Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bang & Olufsen BeoPlay E8

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bang & Olufsen Hörlurar (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.57)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  2 år sedan
  Kopplar inte automatiskt med telefonen utan att man måsta para ihop lurerna med telefonen
 • Dålig
  2 år sedan
  Slänger ihop ett snabbt omdöme baserat på mina erfarenheter från Bang & Olufsen E8 samt BOSE SoundSport Free

  Nedanstående omdömen är baserat på användandet ihop med en Samsung Galaxy S8+, källmaterial Plex/Google Music/PowerAMP med FLAC material samt Spotify med högsta möjliga kvalitetsinställning.

  + Väldigt välbalanserat ljud, fyllig balanserad bas, ren och klar diskant och bra stöd i mellanregistret
  + Extremt sköna att ha på sig. Är den första hörluren (både in- och over ear) jag kunnat haft i timtal utan att känna någon form av obehagskänsla what so ever!
  + Ljudisoleringen är superb, detta i kombination med medhörningsfunktionen är riktigt trevliga egenskaper. Jag föredrar in-ear då jag dels vill kunna skärma av bakgrundsljud, men lika mycket för att omgivningen inte ska bli störd av min musik (gillar att spela högt!)
  + Bra touchkontroller, även om de kunde varit lite mer lättmanövrerade/känsligare. Ändå såpass bra att de hamnar på + sidan
  + Snygga och väldigt välbyggda. Bygger i praktiken inget från örat och utåt, kunde utan problem somna med dem i örat liggandes på sidan utan några som helst obehagskänslor.

  - Något låg högsta volym. Oklart om detta beror på hörlurarna i sig eller BT tekniken som sådan. Upplever dock inte detta problem i de lurar som dessvärre fick ersätta B&O E8:orna - BOSE SoundSport Free (kan dock även då ha med inbyggd EQ inst. att göra så lägger ingen värdering i vilken av lurarna som är bäst på denna punkt. BOSE låter dock (upplevt) högre och spelar även på denna volym rent.
  - Ska enligt uppgift från andra recensenter tåla väta/svett, dock har de ingen IP certifiering varför jag inte ser poängen att chansa med ett par lurar för närmre 3 TSEK.
  - Det som blev det avgörande var att lurarna började klippa ljudet var 20-30 sekund när jag hade telefonen i fickan och ex promenerade. Låg telefonen på skrivbordet var detta inget problem. Fick ett par ersättningslurar men dessvärre samma problem med dem.

  Eftersom jag inte köpte lurarna för att bara sitta still med dem blev detta en deal-breaker och något som bara inte får förekomma i denna prisklassen på hörlurar (är uteslutande detta som ligger till grund för mitt betyg då de i praktiken är oanvändbara som de är nu. Ska du bara sitta still och inte bryr dig om detta är de en stark 9:a). Hade de inte haft detta problem hade jag mer än gärna fortsatt vara B&O E8 ägare, men för ett par lurar i 3 TSEK klassen ska detta bara inte förekomma.

  Ersatte E8:orna med ett par BOSE SoundSport Free. Upplever att dessa har en kraftigare bas, kraftigare mellanregister. Som ett resultat av detta kanske man kan säga, drunknar diskanten och ljudet upplever jag inte är lika rent som i E8:orna.
  Vidare sticker BOSE lurarna ut från öronen med någon centimeter (man känner sig lite som en teletubbie när man går runt på stan). Upplever även att de sitter sämre än E8:orna, visst väldigt subjektivt och BOSE sitter kanske säkrare med sina byglar men enligt mitt tycke inte skönare än B&O E8.
  BOSE har betydligt bättre app och mjukvara i övrigt. Exempelvis en röst som läser upp batteriprocenten när man startat upp lurarna, en röst som talar om vem som ringer (om man ger headsetet tillgång till kontakterna) samt en bekräftelse på att samtalet avslutats är mycket bra funktioner som helt saknades i B&O E8. BOSE har även en funktion "find my buds" eller liknande som är en trevlig funktion som jag dock ännu inte behövt testa.
  Ska du ha det medföljande case:et i fickan föredrar jag det mer kompakta B&O caset framför BOSE
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyvärr konstanta hack i ljudet (var 10-20e sek) om du förvarar mobilen i vänster byxficka och är i rörelse. Stoppar du handen i fickan samtidigt dör ljudet helt. Jag kan med andra ord inte ta en promenad med mobilen i fickan och lyssna på musik.

  För 3000kr förväntar jag mig att detta fungerar.

  - Jag har provat 2 par lurar då jag trodde jag fått ett måndags-ex. Samma problem.
  - Jag har provat 3 olika mobiler (Oneplus5t, Iphone8, Samsung S7). Samma problem.

  Säljare på Hifi-klubben bekräftade att fler köpare lämnat tillbaka lurarna pga. samma problem. Jag misstänker att övriga recensenter som ger toppbetyg är högerhänta, eller har mobilen i jackfickan. :)

  I övrigt en riktig kanonprodukt! Släpper de samma lurar med BT 5.0 (dessa klarar bara 4.2) tror jag det kan bli en vinnare trots pris.

  TOTALT:

  + Ljudet är mycket bra.
  + Caset känns premium.
  + Batteritid håller vad som lovas (4+8).
  + Bekväma.
  + Snygga och små.
  + Enkel men bra app.

  - Samtal inomhus fungerar bra, utomhus betydligt sämre/knappt alls pga störningar och rejäl påverkan av blåst.
  - Hackigt ljud i vänster byxficka.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra ljud, appen fungerar bra.
  Lämnar ljudet ute helt för mig med skumpropparna på.
  Batteritiden är bra, runt 4 timmar och sedan har man två laddningar till i fodralet.
  Sämre betyg då personer jag haft telefonsamtal med klagar på burkigt ljud.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft dem i en vecka och följande har jag att säga:
  + Fantastiskt bekväma! Sitter tight till i öronen utan att göra ont eller kräva uppmärksamhet. Nästan i nivå med Bose QC35 vad gäller komfort.
  + Klarar fysiska aktiviteter som löpning och gym (det jag kan bekräfta).
  + Ljudet är toppklass, kanske de bästa jag testat (jämfört med motsvarande hos Bose, Airpods, Sony och Jabra).
  + Bra batteritid på cirka 4 h normal volym och smidig laddningsbar fordral som kan ger 8 h ytterligare. Fordralet något tjock på höjden men stör inte i jackfickan. Inget att ha i byxfickan.
  + Touchknappar, enkel och använda och lätt att förstå. Har man testat touch vill man inte tillbaka till knappar. Du kan fortfarande styra från telefonen.
  + Ej tappat ljudet hittills eller haft problem med synkning/fördröjning och lång räckvidd (7-8 meter).
  + Finns app med inställningsmöjligheter dock har jag inte använt den.

  - MicroUSB och inte USB 3 som laddningsport.
  - Stadsfunktionen (ett tryck på vänster enhet) har jag inte haft större nytta av.
  - Avsaknad av brusreducering (NC) som Sony har. Dock vill jag inte få NC på bekostnad av ljudkvalité och batteritid.
  - Priset är relativt högt, man betalar lite väl mycket för märket på hörlurarna. 2000-2500 kr är ett mer rimligt pris.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt imponerad av dessa true-wireless lurar, ljudet är super och har liknande tyngd o ljudbild som Beoplay H8 som jag också har, en rolig ljudbild med en drivande bas (på ett bra sätt). Med appen kan man justera ljudbilden enormt mycket efter sitt tycke.
  Lurarna sitter skönt i öronen utan att vara för tunga. Stort plus för det smidiga lilla laddningsfodralet som kan ladda upp lurarna helt 2ggr. En smart funktion är att de automatiskt stängs av när de läggs i fodralet, och slås på när de tas upp vilket gör att de verkligen är plug and play

  Batteritiden är bra för lurar i denna kategori, med ca 80% volym får jag ut 4.5h nonstop. Enda minuset är att touchkontrollerna är något krångliga i börja men man behöver inte använad dem, kan lika gärna användamobilen för att byta låt etc