. Ambilight är något som ger en känsla av att bilden lever utanför skärmen. AndroidTV gör menyer och sökning av Netflix och andra streamingmetoder väldigt enkelt. TV är snygg, enkel att installera och en dröm att använda.

  Ett litet minus är fjärrkontroller som har ett qwerty tangentbord på baksidan. Jag använder dock min telefon för att styra TVn. Något som dock är ett stort plus för fjärren är Netflix knappen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En tv av absolut högsta klass där bilden är fenomenal i alla lägen. Det är en riktigt mäktig pjäs där Ambilight gör att bilden ser ännu större ut.

  + Snygg design med välarbetade detaljer
  + Stor och mäktig
  + Ambilight förhöjer upplevelsen
  + Ljudet från inbyggda högtalarna är mycket bra
  + Praktiskt med minitangentbord på baksidan av fjärrkontrollen

  - Sladdarna på baksidan går rakt utåt vilket gör att den tvn sticker ut något när man fäster den på väggen
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Älskar man livliga färger och dansande ljus samt kristallklar skärpa är denna Ultra HD TV något för dig. Ambilight funktionen som jag själv uppskattar allra mest med TV:n går att ända och anpassa på flera sätt. Det finns tex ett spelläge som svarar blixtsnabbt och om något tex blinkar till i spelet svarar ambilighten då som en strobb vilket är otroligt häftigt. Jag har dessutom använt samma läge till att kolla på musikvideos samt videos ifrån musik events på tex youtube. Snabbt snurrande lampor och lasrar etc i sådana videoklipp synkas på ett helt jawdropping vis i ambilighten. Där har jag aldrig upplevt något liknande. Jag har även kopplat in 9st Hue lampor i vardagsrummet, vilket är maxantal. Lamporna svarar långt ifrån lika snabbt som TV:ns ambilight men det hänger ändå med och kan stundom få en att känna att man är inne i filmen. En vy med himmel, solsken och grönt landskap klär hela vardagsrummet med samma färger vilket förstorar tvskärmen till utkanten av periferiseendet. I mörka scener ändrar de ihopkopplade Huelamporna till ett svagt vitt ljus. Där skulle jag hellre vilja att Hue lamporna tillfälligt stängdes av för att inte störa den mörka filmsekvensen, likaså med ambilighten. Det borde åtminstone finnas en valmöjlighet för detta. Summa summarum så har TV:n förhöjt min TV-upplevelse bortom något enormt.