Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung Gear Sport

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Smarta klockor (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Testat ut, samsung gear S3, huawei watch 2 och Samsung gear sport.

  Huawei blev dock utklassad av båda gear-klockorna, både i skärpan på skärmen vilket man märkte tydligt, kvalitet och batteritid. Därav var Huawei den första som rykte. Batteritiden varade i ca 1 dag.

  Samsung gear S3 funkade bra och samsung pay var en rolig funktion den hade. Dock var den på tok för klumpig för att använda som en sportklocka. Jag har även relativt smala handleder så denna såg otroligt stor ut. I jämförelse med Huawei var denna snäppet större. Därav blev detta den andra klockan som rök.

  Och så Samsung gear sport. Batteritiden för denna och Gear S3 var ungefär samma, 3-4 dygn beroende på om jag körde långa träningspass men ett 1h pass varje dag klarar den sig mellan 3-4 dagar och då har jag haft den på handleden hela dagarna och puls mäts varje 10 min, ingen Power saving på men "Always display on" avslagen så displayen går bara igång när jag kollar på klockan. Passar perfekt på handleden också och inte för stor, perfekt träningsklocka som man kan simma med dessutom.

  Summering: Huawei höll inte måttet, billigare men det märks av tydligt. Plastig osv...Ingen klocka att ha till vardags.
  Samsung gear S3, suveränt med samsung pay men den är väldig bulkig och ingen klocka jag föredrar att träna med precis, dock snäppet snyggare än sport.
  Samsung Sport får nästintill toppbetyg! Tål att simma med vilket man inte bör göra med dem andra. Smidig och lättnavigerad klocka. Tyvärr har den ingen samsung pay...hoppas det kommer så småningom.

  Edit: Nu finns samsung pay även för gear sport!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  6 mån sedan
  I bought one from elgiganten with very good price. I updated software with some tips to keep the battery last longer. I have everything in it stylish,,quality, Nfc, Bluetooth, Spotify, GPS, map, camera app, storage, tones of apps and really good Watch faces. Easy I get 2.5 days of normal use.
  The only thing I don't like it is it longer time to get it charged. Almost 2 hrs for 💯%.

  Overall it is great product.. Recommend it.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Jag har haft min Sport i över ett år, inhandlad Juni 2019. Tycker den fungera bra. En laddning räcker 1-2 dagar, om man använder klockan aktivt.
  Det enda negativa har varit att den slår av och på, när jag har simmat med den, tills batteriet laddas ur. Jag har löst det genom att torka klockan i en påse med ris, sedan har den fungerat som vanligt igen. :)
  Det är antagligen bara min klocka som är lite knasig, och jag simmar inte längre med klockan, så jag ser det inte som ett problem.
  Allt annat har funkat fint så skulle givit den 5 stjärnor, om det inte var för ovannämnda.
 • Dålig
  2 år sedan
  Har notifikationer som inte går att stänga av och stör än hela tiden tex senaste nytt. Den okej innan en uppdatering men efter den hade en app installerats som ger notifikationer hela tiden och som olikt andra appar inte går att stänga av stöd än konstant (senaste nytt)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Älskar denna!

  + Riktigt snygg
  + Väldigt lätt
  + Gps och pulsmätare
  + Spotify UTAN att ta med sig mobilen. Älskar detta!

  + Gillar navigering genom att snurra på uret
  + Riktigt bra skärm och ljusstyrka
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Ej nöjd, mestadels pga HR sensor och återkommande lagg. Har haft Gear Sport i strax över ett halvår och har sedan start haft återkommande problem med HR sensorn. Visar ca 50 bpm lägre än verkligheten återkommande, och vid både cykling och vandringsaktivitet fungerar den en kort stund för att sedan inte läsa av alls på ~30 minuter (ger endast ett långt streck).

  Att man dessutom är så bunden till Samsungs appar gör tyvärr inte saken bättre. Kan tyvärr inte rekommendera denna om man är ute efter en smartwatch för träning.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Chansade lite och köpte klockan innan några riktiga tester hade trillat in på webben. Intrycket är blandat men generellt positivt.

  + Skärmen är riktigt bra. Jämfört med suunto spartan trainer och garmin vivoactive 3 och tycker skillnaden är stor.
  + Design och byggkvalite. Tittade på en hel del träningsklockor innan köp och denna känns överlägset mest premium. Stort plus för att den passar oss med smala handleder också.
  + Interaktion. Snurrande bazel tycker jag funkar hur bra som helst. Touchen funkar även den väldigt bra trots att skärmen är såpass liten.

  / Fick tanka två appar till min android lur för att komma igång (samsung gear + samsung health). Tycker det känns rimligt men är lite besviken på att man även måste skapa ett samsung konto och således hålla sig i samsungs värld.

  - Inte helt övertygad att Tizen OS är ett minus jmf med Android wear. Tycker gränsnittet är fint, intuitivt och flyter på bra. Vad man saknar är såklart apputbudet men det finns inget jag saknar... med ett STORT undantag: Samsung health saknar för tillfället stöd för intervallträning. Räknar med att det löses i framtiden när fler tredjepartsappar portas över till gear sport. När det händer kommer jag höja betyget något.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu haft klockan i ca 5 dagar och har bestämt mig för att lämna tillbaka den.

  Pros:
  - Bra skärm, skarp och fina färger. Med hög (och inställbar brightness) fungerar den även i solljus (även om jag bara testat den i svenskt höstväder).
  - Bezel-navigering. Skitbra att kunna navigera menyer genom att vrida på uret och endast använda touch-display för att bekräfta val. Fungerar när man är blöt/svett om fingrarna, med handskar osv.
  - Anpassningsbar. Man kan skruva på i princip alla tänkbara inställningar, lägga till nya appar, anpassa watchface, lägga till widgets osv.
  - Snygg att titta på och armbanden kan bytas för att få den rätta "looken".

  Cons:
  - Batteritid. En showstopper för mig. Trots att den har div. inställningar för att stänga ner funktioner håller den inte mer än kanske max 2 dagar i standby. Det enda sättet för mig att få acceptabel batteritid är att gå ner i "power save"-läge vilket innebär att endast svartvitt display och alla funktioner förutom notifikationer från telefonen är igång. Men då blir å andra sidan klockan ganska meningslös.
  - Telefonstöd. Jag var tvungen att installera 3 (!) appar ur Samsungs ekosystem för att få igång kopplingen till telefon. Om man dessutom vill kunna använda klockans träningsfunktioner fullt ut behöver du Samsung Health (S Health), så totalt 4 appar. Du behöver också ha ett konto hos Samsung, som är likvärdigt med ett Google-konto. Hit försöker klockan och apparna toksynka all din data, och kartlägga din personlighet. Dessa appar har fullkomligt förstört batteritiden på min telefon, då de ligger igång och gör saker i bakgrunden och skickar störande notifikationer. Man kan säkert trimma detta, men hela grejen med att klockan är så tajt knuten till telefonen känns lite "bloaty". Trots att klockan kan köra spotify (offline, utan telefon) så behöver du ha alla dessa appar och koppling till Spotify på din telefon för att Spotify öht skall starta. Man kan såklart köra klockan helt utan telefon, då den har wifi för egen uppkoppling också men då reducerar man också ner funktionaliteten rejält.
  - App ekosystem. Tizen har ett ganska dåligt utbud med appar. Jag ville t.ex använda träningsappen Strava för att logga min träning, eftersom jag använt den länge sen tidigare. Strava stöds inte, liksom många andra liknande system, på Tizen. Samsung Health har stöd för att via cloudet senare synka din data till andra tjänster (typ Strava), men detta fungerade dåligt och man kan inte heller t.ex realtidsströmma data till Strava vilket är möjligt på andra plattformar.
  - S Voice och mikrofon. Klockan har en mikrofon som man skall kunna använda för att mata in text i klockan. T.ex om du vill skapa en reminder, skriva ett meddelande eller bara "fråga klockan" något så används S Voice. Denna funktion fick jag inte att fungera öht, den förstod inte en enda sak jag sa och missförstod varenda ord. Det blev ibland lite komiska resultat, men det slutar vara roligt efter de första minutrarna. OBS! Detta är nån handikappad version av Samungs riktiga "röststyrning" Bixby. Kanske kommer även deras klockor få Bixby i framtiden, men i dagsläget är S Voice helt värdelös.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dålig vibration, känns knappt att den vibrerar vid notifikationer. Saknar stöd för Samsung pay för svenska marknaden trots att den har NFC. De två faktorerna gjorde så att den åkte tillbaka där den kom från redan ett dygn efter att jag fick den.
  Den satt ej så bekvämt på armen heller. Skärmen var fantastisk men för nackdel till batteritiden som på ett dygn gick ner till 50% (då med skärmen "always on" under ca 4h sammanlagt på dyngnet)
  Kommer tidigare från Garmin som jag nog kommer att fortsätta med ett tag till fram över.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha haft klockan bara ett dygn så kommer här ett första omdöme.

  Var orolig att batteriet skulle laddas ur fort men efterbha lyssnat på Spotify via blåtandslurar i en timme med wifi påslaget har klockan förbrukat ca 12-15% vilket känns klart godkänt.

  I övrigt har jag inte hunnit testa klockan jätte mycket men första intrycket är att den är snabb i menyerna och känns välgjord.