Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux ESP72DB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Dammsugare (176)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har använt denna damsugare i snart 4 månader, så här har ni mitt ondömme.

  + Prisvärd
  + Snygg
  + Lätt att förflytta
  + Kompakt
  + Tyst och effektiv

  - Värdelöst munstycke, förstör hela meningen med att ha en tyst damsugare då den låter alldeles för mycket. Dessutom gör den inte sitt jobb, dålig smutsupptagningsförmåga.
  - Kan kännas lite "plastig", men värt att tillägga är att jag inte haft något problem med kvalitén än.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  I've had vacuum cleaners that lasted for more than 15 years, so to say the least, this was a disappointment, as it is more or less useless now after a year.

  I have had this vacuum cleaner for about a year now. Must say that I'm disappointed in the quality of it.

  First of all the plastic parts doesn't last long. Let me give you some examples:
  The mouthpiece, where you switch between hardwood/carpet lasted for about 6 months, so now I have to take apart the whole mouthpiece, with a torque screwdriver, to change the setting.

  The handle itself can't click into the extender anymore, due the plastic has become too loose. So you end up with a handle that is 90 or 180 degrees in the wrong direction, which is just a pain!

  The extender between the handle and mouthpiece is also broken due to the soft plastic can't click into each other. So I'm left with a too short extender, which just hurts my back.

  It is, however easy to change the dustbin/bag.

  My next vacuum cleaner will be a brand that lasts for more than 5 years e.g. Miele.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Knakande återvunnen plast gjord av gamla pepsi-flaskor typ, visslande oljud från sidan pga dåliga packningar/locket och/eller futtig plast, nästan samma modell finns för 300kr mer men skapad av bättre plast och deras hölje tjuter inte när man drar slangen eller trycker locket. Luften sugs lite in i på sidorna, hur dåligt som helst medan själva motor är ganska tyst vid låga varv. Reglaget är felvänd dessutom(vanesak), den vrids moturs för att höja "volym". Denne dammsuger bra och är ganska tyst vid låga varv men allt annat är dåligt: munstycket, klent material, oljud, knackandet...provade flera av exakt samma modell, samma skräp! Så prova den noga innan ni köper, det kan diffa mellan dessa ändå!
 • Dålig
  9 mån sedan
  Munstycket suger fast i golvet och skjuter smuts och smulor framför sig. För kort sladd och allmänt klumpig. Hade en Electrolux Ultrasilencer tidigare och den har fungerat fint i 10 år.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Köpte den här dammsugaren efter att tidigare varit nöjd med Electrolux lite dyrare modeller, men lämnade tillbaka den direkt efter uppackning utan att sätta igång den. Låt mig förklara varför:

  Dammsugaren får goda testbetyg och av allt att döma är sugförmågan väldigt bra. Det jag inte gillar är dock att Electrolux för bara några hundralappar extra (case in point: EUS8GREEN som jag i stället köpte för 1400:-) inkluderar funktioner som en dammsugare för tusen kronor egentligen borde ha. Till att börja med är handtaget på ESP72DB mindre ergonomiskt än på de dyrare modellerna, munstycket är mindre, och av någon gudsförgäten anledning kände Electrolux att de var tvungna att differentiera prisklasserna genom att ge ESP72DB en vridknapp för att ändra sugkraften på dammsugaren, när en vanlig slider man kan manövrera med foten varit standard i flera år. Liknande vred återfinns också på munstycket, där du behöver ner och vrida med handen (om du inte har exceptionellt långa och flexibla tår) för att ändra från parkettläge till mattläge i stället för en trampknapp.

  Det kan tyckas att detta är petitesser, och jag håller i stort med, men eftersom jag kommer att använda en nyinköpt dammsugare i flera år och störa mig lite på detta varje gång så kände jag att cirka 70% av kostnaden jämfört med EUS8GREEN för att inte bli helt nöjd bara var en onödig ekvation.

  Jag är noga med att understryka att jag inte kan kommentera sugkraften eftersom jag inte testade maskinen alls, men jag kan åtminstone säga att EUS8GREEN var mer följsam att dra runt än ESP72DB, är tystare, och kändes något mindre plastig. Jag är helt säker på att de som av olika helt rimliga anledningar ändå väljer denna framför steget upp kommer bli nöjda, men jag är som ni märker fortsatt besviken på att Electrolux delar upp sitt segment efter funktioner snarare än bara materialkvalitet, och eftersom jag bryr mig om konsumenten långt mer än företagen kände jag mig skyldig att berätta att mer dammsugare kan fås i nästa prisklass.